Από τη στιγμή που ξεκίνησε το 1ο νήμα έχω κάτσει -κάθε μέρα από λίγο γιατί πολλές φορές δεν προλάβαινα- και διάβασα ΟΛΑ τα γραφόμενά σας, ένα προς ένα. Έχω σχηματίσει μία άποψη (προφανώς και όχι μόνο μέσα από το moto.gr) και βασιζόμενος σε αυτήν θα πάω αύριο να ψηφίσω.
Είμαι όμως απογοητευμένος. Πρώτα απ' όλα από τον ίδιο μου τον εαυτό γιατί πιστεύω ότι δεν έκανα και δεν κάνω τα πάντα για να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος Άνθρωπος. Έπειτα από τους συνανθρώπους μου που παρατηρώ ότι η πλειοψηφία τους (σε πολύ μεγάλο βαθμό) δεν ενδιαφέρονται καν να γίνουν Άνθρωποι. Δε θα μιλήσω καθόλου για πολιτικούς, κόμματα και κυβερνήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο διότι είναι φανερό πως δεν ενδιαφέρεται κανένας τους για τον Άνθρωπο. Έχω ξαναπεί κάπου μέσα εδώ πως με απλές ενέργειες μπορούμε ΟΛΟΙ μας να κάνουμε τις ζωές ΜΑΣ πιο ευχάριστες, πιο όμορφες, πιο Ανθρώπινες.
Κατεβαίνοντας τώρα από το "σύννεφό" μου να θέσω στα υπόψιν σας ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς τα ιδεώδη και η ανθρωπιά είναι μόνο λέξεις που αρέσκονται να προφέρουν και να προτάσουν κάποιοι για να εξυπηρετούν συμφέροντα. Δυστυχώς δε βλέπω να αλλάζει τίποτα για μας, τους απλούς Ανθρώπους.
Θα ήθελα να μπορέσουμε να διατηρήσουμε όλοι μας τη ψυχραιμία μας και να προσπαθήσουμε έστω και την επόμενη μέρα να είμαστε ενωμένοι. Τι ωραία που θα ήταν αν αντί για ξεχωριστές συγκεντρώσεις να υπήρχε μία, όπου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φωνάζαμε για το δίκαιο και το σωστό!
"Παιχνίδια" παίζονται συνέχεια και είμαστε τα πιόνια στη σκακιέρα. Τις περισσότερες φορές τα πιόνια είναι τα πρώτα που θυσιάζονται. Ενίοτε όμως κάνουν και ματ.