Καλημερα,
τα 250Ε δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα πλεαν να υπαρχουν διαθεσιμα, ωστε σε μια εβδομαδα να τα πληρωσει κανεις.
Κι αν παρελθει το 8ημερο:
Αφηνω το πρωτο σημειο, γιατι αναφερεται σε περιπτωση ατυχηματος (οπου συμφωνω απολυτα).και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:
Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες
- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής
- Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και
- Χρηματική ποινή μέχρι €3.000
Κι, το κατ' εμε ακατανοητο, παντου εμπλεκεται και η αδεια οδηγησης.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Δοκ, από το να κυκλοφορούν χύμα... Η κρίση δεν είναι δικαιολογία για αυτό.
Πανο,
ΑΝ το κυκλοφορει, δεν διαφωνω σε τιποτα.
Αν ομως το εχει 2-3 μηνες αραγμενο, μεχρι να το ασφαλισει και του ερθει το μπουγιουρτνι δεν ειναι το ιδιο.
Ως παραδειγμα, ας το εκανε 250Ε με την υποχρεωση να αποδειξει μεσα σε εναν μηνα οτι το ασφαλισε, αλλιως 'ξυλινα παπουτσια' οπως περιγραφονται μετα.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι οι υπερβολικα μεγαλες ποινες δεν βγαζουν πουθενα.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Η κατάθεση πινακίδων είναι δωρεάν.
Άσε που και τις δίνουν πίσω και κυκλοφορούν πολλοί...
Νομιζω πως η διασταύρωση γίνεται με όσα υπάρχουν με πινακίδες.
Οχι μόνο με όσα κυκλοφορούν.
Το ιδιο άφησαν να εννοείται οτι θα κάνουν και με τα ΚΤΕΟ σε οχήματα (αυτο-μοτο) και με τα 50αρια
Αλλά μέχρι να δω το πρώτο πρόστιμο, κραταω τις επιφυλάξεις μου
Φιλε δεν ξερω αν εχω δικιο η μιλαω γιατι ακομη μπορω να πληρωνω την ασφαλεια μου, αλλα αν το ενα στα πεντε οχηματα ειναι ανασφαλιστο (http://asfalistroulis.blogspot.gr/20...-kyrwseis.html) βαλε με το μυαλο σου ποσες ειναι οι πιθανοτητες,να τρεχει καποιος και να μην φτανει.
Εδω ασφαλισμενο οχημα σε χτυπαει και κανεις αμαν να παρεις τα λεφτα σου.
Και το πρώτο πράγμα που ζητάω είναι κάλυψη από ανασφάλιστο για αυτόν τον λόγο.
Το "δεν έχω για ασφάλεια, άρα στα @@ μου όποτε έχω" το οποίο μετατρέπεται σε δεν πληρώνω ποτέ γιατί κρίση να ουμ δεν είναι σωστότερο του "μην βάλετε εξοντωτικά πρόστιμα". Δεν έχεις για τα πρέποντα; Πούλα το, πινακιδούλες στην ΔΟΥ σου, αν είσαι λίγο λάρτζ μόνο αστική ευθύνη για οικονομία, λύσεις υπάρχουν.
Το αυτό με τα ΚΤΕΟ. Συζητάω πρόσφατα με γνωστό ο οποίος γκρίνιαζε για τις ουρές τον Οκτώβρη. Γιατί βρε αγόρι; Γιατί "ΠΟΤΕ δεν έχω περάσει ΚΑΝΕΝΑ όχημα που είχα" και τώρα το παλιοκράτος τον ανάγκασε να πληρώσει ΚΤΕΟ για να μην πληρώσει πρόστιμα. Σημειώνω ότι δεν ξέρει τι έχει, άρα δεν είναι οικονομικό είναι απλά ελληνικό το ζήτημα.
Όπως λέει ο Σπυρίδων, πλάτσα πλούτσα ανηλεώς.
Δηλαδή αν έχεις ένα όχημα (Μηχανάκι 250cc) που πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας κανονικά, αλλά για κάποιο λόγο «πραγματικά λόγο βλάβης» δεν το κυκλοφορείς, πρέπει να πληρώνεις ασφάλεια? Και δεν παρέδωσα πινακίδες, γιατί 22 ευρώ το χρόνο είναι, και γιατί κάποια στιγμή θέλω να το φτιάξω και δεν ήθελα να τρέχω να τις ξαναμαζεύω. Να έχω να κάνω μόνο μια ασφάλεια δηλαδή, αν κυκλοφορήσει.
Τώρα πρέπει να παραδώσω πινακίδες? (και θα χάσουν και τα 22 ευρώ)
Ναι πρέπει. Πάντα έπρεπε.