Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 117

Θέμα: Πόσο ζωή έχει ένα μοτέρ;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    To θέμα δεν είναι να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε πόσα είναι τα πραγματικά χλμ ούτε να απαριθμήσουμε ποιοι και πόσοι είναι οι παράγοντες που μπορούν να καταστρέψουν πρόωρα έναν κινητήρα.

Τα δεδομένα είναι ότι ξέρουμε πόσα χλμ έχει ένας κινητήρας, ότι τα χλμ αυτά επήλθαν με λογική χρήση και μας απασχολεί το ποια θεωρούνται πολλά και και καθιστούν τον κινητήρα υπέργηρο.

Ποια μπορεί να είναι τα ανώτατα όρια του ορισμού της "λογικής χρήσης"? Ας πούμε όταν χρησιμοποιείς έναν κινητήρα όχι σαν να προσπαθείς να τον σπάσεις αλλά να τον απολαύσεις.

Εκτός κι αν εγώ δεν έπιασα σωστά την ουσία του θρεντ.

οπως πολυ σωστα εθεσες το ερωτημα για τον ορισμο της λογικης χρησης, πρεπει να κατηγοριοποιησεις τα μηχανακια αναλογως μοτερ για να σου βγουν καποια σχετικα νουμερα στον αριθμο των "πολλων χλμ που καθιστουν τον κινητηρα υπεργηρο"...

δεν μπορεις να θεωρησεις φυσιολογικο αριθμο χλμ για ενα ss τα 200000...ειναι πουσαρισμενο μοτερ και σαν πουσαρισμενο μοτερ εχει μια καποια ημερομηνια ληξης...
    αντιθετα ενα africa των 750cc με 50 ροδα, ειναι νορμαλ να φτασει ή και να ξεπερασει τις 200000χλμ...

επισης να πουμε οτι πολυς κοσμος δεν ξερει να τα πηγαινει σωστα τα μηχανακια του...
    νομιζουν οτι πηγαινοντας το στα κοκκινα λιγο πριν τον κοφτη, του κανεις κακο...
    ενω αντιθετα αν το πας με 40-50χλμ/ωρα σκορτσαριστο με 5η, ειναι καλυτερα...
    ή αν το πηγαινεις με θερμοκρασια λαδιου και νερου στα κοκκινα, δεν τρεχει τιποτα...
    αλλα αν το τελικιαζουν συχνα, "μειωνουν χρονια" στο μοτερ...

να τα λεμε αυτα γιατι τον βλεπω τον παππου να σκαει απο την γωνια και να μας λεει για βαρεμενες μπιελες και οτι το πηγαινε κυρια οσα χρονια το ειχε...
    ναι, μογγολε αλλα με λαθος σχεση στο κιβωτιο, επειδη βαριοσουν ν'αλλαξεις ταχυτητα...(η πληρωμενη απαντηση)...

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Οπως λεει και ο Ντεβιλς, καλο ειναι να εχουμε τις στροφες του κινητητρα στην ωφελιμη περιοχη λειτουργειας του, οσο το δυνατον για περισσοτερο, οταν παταμε γκαζι.
    Ουτε χαμηλα, ουτε στα κοκκινα. Εκει που ειναι η ροπη. Ετσι και δεν ζοριζεται και κανουμε οικονομια καυσιμου.
    Και στα μεγαλα οχηματα συνηθως στο στροφομετρο στο εχει σημειωμενο για να ξερεις που να κινηθεις. Εκει που η παραγωγη εργου σε σχεση με την καταναλωση ειναι βελτιστη.
    MADE IN JAPAN 日本製

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Σοβαρά τώρα? Θα το πάμε το θρεντ στο πως πρέπει να οδηγούμε για να μας βγάλει ο κινητήρας περισσότερο?

Μήπως να αποφεύγουμε και το πηγμένο κέντρο?
    Sent from me using a computer.

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Σοβαρά τώρα? Θα το πάμε το θρεντ στο πως πρέπει να οδηγούμε για να μας βγάλει ο κινητήρας περισσότερο?

Μήπως να αποφεύγουμε και το πηγμένο κέντρο?
    Μαλιστα, δεν ξερεις να οδηγεις. Τι νομιζες; Τυχαια το βαλαμε το θεματακι; Μακρια απο το κεντρο, μακρια απο σκιτζη μηχανικο, λαδια καθε τρεις και λιγο, καλο ζεσταμα του μοτερ και αλλα τετοια ομορφα. Χαχαχαχαχαχα
    Περα απο την πλακα ολα παιζουν ρολο. Ομως αν τα μεταλλα του κινητηρα δεν ειναι καλης ποιοτητας (που δεν ειναι, σε σχεση με τα παλαιοτερης κατασκευης μεκανακια) μην περιμενετε θαυματα. Προσωπικη εκτιμηση: τα 150000 χλμ ειναι εφικτα απο την πλειοφηψηφια των κινητηρων σημερα, αλλα πανω απο αυτο το οριο αρχιζουν και φαινονται οι οποιες αδυναμιες ή εκπτωσεις στην ποιοτητα κατασκευης. Οποτε ειναι σχετικα ασφαλες να θεωρησουμε, πως εαν αγορασουμε ενα μηχανακι με 90 ή 100 χιλιαδες χλμ εχουμε ενα περιθωριο 50000 χλμ ακομη απροβληματιστης κινησης. Εξ ου και ο λογος της φτηνης πωλησης τους.

Εγω που εχω ροπη παντου με αυτο θα γερασω; Σαν ρον Θεοφιλο θα γινω;......
    πουτσ@@@@@@@@@

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Έχει κάτι κακό ο θεόφιλος; Γαμώ τα παιδιά είναι, χιλιόμετρα γράφει, τρώει τα πάντα (σε τάπερ ή όπου αλλού) και πάει παντού!

ΥΓ Αν δεν εΒλογήσουμε τα γένια μας...... χιχιχιχιχιχιχιχι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Τα δεδομένα είναι ότι ξέρουμε πόσα χλμ έχει ένας κινητήρας, ότι τα χλμ αυτά επήλθαν με λογική χρήση και μας απασχολεί το ποια θεωρούνται πολλά και και καθιστούν τον κινητήρα υπέργηρο.

Ποια μπορεί να είναι τα ανώτατα όρια του ορισμού της "λογικής χρήσης"?
    Αααα μαλιστα. Θεωρητικη η κουβεντα δηλαδη.

Λοιπον. Ενδεικτικά. Σε συζητηση που ειχα με μηχανικο εξουσιοδοτημενου συνεργειου honda, μου ειπε οτι σε γενικες γραμμες, ο προσδοκωμενος χρονος ζωης των μοτερ των vfr ειναι περιπου 300.000 χλμ, και των varadero περιπου 200.000 χλμ.
    Συμφωνω κι εγω με τον Θεοφιλο οτι τα 150.000 χλμ τα βγαζει ανετα η πλειοψηφια των κινητηρων σημερα.
    Απο την αλλη, πιστευω οτι σε ενα μεταχειρισμενο μηχανακι 7ετιας - 8ετιας, πιο πολυ θα σε ταλαιπωρησουν μικροπροβληματα στα περιφερειακα λογω χρησης και χρονου (οπως κλασμένα τσιμουχακια - φλαντζουλες, μικροδιαρροουλες, ξεραμενα σωληνακια κτλ), παρά οτι θα εχεις μοτερικα προβληματα. Αυτο ομως ειναι αλλη κουβεντα .

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gior-gos Προβολή μηνύματος
    πιο πολυ θα σε ταλαιπωρησουν μικροπροβληματα στα περιφερειακα λογω χρησης και χρονου (οπως κλασμένα τσιμουχακια - φλαντζουλες, μικροδιαρροουλες, ξεραμενα σωληνακια κτλ), παρά οτι θα εχεις μοτερικα προβληματα. Αυτο ομως ειναι αλλη κουβεντα .

αυτά ΑΝ πιάνουν τα χέρια σου τα κάνεις εύκολα και φτηνά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Έχει κάτι κακό ο θεόφιλος; Γαμώ τα παιδιά είναι, χιλιόμετρα γράφει, τρώει τα πάντα (σε τάπερ ή όπου αλλού) και πάει παντού!

Εχει και μαλλια

Χαχαχαχα
    πουτσ@@@@@@@@@

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος

Εχει και μαλλια

Χαχαχαχα
    Σουπερ παιδι ο Θεοφιλος..............
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras

ο προσδοκωμενος χρονος ζωης των μοτερ των vfr ειναι περιπου 300.000 χλμ

Kαλο αυτο, και γλυκοκοιταω κατι γριες τετοιες τωρα τελευταια. milf!!
    MADE IN JAPAN 日本製

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bob_o_mastoras Προβολή μηνύματος
    Kαλο αυτο, και γλυκοκοιταω κατι γριες τετοιες τωρα τελευταια. milf!!
    Motor i like to f..........?
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    αυτά ΑΝ πιάνουν τα χέρια σου τα κάνεις εύκολα και φτηνά.
    Σωστο.

Ομως, σε μια εκδρομη, μια διαρροη βενζινης απο ενα ξεραμενο σωληνακι, ενω ειναι μια "αθώα" βλαβη - αν μπορεις να την πεις βλαβη, μπορει να σου/σας χαλασει (εσενα και της παρεας σου) μια ολοκληρη εκδρομη.
    Κι αυτο πρακτικα - αν και αδικο διοτι προκειται για μια "αθώα" βλαβη - μεταφραζεται σε αναξιοπιστια..
    Αν τωρα κουβαλας μαζι σου αυτα που υποπτευεσαι οτι μπορει να χαλασουν και το φτιαξεις επιτοπου, τοτε οκ. Και παλι ομως μια καθυστερηση/ταλαιπωρια/ξενερα θα τη φας/φατε.
    Αρκετα καταστροφολογησα μου φαινεται

Παλαιό μέλος
    Αααα μαλιστα. Θεωρητικη η κουβεντα δηλαδη.

Λοιπον. Ενδεικτικά. Σε συζητηση που ειχα με μηχανικο εξουσιοδοτημενου συνεργειου honda, μου ειπε οτι σε γενικες γραμμες, ο προσδοκωμενος χρονος ζωης των μοτερ των vfr ειναι περιπου 300.000 χλμ, και των varadero περιπου 200.000 χλμ.
    Συμφωνω κι εγω με τον Θεοφιλο οτι τα 150.000 χλμ τα βγαζει ανετα η πλειοψηφια των κινητηρων σημερα.
    Απο την αλλη, πιστευω οτι σε ενα μεταχειρισμενο μηχανακι 7ετιας - 8ετιας, πιο πολυ θα σε ταλαιπωρησουν μικροπροβληματα στα περιφερειακα λογω χρησης και χρονου (οπως κλασμένα τσιμουχακια - φλαντζουλες, μικροδιαρροουλες, ξεραμενα σωληνακια κτλ), παρά οτι θα εχεις μοτερικα προβληματα. Αυτο ομως ειναι αλλη κουβεντα .

Ωραία, δηλαδή το δίχρονο 300ρι μου εχει αλλες 135.000 km ακόμα. Από το 2008, δηλαδή σε 6 χρόνια εχει κάνει περίπου 15.000 km σε μονοπάτι και χωμάτινες πίστες.

Με απλή μέθοδο των τριών τα υπόλοιπα 135.000 Km θα τα κάνω σε 54 χρόνια.

Τώρα είμαι 41 συν 54 θα έχω το ίδιο εντούρο μέχρι τα 91 μου

Με λίγη προσπάθεια και πολλές ευχές μπορεί και να τα εκατοστήσω

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. πόσο δίκιο έχει (δυστυχώς)
    από sergiosm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 80
    Τελευταίο μήνυμα: 22/11/2008, 14:01
  2. Ένα μοτέρ στον κύριο.
    από byron στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2006, 21:08
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2005, 16:04
  4. Ποσο σας έχει στοιχίσει η αγαπη σας εώς τώρα (χοντρικά)
    από MikeZ στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2005, 11:48
  5. Πόσο έχει το Ducati
    από Godfather στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 11:38

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας