Πάνω κάτω τα πολλά σας τα είπα τη προηγούμενη φορά! Μέσα σε 3 μήνες απο το ποδήλατο έπεσα στο σκούτερ που μου άφησε ένας φίλος που έφυγε στο εξωτερικό και ο έρωτας των 2 τροχών ήταν κεραυνοβόλος τόσο ώστε σήμερα να καμαρώνω τη πρώτη μου μηχανή![]()
Μετά απο πολύ ψάξιμο κατέληξα όπως είχα πει σε Bmw F650 μοντέλα 96-98. Στα 1,500ε αρκετά προσιτά και ότι πρέπει για αρχάριου σα και μένα. Θα πήρα περίπου 16 αγγελίες τηλέφωνο. Άλλος το μετάνιωνε άλλος δε το σήκωνε άλλος άλλα έγραφε στην αγγελία άλλα έλεγε στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να χαθώ στην άβυσσο του car.gr και να απελπίζομαι σταδιακά. Εφόσον εξάντλησα όλα τα πιθανά μηχανάκια αποφάσισα με βαριά καρδιά να αλλάζω μηχανή. Αμέσως επόμενη υποψήφια ήταν η Pegaso της Aprilia. Δε δυσκολεύτηκα να διαλέξω ανάμεσα στα μηχανάκια μιας και με τη μία έπεσε το μάτι μου σε ένα μηχανάκι που είχα ότι ζητούσα.
Μοντέλο 2001 63,000χλμ σε καλή κατάσταση, μπαγκαζιέρα, χούφτες, ψηλή ζελατίνα, προβολάκια, μπάρες προστασίας και ένα σετ διπλές REMUS αξίας περίπου 500ε! Δε το σκέφτηκα κάν. Πήρα αμέσως τηλέφωνο το φίλο Στέλιο "Φίλε έρχομαι αύριο να τη πάρω, όχι να τη δώ. Νατη πάρω!" Τόσο πολύ μου άρεσε. Η τιμή 1,115(συζητήσιμη). Ο Στέλιος στο τηλέφωνο μου είπε μόνος του θα μου το αφήσει 1,000 χωρίς να ρωτήσω κάν.
Δύο μέρες ώσπου να πάω και να τη πάρω δεν έκλεισα μάτι. Όλα μου έφταιγαν. "Μήπως να τη μη τη πάρω τελικά?" "Το χρώμα δε μου αρέσει" "Αυτά τα ιταλικά βγάζουν προβλήματα" ΄"Μήπως να περιμένω να βρώ το Bmw που ψάχνω?" "Γιατί δε πάει 8 να ξεκινήσω για το ταξίδι της αγοράς?". Τελικά πήγε 8 ξεκίνησα 2 ώρες δρόμος , έφτασα αντικρίζω το μηχανάκι και ένα χαμόγελο καρφώθηκε στη μούρη μου. Ήταν πολύ καλύτερο απο τις φωτογραφίες ήταν πολύ μεγαλύτερο αποτι το φανταζόμουν ήταν αυτό που ήθελα! Έγινε η δοσοληψία με το Στέλιο, μου είπε μερικά προβληματάκια που είχε η μηχανή τα οποία δε τα έγραψε στην αγγελία και ούτε μου τα είπε στο τηλέφωνο(Αυτό πάει στα αρνητικά) την έδωσα στο φίλο Νικόλα που ήρθε μαζί μου να την οδηγήσει, μιας και εγώ είμαι άπειρος για τόσο μεγάλο ταξίδι και το απέφυγακαι πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Φτάσαμε πίσω της 2. Έκανα το καθιερωμένο γύρο στη πλατεία να μου πούν τα "καλορίζικα" οι φίλοι και πίσω για το σπίτι. Όλα καλά όλα ωραία! Είμαι πλέον κάτωχος μιας αξιολάτρευτης Aprilia Pegaso !
Τα αρνητικά τώρα. Δε ξέρω αν υπάρχει ένα how to για μεταχειρισμένα στο φόρουμ αλλα θάπρεπε. Πραγματικά αν αγόραζα άλλη μηχανή αύριο θα ήξερα πολλά περισσότερα!
Ο φίλτατος Στέλιος δε μου ανέφερε μια μικρή βλάβη στη μίζα(θές περίπου 150,589 προσπάθειες για να τη στρίψεις στο On, αν και αυτός ήξερα το τρόπο το έκανε ψιλογρήγορα μου τον έδειξε το ξέχασα αλλα δε παύει να είναι ενοχλητικό και να το εκλάβω ως ζημιά) δε μου είχε πει πως το μηχανάκι έχει ξανα βαφτεί και δε μου είπε πως είχε πέσει με αυτή χωρίς μεγάλη ζημιά μεν αλλά πέσιμο δε. Ας είναι. Μικρό το κακό. θα αλλάξω μια μίζα με το καλό(πόσο πάει αλήθεια?) και θα το ξεχάσω. Επίσης οι εξατμίσεις είναι αρκετά άγριες για τα γούστα μου. Καλές μεν όμορφες με μπάσο ονειρεμένο αλλά τα έχω ξεπεράσει αυτά. Βασικά δε τα είχα και ποτέ. Ήθελα όσο το δυνατόν λιγότερη φασαρία. Τέλος το μηχανάκι(και ξαναλέω έρχομαι απο Σκούτερ 125cc) είναι πολύ δυνατό για τα χέρια μου. Πολύ γκάζι που δε το περίμενα και ακουμπάει τα 170 αμέσως(το άνοιξα μια φορά σε ερημωμένο δρόμο και με τετάρτη) ενώ στο ίντερνετ έγραφε πως 170 έχει τελική. Δε ξέρω στα πόσο τελικιάζει και ούτε και θα το μάθω προσωπικά. Τέλος είναι βαριά ή τουλάχιστον μου φαίνεται εμένα![]()
Ελπίζω να πάνε όλα καλά πάντως και σύντομα μες τον Αύγουστο να πάω το πρώτο μου μεγάλο ταξίδι!![]()
Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν εδω μέσα και μου έδωσαν τα φώτα τους για να μάθω πέντε πράγματα! Ελπίζω να ακολουθήσω με το καλό στην ετήσια συνάντηση moto.gr και να το πάρετε βόλτα το Pegaso να μου πείτε τη γνώμη σας!
Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες μιας και δε με αφήνει εδώ!