Παρακολουθώ και διαβάζω το forum εδώ και πολύ καιρό και θα ήθελα τη γνώμη και άποψη σας για αγορά μηχανής.
Το κεφάλαιο που έχω στο μυαλό δε ξεπερνά τις 3000 ευρώ άντε 3500 για κάτι αρκετά καλό.
Δεν θα ήθελα μηχανάκι με μεγάλο κόστος συντήρησης (προτιμώ να τα τρώω στις βενζίνες να το ευχαριστιέμαι )
Η Χρήση: Βόλτες, ταξίδια, πόλη, χειμώνα καλοκαίρι (δικάβαλος). Η χρήση μέσα στη πόλη θα είναι μικρή μιας και για κάθε μέρα έχω ένα πενηνταράκι και κάνω τη δουλειά μου.
Για να σας βοηθήσω κοιτούσα περισσότερο τη κατηγορία on-off (Τι περίεργο...) και ψαχνόμουν για africa με τις τιμές να παίζουν στα 2000-3000 ευρώ.Με λίγα περισσότερα χρήματα κοιτούσα κάποια Vstrom 650 και Varadero MK2... μετά ήρθε το πρώτο χτύπημα όταν είδα ένα GS 1150 στη γειτονιά και θυμήθηκα την ύπαρξη του, το οποίο μου άρεσε αρκετά (τιμές 3000-3500) . Έπειτα μετά από συζητήσεις με ένα φίλο μου έριξε την ιδέα για CBF 600 ή 1000 (καμία σχέση με τα προηγούμενα) ως άνετο μηχανάκι αξιόπιστο που τα κάνει όλα και συμφέρει, και μπορώ να πω ότι άρχισα να το ψιλοψάχνω...
Προβληματισμός:
Vstrom: Τίμιο, εύκολο στην οδήγηση και τα κάνει όλα σχετικά καλά (αλλά δε ξεχωρίζει πουθενά) μάλλον χωρίς ABS στα χρήματα που ψάχνω
Africa: Τη λατρεύω αλλά πιστεύω ότι με αυτά τα χρήματα αγοράζεις κάτι πολύ πιο σύγχρονο.
Varadero: Σ'αυτα τα χρήματα μιλάμε για μοντέλο 04 με αρκετά χλμ έχει ABS και Injection (έχει βρομίσει ο τόπος)
GS1150:Μάλλον μοντέλο έως 2002 χωρίς servo με ABS.Tο γουστάρω πολύ σα μηχανάκι αλλά κι αυτό θα έχει φορτωμένα χλμ. Δεν το έχω οδηγήσει ποτέ και με προβληματίζει το ύψος και το βάρος (είμαι 1,78, 85 κιλά)
CBF 600s: Εδώ πάω καθαρά για touring που με χαλάει λίγο αν και ξέρω ότι το χώμα θα είναι 10% της χρήσης αν πάω σε on-off, μάλλον μοντέλο 04 καρμπιρατέρ.Καλό και αξιόπιστο και ίσως η πιο λογική επιλογή , αλλά δε με εξιτάρει καθόλου σα μηχανάκι.Επίσης δεν είχα ποτέ τετρακύλινδρο και δε ξέρω τι συμπεριφορά έχει στις μικρές διαδρομές ή μέσα στη πόλη.
CBF 1000: Εδώ τουλάχιστον είναι injection αλλά σ'αυτά τα χρήματα πιστεύω είναι δύσκολο να βρεθεί και να είναι σε καλή κατάσταση.
TDM 900: Μ'αρέσει σα μηχανάκι , δε μ'αρέσει η θέση οδήγησης και το ξύλο που τρως από τον αέρα , ειδικά ο πίσω (Το βάζω για να μου το αποκλείσετε κι εσείς για να μου φύγει)
Τώρα είναι λογικό να έρθει κάποιος και να μου πει παλικάρι μου δε ξέρεις τι θες και είναι λογικό... Έχω φάει μπέρδεμα κι επειδή είμαι άνθρωπος που πάντα κινείται από το συναίσθημα και όχι τη λογική θέλω τη βοήθεια σας ώστε να βρω τη σωστή ισορροπία μεταξύ των δύο.
Η σειρά που θα διάλεγα με βάση το συναίσθημα θα ήταν αυτή:
Gs1150->Africa->Varadero->TDM->CBF1000->Vstrom 650->CBF600
Υ.Γ : F650-TA-και οτιδήποτε Ιταλικό δε με ενδιαφέρουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!