Σελίδα 69 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 1959646566676869707172737479119 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.021 έως 1.035 από 2315

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από borbos Προβολή μηνύματος
    Ρε μαν, έχεις αυξομειώσεις σε SNR. Αυτό μοιραία οδηγεί το modem να κάνει disconnect και reconnect ξανά.
    Ο τεχνικός της Vodafone σου μέτρησε την γραμμή ομικα? Πρέπει να έχεις Tip ring, Tip ground, Ring ground πάνω από 10MOhm?

Κοίτα αν δεν φταίει ΚΑΙ το modem σου μπορείς να τους πεις να σε βάλουν σε Gtmt να δεις αν θα στρώσει.

Αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότεροι παροχοι, κατά περιόδους αν δουν ότι έχεις diconects, υπάρχουν scriptakia στα dslam που σου ανεβάζουν το SNR (για να κλειδώσεις πιο χαμηλά) μπας και σταθεροποιηθεί η γραμμή.
    Τώρα στην ερώτηση σου αν εισαι σε DSLAM Vodafone, κατά 99% ναι γιαυτο και μπορούν να το πειράζουν. Αλλα αυτό το ξέρει μόνο η voda να στο πει.

Αν και μου φαινονται ακαταλαβιστικα τα tip η ευλογη απορια μου ως ασχετου, ειναι γιατι με τον ΟΤΕ δεν ειχα ποτε προβλημα 3 χρονια και συγχρονιζε στα 10000kbps ενω με αυτους εχω προβλημα; Και πως στο διαολο 3 φορες που τους εχω καλεσει, αμεσως κλειδωνει στα 10000kbps για ολη μερα και μετα αστοχει παλι.
    Μην πω για τον καθε τρομπα τεχνικο της vodafone, ο οποιος εφοσον γνωριζει ας μου πει οπως εσεις τι να δεχτω να κανω.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bros400pgm Προβολή μηνύματος
    Και πως στο διαολο 3 φορες που τους εχω καλεσει, αμεσως κλειδωνει στα 10000kbps για ολη μερα και μετα αστοχει παλι.
    Σε ρώτησα ξανά πριν αλλά δεν μου απάντησες.. Όταν εχεις πρόβλημα, δοκίμασες να κάνεις εσύ μόνος σου ενα restart το ρουτερ για να τον αναγκάσεις να συγχρονίσει ξανά?
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Το αμάξι μου έπαιρνε μπροστά χτες και σήμερα δεν παίρνει. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
    Οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής.
    1. Έλεγχος σε κέντρο (συγχρονισμός diconects πορτας dslam)
    2. Έλεγχος από το κέντρο ως το σπίτι σου (με όργανο, ωμικά κλπ κλπ)
    3. Έλεγχος από το σπίτι σου προς το κέντρο (στην είσοδο της πολυκατοικίας συγχρονισμό, errors σνρ κλπ)
    4. Έλεγχος ΜΕΣΑ στο σπίτι.

Τι απο ολα εγιναν?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mariner Προβολή μηνύματος
    Σε ρώτησα ξανά πριν αλλά δεν μου απάντησες.. Όταν εχεις πρόβλημα, δοκίμασες να κάνεις εσύ μόνος σου ενα restart το ρουτερ για να τον αναγκάσεις να συγχρονίσει ξανά?

Έχεις δίκιο, κάπου το έγραψα αλλά χάθηκε το μύνημα και το ξαναεγραψα χωρίς να προσθέσω αυτό. Ναι έχει γίνει reboot μέσω του router, έχω βγάλει το ρεύμα για 2-3 λεπτά και έχω βγάλει εκτός και την γραμμή των τηλεφώνων ώστε να παίρνει μόνο το μόντεμ.

Το αμάξι μου έπαιρνε μπροστά χτες και σήμερα δεν παίρνει. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.
    Οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν είναι οι εξής.
    1. Έλεγχος σε κέντρο (συγχρονισμός diconects πορτας dslam)
    2. Έλεγχος από το κέντρο ως το σπίτι σου (με όργανο, ωμικά κλπ κλπ)
    3. Έλεγχος από το σπίτι σου προς το κέντρο (στην είσοδο της πολυκατοικίας συγχρονισμό, errors σνρ κλπ)
    4. Έλεγχος ΜΕΣΑ στο σπίτι.

Τι απο ολα εγιναν?

Ναι καταλαβαίνω τι λες, αλλά ο προηγούμενος μάστορας το ειχε κανει να δουλεύει. Ο νέος μαστορας προφανώς είναι εξουσιοδοτημένου χαχαχαχχα.
    Το 1,2 δεν ξέρω εαν έχουν γίνει.
    Για το 3 και 4 έχει γίνει το εξής (δεν ξέρω εάν βοηθάει):
    Από την κολώνα του ΟΤΕ, φεύγει ένα εναέριο καλώδιο (αυτά τα ειδικά) και πάει σε ένα φιλτρο/splitter όπου χωρίζει η γραμμή για την καλωδίωση του σπιτιού και η άλλη για το ρούτερ. Έχω βγάλει λοιπον το splitter και έχω βάλει "μουφα" για να ενώσω τα 2 καλώδια. Άρα έχουμε μία σύνδεση στην κολώνα του ΟΤΕ και ένα σύνδεσμο καλωδιων τηλεφωνου μέχρι το ρούτερ. ΚΑΜΙΑ αλλαγή, στο παραμικρό στις τιμές της adsl. Όλα αυτά τα έκανα εγω.

σκοπος δεν ειναι να τα κανεις εσυ, αλλα να γινουν ελεγχοι με οργανο(analyzer) εξω απο το σπιτι σου.
    Απο κει και περα οτι και να λεμε ειναι υποθεσεις.

σκοπος δεν ειναι να τα κανεις εσυ, αλλα να γινουν ελεγχοι με οργανο(analyzer) εξω απο το σπιτι σου.
    Απο κει και περα οτι και να λεμε ειναι υποθεσεις.

Μολις μιλησα μαζι τους ξανα και μου ειπαν οτι θα στειλουν καποιον συνεργατη τους να κανει τους ελεγχους. Παντως εκαναν ενα reset στην γραμμη και ξανα ηρθε στα ισα του, δεν ξερω ομως για ποσο. Μου ειπαν πως κανει συνεχεις αποσυνδεσεις γιαυτο πεφτει η ταχυτητα.
    Ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Snap3.jpg‎  
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Ελπίζω να βγάλεις άκρη, καλή τύχη
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Γεια σας ρε κομπιουτεραδες!
    Εχω ενα λαπτοπ Acer εδω και 7 χρόνια και φτου μη το ματιασω δουλευει μια χαρα.Τον τελευταιο καιρό ομως καπου δεν κανει επαφη το καλώδιο φόρτισης (περιττο να πω οτι μπαταρια μας έχει αφήσει χρόνους προ πολλου).Το ανοιξε ενα ξαδερφακι μου που κατέει και μου ειπε οτι η βάση φόρτισης ειναι κολλημένη στη motherboard οποτε plug&play λύση απο Ebay δεν παίζει.Το μοντέλο είναι Aspire 5738z.

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.
    Φέρτε μου χιλιόμετρα....
    Τα σκούτερ και τα παπια δεν ειναι μηχανές και δεν είναι τρου αντβεντσουρ Taisteal™

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    plug n play οχι αλλά με ψιλό κολλητήρι γίνεται η δουλειά.

http://www.skroutz.gr/c/1063/laptop-...e=dc+jack+acer

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Ηλίθια απορία μάλλον, αλλά εγώ την ερώτηση θα τη κάνω :P

Μπορείς σε απλή CRT τηλεόραση να συνδέσεις κάποιο tv box/media player?
    Απο συνδέσεις διαθέτει μόνο scart?

Θενξ

Το θέμα ειναι να βρεις κάποιο media player με scart...υπάρχουν βέβαια και converters από hdmi σε scart ώστε να παίξει media player->hdmi->converter->scart->TV

Πάνω σε αυτό, έχω μια plasma Panasonic 42" που μου έχουν χαλάσει οι hdmi είσοδοι (παρόλα αυτά αναγνωρίζει και παίζει απο το pc το dvi-hdmi καλώδιο που έχω ). Γνωρίζετε κάπου που να μπορώ να τη φτιάξω με σχετικά χαμηλό κόστος; Και για το otetv που έχω τώρα με scary αλλά και για kodi box που θέλω να βάλω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Έχει δουλέψει κανείς Chromecast ? Αυτό το φασέικο hipster IT με Apple, Google, Meraki και σία ώρε ώρες είναι ενοχλητικότατο.

Το λοιπόν έχω δυο TV με Chromecast και σε πρώτη φάση θέλω να καταλάβω πώς δουλεύει το "auto-discovery" των υπολοίπων γιατί μου λέγαν κάτι κουλά ότι πρέπει να είναι στο ίδιο SSID για να δουλέψει το οποίο είναι τελείως άκυρο. Λογικά θα παίζει broadcast για να ανακαλύψει τους υπόλοιπους αλλά να είναι στο ίδιο vlan/subnet (broadcast domain πιο επιστημονικά) makes sense αλλά να ναι στο ίδιο SSID μάλλον ράδιο αρβύλα μου ακούγεται.

Τεσπά ρωτάω αν το χει σετάρει κανένας γιατί θέλω να το βλέπουν και άλλα VLANs οπότε θέλει ιστορία.

μαλλον αυτο θα θελλουν να πουν(για απλους χρηστες).
    Δεν το εχω δοκιμασει ουτε εχω ακουσει τιποτα.
    Λογικα δεν θα εχει prob.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Αφιερωμένο στα παιδιά ετούτου εδώ του θρεντάκιου που συμπάσχουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=mayU0ej6nog

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    μαλλον αυτο θα θελλουν να πουν(για απλους χρηστες).
    Δεν το εχω δοκιμασει ουτε εχω ακουσει τιποτα.
    Λογικα δεν θα εχει prob.
    Προς το παρόν δεν μπορώ να το setάρω οπότε έχει prob

Παρόμοια θέματα

1. μια βοηθεια απο τους εμπειρους
    από neos mixanovios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 22:14
  3. Μια βοήθεια για Kawasaki
    από tidime στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7