ξέχασες τα απίστευτα φρένα, το ότι στρίβει με τη σκέψη, τον ροπάτο κινητίρα, κλπκλπ...![]()
Γενικώς στην κατηγορία των γυμνών, δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο.
απο το bandit πολύ καλύτερα.
τα λέω κι εγώ αλλά δε μ'ακούνε....
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
να εχεις υπ'οψιν σου οτι η τιμη αν λεει π.χ. 3000€ στην αγγελια με παζαρια του το κατεβαζεις ανετα ενα 500αρι κατω...με δεδομενη την τρεχουσα οικονομικη κατασταση που εχουμε και φυσικα απολυτου μετρητοις...
αν ψαχτεις, δε, λιγο και με την ηλικια της αγγελιας και δεις οτι ο τυπος το πουλαει 5-6 μηνες και δεν το εχει δωσει ακομα (που σημαινει απογοητευση απο την μερια του) μπορει να πεσει και 800-900€ κατω...
δυστυχως ή ευτυχως η αγορα ευνοει αυτους που αγοραζουν και οχι αυτους που πουλανε...και γι'αυτο μπορεις να βρεις πραγματικες ευκαιριες με πολυ λιγα λεφτα...
σιγουρα οταν πας να δεις τις "καλλονες" θα πας με καποιον που εχει μηχανη και ξερει και 5-10 πραγματα και πριν την παρεις, θα την πας σε μαστορα που εμπιστευεσαι να σου πει τι ακριβως θελει και ποσο θα κοστισει, ουτως ωστε να παζαρεψεις και την τιμη αναλογως...
με το καλο...
![]()
Εγώ μία συμβουλή μόνο θα σου δώσω.
Ότι και αν τελικά πάρεις, φρόντισε να έχει ABS.
Χρειάζεται και ας λένε κάποιοι ότι είναι περιττό. Είναι ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο πραγματικά μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
Αν στα αυτοκίνητα είναι 10 φορές χρήσιμο, στη μηχανή είναι 100 κατά τη γνώμη μου.
Προσωπικά θα έκανα παραχωρήσεις στο τι θα αγόραζα εάν βιαζόμουν μόνο και μόνο για να πάρω μηχανάκι με ABS.
Πρώτα η ασφάλεια και μετά όλα τα άλλα.
Έχεις ένα δίκιο. Δυστυχώς για να το κάνω αυτό βέβαια , δεν συμβαδίζει με αυτό που έγραψα παραπάνω να πάρω ένα φτηνό Fazer του 2005 κάτω απ τα 3 χιλιάρικα για να το κρατήσω 1-2 χρόνια να μάθω.
Για Fazer με ABS θέλω σαφώς πάνω από 3000
Μάλλον βλέπω να δίνω εκεί κάπου στα 3.700 για κανένα καλό Fazer με ABS του 08-09 και να το κρατήσω για πάνω από 2ετία.
Ειμαστε κατα καποιο τροπο παρομοιες περιπτωσεις... εγω οδηγουσα για χρονια ενα 250αρι 15 ετων και προσφατα (28 και εγω) εκανα το βημα προς τα πανω με μια 600αρα supersport. Το κενο ειναι τεραστιο... ειναι σαν να οδηγεις πρωτη φορα.
Αν εχεις σκοπο να το ψαξεις και λιγο οδηγικα οπως εγω μπαινεις σε περιεργα μονοπατια... αυτες οι μηχανες μαζευουν χλμ για πλακα και ειναι αποτομες στις αντιδρασεις τους.
Αν παλι εχεις σκοπο να πηγαινεις απλα βολτες και να κανεις τη δουλεια σου αλλα με τη μαγεια μιας αληθινης μηχανης τοτε πιστευω δεν υπαρχει και ιδιαιτερος λογος ανησυχίας. Προσωπικα απο οσες ανεφερες η street triple ειναι ενα ονειρο...
And those who dance where thought to be quite insane by those who could not hear the music...
Εσύ τα κατάφερες καλά με τη μετάβαση σε supersport;
Προσωπικά, μιας και πήγα και είδα σήμερα μερικά μηχανάκια , Fazer και CBF600 , μου φάνηκαν μεγάλα και βαριά σε σχέση με το τι έχω συνηθίσει (150cc σκουτεράκι). Σίγουρα η μετάβαση θα απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να συνηθίσω.
Αφού κάποια στιγμή σκέφτηκα να πάρω απλά ένα πιο μεγάλο σκούτερ 300άρι ή 500άρι, έτσι όπως τα είδα τα πράγματα. Με φοβίζει τελικά το μεγάλο δίκυκλο. Ωστόσο λέω να το παλέψω!
Πάντως ο μαγαζάτορας (γνωστός μου) είπε να κοιτάξω καλύτερα σε cbf600 που είναι πιο ήπιο και φιλικό, δεν έχει τα ξεσπάσματα του Fazer και έχει πιο αργές αντιδράσεις συνολικά.
Για street triple και άλλα όνειρα, ούτε λόγος προς το παρόν.. παραείμαι κουλάδι για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή![]()
Θα σου απαντησω ειλικρινα... εγω, 3 μηνες μετα την αγορα, ακομα "μπουσουλαω".
Αλλα ειλικρινα 600αρα supersport η δυνατη γυμνη απο το 0 οπως στη περιπτωση μας ειναι κατα τη γνωμη μου μια δυσκολη περιπετεια. Αν σε τρωει ο κωλος σου θα πρεπει να του δωσεις αρκετο χρονο και πολυ φαια ουσια και στο μελλον θα δικαιωθεις οταν πια αρχιζεις να μαθαινεις... Κατα τη γνωμη μου ομως α ξ ι ζ ε ι ολο αυτο και εγω θα το παλεψω οσο μπορω. Δεν τα παραταω.
Εχω την εντυπωση οτι σε μπερδευω λιγακι μιας και εγω ειμαι αποφασισμενος και ξερω τι θελω. Θα σου προτεινα οντως να ξεκινησεις απο κατι προσγειωμενο και αν το αγαπησεις το αθλημα πας και παραπερα.
And those who dance where thought to be quite insane by those who could not hear the music...
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω ένα Ninja 250. Έχει τα διπλά άλογα από το σκούτερ μου (άρα είναι υπεραρκετό σε γκάζι) και είναι ελαφρύ ώστε να αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο χωρίς δράματα.
Δεν ξέρω αν θα χωράω πάνω του με σχεδόν 1.90 ύψος όμως και δεν έχω κανένα γνωστό να καβαλήσω κάποιο, ούτε έχω το πετύχει σε μαγαζί μέχρι τώρα.
Μεγάλο downgrade σε σχέση με αυτά που έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι δε θα πέσεις λόγω γκαζιού ή βάρους, παρά μόνο από μ@λ@κία χειρισμό..
Καλά σοβαρολογείς?30 χρονων μαντράχαλος κια 2 μέτρα και φοβάσαι το τρομερό βάρος των 200 κιλών?Κοιτα αμα δεν το χεις με τα μηχανάκια είναι άλλο (κατι που δε νομίζω να ισχύει γιατί κυκλοφορείς καθε μέρα με το σκούτερ) αλλά το να φοβάσαι το βάρος η το γκάζι δεν το δέχομαι.
Εγω στα 22 και με μοναδικη εμπειρια λιγων μηνων με Supra 100 καβάλησα GS1200 απροβληματιστα και μετά πήρα Bandit θεόβαρο και έκανα 15,000 στους 9 μήνες που το κράτησα.Οπότε μην κωλώνεις πουθενά,πάρε το μηχανάκι που γουστάρεις και καλές βόλτες!!!
Φέρτε μου χιλιόμετρα....
Τα σκούτερ και τα παπια δεν ειναι μηχανές και δεν είναι τρου αντβεντσουρ Taisteal™