Αντιπροσωπος δεν ειμαι αλλα για αλλη μια φορα καιτε μηχανακια χωρις να εχετε ιδεα απο αυτα ρε σεις. Και βγαζετε κορυφαια μηχανακια με βαση τις πωλησεις και το marketing. Ας παρουμε παραδειγμα το Capo πχ που ανεφερα τωρα.Δεν λεω οτι ειναι μια χαρα μιας και εβγαλε τα θεματακια του αλλα ολα οφειλονταν στην κακη συντηρηση λογω κουλαμαρας των μαστορων και την ελλειπη υποστηριξη απο την aprillia. Απο την αλλη το Gs 1200 πχ εκανε τοσες πωλησεις λογω marketing και μονο μιας και η λιστα προβληματων του ειναι τεραστια και η λυση ενος προβληματος απλα σε κανει να ξεχνιεσαι για λιγο μεχρι να ερθει το επομενο. Καπου ειδα την παροσιαση του νεου Capo απο εναν δημοσιογραφο που πηγε με το σκεπτικο οτι ειναι μαπα γιατι ετσι ειχε μαθει να λεει και στο τελος ειπε ποσο λαθος ειχε κανει γιατι εμεινε αναυδος με την μηχανη.
Και αν δε με σέβεστε να με φοβάστε!!
ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΗΚΕ..............ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
Ή BMW πουλάει φύκια γιά μεταξωτές κορδέλλες 100 χρόνια...!!
Ή Άπρίλια φαλίρισε,ντεμέκ γκρούπ Πιάτζιο,καί πουλάει πιά σκούτερ...!!
Οί πωλήσεις τών GS είναι στήν κορυφή,τό CAPONORD καί κανά 2-3 άλλα
έστειλαν τήν έταιρεία στά ΑΖΗΤΗΤΑ...!!
ΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ...??
Έχει καί μηχανάκια πού πούλησαν χωρίς μάρκετιγκ.......
Βεστρόμ.........Τρανσάλπ............Χαγιαμπούζα............Βαραντέ ο.............Ζ1000.............KLE
ΧΤ..........κ.λ.π.....κ.λ.π.....
γιατί ήταν άθάνατα.
Πολλά άπό αύτά σήμερα μετά άπό 10 καί 15 χρόνια κυκλοφοράνε άκόμα......
Ή BMW είναι μία καί μοναδική,δέν ξέρω τί χόρτο ταϊζει τό κοινό της,ή άν όλοι αύτοί οί fun
γουστάρουν νά βλέπουν τό σηματάκι ,δικαίωμα τους τελικά.
ΟΛΑ όμως τά ύπόλοιπα πού σού έγραψα πούλησαν διότι ήταν ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ...!!!
Καί τό άπέδειξαν καί τό άποδεικνύουν μέ τήν παρουσία τους στούς δρόμους σήμερα...!!!
CAPONORD κάτι πολύ όμορφο,πολύ ρομαντικό, πού άν βάλεις δίπλα τή λέξη ΑΠΡΙΛΙΑ....
άμέσως σούρχονται μνήμες μέ ΑΧ.....καί ΒΑΧ......
Άστο ρέ φίλε..............
ΓΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ....??
Τελευταία τροποποίηση από irinia; 23/09/2013 στις 22:44.
Kαταρχην οταν αγοραζεις μηχανη αγοραζεις και ολο το πακετο.Προβληματα εταιρειας,προβληματικα μαστορια ...Ο δημοσιογραφος θα πει τις πρωτες εντυπωσεις και θα κρινει την καινουργια μηχανη.Δυστυχως ολα τα αλλα που θα ερθουνε αργοτερα θα τα επιβαρυνθει ο τυχερος που θα καταληξει να το αγορασει.
Δεν αντιλέγω σε αυτό απλά θέλω να καταδείξω την νοοτροπία που υπάρχει φίλε μου. Απο τό 2001 που βγήκε το μηχανάκι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο αλλά η νοοτροπία παρέμεινε ίδια. Και υπάρχουν μηχανάκια με ίδια ή περισσότερα και πολύ πιο σοβαρά προβλήματα αλλά την ρετσινιά δεν την πήραν ποτέ. Τωρα ο άλλος κοροιδέυει μια μηχανη που δεν την είχε ποτέ και δεν ξέρει καν τι προβλήματα βγάζει και αν αυτά ήταν σοβαρά η όχι παρά κρίνει απο αυτά που διαβάζει στα φόρουμ. Με αυτό το σκεπτικό το Vstrom είναι και μαμώ τα μηχανάκια γιατί όσοι τα πήραν τα λένε κορυφαία. Και βεβαια είναι κορυφαίο αλλά αυτός που το οδήγησε δεν έχει οδηγήσει άλλη μηχανή ούτε πρόκειται μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των αγοραστών Vstrom είναι αρχάριοι αναβάτες. Καλό μηχανάκι αλλά όχι και κορυφάιο μη τρελαθούμε.
Ε με το συμπάθειο κιόλας, κάπως έτσι δεν κάνουμε όλοι (και λογικό δεν είναι)?
Αν ήταν να πρέπει να έχουμε στην κατοχή μας ένα μηχανάκι για καμιά 3ετία-5ετία (για να προλάβει να μας δείξει και την αξιοπιστία του), πριν κρίνουμε ή μιλήσουμε γι'αυτό θα είχαμε όλοι από 4 ποστ εδώ μέσα.
Δε λέω ο κάθε πουθενάς να επιμένει σε μια γνώμη επειδή τη διάβασε σε ένα περιοδικό και δεν έχει καβαλήσει ποτέ του δίτροχο, ούτε και επειδή άκουσε να λένε "ΚΤΜ=κάθε τετάρτη μάστορα" να το διατυμπανίζει κι ο ίδιος.
Αλλά σαφώς κι επηρεαζόμαστε από αυτά που διαβάζουμε κι ακούμε και είναι και λογικό και σωστό.
Αν εξαιρέσουμε γενικεύσεις του τύπου "τα ευρωπαϊκά είνα ρδέλα και τα τζαπάν άσπαστα" και το πάμε λίγο πιο συγκεκριμένα, αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι
α) Ένα μηχανάκι που θεωρείται "κακό" μηχανάκι, σίγουρα υπάρχουν λόγοι που έφτασε να θεωρηθεί "κακό" μηχανάκι και δικαίως έχει αυτό τον τίτλο. (και σόρι αλλά το κάπο ανήκει σε αυτή την κατηγορία)
β) Ένα μηχανάκι που θεωρείται "καλό" μηχανάκι, μπορεί όντως να υπάρχουν λόγοι που έφτασε να θεωρηθεί "καλό" και να είναι όντως "καλό", μπορεί όμως και όχι.
ΥΓ. Με το "καλό"/"κακό" αναφέρομαι είτε σε επιδόσεις, είτε σε αξιοπιστία, είτε σε vfm, είτε σε οτιδήποτε λογαριάζεται ως κριτήριο αξιολόγησης μιας μοτοσικλέτας.
To Caponord δεν ειναι κακό μηχανάκι. Θύμα των συγκυριών είναι. Παρουσιάστκε σε μια εποχή που η Απρίλια στην Ελλάδα ήταν ανύπαρκτη και τα σέρβις της τραγικά. Αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν σήμερα. Όλες οι βλάβες που θεωρητικά μπορεί να βγάλει ένα Caponord φτιάχνονται με 300 ευρώ σε έναν καλό μάστορα και ξενοιάζεις για πάντα. Και σήμερα υπάρχουν μάστορες που μπορείς να το πας για να σου τα φτιάξει όλα. Πραγματικά, φαινόταν οτι είναι κακό μηχανάκι, αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι τα πράγματα.
Εγω, σε όποιον θέλει 1000αρι ταξιδιάρικο ον οφ, το προτείνω με κλειστά μάτια!
Το θεμα καλη και κακη μηχανη σηκωνει πολυ μα παρα πολυ κουβεντα.
Απ'ότι εχω καταλαβει οι Ευρωπαιοι επενδυουνε στην ψυχη του μοτοσυκλετιστη και οχι τοσο στην ποιοτητα κατασκευηςΑν φυσικα εισαι τακτικος στα θεματα της συντηρησης δεν ειναι και τοσο δραματικα τα πραγματα.
Αντιθετα ο Γιαπωνεζος δινει προτεραιοτητα στην ποιοτητα κατασκευης και αφηνει σε δευτερη μοιρα το θεμα της αισθητικης.Και οι δυο σχολες εχουνε τα υπερ και τα κατα τους.Ο καλυτερος και ο χειροτερος εχει να κανει με το που δινει προτεραιοτητα ο καθενας μας.Εγω ,παραδειγμα bmw δεν θα επαιρνα γιατι δεν υπαρχει service στην περιοχη μου και δεν ανεχομαι να κανω 200+200 χλμ οποτε χρειαστει.Αν υπηρχε ομως θα την επαιρνα γνωριζοντας τις ιδιοτροπιες της.
Δεν ειναι τελικα μονο η μηχανη που επιρεαζει τις αποφασεις μας αλλα και η συντηρηση.Οτι και να πουμε ομως οποιος αποφασισει να προτιμησει τα ευρωπαικα πρεπει να γνωριζει οτι εχουνε μεγαλυτερο κοστος συντηρησης.
Συμφώνω εν μέρει με αυτά που λές αλλά πληροφοριακά το Capo θέλει Service κάθε 7.500 χιλιόμετρα και οι πολλοί του κάνουν κάθε 10.000. Για μηχανάκι του 2001 δεν το λές μεγαλύτερο κόστος συντήρησης.
BMW θα έπαιρνα άνετα αν είχα τα φράγκα μιας και η υποστήριξη είναι απίστευτη και κάποια μηχανάκια ερωτεύσιμα. Honda 1 φορά πήρα και ποτέ ξανά φτού φτού. Kawasaki θα έπαιρνα πάλι με 1000!!
Τεσπα του το μαμήσαμε του παιδιού το θέμα με το spam πάλι!!!
Τελευταία τροποποίηση από Pan (dvs); 24/09/2013 στις 13:24.
αααχ ... το Caponord....
απο παλιοτερο μου ποστ...
Το 2003 απάτησα πρώτη φορά τις πιστές Γιαπωνέζες συντρόφους μου που είχα 15 χρόνια ,για τα όμορφα μάτια και την εξωτική ομορφιά μιας κοκκινομάλλας Ιταλίδας καλλονής (Caponord Alpine Red).
την πείρα «παρθένα» και άβγαλτη για να γνωρίσει μόνο τις δικές μου περιποιήσεις .
Της αγόρασα τα πιο όμορφα ρουχαλάκια , την πήγαινα στα καλύτερα SPA για καθαριότητα , της έδινα τα καλύτερα φαγητά (λάδια, βενζίνες),δεν την ζόρισα ποτέ...
Τσακώθηκα με τους φίλους μου που μου έλεγαν «πρόσεχε φίλε μην μπλέξεις με τέτοιες…»
Εγώ όμως ήμουν ερωτευμένος …
Δεν είχαν περάσει ούτε έξι μήνες μαζί της και άρχισε τα κόλπα…
Όλο δεν αισθανόταν καλά , είχε «πονοκέφαλο» κ.λ.π. …εγώ την πήγαινα πολύ συχνά στους γιατρούς γιατί φοβόμουν για την υγειά της καλής μου, πληρώνοντας συνέχεια για να έχει ότι χρειαστεί ….στο τέλος άρχισα να υποψιάζομαι ότι τα είχε φτιάξει με έναν απ αυτούς και μου έτρωγαν τα λεφτά…
Αναγκάστηκα να μιλήσω πολλές φορές και στην μαμά της (Aprilia) μπας και της βάλει μυαλό ….που να το ήξερα ότι η μάνα ήταν χειρότερη από την κόρη….μας είχε γραμμένους στα @ρχιδι@ της …
Μετά από τρία μαρτυρικά χρόνια ,η φλόγα του έρωτα είχε σβήσει…έψαχνα χίλιους τρόπους για να χωρίσουμε αλλά εκείνη δεν έλεγε να φύγει με τίποτα …
Τελικά , βρέθηκε κάποιος που την ερωτεύθηκε και την πείρε ….ελπίζω να έχει βάλει μυαλό και να μην του κάνει τα ίδια…
![]()