Ξεθάβω το θέμα γιατί με ενδιαφέρει. Θέλω να ζεστάνω ένα χώρο 30 τμ (δυο δωμάτια) ο οποίος τυχαίνει να έχει και απίστευτη υγρασία (πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους). Στην ουσία η μια πλευρά ακουμπάει στο βράχο. Μέχρι πέρσι είχαμε ξυλόσομπα άλλα είχαμε ένα ατύχημα (ευτυχώς που δε κοιμόμασταν) και τη βγάλαμε. Θέλω να βάλω σόμπα υγραερίου και αφυγραντήρα.
Σόμπα λέω να βάλω αυτή. Έχει κανείς άποψη για αυτή ή για κάποια άλλη; Για αφυγραντήρα καμιά πρόταση;![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Εγω σομπα θα σου προτεινα κατι απο εδω.http://www.skroutz.gr/s/8781/Delonghi-SRI.html
και αφυγραντηρα αυτον http://www.skroutz.gr/s/5580924/Philco-i-Dry-16.html
Και τα δυο δοκιμασμενα και αψογα.Ειδικα ο αφυγραντηρας κανει φοβερη δουλεια.
Εάν ξεκολλάνε και πέφτουν οι σοβάδες έχεις πρόβλημα υγρασίας που έρχεται απέξω.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνεις και κάποια μόνωση στον τοίχο. Δεν μπορείς να ζεσταίνεις ένα χώρο ο οποίος φέρνει συνεχώς υγρασία.
Αν αποκλείσεις την υγρασία (ή την μειώσεις πολύ) θα μειωθούν και οι ανάγκες θέρμανσης του χώρου.
Ναι, αλλά δεν είναι υπερβολή; Είναι για 80 τμ. Είναι καλή αυτή η Philco; Έχει και αυτόν με 150 € για 40 τμ.
Καλή και η DeLonghi.
Θα γίνει και αυτό απλώς τώρα δεν προλαβαίνω. Αυτόν το χειμώνα θα τον βγάλουμε έτσι. Εξάλλου δεν είναι μόνιμη κατοικία.
και όταν λέει 80 τετραγωνικά εννοεί ενιαίο χώρο...
Εγώ πήρα μια κεροζαν πέρσι με ινβέρτερ, έκανε τρομερή δουλειά και χωρίς πολλά λεφτά, αλλά μας γ... στην υγρασία.
ανανήψαντας
Με τη ξυλόσομπα έσπαγε λίγο η υγρασία, λέτε με την σόμπα υγραερίου να επιδεινωθεί; Διαβάζω ότι βγάζει υγρασία, γι΄αυτό είπα να πάρω και αφυγραντήρα, αλλά μου φαίνεται ότι θα πληρώσω ακριβότερα τον αφυγραντήρα από τη σόμπα...
Eπερχομένου χειμώνος ,να ρωτήσω κι εγώ κάτι ,μια κι εχω επίσης θέμα με υγρασία ,όχι σε επίπεδο αποκόλλησης σοβάδων βέβαια.
Σκέφτομαι κι εγώ την λύση που προτείνει ο φίλος Pan (dvs)
Προκειμένου της συνταγής σομπα υγραερίου + αφυγραντήρας
μήπως είναι προτιμότερο ένα Κλιμ.Inverter που έχει ταυτόχρονα κ λειτουργία αφύγρανσης ;
Και η ερώτηση πηγάζει ,από το σχεδόν οικονομικό ισοδύναμο πλέον των δυο συνταγών ,μια κι ένα καλό κ επώνυμο 12αρι Inverter ,παίζει πλέον γύρω στα 500€
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "
Εαν εχεις υγρασια η μονη σωτηρια ειναι ο αφυγραντηρας.Οσο υπαρχει υγρασια στην ατμοσφαιρα οτι και να βαλεις δεν ζεσταινεσε.Ασε που αυτη η υγρασια παει κατευθειαν στον πνευμονα.
Παρε καλο αφυγραντηρα για να κανεις οικονομια στην θερμανση.
ΥΓ και αυτο που λεει ο γατος ειναι καλη και οικονομικη λυση.
Θα μπορουσα να γραψω σεντονι+μαξιλαροθηκες+πανοσεντονο, επειδη το 'χω ψαξει με το θεμα υγρασιας-θερμανσης, αλλα θα συγκρατηθω!
Λοιπον εχουμε και λεμε..
Εχω δοκιμασει ολους τους πιθανους συνδυασμους και τους τροπους θερμανσης χωρου με πολυ υγρασια.
Κατ εμε καλυτερος ολων ειναι η ξυλοσομπα που ο Μiskin εχει αποριψει.
Αποροφα τον αερα του χωρου ανανεονωντας τον συχνα και κανοντας αφυγρανση λογω της φωτιας και ζεσταινει σε υπερθετικο βαθμο και ειναι και παμφθηνη αν εχεις ξυλα.
Αρνητικα το οτι πρεπει να βρισκεις ξυλα αν δεν εχεις και οι καποιες αναθυμιασεις που ισως διαφευγουν αν δεν εχεις καλα μπουρια.
Και μαλλον και η μυρωδια αν και εμενα μου αρεσει.
Θερμοσυσωρευτες οποιουδηποτε ειδους χρειαζονται και αφυγραντηρα μαζι. Αλλιως δεν διωχνουν την υγρασια με τιποτα.
Το aircondition αφυγραινει μεν την ατμοσφαιρα και ζεσταινει αλλα πρωτον μολις το κλεισεις σε ενα 10λεπτο εχει επιστρεψει το κρυο και σε λιγο και η υγρασια, δευτερον καιει ρευμα οποτε ειναι ακριβο, τριτον χαλαει την ποιοτητα της ατμοσφαιρας του χωρου.
Επισης πριν το χειμωνα καλο ειναι να βαψετε οσοι εχετε μονοκατοικιες με προβλημα υγρασιας τους τοιχους εσωτερικα-εξωτερικα με τα νεα μονωτικα χρωματα που εχουν βγει τα τελευταια χρονακια. Κανουν δουλεια. Καθως και την ταρατσα με "διχτυ" και μονωτικο για ταρατσες. Για καμια 3ετια θα ειστε κομπλε.
MADE IN JAPAN 日本製
Τι σου συνεβη αν επιτρεπεται;;
Βεβαια με μικρα παιδια στο χωρο καλυτερα να την αποφευγεις γιατι οσο να 'ναι ειναι μια εστια φωτιας και δεν ξερεις τι μπορει να κανει το παιδακι ανα πασα στιγμη. Απο το να καψει τα δαχτυλα του μεχρι να καψει το σπιτι.
MADE IN JAPAN 日本製
Επισης οσο αφορα τις σομπες υγραεριου, αυτο που μαζευεται στη μπουκαλα απ'εξω (η υγρασια) οφειλεται στην υγροποιηση του αερα λογω κρυου. Ειναι το ιδιο με το παγωμενο ποτηρι μπυρας που απέξω σταζει νερα.
Το υγραεριο μεσα στην μπουκαλα βρικεται υπο πιεση. Οταν μετα τη βαλβιδα εκτονωνεται και πεφτει κατακορυφα η πιεση του αναλογως πεφτει και η θερμοκρασια του με αποτελεσμα να ριχνει τη θερμοκρασια των αντικειμενων που ερχετε σε επαφη κοντα σε εκεινο το σημειο.
MADE IN JAPAN 日本製