Δημοσιεύθηκε αρχικά από
Dimmanoukas
Η εμπειρία μου ειναι πρόσφατη, από τον περασμένο Γενάρη.
Εμπειρία από μηχανάκι ναι, αλλά στο μακρινό 1996 έως 1998 όπου οδηγούσα αυτόματο σε επαρχία εννοείται χωρίς δίπλωμα κλπ.
Τα μαθήματα που έκανα ήταν διάρκεια 1:30 λεπτών, δηλαδή δύο 45 λεπτά απανωτά.
Ήδη από το πρώτο μάθημα και αφού έκανα μια στροφή με παπί με συμπλέκτη, ο δάσκαλος είδε ότι το χα, το ίδιο και εγώ και ανέβηκα σε ένα cb του 2007.
Ζύγισμα, ήχος και γενικότερη αίσθηση ΤΡΟΜΕΡΗ.
Στο θέμα μας τώρα, ο δάσκαλος χαλαρός πολύ και δεν με αγχώσε καθόλου, ξεκίνησα κάποιες χαλαρές βόλτες σταματα ξεκινά για να συνηθίσω και έκανα σιγά σιγά ελιγμούς.
Στα επόμενα κίνηση με αλλαγή ταχύτητας και τέλος στο επίμαχο, την αργή κίνηση.
Είναι όντως το πιο δύσκολο, εμένα με βοήθησε να ρίξω το βάρος του κορμού μου λίγο μπροστά και να παίζω συμπλεκταριστος και με ελαφρύ τσίμπημα του πίσω φρένου.
Εννοείται ότι οι πρώτες μια δύο διελεύσεις σε κάθε μάθημα ήταν πιο χάλια, μετά έστρωνε.
Η επιτάχυνση και το φρενάρισμα και η αλλαγή πορείας δεν με δυσκόλεψαν καθόλου, καθώς όπως μου είπε ο δάσκαλος, το cb στην πρώτη έχει 105 χλμ λ, άρα μου λέει, ξεκινάς γλυκά, ανοίγεις μια καλή το γκάζι και σε ένα σημάδι που μου έδειξε απλά κλείνεις το γκάζι και η μηχανή κόβει από μόνη της, μου είπε μην αναλωθεί σε αλλαγή ταχύτητας κλπ. Με λίγο φρένο είσαι οκ για το φρενάρισμα αλλά και στον ελιγμό.
Δεν λαδωσα, είχα πολύ καλή αίσθηση σε όλα τα μαθήματα και γενικά με τη μηχανή, αλλά την ημέρα της εξέτασης το άγχος είναι άγχος και πρέπει με κάποιο τρόπο να το διαχειριστείς.
Και αυτό στο λέει άνθρωπος όπου δεν είναι αγχωδης και πλέον 43 χρονών με αρκετή εμπειρία σε δύσκολες συνθήκες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η κάθε εξέταση είναι εξέταση όσο έμπειρος και να είσαι.
Μόλις ανέβηκα πάνω και εγώ πήγα να την πατήσω στους ελιγμούς, μέχρι να ζεσταθώ λίγο, αλλά το έσωσα κάπως και μετά όλα τα άλλα πήγαν ρολόι.
Τέλος, από την υπερπροσπάθεια και τον σταματά ξεκίνα μετά από κάθε μάθημα δηλαδή την μιάμιση ώρα, ένιωθα σαν γυρνούσα από πόλεμο, αλλά ήμουν τόσο χαρούμενος με την όλη φάση και όντως το cb σαν ήχος και λειτουργία ήταν εθιστικός.
Αυτά τα λίγα από εμένα και καλή επιτυχία να ευχηθώ.