Θυμάμαι τη Λιάνα Κανέλλη στο "Ομιλείτε ελληνικά" τότε που είχαν πρωτοβγεί τα CD να επιμένει να τα αποκαλούμε Συμπυκνωμένο Δίσκο
Σχετικά με τις μεταφράσεις που να δεις γαλλικό ή γερμανικό κανάλι, αν δεν κάνω λάθος σε αυτές τις χώρες υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τα τηλεοπτικά κανάλια να έχουν ξενόγλωσσα προγράμματα μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσοστού, με αποτέλεσμα να μεταγλωτίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μέχρι τα τραγούδια, είχε πετύχει γαλλικό μουσικό κανάλι που έπαιζε τα αγγλικά τραγούσια και από κάτω πέρναγε η μετάφραση με τους στίχους στα αγγλικά, να βλέπεις τη σειρά Tour of duty και οι βιετκόνγκ να φωνάζουν Ράους!!!![]()
- ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΕΙΜΩΝΙΚΑΑΑΑΑΑΑ!!!!
- ΕΛΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΔΡΟΠΕΠΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ!!!
Συνημμένο 310856
Δεν πα να είσαι καραφασιστόμουτρο του κερατά. Σωστή ορθογραφία να έχεις και η παιδεία εννοείται. Ζβντόινγκ.![]()
Καλα αααασ'το αυτο.
Το οτι οι πλεον ανορθογραφοι ειναι κατι χρυσαυγουλα, φασισταρια, και καλα θιασωτες της ελληνικης γλωσσας ιστοριας και κληρονομιας ειναι το ανεκδοτο της δεκαετιας (και βαλε).
Δωξα τυμι χρισι αβγει
Οι ελαδα πωται δεν παιθαινοι!
και δε συμμαζευεται...
Καταλαβα τί ηθελες να πεις.
Απλα μου θυμησες τα κλασσικα "Κωνσταντινος Κωλοκοτρωνης", "Εγερθουτου" κλπ κι αναφερθηκα στο φαινομενο.
Τωρα, σχετικα με αυτο που λες, ουτε το ενα προϋποθετει το αλλο αλλα ουτε και γινεται να το ακυρωσουμε τελειως.
Αν, για να βγαλουμε μια ακρη στην κουβεντα μας, συμπεριλαβουμε στην παιδεια τα γραμματα, τη σχολικη μορφωση κλπ κι οχι απλα το σοφο παππου απο τα κατω Σεκλανα, ναι η ορθογραφια παιζει κι αυτη το ρολο της οπως και το συντακτικο και η γραμματικη και πολλα αλλα.
Το οτι οι περισσοτεροι εχουμε ξεχασει να κανουμε διαιρεση στο χαρτι σε τριψηφια και πανω νουμερα επειδη κουβαλαμε το κινητο στην τσεπη που εχει κομπιουτερακι, μπορει να μη μας επηρεαζει στην καθημερινοτητα μας, αλλα δε μας τιμαει κιολας![]()
Η ορθή γραφή δεν συνεπάγεται την παιδεία (ίσως την εκπαίδευση, αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο).
Το να προσπαθείς όμως κατά το δυνατόν να βελτιώσεις τη γραφή σου για να διευκολύνεις όποιον διαβάζει αυτό που γράφεις, είναι ανάλογο με το να αποφεύγεις να διπλοπαρκάρεις, να μην κλείνεις με τη μηχανή το πεζοδρόμιο, να μην κάνεις βόλτες το τετράγωνο τα μεσάνυχτα με το παπί χωρίς εξάτμιση, να μην πετάς τα σκουπίδια έξω από τον κάδο και άλλα τέτοια.
Και αυτά όντως συνεπάγονται την παιδεία.
Και όταν γράφω «να προσπαθείς όμως κατά το δυνατόν να βελτιώσεις τη γραφή σου» δεν σημαίνει να μην κάνεις κανένα λάθος, σημαίνει απλά να μην αδιαφορείς για το πόσα λάθη κάνεις.
Το «βαριέμαι να κάθομαι να κάνω δέκα δεξιά κλικ για να διαβάσεις εσύ πιο εύκολα αυτό που γράφω» σημαίνει άνετα «βαριέμαι να σταματήσω να σε γράφω εκεί που ξέρεις».
Κι εγώ που ξέρω ορθογραφία, τον ορθογράφο τον έχω πάντα ανοιχτό.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
ενοχλητικό είναι κιόλας όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι λες, ειδικά όταν αυτό είναι τόσο ξεκάθαρο.....
+1300, το έχω πει ΚΑΙ αυτό και μάλιστα έφερα σαν παράδειγμα εμένα.....
+1300 στον κάγκουρα![]()
ψαναψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
ξερω τι έγραψες και αυτό που έγραψες σημαίνει (στο δικό μου μυαλό) οτι αν δεχτούμε οτι σήμερα με πας, μόλις αρχίσω να γράφω ανορθόγραφα θα με απορρίψεις.....
βεβαια δεν θα φταίς εσύ αλλά η ρήση.... και ούτε βέβαια σε νοιάζει να σκεφτείς οτι μπορεί να υπάρχουν λόγοι σοβαρότατοι πίσω από την ανορθογραφία κάποιου.....
δαιν ποιράζυ φειλαι, να ισε καλλά..... γι αυτώ σου τειν παίυτουν ι γλάρρει![]()