Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 88 από 88

Θέμα: ΟΜΗΡΟΥ... ΑΓΓΛΙΚΑ!!!

Νέο μέλος
    aakuan mou fainetai pos pineis kai odigeis file mou! to elliniko alfabito dimiourgithike apo to finikiko. oi finikes einai elliniko filo kai zousan sta simerina paralia tou libanou ean den kano lathos. apo kei kai epeita parthike to alfabito kai dimiourgithike to latiniko, mia kaki elliniki dialektos opos kai i aggliki. mi petas koula plz! prin arxiseis na les tetoia checkare ta esto sto google gia na meinoun ta matia mas sti thesi kai na mporoume na kanoume kamia tsarka me to ditroxo meta! mi karfothoume pouthena tzampa! :P

kali sou mera kai na sai kala!
    ama kapoios sas kanei traka tsigaro pano ston periferiako ego tha eimai! :P

Νέο μέλος
    «μητέρα ινδογερμανική ή ινδοευρωπαϊκή γλώσσα»

i theoreia peri indoeuropaion exei katargithei edo kai arketa xronia agapite! i kainouria theoria, kat eme kai pali pseudis, leei pos oloi eimaste apo tin afriki! opote prin miliseis gia kapoia theoria checkare an isxiei akoma!

milao kaloproereta kai xoris na thelo na to paikso magkas!

YG: den blepo liakopoulo, belopoulo kai loipous tipakous pou theloun na poulisoun!

ama kapoios sas kanei traka tsigaro pano ston periferiako ego tha eimai! :P

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mentas
    gia na meinoun ta matia mas sti thesi
    ta Greeklish einai twn Ionikwn i twn Pelasgikwn Fylwn?

ΕΙμαΣΤΕ ολοι ΕΛινος ......πλιζ γραφαιτε ελοινυκα ....ΕΙμαρτων κε αιλεος διλαδι ...
    Accipere quam facere praestat injuriam

StoopidMotorForAHead Το avatar του/της aakkuan
    οι φοινικες κατα πασα πιθανοτητα ειναι σημιτες, υπαρχει πιθανοτητα να μην ειναι, μικρη αλλα υπαρχει. η γλωσσα τους ηταν ξεκαθαρα σημιτικη.

η θεωρια περι ινδοευρωπαικης φυλης μπορει να μην ισχυει πλεον (δεν ξερω ανθρωπολογια οποτε δεν μιλαω) αλλα η θεωρια περι της πιε
    (πρωτοινδοευρωπαικης) γλωσσας για την οποια μιλαω εγω εδω και τοσα μυνηματα ειναι αδιαμφισβητητη..

μαντας πριν να κραξουμε ελεγχουμε τι λεει ο αλλος

τωρα διαβασα καλυτερα τα μυνηματα σου και τα πηρα στο κρανιο

ρε ανθρωποι πως να το πω καλυτερα να το καταλαβετε????????

ΑΛΛΟ γλωσσα ΑΛΛΟ γραφη ΑΛΛΟ φυλη

γκεγκε??

ιστορικο παραδειγμα:

τα τουρκικα μεχρι τον ατατουρκ γραφονταν σε αραβικο αλφαβητο. μετα τον ατατουρκ υιοθετησαν το λατινικο. με το σκεπτικο σας τα τουρκικα αλλαξαν σε μια νυχτα γλωσσικη οικογενεια!!!!

ακομα και η φαντασιοπληξιες σας για τα αλφαβητα να ναι αληθεια, αυτο δεν σημαινει τιποτα για τις γλωσσες καθαυτες!!

μη συνεχισετε αλλο γιατι εκτιθεστε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αρχικά δημιουργήθηκε από aakkuan
    δεν θα συννενοηθουμε ποτε... το γεγονος οτι ασπαζομαι μια θεωρια δεν σημαινει οτι αποδεχομαι οτι χει οποιοσδηποτε αλλος που λεει οτι ασπαζεται την ιδια θεωρια... ποσο μαλλον αν ενα πραμα εχει ειπωθει πριν 200 χρονια...

λοιπον η χρονολογηση της πιε ποτε δεν θα ειναι ακριβης γιατι ακριβως δεν εχει καταγραφει ποτε. μονο εικασιες σε >>ΛΟΓΙΚΑ<< πλαισια μπορουν να γινουν. προς το παρον και με τα παροντα ευρηματα λεμε οτι ειναι καπου στα 5 με 6000 χρονια π.χ. ξερουμε καποιες λεπτομερειες επισης οτι η γλωσσικη κοινοτητα της πιε εκει που πρωτοεγκατασταθηκε δεν ειχε θαλασσα μονο λιμνη, οτι δεν ειχαν γαλα κτλ κτλ ολα αυτα βγαινουν απο την ελλειψη κοινων μεταξυ των γλωσσων λεξεων οπως λεξεις για την θαλασσα, το γαλα, το τυρι κτλ..

ανακαλυψεις γραπτων κειμενων δεν σημαινουν τιποτα αν δεν αποκρυπτογραφηθουν πρωτα. ανακαλυψεις του τυπου βρηκα μια επιγραφη που τα γραμματα της μοιαζουν με του ελληνικου αλφαβητου (δηλαδη του φοινικικου αποκλειστικα μεχρι το 800 πχ. )
    δεν λενε τιποτα.

η ελλαδα (αν μπορουμε να μιλαμε για ελλαδα τοσο παλια) υιοθετησε το συγχρονο αλφαβητο μετα τα σκοτεινα χρονια του 1100- 900 π.χ. περιπου. οποτε αν κανεις λιακοπουλος βρει καμια επιγραφη του 3000000 π.χ. με "ελληνικα" γράμματα τοτε αυτο σημαινει οτι οι φοινικες και οχι εμεις ειναι απ τον σειριο... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

α και το χειροτερο φυσικα δεν το λεμε... οτι οι φοινικες ηταν σημιτικο φυλο.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

υγ. παντως χαιρομαι που απο οτι φαινεται ψαχνεσαι καλοπροαιρετα αν και στην αρχη σε εκοψα για λιακοπουλαιο....

edit: αυτο με το γαλα δεν θυμαμαι σιγουρα για ποια ακριβως γαλακτοκομικα δεν υπαρχουν κοινες λεξεις επιφυλασσομαι για μετα την εξεταστικη παντως για την θαλασσα ειναι στανταρακι
    Φίλε μου αν μου επιτρέπεις θα σου δώσω μια συμβουλή (όχι πως θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο σοφό από εσένα, αλλα λίγο πιο έμπειρο)

Από ότι μπορώ να καταλάβω για σένα είσαι φοιτητής και αυτά που γράφεις περί ΠΙΕ τα έχεις διδαχτεί ή τα διδάσκεσαι. Είναι λογικό να θεωρείς ότι εφόσον τα συγγράματα που διαβάζεις υποστηρίζουν μια Α πραγματικότητα, αυτή είναι και η σωστή. Μην ξεχνάς όμως ότι ένα συγγραμμα εκφράζει την επιστημονική μελέτη ενός ανθρώπου ο οποίος την βασίζει στις επιστημονικές μελέτες κάποιων άλλων ανθρώπων.
    Στην επιστήμη όμως τα πάντα μπορούν να ανατραπούν εφόσον προκύψει ένα καινουριο στοιχείο που μέχρι πρότεινος η επιστημη αγνοούσε.
    Πολύ περισσότερο δε σε μια θεωρητική επιστήμη όπως η γλωσσολογία. Και ειδικά σε αυτή που είναι τόσο χαώδης ως επιστήμη που είναι σχεδόν αδύνατο για ένα ερευνητή να μελετήσει όλες τις γλώσσες της ιστορίας σε βάθος. Επίσης η έρευνά του θα είναι πάντα βασισμένη σε ότι έχουν αφήσει οι προηγούμενοι από αυτόν και θα σταματά στο χρόνο στο σημείο που εφευρέθηκε η γραφή.
    Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ σπούδασα οικονομικά. Όταν εγώ έδινα εξαιτάσεις στο Μαρκετιγκ, σύμφωνα με την τότε επιστημονική κοινοτητα το Μάρκετινγκ είχε 4 Π. Αν εγώ στις εξαιτάσεις έγραφα ότι έχει 6 Π δεν θα πέρναγα ποτέ το μάθημα.
    Αν όμως τώρα ένας φοιτητής γράψει ότι εχει 4 Π θα κοπεί σίγουρα. Γιατί συμφωνα με την τωρινή επιστημονική κοινότητα το Μαρκετινγ έχει 6 Π (μπορεί και παραπάνω δεν ξέρω που έχει φτάσει).

Στην γλωσσολογία η επιστημονική κοινότητα έχει καταλήξει ως πιο πιθανή στην θεωρία της ΙΕ γλώσσας. Υπάρχουν όμως και επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι δεν ισχύει. Και δεν είναι Λιακόπουλοι. Καθηγητές πανεπιστημίου είναι και αυτοί.

Καλό είναι να μην παιρνεις τίποτα ως απόλυτη αλήθεια. Η αυθεντία έχει πεθάνει από την εποχή του διαφωτισμού.
    Ακόμα και στις θετικές επιστήμες υπάρχουν ανατροπές. Ακόμη και οι φυσικοί νόμοι αναθεωρούνται. Πόσο μάλλον οι ανθρώπινοι νόμοι και κανόνες πάνω στους οποίους στηρίζονται οι θεωρητικές επιστήμες.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

το παραδειγμα σου ειναι δυσαναλογο γιατι εδω δεν μιλαμε για λεπτομερειες η για μια απλη θεωρια αλλα για μια θεωρητικη κατασκευη, που ειναι βαση μιας ολοκληρης επιστημης (κατι σαν τη θεωρια της σχετικοτητας ενα πραμα) που οσο περνανε τα χρονια τοσο περισσοτερο ενισχυεται απ τα δεδομενα!

και στην τελικη μια θεωρια καλως να καταριφθει αλλα με σοβαρα επιχειρηματα και οχι με συνομωσιολογιες επιπεδου δημοτικου....

τελοσπαντων, το καναμε το moto.gr γλωσσολογικο συνεδριο.... θα μας παρουν με τις ντοματες.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ειδα και ενα γειτονικο θρεντ να λεει για 40000 χρονια, κτλ και.... αστα... απογοητευτηκα

εγω το κοβω εδω οτι ειχα να πω το πα. απο κει και περα ο καθενας διαβαζει και κρινει...

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock
    Καζακσταν ε; Δεν ξερω που κολαει αλλα ακουγεται πολυ βαρυ και εντυπωσιακο. Μιλαμε με εκανες σκονη, τι να πω τωρα! Ποσων χρονωνε εισαι αγορακι; Πηγες πρωτη;
    Ο "ελληνικος γλωσσος" ειπωθηκε ειρωνικα προκειμενου να καταδειξει τη χρηση του αρσενικου γενους στον επιθετικο προσδιορισμο "ενδιαφερων" που απεδωσες στη θηλυκου γενους "ελληνικη γλωσσα". Αλλα αυτα θα τα μαθετε στην τεταρτη. Προς το παρον συνεχισε να προσπαθεις να κανεις χουμορ. Οταν μεγαλωσεις ισως καταφερεις να προσθεσεις και το πολυποθητο γιωτα αναμεσα στο "χ" και στο "ο". Επισης μαθε στοιχειωδη γραμματικη και μετα ελα να μας βαλεις τα γυαλια για τον "ελληνικο γλωσσο". Ρε που καταντησαμε... Ο καθε αμαθης να προσπαθει να επιβαλλει στους αλλους τα σεναρια που πλαθει το μυαλουδακι του επι παντος επιστητου. "Λαϊκιστι" σηκωθηκαν τ' αγγουρια να ερωτοτροπησουν το μαναβη!
    spam on
    Της κοντης ψωλης της φταινε οι τριχες...παιξε μπαλα τωρα
    Για να εχω τελειωσει το σχολειο και πανεπιστημιο μαλλον δεν ημουν τοσο χαλια.
    Αλεξανδρος...το ..ΝΤΡΩΣ θα μας το αναλυσεις ?

spam off
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
    spam on
    Της κοντης ψωλης της φταινε οι τριχες...παιξε μπαλα τωρα
    Για να εχω τελειωσει το σχολειο και πανεπιστημιο μαλλον δεν ημουν τοσο χαλια.
    Αλεξανδρος...το ..ΝΤΡΩΣ θα μας το αναλυσεις ?

spam off
    Οχι, οχι, μην το κλεινεις, ασ' το λιγο ακομη on. Ατυχης η παρομοιωση γιατι κατ' αρχας δε με ξερεις ποσο κοντη ψωλη ειμαι και δευτερον, οταν μιλαμε για την ελληνικη γλωσσα, το να μπαινεις και να λες "ενδιαφερων η ελληνικη γλωσσα" δεν προσδιδει ιδιαιτερη αξιοπιστια και σοβαροτητα σ' αυτα που γραφεις και οποτε δεν ειναι καθολου τριχες. Το γεγονος πως τελειωσες το σχολειο και το πανεπιστημιο δεν ειναι επ' ουδενι κολακευτικο για σενα και καλυτερα να το ελεγες με σκυμμενο το κεφαλι και οχι με τετοια επαρση η να μην το ελεγες καθολου. Αντιθετα αν ελεγες "Τι θε ρε φιλαρακ' ιγω ιχτε κατεφκα απ' τ' ραχουλα 'κει παν' στα σκοπιε" η αν μιλουσαμε για μπιελες, πιστονια και ρεκτιφιε, θα σου ζητουσα και συγγνωμη.
    Το -ΝΤΡΩΣ ή τον τρως θέλεις να σου αναλυσω; Ρε σκοπιανος εισαι; Που κολαει και τι σχεση εχει το αν μπορω η οχι; Αν σου βαλω μια συναρτηση προς επιλυση και δε μπορεις, θα αποδειξει τιποτα; Οταν κανεις λαθος το πραδεχεσαι και δεν πας να βγεις κι απο πανω, just FYI. Τωρα κλεισ'το!

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock
    Οχι, οχι, μην το κλεινεις, ασ' το λιγο ακομη on. Ατυχης η παρομοιωση γιατι κατ' αρχας δε με ξερεις ποσο κοντη ψωλη ειμαι και δευτερον, οταν μιλαμε για την ελληνικη γλωσσα, το να μπαινεις και να λες "ενδιαφερων η ελληνικη γλωσσα" δεν προσδιδει ιδιαιτερη αξιοπιστια και σοβαροτητα σ' αυτα που γραφεις και οποτε δεν ειναι καθολου τριχες. Το γεγονος πως τελειωσες το σχολειο και το πανεπιστημιο δεν ειναι επ' ουδενι κολακευτικο για σενα και καλυτερα να το ελεγες με σκυμμενο το κεφαλι και οχι με τετοια επαρση η να μην το ελεγες καθολου. Αντιθετα αν ελεγες "Τι θε ρε φιλαρακ' ιγω ιχτε κατεφκα απ' τ' ραχουλα 'κει παν' στα σκοπιε" η αν μιλουσαμε για μπιελες, πιστονια και ρεκτιφιε, θα σου ζητουσα και συγγνωμη.
    Το -ΝΤΡΩΣ ή τον τρως θέλεις να σου αναλυσω; Ρε σκοπιανος εισαι; Που κολαει και τι σχεση εχει το αν μπορω η οχι; Αν σου βαλω μια συναρτηση προς επιλυση και δε μπορεις, θα αποδειξει τιποτα; Οταν κανεις λαθος το πραδεχεσαι και δεν πας να βγεις κι απο πανω, just FYI. Τωρα κλεισ'το!
    Τις κοντης ψωλης της φταινε οι τριχες...επαναλαμβανω
    "Καζακσταν" εχεις δουλεια/θεμα για το καλοκαιρι
    Αν ζοριζεσαι ακομα να καταλαβεις ,κανε κανενα φροντιστηριο παρε την βοηθεια του κοινου κλπ...ξερεις εσυ.

Και που-σαι "φιλαρακ"...εσυ δεν παιρνεις ειδηση με τιποτα !!!

Τι θε ρε φιλαρακ' ιγω ιχτε κατεφκα απ' τ' ραχουλα 'κει παν' στα σκοπιε
    Ελπιζω να δουν Λαρισαιοι κλπ τις @@ που γραφεις για την διαλεκτο τους και να σου ξηγησουν αναλογα...πως περνανε την ραχουλα...

Παρακληση...
    Επειδη εισαι περιορησμενης εγκεφαλικης δραστηριοτητας μην "πεταγεσαι να πεις την @@ σου ετσι γιατι ειχες αναλαμπη" και τα 3 ποστ που εγραψες εδω ειναι για να πεις την @@κια σου και τιποτα αλλο..το βλεπεις οτι κανεις δεν ασχοληθηκε μαζι σου...μονο ενας για να σου εξηγησει το Καζακσταν που λογω του προβληματος σου ουτε αυτο δεν καταλαβες..
    Οτι @@ θελεις να πεις στηλε Π.Μ
    Μην "@@κιζεις" τις συζητησεις των αλλων.

Τωρα εκλεισε
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Διολου "ενδιαφερων" αυτα που λες.
    Η διαφορα μας ξερεις ποια ειναι; Πως αυτο που εγω δεν ηξερα ηταν μια ταινια, ενω εσυ δεν ξερεις στοιχειωδη γραμματικη και μπηκες για να φορεσεις τα γυαλια σε εμας τους υπολοιπους, για την ελληνικη γλωσσα.
    Δε σκοπευω να κανω φροντιστηριο για τις ελλιπεις γνωσεις μου στον κινηματογραφο. Αφηνω σε σενα αυτην την "ενδιαφερων" ενασχοληση.
    Τα χωριατικα που χρησιμοποιησα δεν τα απεδωσα σε καμμια συγκεκριμενη περιοχη της Ελλαδας και μιλουνται σε αρκετες, ασχετες μεταξυ τους, just FYI. Αντιθετα εσυ, προσδιορισες αμεσα ην προελευση τους. Ειμαι αρκετα μακρια απ' τη Λαρισα αλλα εχω γνωρισει Λαρισαιους και κανεις δε μου μιλησε χωριατικα, οποτε αν διαβαζει καποιος και θελει να εξηγησει το ονειρο σε καποιον, να εισαι σιγουρος πως αυτος δεν ειμαι εγω.
    Το ποιος ειναι περιορισμενης εγκεφαλικης δραστηριοτητας, αφησε να το κρινουν οι αλλοι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mixalakis
    Νομίζω ότι, αν εξαιρέσει κανείς μερικές προσωπικές επιθέσεις, τέθηκαν μερικά αρκετά σοβαρά επιχειρήματα και έγινε ουσιαστικός διάλογος.

Είναι γεγονός ότι, όσο και αν έψαξα, δε βρήκα κάτι για την κ. Γονέα στο scholar. Δε βρήκα ούτε που και αν είναι καθηγήτρια, ούτε κάποια δημοσιευμένη εργασία της σε επιστημονικό περιοδικό.

Διάβασα επίσης σοβαρές κριτικές που καταρρίπτουν μερικά από αυτά που υποστηρίζονται για τα ομηρικά αγγλικά.

Είναι όμως αλήθεια πως πολλά άλλα είναι βάσιμα.
    Είναι προφανής η ομοιότητα και οι κοινές ρίζες πολλών αγγλικών λέξεων και η θεωρία της κοινής ινδοευρωπαϊκής γλώσσας τίθεται όλο και περισσότερο υπό αμφισβήτηση. Ακόμα και οι πιο ειδικοί, δε μπορούν να ξέρουν την προέλευση όλων των ριζών των σύγχρονων λέξεων σε όλες τις γλώσσες.

Είναι, φυσικά, γνωστές οι επιδράσεις των παλαιότερων του ελληνικού πολιτισμών όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι γλώσσες είναι κάτι ζωντανό που διαρκώς μεταλλάσσεται και εξελίσσεται.

Πέρα από Λιακόπουλους, Χαρδαβέλλες και Σια, υπάρχουν πολλοί σοβαροί επιστήμονες (Έλληνες και ξένοι), οι οποίοι ερευνούν την ελληνική προέλευση λέξεων σε όλες τις σύγχρονες γλώσσες και έχουν καταλήξει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mixalakis

και η θεωρία της κοινής ινδοευρωπαϊκής γλώσσας τίθεται όλο και περισσότερο υπό αμφισβήτηση.
    Τρίχες κατσαρές. Ετσι απλά, χωρίς μα και μπορεί.

Σελίδα 6 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456

Παρόμοια θέματα

1. Ελληνικές εκφράσεις στα Αγγλικά
    από Ora_Nihil στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 15/08/2007, 09:21
  2. Αγγλικά - Ελληνικά μηχανολογική ορολογία εξαρτημάτων
    από Tropeas στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2005, 13:03
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2005, 09:06