Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 94

Θέμα: ολοκληρωμενη εντυπωση tenere

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    Να πώ και γώ την γνώμη μου. Και την λέω διότι και V-Strom είχα και TA700 και τα δοκίμασα και σε καθημερινή χρήση και σε χώμα και σε ταξίδι κ.λ.π. για αρκετό καιρό.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι, ότι εαν κάποιος θέλει:
    1. να πηγαίνει τακτικά και σε χώμα (πάντα εκδρομικά+) χωρίς να βρίσκει σε κάθε πέτρα στο δρόμο του,
    2. και να πηγαίνει καθημερινά στην δουλειά του,
    3. και να κάνει μεσαία ταξίδια (2κάβαλος 200-400χλμ/ημέρα),
    4. και να πληρώνει σχετικά λίγα σε καύσιμα service, ανταλλακτικά, λάστιχα κλπ. αλλά
    5. και να μην δώσει 10-11 χιλιάρικα για την αγορά της καλής του...

τότε το Tenere αποτελεί μια εντελώς ικανή λύση να τον καλύψει 100%.
    +660
    Τα ειπες ολα σε 5 γραμμες.
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Tenere παίρνουν οι «γέροι»…(>30)
    Οι «νέοι» παίρνουν ΚΤΜ… (<30)
    Οι «υπερήλικες» (>50) παίρνουν BMW…(βοηθά και το εφ άπαξ)

Παλαιό μέλος
    με βλεπω να γινομαι βρωμοτενερακιας!ησαστε πολυ κατατοπιστικοι κ ειναι λες κ το εχω οδηγησει!αντε να πουλησω το μηχανακι μου κ δεν κρατιεμαι............εκτος λεω εκτος...........πεσει κανα φραγκο παραπανω στα χερια μου κ παω για το 990!αλλα νομιζω οτι ειναι πολλα τα ευρα!!!παντως εχω σχηματισει πολυ καλη γνωμη για το μηχανακι ειναι ετσι οπως ακριβως το θελω κ νομιζω οτι τα λεφτα του ειναι καλα.νομιζω οτι το ταξιδιι του θα ειναι λιγο αργο αλλα παλι δεν τρεχει τιποτα γιατι θα υπαρχει κ ευκαιρια να χαζευω κ λιγο τριγυρω μου γιατι αυτο το ξεχνας με ενα ss,εννοειτε οτι θα βλεπω χωματοδρομο κ δεν θα τον ζηλευω τωρα πια

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

Εγώ δεν πρόκειται να πάρω ποτέ εφάπαξ...Οπότε πήρα απο τώρα Τενερέ να το κρατήσω μέχρι όσο πάει!!!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs

Γερος εισαι εσυ ρε παλιοπουρε.
    Εγω ακομα ειμαι νιατο, στο ανθος της ηλικιας μου!!! :a17:
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

ενας κολλητος εχει το τενερε μαμα, πολυ μαμα και ψηλο για μενα αλλα καθε φορα που το βλεπω θελω να ξηλωσω την πισω αναρτηση ολοκληρη, τα μπροστινα, το ψαλιδι και ενα μεταλλικο προστατευτικο στο καπακι του μοτερ και να τα φορεσω στο εξτι

ηταν μεταξυ ντορσοντουρο και τενερε, δυστυχως δεν τον επεισα να παρει το ντορσοντουρο

Αρχικά δημιουργήθηκε από belvedere
    ενας κολλητος εχει το τενερε μαμα, πολυ μαμα και ψηλο για μενα αλλα καθε φορα που το βλεπω θελω να ξηλωσω την πισω αναρτηση ολοκληρη, τα μπροστινα, το ψαλιδι και ενα μεταλλικο προστατευτικο στο καπακι του μοτερ και να τα φορεσω στο εξτι

ηταν μεταξυ ντορσοντουρο και τενερε, δυστυχως δεν τον επεισα να παρει το ντορσοντουρο

Αρχικά δημιουργήθηκε από belvedere

κατά την άποψή μου, ο φίλος σου καλά έκανε και δεν σε άκουσε

Kαι εγω ημουνα μεταξυ του τενερε και του HAYABUSA αλλα αποφασισα το τενερε γιατι το busa δεν το εβγαζε σε μπεζ.
    :hypnotize :hypnotize

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Kαι εγω ημουνα μεταξυ του τενερε και του HAYABUSA αλλα αποφασισα το τενερε γιατι το busa δεν το εβγαζε σε μπεζ.
    :hypnotize :hypnotize
    Ρε Στράτο !!!
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."

XR
    XTR
    XJR

There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.

έπεσες... βολέψου! Το avatar του/της NickolasV
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vstrider
    η αλήθεια είναι ότι το μηχανάκι έχει μείνει λίγο πίσω στο θέμα κινητήρας-πλαίσιο-αναρτήσεις σε σχέση με τον συναγωνισμό.

ΑΛΛΑ...
    Αν και φίλε μου συμφωνούμε, στο αρχικό σχόλιο διαφωνούμε:

ποια άλλη μοτοσυκλέτα τις κατηγορίας έχει μπρος - πίσω ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και αμορτισέρ αερίου πίσω (από την πρώτη της παρουσία κι'όλας);
    Από τεχνολογίες πλαισίων δεν γνωρίζω (γιατί δεν με ενδιαφέρει), η αίσθηση στιβαρότητας που έχω από το τενερε με είναι κορυφαία!
    Ο κινητήρας είναι απροβλημάτιστος, δουλεμένος από την αρχή πριν φορεθεί στο ΧΤ και ξαναδουλεμένος για να μπει στο ΤΕΝΕΡΕ.

Ήταν άλλωστε μερικοί από τους λόγους που το διάλεξα

Αρχικά δημιουργήθηκε από NickolasV
    Αν και φίλε μου συμφωνούμε, στο αρχικό σχόλιο διαφωνούμε:

ποια άλλη μοτοσυκλέτα τις κατηγορίας έχει μπρος - πίσω ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και αμορτισέρ αερίου πίσω (από την πρώτη της παρουσία κι'όλας);
    Από τεχνολογίες πλαισίων δεν γνωρίζω (γιατί δεν με ενδιαφέρει), η αίσθηση στιβαρότητας που έχω από το τενερε με είναι κορυφαία!
    Ο κινητήρας είναι απροβλημάτιστος, δουλεμένος από την αρχή πριν φορεθεί στο ΧΤ και ξαναδουλεμένος για να μπει στο ΤΕΝΕΡΕ.

Ήταν άλλωστε μερικοί από τους λόγους που το διάλεξα

Και πολύ καλά έκανες!! και εγώ αυτό θα έκανα!

κατά την άποψή μου όμως, έχοντας για μια 10ετία+ το προηγούμενο τενερε το διπλοφάναρο και έχοντας κάνει 3000χλμ σε 2 βδομάδες με το καινούργιο χτζ (που σημαίνει ότι αναπόφευκτα κάνω σύγκριση) πιστεύω ότι από 660 κ.ε σίγουρα θα μπορούσαν να βγουν παραπάνω αλογα διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία των XT. επίσης θα ήθελα πιο στιβαρό το πλαίσιο σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ όσον αφορά τις αναρτήσεις... τι να πω φίλε μου εμένα (1,95μ, 95κιλά, ερασιτέχνης στο χώμα από το '96) δεν με βολέψανε.
    μπορεί βέβαια, γράφοντας τα παραπάνω, εγώ να "προβάλλω" αυτό που θα ήθελα να έχει καταφέρει η yamaha έχοντας πράγματι κάτι στο μυαλό μου που τεχνικά ήδη υπάρχει...
    καταλήγω όμως και πάλι στο ότι η μηχανή αυτή μου αρέσει και θα ήθελα να την αγοράσω για να κάνω μαζί της ωραίες βόλτες σε όλη την ελλάδα και κάθε είδους έδαφος.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Το πλαίσιο είναι πολύ στιβαρό.. και μαζί με αυτό πολύ θα ήθελα και μία έκδοση με καλύτερες αναρτήσεις τουλάχιστον και ας ήταν ακριβότερο. Τα ανάποδα 48 δεν είναι πανάκια, η απόσβεση επαναφοράς όμως είναι σε μια τέτοια μηχανή είναι. Δεν βάζεις πλαίσιο που μπορεί και αναρτήσεις που δεν μόνο και μόνο γιατί ο προσανατολισμός καθαρά εκδρομικός.

Οι αναρτήσεις σε όλες σχεδόν τις μηχανές εκτός από bmw είναι ρυθμισμένες για άτομα 75 κιλών. Της bmw νομίζω 85. Κάποιος πιο βαρύς μπορεί να προφορτίσει τα ελατήρια για να μην είναι τόσο μαλακές και να πετύχει το επιθυμητό sag. Το άσχημο όμως για όλους μας είναι πως δεν μπορούμε να παίξουμε με την απόσβεση επαναφοράς με αποτέλεσμα όσο πιο γρήγορα πας τόσο περισσότερο να χοροπηδάει. Για τους απαιτητικούς οι αναρτήσεις θέλουν σίγουρα ψάξιμο. Ίσως το πλαίσιο να μην σου φάνηκε τόσο στιβαρό λόγο των αναρτήσεων.
    Sent from me using a computer.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Ναι,αμα βαζανε περισσοτερα αλογα-καλυτερες αναρτησεις-ποιοτικα εξαρτηματα και καμποσα ακομα τοτε το Tenere θα ειχε 10 χιλιαρικα.
    Οποτε αν εχετε τετοιες ανησυχιες παιρνετε κατ'ευθειαν ενα 690 σαν κι εμενα και ησυχαζετε
    To Tenere ειναι ενα μηχανακι που αρχισε ωραια σαν εμφανιση αλλα μολις μπηκαν οι κοστολογοι στο σχεδιαστηριο το κανανε μονοκυλινδρακι με 200 κιλα σιδερο και παει περιπατο και η χρηστικοτητα
    Αν ητανε 160 κιλα,ειχε καμμια 50αρια αλογα και καλυτερο στησιμο θα ηταν βεβαιως πολυ καλυτερο μηχανακι(αν το βαφανε και πορτοκαλι βεβαια σαν καποια παρτιδα 660 θα ηταν ακομα καλυτερο )
    Οσοι βεβαια ειστε πανω απο το φυσιολογικο σε σωματικο βαρος πρεπει να ψαχτειτε με αλλα ελατηρια,οσο και να παιξετε με σφιξιματα σε αποσβεσεις κλπ θα κανετε μια τρυπα στο νερο
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71

Θα γινω λιγο κακος ωρε!Μην υπερβαλλουμε για το Tenere...
    Mηπως θα ηταν και καλυτερα να αναρωτηθεις εαν εκτος απο τις ρυθμισεις θα ηταν πιο καλα να σου δινανε ενα ζευγαρι αναρτησεων που εκτος απο πολλες ρυθμισεις εχει και πληρη δυνατοτητα αποσυναρμολογησης ετσι ωστε να τις φερεις στα μετρα σου με αλλα λαδια και ελατηρια(ειδικα πισω)?Τωρα βεβαια ΟΚ,επειδη το Tenere εχει προφορτιση μπροστα παει για το Παγκοσμιο

Πηγαινε και οδηγησε ενα 690 και θα δεις οτι μαλλον υπερβαλλεις λιγακι.Εκτος αν στιβαροτητα εννοεις την...αδρανεια που δημιουργουν τα πολλα κιλα της μοτοσυκλετας!

Ο κινητήρας είναι απροβλημάτιστος, δουλεμένος από την αρχή πριν φορεθεί στο ΧΤ και ξαναδουλεμένος για να μπει στο ΤΕΝΕΡΕ
    Απροβληματιστος μενει να αποδειχτει.Να σου θυμισω οτι φαγανε κανα χρονο οι Yamahαιοι μεχρι να στησουνε σωστα τα TPS στα πρωτα 660.
    Για μενα αυτο το μοτερ εχει πολυ λιγα αλογα για τα πολλα κιλα της μοτοσυκλετας,εκτος του οτι το 5αρι κιβωτιο δεν ειναι και οτι καλυτερο στα ταξιδια...

Για να μην νομιζεις ομως οτι λεω μονο αρνητικα,να σου πω οτι το μηχανακι εχει και καποια καλα.Οπως το ειδα στην οδηγηση του εχει καλη σελλα και καλη προστασια απο τον αερα στο ταξιδι.Καλοι χωροι για φορτωμα,ανετα καθεται ο πισω στο ταξιδι.Καλοι καθρεφτες και πολυ βολικες οι χειρολαβες για τραβηγμα.Το στησιμο του ειναι τυπικο-Γιαπωνεζικο-μαλακο και οι ψηλες αναρτησεις το βοηθουν να περναει καλα την κακη ασφαλτο
    Μεγαλυτερα αρνητικα,τα ειπαμε;Λιγο γκαζι-5αρι κιβωτιο-ΠΟΛΥ βαρυ(σχεδον σαν δικυλινδρο) και λιγο παραξενο σουλουπι(εμενα παντως μΕ αρεσει αλλα σε πολυ κοσμο δεν αρεσει το πρωτοτυπο)
    Οδηγησα το 660 για καμμια 500αρια χλμ και αυτα μου ερχονται στο μυαλο σε σχεση με το 690 Εnduro μου
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. V-STROM 1000 Πρώτη εντύπωση...
    από THEOD στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 14/07/2005, 19:54
  2. Γιατί έχω την εντύπωση ότι...
    από powerphot στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 05/06/2005, 17:41
  3. πράγματα που μου έκαναν εντύπωση σήμερα
    από NLS στο forum Ιστορίες του δρόμου