Κάνεις λάθος, το δικαστήριο προσπαθεί να βρει το ΠΩΣ φτάσαμε στο όποιο αποτέλεσμα. Αλλιώς ο κάθε κατηγορούμενος θα ήταν αυτομάτως και ένοχος.Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ναι ρε φίλε, εκ του αποτελέσματος θα σε κρίνει το δικαστήριο (και όχι εγώ φυσικά), γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος και γιατί το αποτέλεσμα δηλώνει, πως δεν έκανες το παν για να αποφύγεις τον τραυματισμό του πεζού!
Αν ξαναδιαβάσεις προσεκτικότερα αυτά που έγγραψα θα καταλάβεις που διαφωνούμε.Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Δε δικαιολογείσαι να χτυπήσεις πεζό, το καταλαβαίνεις; Δεν έχεις κανένα ελαφρυντικό! Αν όμως κάνεις πραγματικά, αυτό που λες στην πρώτη σου πρόταση, δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς και γιατί πιστεύεις πως υπάρχει περίπτωση, παρά το γεγονός πως πηγαίνεις ανάλογα με την ταχύτητα που απαιτεί η εκάστοτε περίπτωση, να χτυπήσεις κάποιον πεζό (στην επόμενη παράγραφο βέβαια, το χαλάς εντελώς)! Αν πηγαίνεις πραγματικά με προσοχή και όπως ακριβώς απαιτείται, δεν πρόκειται ποτέ, να χτυπήσεις κανέναν! Τα δυο αυτά είναι αντιφατικά! Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση, να χτυπήσεις κάποιον αν το υποθετικό στροφόμετρο που αντιπροσωπεύει την προσοχή σου, είναι συνεχώς στα κόκκινα και πηγαίνεις όπως απαιτεί η εκάστοτε περίπτωση! "Εγώ πρόσεχα κυρία πρόεδρε, αλλά πετάχτηκε ξαφνικά πίσω από το λεωφορείο και δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα!": Ξέρεις πόσες φορές έχει ακουστεί αυτή η σκυλάδικη δικαιολογία; Εκατοντάδες! Ίσως και χιλιάδες, αν υπάρχει κι άλλη μπανανία (που σίγουρα υπάρχουν. Κάτι Αλβανίες, Βουλγαρίες, Σκόπια, Ρουμανίες). Ξέρεις γιατί είναι σκυλάδικη (εκτός του ότι, είναι σκυλάδες αυτοί που την επικαλούνται;) Γιατί αν πηγαίνεις δίπλα σε σταματημένο λεωφορείο, που είναι παραπάνω από προφανές, πως υπάρχει ο δυνητικός κίνδυνος να πεταχτεί κάποιος ανά πάσα στιγμή, πηγαίνεις σαν κότα και όχι σαν το Schumacher! <-- που τον προσβάλλω, γιατί κι αυτός, σαν κότα θα πήγαινε, αλλά εννοούσα όταν έτρεχε στην πίστα!
Εσύ θεωρείς ότι αν προσέχεις κλπ κλπ μπορείς να αποφύγεις τα πάντα.
Εγώ πάλι πιστεύω ότι ορισμένα πράγματα δεν αποφεύγονται.
Επίσης, αφήνεις το αποτέλεσμα (τραυματισμό του πεζού) να επηρεάσει την κρίση σου για το ποιος είναι υπαίτιος του ατυχήματος.
Ας πούμε στο παράδειγμα του λεωφορείου που είπες έχεις απόλυτο δίκιο ότι μπορείς να το αποφύγεις. Νομικά όμως ΥΠΑΙΤΙΟΣ είναι ο πεζός. Εννοείται ότι πρέπει να προσέχεις, εννοείται ότι θα μπορούσες (στο 99% των περιπτώσεων) να το αποφύγεις (όπως άλλωστε γίνεται κάθε μέρα) αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν κάτσει η στραβή ευθύνεσαι απαραίτητα και νομικά.
Εγώ όμως δεν μίλησα για τέτοιες περιπτώσεις. Μίλησα για το 1% (που για σένα δεν υπάρχει) για το οποίο δεν γίνεται τίποτα.
Τί κάνεις με τον πεζό που ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ πετάγεται μπροστά σου;;
Πώς τον αποφεύγεις;;
Κατά την άποψή μου ταυτίζεις και αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις.
Κατά τα λοιπά, ως προς τον τρόπο οδήγησης που πρέπει να έχουμε είναι αυτονόητο ότι συμφωνώ απόλυτα.
![]()