Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 139

Θέμα: Καλοκαιρινή τρέλα

Boys and their toys! Το avatar του/της grharris
    Η επικινδυνότητα του δρομου είναι υποκειμενικό θέμα και εξαρτάται με ποιόν άλλο δρόμο το συγκρινείς. Την συγκεκριμένη διαδρομή φαίνεται να την γνωρίζεις, οπότε μπορείς να καλατάβεις αν την "έχεις".
    Η απόφαση είναι δικιά σου.

Από προετοιμασία ταξιδιού, θα σου πρότεινα:
    -να μην έχεις τσάντα στην πλάτη με πολλά πράγματα γιατί θα σε κουράσει
    -αν έχεις top case, μην το παραγεμίσεις γιατί θα βαρύνει η αίσθηση της μηχανής
    -αν δέσεις πράγματα, δέσετα καλά και σταθερά.
    -να προσέχεις τον ήλιο και την ζέστη γιατί τέτοιο καιρό και τόση ώρα στην μηχανή παίζει εύκολα θερμοπληξία και ηλίαση
    καλύτερα να ξεκινήσεις νωρίς ακόμα και αν είναι σκοτάδι μέχρι την Κόρινθο που είναι ανοιχτός ο δρόμος
    ελπίζω να έχεις ανοιχτόχρωμο κράνος και ανοιχτόχρωμο καλοκαιρινό μπουφάν και γενικά πρόσεχε τι φορέσεις
    πίνε πολλά υγρά και όχι μόνο νερά, πρέπει να αναπληρώνεις συχνά ηλεκτρολύτες (lucozade,gatorade κτλ)
    -πάρε από το φαρμακείο ωτασπίδες σφουγκαράκι, η πολύωρη οδήγηση μηχανής φέρνει ιλίγγους λόγω του θορύβου από τον αέρα
    -δοκίμασε τα ρούχα που θα βάλεις και τα μπαγκάζια σου σε μια βόλτα 100χλμ μια-δυό μέρες πριν φύγεις για να δείς ότι όλα είναι οκ.
    -στάσεις 5-10 λεπτών κάθε 100 με 150 χλμ ακόμα και αν δεν νιώθεις ότι την χρειάζεσε - δηλαδή μέχρι Πάτρα μπορείς να κάνεις 1 τσιγάρο στην Κόρινθο και μια ακόμα ενδιάμεση. Προγραμμάτησε και κάποια μεγαλύτερα διαλείμματα 30' λεπτών με μίας ώρας για καφέ-σάντουϊτς, κανά τηλέφωνο, λίγο καθάρισμα κτλπ. (πχ 1 στην Πάτρα και ξανά μετά από 200-250χλμ.)
    -στον δρόμο, πρόσεχε να μην κολλάς πίσω από άλλους και ιδικά πίσω από φορτηγά. Άσε απόσταση ώστε να έχεις καλή ορατότητα μπροστά ή προσπέρνα.
    -αν βρείς άλλες μηχανές και έχετε τον ίδιο ρυθμό, πήγενε μαζί τους - είναι πολλοί αυτοί που ταξιδεύουν μόνοι και θέλουν παρέα.

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω! .....αααααα, έχε εύκαιρη την φωτογραφική (και ψιλά για τα διόδια) και τράβα φωτογραφίες στα διαλείματα, και στο αυτόματο με τον εαυτό σου και την καλή σου!

Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις!!!
    Τελευταία τροποποίηση από grharris; 29/06/2012 στις 21:23.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5
    Διαβασα την αρχη τα υπολοιπα οχι ,Φιλος μην πας αστο το μηχανακι να πηγαινεις στην δουλεια για οικονομια πηγαινε με το αυτοκινητο οχι πως αυτο δεν ειναι επικινδυνο αλλα τουλαχιστον εσυ θα αισθανεσαι μια ασφαλεια.Καλες διακοπες και να χαιρεσαι την οικογενεια
    Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Μέλος Το avatar του/της whatever
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grharris Προβολή μηνύματος
    -πάρε από το φαρμακείο ωτασπίδες σφουγκαράκι, η πολύωρη οδήγηση μηχανής φέρνει ιλίγγους λόγω του θορύβου από τον αέρα
    Δεν είναι επικίνδυνο να είναι στο δρόμο με ωτοασπίδες; δε θα ακούει κορναρίσματα, απότομα φρεναρίσματα κλπ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    σορρυ αλλα αμα ειναι να ταξιδεψει ετσι δεν εχει καθολου αδρεναλινη και ενδιαφερον η μηχανη.....

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από whatever Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι επικίνδυνο να είναι στο δρόμο με ωτοασπίδες; δε θα ακούει κορναρίσματα, απότομα φρεναρίσματα κλπ
    οχι.οι ωτοασπιδες δεν σε απομονωνουν.αυτα που πρεπει να τα ακους,τα ακους.τις φορας σε ταξιδι για να μη φτασεις με το κεφαλι κουδουνι.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    α καλα..............
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    α καλα..............
    Τωρα τα διαβασες όλα, ε;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος
    Μια χαρἀ θα πας.
    Ξεκίνα πρωί (χάραμα) και θα "γουστάρεις" Εξοικείωση με τη μηχανή σου ήδη έχεις !
    Χαλαρός , συνεχές "διάβασμα"του δρόμου, αποστάσεις, ματιές στους καθρέφτες, δεν αφήνεις χώρο να σου χωθούν απο δεξιά , χωρίς φυσικά να "ξαφρίζεις" τη μηχανή , χρήση των φλάς και όλων όσων σίγουρα γνωρίζεις , 38 χρονών άνθρωπος..

Προσοχή περισσότερο στην επιστροφή , μην ταξιδέψεις βράδυ..!
    Τα "στραβά" συνήθως δεν συμβαίνουν στούς ψαρωμένους αλλά στούς πρόωρα ξεψάρωτους, αν εννοείς τι εννοώ...

Καλή βόλτα.

ΥΓ.
    Αν μετά απο αυτή σου την εμπειρία δεν αισθανθείς σιγουριά και ανάγκη να μάθεις περισσότερα, τότε πούλα το τρανς, πάρε ένα παπί να κάνεις τη δουλειά σου ωστε να μην ξαναμπείς σε παρόμοιους πειρασμούς.

ΥΓ2.
    Αν έβρισκες κανά συνταξιδιώτη (με τη δική του μηχανή) ὤστε να τον ακολουθείς ακόμα καλύτερα.
    Κάνε την πρότασή σου εδω μέσα και κάτι θα βρεθεί, Θα ερχόμουν πολύ ευχαρίστως εγώ αλλά οι ημ/νιες δεν με βολεύουν..

Τρικαλινός Το avatar του/της SoulGR
    γεια σου φιλε μου!ειμαι 20 και εχω ''μεγαλη''μηχανη 1 χρονο,χτες εκανα το 1ο μου μεγαλο ταξιδι με μηχανη και γενικοτερα ουτε με αμαξι εχω κανει τοσα χλμ.
    Το μονο μερος που φοβηθηκα ηταν μεσα στην αθηνα ψιλοχαθηκα κιολα λιγο μιας και δεν ειμαι απο κει :P
    κατα τα αλλα το ευχαρηστηθηκα πολυ, οταν σε χαιρετανε αλλες μηχανες θα χεις ενα χαμογελο ως τα αυτια :P
    συχνες στασεις για νερο λιγο προσοχη και δεν ειναι τιποτα...καλο ταξιδι
    open your mind and your ass will follow
    for sale!
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146280

Άς πώ και εγώ τα δικά μου.
    Οι διαφορές που εγώ παρατήρησα την πρώτη φορά εκτός πόλης ήταν η κλίση στις στροφές και η πολύωρη παραμονή πάνω στη σέλα.
    Φοβόμουνα να παίρνω κλίσεις. Αυτό σε στροφιλίκι με έβγαζε στην άκρη στο χωματάκι. Θα πρέπει να το ελέγξεις αν έχεις τέτοιο πρόβλημα, αν και στην Αθήνα οι ταχύτητες είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχα εγώ συνηθίσει στη Θεσσαλονίκη.
    Για την άνεση στο κάθισμα, εφόσον δεν έχεις συνηθίσει, προτείνω ποδηλατικό σορτσάκι με μαξιλαράκι, ενδεχομένως και τζέλ, καλής ποιότητας, κάτω από το μοτοσυκλετιστικό παντελόνι με τις προστασίες.
    Επίσης για παντελόνι με προστασίες, υπάρχουν και επιγονατίδες που μπαίνουν επάνω από το τζήν για να αποφύγεις το ζεστό μοτοσυκλετιστικό παντελόνι, αν θέλεις.
    Πολύ βασικό για την άνεση σε πολύωρο ταξίδι η ζώνη μέσης, ή ακόμα καλύτερα ο "κροκόδειλος" που πιάνει όλη την πλάτη. Εκτός από προστασία, ανακουφίζει τη μέση σημαντικά.
    Ένα άλλο θέμα είναι η ζέστη που βγάζει η μηχανή, κυρίως στους αστραγάλους όπου υποθέτω θα φοράς μπότες.
    Για ταχύτητα ταξιδιού προτείνω να πηγαίνεις με το ρεύμα, είτε σε εθνική είτε σε επαρχιακό. Καλή ιδέα είναι να ακολουθήσεις διαδρομή που γνωρίζεις. Η προσωπική μου εμπειρία για οδήγηση με παρέα άλλη μηχανή ήταν οτι μου δημιουργούσε μεγάλη ανασφάλεια λόγω της μεγάλης ευκινησίας της και έπρεπε συνεχώς να ψάχνω να δώ πού είναι πρίν να κάνω κάποιο ελιγμό.
    Αυτά από μένα και... καλό ταξίδι.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 30/06/2012 στις 14:20.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TROOPER Προβολή μηνύματος
    οχι.οι ωτοασπιδες δεν σε απομονωνουν.αυτα που πρεπει να τα ακους,τα ακους.τις φορας σε ταξιδι για να μη φτασεις με το κεφαλι κουδουνι.
    ευχαριστώ !

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από whatever Προβολή μηνύματος
    Eγώ έχω τις παρακάτω, αν και με τις απλές από το φαρμακείο πάνω κάτω κάνεις δουλειά...
    http://www.motoraid.eu/shop/product_...be07c3a8900bae

οι ωτοασπίδες είναι χρήσιμες και για μικρές διαδρομες (ας πουμε απο 10 λεπτά μεχρι μια ώρα) ή μονο για ταξίδι;

Αν και ξεφεύγουμε, οι ωτοασπίδες ειναι "χρησιμες" για διαδρομές που θα αναπτυξεις υψηλες ταχυτητες οποτε θα σε ενοχλεί/κουραζει ο θορυβος στο κράνος. Δεν ειναι δηλαδή τόσο θεμα διάρκειας....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ναι, οντως βγήκαμε πολυ off
    οκ, ευχαριστώ

Σελίδα 7 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 2345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Όταν η τρέλα πάει για... ski!
    από GTZ750 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2006, 15:29