Ο ένας φόραγε τον κύλινδρο(τον οποίο άλοιψε εσωτερικά πριν με λάδι) και ο άλλος πάταγε τα ελλατήρια να κλείσουν αφού τα είχε σταυρώσειπρώτα ο Τζόρτζ!
και με ένα κλακ κουμπωσε!
(πράγμα που μου έμαθε ο Γιώργος και δεν το ήξερα είναι οτι το πιστόνι σε σχέση με τον πίρο είναι παράκεντρο για να βοηθάει με το βάρος του την κίνηση της μπιέλας, το πως θα το τοποθετήσεις παίζει ρόλο με το πως κινείται η μπιέλα δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα)
Βαρέσαμε μια μανιβελιά να δούμε οτι κινείται με ευκολία,
και βάλαμε την φλάντζα!
![]()
αχαχαχα
σωστοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Ωραία Γιώργο!
Βρήκες τον κατάλληλο άνθρωπο και με πρόσβαση σε συνεργείο.
Οτι καλύτερο.![]()
Κι αλλη μια για τον άλλο Γιώργο!![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Μετά βάλαμε την κεφαλή,
στην συνέχεια σφίξαμε τις βίδες με 6 κιλά ροπή! (Σημείωση: όταν έλυνα το μοτέρ είχα βρεί κάτι γρέζια στους οδηγούς οστηρίων τα οποία είχα καθαρίσει)
Το απίστευτο γεγονός είναι οτι εγώ ενώ έπλενα τα κινούμενα μέρη της κεφαλής, επέμενα να βάλουμε τα καλάμια των οδηγών οστηρίων για να μην μου πιάνουν χώρο στο κουβά, ο Γιώργος μου έλεγε άστα αργότερα... και παλι ΚΑΛΑ!
γιατι μετά απο λίγο παρατήρησε οτι το ένα καλάμι των οδηγών ωστηρίων είχε φαγωθεί... εξού και το γρέζι... οπότε μέχρι να βρούμε αντικαταστάτη μέναμε με τα..."κλειδιά" στα χέρια...τότε για την απίστευτη τύχη που είχαμε για 2η συνεχή φορά σκάει ένας φίλος του Γιώργου ο οποίος είναι γάτα στις ανακατασκευές παλιών μοτο! και μας λέει, αν σου βρω τώρα θα πατε να τα πάρετε?
ΦΥΓΑΜΕ! παίρνει τηλ... και σε λιγότερο απο μισή ώρα ήμασταν στο μαγαζί! για να τριτώσει η τύχη μας ο Γιώργος ρωτάει για την κατάσταση και του δεύτερου καλαμιού το οποίο είναι και αυτό ετοιμο να παραδώσει πνεύμα! και παίρνουμε τα 2 τελευταία που είχε το μαγαζί!
Αν η θεά τύχη και το κοφτερό μάτι του Γιώργου δεν έκοβε έτσι... θα κλαίγαμε το μοτέρ αν το δέναμε έτσι!!!
Γυρίσαμε πίσω λοιπόν και μετά βάλαμε και τα κοκοράκια,
ο Γιώργος μου έμαθε να ρυθμίζω βαλβίδες και γενικά την φιλοσοφία της ρύθμισης ....(Δε θυμάμαι τίποτα)
και αφού ρυθμίσαμε βάλαμε και τη φλαντζούλα του!
![]()
Και από εμένα πολλέςγια εσένα και τα φιλαράκια σου που βοηθάνε.
Τι είπε το άτομο εεε?
Απίστευτος τύπος σου λέω Άρη!
Σύντομα θα σκάσουμε μαζί με τα εργαλεία μας έτοιμα απο τη λέσχη!
Αν δεν ήταν τα φιλαράκια απο εδω μέσα αλλά και απο έξω, αυτή η ανακατασκευή δεν θα είχε φτάσει μέχρι εδώ...! Μακάρι με τις γνώσεις που έχω πάρει απο όλους αυτούς στο μέλλον να μπορώ να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου όπου μπορώ κάποιον που χρειάζεται!
μπραβο παιδια,ωραιες φωτο για wallpaper,ειδες που επεμενες αρχικα να μην πειραξεις το μοτερ?τωρα εχεις το κεφαλι σου ησυχο για πολλα απροβληματιστα χιλιομετρα...
συγχαρητηρια στα παιδια για τη βοηθεια τους![]()
χαχαχααχαχα....
κάθομαι και γελάω μόνος μου... υπάρχει "κάπου" μία τρύπα στο μοτέρ που βγάζει τις αναθυμιάσεις απο τα λάδια... απο εκεί λείπει ένα μεταλλικό σωληνάκι σε σχήμα "J" και πάει χωνευτό ζορισμένο μέσα στην τρύπα... οπότε βρήκα τρύπα εγώ και άρχισα να πιέζω προς τα μέσα και στρίβοντας...
έρχεται για ο Γιώργος και μου λέει τι κάνει εκεί... και του εξηγώ ... οπότε προσπαθεί λίγο και αυτός και μου λέει
- "δεν το βλέπω να πάει είναι σίγουρα το σωστό ανταλλακτικό...?"
- "ναί ρε αφού το παράγγειλα απο το σχεδιάγραμμα..." και μετά απο λίγο πέφτω κάτω απο τα γέλια μόνος μου...
- Τι γελάς ρε?
- Κοίτα που προσπαθούσα να το βάλω...:rotflmao:
- ναι εδώ περνάει ο άξονας/βαση του μοτέρ....![]()