και τα αεροψυκτα μια χαρα πανε παντου,οπως τα υδροψυκτα.στο θεμα καταναλωσης παντως το 650 πινει...αν χρειαστεις τιποτα ειμαι απο Λαμια![]()
και τα αεροψυκτα μια χαρα πανε παντου,οπως τα υδροψυκτα.στο θεμα καταναλωσης παντως το 650 πινει...αν χρειαστεις τιποτα ειμαι απο Λαμια![]()
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3739326/
To ειδες αυτο?Ειναι πραγματικο μοντελο 1999-2000.
Και αυτο το ιδιο.http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3504026/
To Pegaso υδρόψυκτο είναι σωστά?Να τα μαθαίνω σωστά σιγά σιγά
BMW F650 Funduro(1994-1999)
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Εξίσου ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της F650 ήταν o κινητήρας που έδωσε την ομαλότητα και την αξιοπιστία που αναζητούσαν οι πελάτες της BMW.Ο Rotax έχει από καιρό αποδείξει ότι ως ένας από τους πιο αξιόπιστους μονοκύλινδρους πενταβάλβιδους κινητήρες με αποδεδειγμένο,πλέον,ιστορικό άξιζε τη προσοχή της BMW.Παρόλα αυτά,η BMW έκανε ορισμένες τροποποιήσεις του κινητήρα ανάλογα με τις ανάγκες της.Η λίπανση του ξηρού κάρτερ Rotax και η μονοκόμματη μπιέλα διατηρήθηκαν,αλλά τα ρουλεμάν του κινητήρα άλλαξαν με αυτά με χαμηλό συντελεστή τριβής προς το συμφέρον της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και τη μείωση μηχανικών θορύβων.Ο σκοπός τηε BMW για μείωση των ρίπων(για την εποχή παντα)και αύξηση ιπποδύναμης ήταν ένα στοίχημα που κέρδισε η εταιρία.Το καύσιμο περνάει στο κινητήρα μέσα από δύο καρμπυρατέρ Mikuni.Όπως επίσης και τα καυσαέρια που περνάνε απο ζεύγος εξόδου και καταλήγουν σε ένα τελικό.Οι τροποποιήσεις αυτές επιτρέπουν στον κινητήρα να παράγει ένα υγιές νούμερο 48 ίππων στις 6500 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 57 Nm στις 5200 σ.α.λ. νούμερα που χαρακτήριζαν τα μονοκύλινδρα εκείνη την εποχή.Στην οδήγηση η απόδοση του κινητήρα είναι γραμική σε όλο το εύρος των στροφών με ένα κινητήρα εξαιρετικά ομαλό για μονοκύλινδρο.Μπορεί άνετα να κινηθεί πέρα από τις 7500 στροφέςμε μια μικρή θυσία στην εκρηκτικότητα.Σούζες; Φυσικά και κάνει!Οχι σαν το xr600 που με μια μονόγκαζια θα σηκωθεί αλλά θα μπόρεσεις να παίξει με μέχρι κάποιο σημείο μαζί του.
Η επιθυμία για τη μείωση του κόστους ανάπτυξης, καθώς και για την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας σε ένα σχετικά σύντομο διάστημα(δυόμισι χρόνια)εξηγεί την απόφαση της γερμανικής εταιρείας να προχωρήσει σε συνεργασία με ομάδα της Aprilia και με Rotax κινητήρα στη δημιουργία αυτής της ολοκληρωμένης μοτοσικλέτας.Φυσικά η BMW είναι πόλυ μπρόστα απο την εποχή της και αυτό που κατασκεύασε είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα copy-paste μοντέλο τoυ Aprilia Pegaso.Παρόλες τις εμφανείς ομοιότητεςμε διαστάσεις 100 x 83 χιλιοστά, και χρήση της αλυσίδας με γνώμονα δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής πιο σημαντικές είναι οι διαφορές με προφανή τη κεφαλή του κυλίνδρου της BMW έχει τέσσερις βαλβίδες αντι για πέντε που έχει το Aprilia, και ψύχεται με νερό αντί του αέρα.Το απλό ρουλεμάν και το ανοξείδωτο σύστημα εξάτμισης από ατσάλι είναι κάποιες ακομα αλλαγές.Γενικά η΄''σφραγίδα'' της γερμανικής εταιρίας υπάρχει παντού και η ποιότητα κατασκευής είναι σάφως καλύτερη από τον ιταλό αδερφό της.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
H πρώτη μονοκύλινδρη μοτοσυκλέτα 650 κυβικών της BMW είναι τέρας αξιοπιστίας.Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ακόμα και σήμερα κθκλοφορούν αρκετές αναμεσά μας χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να υστερούν σε πολλά με σχέση τα νέα μοντέλα.Ακόμα ''κρατάει'' μια αξιοπρέπη τιμή στην αγορά,ειδικά αν είναι καλοδιατηριμένη.Απλή μηχανή,απλά προβλήματα.Σίγουρα αν αγοράσεις μια μηχανή εκείνης της γενιάς είναι μια ασφαλή επιλογή.
Τα υπολοιπα ,και ολα χρησιμα στο http://onoffades.weebly.com/f-650-funduro.html
Ευχαριστώ πολύ pan DVS πολύ ωραίο άρθρο και πολύ χρήσιμο site. Φτιάχνω καφέ και πάω να μελετήσω![]()
μην παθεις τιποτα ε?
απο την πολυ μελετη εννοω...![]()
Μη γελάτε τώρα μπήκα στο κόσμο των μηχανών. Κάποτε ήμουν παθιασμένος με τα αυτοκίνητα βέβαια στη εφηβεία οπότε περί μηχανολογικών έχω μια ιδέα.
Κάτι ακόμα. Για την αγορά της μηχανής ξέρεις κανένας αν χρειάζεται κάτι άλλο εκτός απο ταυτότητα απο μέρος μου? Δε θα έχω κάποιο πρόβλημα με την εφορία φαντάζομαι λόγο χαμηλής φορολογικής δήλωσης 5χιλιάδες περίπου. θα πρέπει να έχω φορολογική ενημερότητα μαζί μου?
Και λεφτα φιλαρακι.
Επισης αν εισαι σε περιοχη με ΚΤΕΟ για μηχανες πρεπει η να περασει πριν την αγορα η το αργοτερο μια βδομαδα μετα.Ρωτα το.
Δεν γελαμε,κανουμε λιγη πλακα ,να περνα και ο καιρος ευχαριστα.
Ταυτοτητα αγοραστη και πωλητη.
Τελη κυκλοφοριας.
Παραβολο απο τραπεζα που θα πει το μηχανολογικο 35-40 ευρω.
Παλια αδεια.
Μαλλον μονο αυτα.