Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 105

Θέμα: Τελικα εχουμε πολυ πλακα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από alexis_tgr
    Και γω εχω γνωστους που δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα με 700?x2 με 3 παιδια αλλα απεργια δεν εχουν κανει ακομη, οπως ειπε και ο TheFace...:
    "Δυστυχως αυτη η χωρα εχει αλλη μια παγκοσμια πρωτοτυπια, να διαμαρτυρονται/απεργουν οι... βολεμενοι/προνομιουχοι..."

Και για να μη φαινεται πως λοιδορω δεξια και αριστερα το προβλημα για μενα δεν ειναι τα χρηματα που περνουν αλλα η δουλεια που βγαζουν.

Ο καθένας με βάση αυτά που παίρνει κάνει τον προϋπολογισμό του.Για ρώτα τους γνωστούς σου αν τρώγαν μείωση 30% τί θα έκαναν...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
    Τι λες ρε φιλαρακι... δεν βαρενουν οι μισθοι τον Δ.Υ. τον κρατικο ποροϋπολογισμο???
    Ειναι δυνατον να ο μισος πλυθισμος της χωρας να ειναι στο δημοσιο???

Και γιατι ο υπολοιπος μισος πλυθησμος που γ@μιετ@ι στον ιδιωτικο τομεα, στην ανεργεια και την αβεβαιωτητα, να ειναι υποχρεωμενος κι απο πανω να φορολογηται και να πληρωνει ΙΣΟΒΙΩΣ τις χιλιαδες ρουσφετο-προσληψεις... ε?

Κανεις δεν αμφισβητει οτι οπως καθε οργανισμος, ετσι και το δημοσιο για να δουλεψει χρειαζεται προσωπικο και οχι... "σφραγιδες"

Καταρχάς θα μιλήσω για τους εφοριακούς που ξέρω πως έχουνε τα πράγματα.Οι εφοριακοί παίρνουν τον μισθό που παίρνει οποιοσδήποτε Δ.Υ.Απλά έχουν και τα λεγόμενα ΔΙΒΕΤ τα οποία ουδεμία σχέση έχουνε με τον κρατικό προϋπολογισμό.Είναι έσοδα που προέρχοναι από ένα ποσοστό επί τις εκατό από την είσπραξη φόρων ταμείων και νομικών προσώπων.Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες τους να κάνουν τους φοροεισπράκτορες για τρίτους το κάνουν και γι'αυτό αμείβονται επιπλέον.Τα λεφτά αυτά λοιπόν συγκεντρώνονται κάθε μηνα σε έναν λογαριασμό από όπου παίρνει ο κάθε εφοριακός το επιπλέον αυτό επίδομα.Δυστυχώς ο λογαριασμός αυτός είναι κενός πλέον,γιατί ο κύριος Αλογοσκούφης και τα λεγόμενα Golden Boys φρόντισαν να παίξουν με αυτά τα ξένα λεφτά σε χρηματιστήρια και ομόλογα.Αυτά απλά προς ενημέρωσιν για να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Καταρχάς θα μιλήσω για τους εφοριακούς που ξέρω πως έχουνε τα πράγματα.Οι εφοριακοί παίρνουν τον μισθό που παίρνει οποιοσδήποτε Δ.Υ.Απλά έχουν και τα λεγόμενα ΔΙΒΕΤ τα οποία ουδεμία σχέση έχουνε με τον κρατικό προϋπολογισμό.Είναι έσοδα που προέρχοναι από ένα ποσοστό επί τις εκατό από την είσπραξη φόρων ταμείων και νομικών προσώπων.Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες τους να κάνουν τους φοροεισπράκτορες για τρίτους το κάνουν και γι'αυτό αμείβονται επιπλέον.Τα λεφτά αυτά λοιπόν συγκεντρώνονται κάθε μηνα σε έναν λογαριασμό από όπου παίρνει ο κάθε εφοριακός το επιπλέον αυτό επίδομα.Δυστυχώς ο λογαριασμός αυτός είναι κενός πλέον,γιατί ο κύριος Αλογοσκούφης και τα λεγόμενα Golden Boys φρόντισαν να παίξουν με αυτά τα ξένα λεφτά σε χρηματιστήρια και ομόλογα.Αυτά απλά προς ενημέρωσιν για να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε
    Δηλ. επίδομα για το αυτονόητο. Μια χαρά.
    Και ξέρω κλάδο του δημοσίου που κάνει νυχτερινό ωράριο και δεν παίρνει ούτε 0.50ε παραπάνω έστω έτσι για το γαμώτο από αυτούς που κάνουν το ίδιο ωράριο την ημέρα... Αλλά βλέπεις δεν ήταν πολλοί για ψηφοθηρία.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Καταρχάς θα μιλήσω για τους εφοριακούς που ξέρω πως έχουνε τα πράγματα.Οι εφοριακοί παίρνουν τον μισθό που παίρνει οποιοσδήποτε Δ.Υ.Απλά έχουν και τα λεγόμενα ΔΙΒΕΤ τα οποία ουδεμία σχέση έχουνε με τον κρατικό προϋπολογισμό.Είναι έσοδα που προέρχοναι από ένα ποσοστό επί τις εκατό από την είσπραξη φόρων ταμείων και νομικών προσώπων.
    Εεεε...εντάξει τότε...

Από αύριο θα ζητήσω και εγώ ένα ποσοστό επί των κλικς στο φόρουμ, θα το ονομάσω ΘΟΥ-ΒΟΥ, και αφού δεν θα προέρχεται από τον προυπολογισμό τότε αυτόματα σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει κανέναν - προφανώς θα προέρχεται από τον καλό Θεούλη...Και θα είναι και αφορολόγητο....

Είδες που άμα προσπαθήσεις πάντα βρίσκεται η άκρη ???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Εεεε...εντάξει τότε...

Από αύριο θα ζητήσω και εγώ ένα ποσοστό επί των κλικς στο φόρουμ, θα το ονομάσω ΘΟΥ-ΒΟΥ, και αφού δεν θα προέρχεται από τον προυπολογισμό τότε αυτόματα σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει κανέναν - προφανώς θα προέρχεται από τον καλό Θεούλη...Και θα είναι και αφορολόγητο....

Είδες που άμα προσπαθήσεις πάντα βρίσκεται η άκρη ???
    Αλλιώς θα κατέβεις σε 24ωρη προειδοποιητική?:rotflmao: :rotflmao:

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Όχι..

Θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω... :rotflmao: :rotflmao:

Φίλος απο τα ΔΙΒΕΤ θα κοπεί ένα 10% το οποίο σημαίνει απο τα πχ 1000 ευρώ έξτρα που έπαιρναν, τώρα θα πάρουν 900.

Θα μειωθούν επίσης και τα οδοιπορικά, τα οποία έπαιρναν ΟΛΟΙ ανεξαρτήτου αντικειμένου, ανεξαρτήτου αποστάσεως απο την δουλειά. 220 ευρώ μηνιαίως και ας πας με τα πόδια στην δουλειά....

Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ μείωση των μισθών τους.

Οι τύποι όμως τα 1200 αυτά ευρώ τα έπαιρναν με αυτοτελή φορολόγηση. και εννοείτε δεν έμπαιναν στην δήλωση τους.
    Τι σημαίνει αυτό? στα 1200 τους κρατούσε ένα 5% 60 ευρώ... ανεξάρτητα πόσο αμείβονται συνολικά, ανεξάρτητα την φορολόγηση ΟΛΩΝ των υπολοίπων,

Έκαναν δήλωση για 40.000 πχ και είχαν φορολόγηση για εισοδήματα 20.000, όσο ο βασικός τους δλδ. Δεν τους έπιανε καμία κλίμακα φορολόγησης. ΜΑΥΡΑ λεφτά δλδ.

Ε αυτά παύουν να είναι μαύρα, θα φορολογηθούν όπως φορολογείται ΚΑΘΕ μισθωτός και ΚΑΘΕ δημοϋπάλ.

Θα πληρώσουν απο εδώ και πέρα, φόρους που ΔΕΝ πλήρωναν επι χρόνια..

Αυτό φίλε ΔΕΝ είναι μείωση μισθών... είναι ΝΟΜΙΜΗ φορολόγηση....

Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas_1100gs
    Δηλ. επίδομα για το αυτονόητο. Μια χαρά.
    Και ξέρω κλάδο του δημοσίου που κάνει νυχτερινό ωράριο και δεν παίρνει ούτε 0.50ε παραπάνω έστω έτσι για το γαμώτο από αυτούς που κάνουν το ίδιο ωράριο την ημέρα... Αλλά βλέπεις δεν ήταν πολλοί για ψηφοθηρία.

Δεν είναι καθόλου αυτονόητο φίλε.Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει τί είναι τα ΔΙΒΕΤ και ποιά είναι τα καθήκοντα ενός εφοριακού ας το ψάξει στο google.Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι φοροεισπράκτορας τρίτων παρά μόνο του κράτους
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Φίλος απο τα ΔΙΒΕΤ θα κοπεί ένα 10% το οποίο σημαίνει απο τα πχ 1000 ευρώ έξτρα που έπαιρναν, τώρα θα πάρουν 900.

Θα μειωθούν επίσης και τα οδοιπορικά, τα οποία έπαιρναν ΟΛΟΙ ανεξαρτήτου αντικειμένου, ανεξαρτήτου αποστάσεως απο την δουλειά. 220 ευρώ μηνιαίως και ας πας με τα πόδια στην δουλειά....

Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ μείωση των μισθών τους.

Οι τύποι όμως τα 1200 αυτά ευρώ τα έπαιρναν με αυτοτελή φορολόγηση. και εννοείτε δεν έμπαιναν στην δήλωση τους.
    Τι σημαίνει αυτό? στα 1200 τους κρατούσε ένα 5% 60 ευρώ... ανεξάρτητα πόσο αμείβονται συνολικά, ανεξάρτητα την φορολόγηση ΟΛΩΝ των υπολοίπων,

Έκαναν δήλωση για 40.000 πχ και είχαν φορολόγηση για εισοδήματα 20.000, όσο ο βασικός τους δλδ. Δεν τους έπιανε καμία κλίμακα φορολόγησης. ΜΑΥΡΑ λεφτά δλδ.

Ε αυτά παύουν να είναι μαύρα, θα φορολογηθούν όπως φορολογείται ΚΑΘΕ μισθωτός και ΚΑΘΕ δημοϋπάλ.

Θα πληρώσουν απο εδώ και πέρα, φόρους που ΔΕΝ πλήρωναν επι χρόνια..

Αυτό φίλε ΔΕΝ είναι μείωση μισθών... είναι ΝΟΜΙΜΗ φορολόγηση....

Φίλε εσύ φαίνεσαι να έχει μία ιδέα επί του θέματος.Η φορολόγηση δεν είναι τόσο απλή,γι'αυτό και μιλάμε για -700€ (αν και τελικά δεν θα γίνει έτσι μιας και τελικά θα φτάσει η μείωση το πολύ μέχρι -300€ ).Να σας βάλω όλους μαζί σε σκέψεις και να σας ρωτήσω πως σας φαίνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών;
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    καλησπερα

διχως να ειμαι σιγουρος για το αν εχει(μεγαλη τουλαχιστον) σχεση με την κουβεντα μας,αν και δεν την παρακολουθησα ολκληρη

θα ελεγα οτι ειναι χαμηλοι σχετικα(μιλαω για τους μισθους εκπαιδευτικων)

δεν αναφερομαι βεβαια στα ιδιαιτερα,οπου εκει μπορει καποιος ειδικα εμπειρος να βγαλει αρκετα χρηματα,δουλευοντας βεβαια και αρκετες ωρες

στο δημοσιο λοιπον,οι καθαροι μισθοι δεν ειναι υψηλοι

αυτα τα γραφω δεδομενου οτι ενα φεγγαρι εργαστηκα και εγω ως εκπαιδευτικος στο δημοσιο(αναπληρωτης)

το λεω κυριως για οσους ειναι οικογενειαρχες με 1,2 η 3 παιδια και παει λεγοντας

επαιρνα τοτε(πριν περιπου 5 χρονια) 1100 ευρω το μηνα καθαρα.αν ημουνα παντρεμενος με τιποτα κουτσουβελα και πληρωνα ενοικιο,πως ακριβως θα ζουσα ε?

οπως πολλοι αλλοι θα μου πειτε.συμφωνω απολυτα.να σκεφτουμε κι αυτους που δεν παιρνουν ουτε καν αυτα λοιπον.

η προταση μου δεν ειναι επομενως μειωστε τους μισθους των εκαπιδευτικων για να υπαρχει δικαιοσυνη.ειναι αυξηστε τους μισθους ολων...

Να σας βάλω όλους μαζί σε σκέψεις και να σας ρωτήσω πως σας φαίνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών;
    Φίλε μου αυτό είναι ΑΛΛΟ θέμα, ανοίχτε το με το Υπ.Οικ και ζητήστε ανάλογες μειώσεις αν θεωρείτε ότι είναι υπέρογκο.

Επιχειρήματα του στυλ, δείτε τους δασκάλους, δείτε τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι τουλάχιστον αστεία..

Προς το παρών και ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ οι εφοριακοί παίρνουν αφορολόγητα λεφτά και αυτό πρέπει να αλλάξει...
    Το θέμα μου/μας είναι ότι έχετε ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ εισοδήματα. Ακόμα και το 5% της αυτοτελής, όταν σας κρατάει χαμηλά σε κλίμακα, είναι αφορολόγητα εισοδήματα. και αυτό είναι και λάθος και προκλητικό...

.

Φίλε μου αυτό είναι ΑΛΛΟ θέμα, ανοίχτε το με το Υπ.Οικ και ζητήστε ανάλογες μειώσεις αν θεωρείτε ότι είναι υπέρογκο.

Προς το παρών και ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ οι εφοριακοί παίρνουν αφορολόγητα λεφτά και αυτό πρέπει να αλλάξει...

Επιχειρήματα του στυλ, δείτε τους δασκάλους, δείτε τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι τουλάχιστον αστεία...

Δεν είπα κοιτάξτε τους δασκάλους και δεν αναφέρθηκα καν στους ελεύθερους επαγγελματίες,απλά είπα ότι αν είναι να βάλουμε στο μικροσκόπιο τους Δ.Υ καλό θα ήταν να αναφερθούμε σε όλους και όχι να στοχοποιούμε μόνο τους εφοριακούς ή τους τελωνειακούς.Από το σύνολο των Δ.Υ ξέρεις πόσοι είναι εφοριακοί; 13.000 άτομα,ξέρεις πόσοι είναι τελωνειακοί; 3.700.Θεωρώ πως είναι καθαρά κίνηση εντυπωσιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης οι τεράστιες μειώσεις στους μισθούς αυτών των κλάδων,γιατί αν τα βάλεις κάτω και τα υπολογίσεις,τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν,αρκούν ίσα ίσα για τα καύσιμα μιας ημέρα στην Πολεμική Αεροπορία και γι'αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι η πληγή της Ελληνικής οικονομίας είναι η φοροδιαφυγή και μόνο η φοροδιαφυγή.Αν φορολογηθεί η Εκκλησία π.χ να δεις πως κλείνουν οι μαύρες τρύπες.Όσο γι'αυτό που είπες για τους εφοριακούς ότι παίρνουν αφορολόγητα,συμφωνώ απόλυτα με την ενιαία φορολόγηση όλων και η μόνη μας διαφωνία εν κατακλείδι είναι ότι θεωρώ υπερβολικές τις μειώσεις αυτές.Στον φίλο καθηγητή από πάνω θα πω ότι ειμαι 100% μαζί του σε αυτό που λέει,να αυξηθεί ο μισθός όλων παρα να μειωθεί ο μισθός των υψηλόμισθων,είπαμε,κανείς μας δε θέλει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.Απλά μπορούμε να σκεφτούμε,πόσο καλύτερα ίσως θα ήταν,το καλοκαίρι που τα σχολεία είναι κλειστα,οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να βοηθούν και σε άλλες υπηρεσίες και πόσο αποφορτισμένος θα ήταν ο δημόσιος τομέας από αργόσχολους Δ.Υ.Και το λέω αυτό γιατί στην ουσία οι καθηγητές και οι δάσκαλοι,πέρα από τους 3 πλήρεις μήνες του καλοκαιριού που κάθονται,έχουν 1 μήνα ακόμα από Χριστούγεννα - Πάσχα,σχολικές εορτές,περιπάτους (5 τον αριθμό σύμφωνα με τον νόμο) και ημερήσιες οι διήμερες εκδρομές.Δηλαδή στην ουσία δουλεύουν 7 καθαρούς μήνες και πληρώνονται 14,γι'αυτό θεωρώ αυτούς τους πιο καλοπληρωμένους.Θα μπορούσαν ίσως να αξιοποιηθούν και κάπου αλλού τουλάχιστον το καλοκαίρι και έστω με μειωμένο ωράριο
    Fortis Fortuna Adiuvat

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nobody
    για την ιστορια

δεν ειμαι καθηγητης,απλα εκανα κι εγω ενα περασμα απτο εκπαιδευτικο συστημα καποτε απο την πλευρα της εδρας ομως και οχι μονο του θρανιου

αλλο αν θαθελα να ειμαι βεβαια!χαχαχαχαχαχαχαχ

συνεχιστε...

η αξιοποίηση των δασκάλων είναι ένα πολύ καλό θέμα, όπως και οι η αναλογία ωρών εργασίας με ωρών πληρωμής (1/3 νομίζω)

παρόλα αυτά κάνεις στοχοποίηση των εκπαιδευτικών σαν απάντηση στην στοχοποίηση των εφοριακών, επιμένω ότι δεν είναι απάντηση αυτό.

δεν διαφωνώ στα υπόλοιπα με εκκλησία κλπ, μακάρι να λυθεί το θέμα και γρήγορα, αλλά την στιγμή που ξεκινά ο διάλογος για την ΣΩΣΤΗ φορολόγηση των εφοριακών, κάθε αναφορά σε άλλη κοινωνική ομάδα αποτελεί απλά αποπροσανατολισμό της συζήτησης.

και για να κλείνω με το θέμα, μιας και κατέχεις το θέμα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι υπάρχουν τμήματα σε ΔΟΥ που τρέχουν και είναι και με λίγο προσωπικό, πχ, εισόδημα,κβς,έσοδα και υπάρχουν τμήματα υπερπλήρη όπως "ελεγκτές " με πολύ μικρή απόδοτικότητα,

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos

Επιχειρήματα του στυλ, δείτε τους δασκάλους, δείτε τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι τουλάχιστον αστεία..

Το θέμα μου/μας είναι ότι έχετε ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ εισοδήματα. Ακόμα και το 5% της αυτοτελής, όταν σας κρατάει χαμηλά σε κλίμακα, είναι αφορολόγητα εισοδήματα. και αυτό είναι και λάθος και προκλητικό...

.

Μην παραμυθιαζόμαστε με τον φόρο που πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    Είναι χαζό να ισχυριστούμε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν φόρο, εφόσον πληρώνονται ακριβώς από τους φόρους.
    Είναι ένας φαύλος κύκλος που μόνο επιπλέον κόστος στην επεξεργασία των δηλώσεων δημιουργεί.
    Ίσως να δημιουργεί μια εντύπωση προσφοράς στα κοινά αλλά στην ουσία...

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Έχουμε πλάκα τελικά....
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 62
    Τελευταίο μήνυμα: 18/03/2009, 10:08
  2. Πολύ πλάκα!!!
    από dimmeneidis στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2006, 22:36
  3. Ειμαστε πολυ λιγοι τελικα....
    από AFTER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2005, 02:24
  4. Απόσυρση μοτοσυκλετών ....πολύ φασαρία για το τίποτα τελικά...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 12/05/2005, 12:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF