Σελίδα 7 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011121757107 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 1995

Θέμα: HABEMUS PAPAM 2

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Κατ αρχήν στην Κίνα ο μισθός έβλεπα προχτές είναι στα 800ε. Αν κάνεις και υπερωρία πας 1000.
    Άρα Κίνα τέλος.
    Ρε συ MG ειλικρινά τώρα... πριν λίγες αράδες έγραφες για μένα προσωπικά ότι το πρόβλημά μου είναι ότι κάνω ότι τα ξέρω όλα και τώρα πετάς ένα "είδα ότι στην Κίνα ο μισθός είναι €800 και άμα κάνεις υπερωρίες πας 1.000 και τέλος συζήτησης για την Κίνα". Εγώ δηλ πιστεύεις ότι κάνω ότι τα ξέρω όλα κι εσύ είδες προχτές (που; ) ότι ο μισθός (ποιος μισθός; ) είναι €800 και τελείωσε το θέμα επειδή το είδες και το ασπάστηκες... ειλικρινά δηλαδή!!!

Στα εργοστάσια τις Foxconn και της Pegatron που φτιάχνουν τα προϊόντα της Apple μέχρι πρόσφατα αυτοκτονούσαν και πηδάγανε από τα παράθυρα, πληρώνονταν 1,5 δολάριο την ημέρα, δούλευαν 11 ώρες και αν διαμαρτύρονταν έτρωγαν ξύλο και για παραδειγματισμό τους άφηναν δεμένους όλη μέρα κάτω από την καυτό ήλιο, έγκυες γυναίκες υποχρεώνονταν να δουλεύουν 11ωρα 6 μέρες την εβδομάδα όρθιες, έλεος ρε μάστορα, έλεος!!!

http://chinalaborwatch.org/home.aspx

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    (Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι μισθοί στην Κίνα δεκαπλασιάστηκαν. Πλέον ο μέσος μισθός βιομηχανικού εργάτη είναι 500 USD από 45 USD που ήταν επί κρατικά ελεγχόμενης οικονομίας).
    Πες το ρε συ και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το iPhone6 έχει πάνω απο χιλιάρικο πλέον...

Πάρ' το αλλιώς, θα βρεις. Κάποιοι, μπορεί να παίρνουν τέτοιους μισθούς, σίγουρα όχι οι βιομηχανικοί εργάτες (δλδ λες ότι παίρνουν παραπάνω από τους Έλληνες εργάτες) και σίγουρα είναι οι εξαίρεση στις 10/100δες εκατομμύρια εργαζομένων εκεί.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Πες το ρε συ και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το iPhone6 έχει πάνω απο χιλιάρικο πλέον...
    Να μεταφερθεί στις μεγάλες κουβέντες, επική ατάκα!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος

Πάρ' το αλλιώς, θα βρεις. Κάποιοι, μπορεί να παίρνουν τέτοιους μισθούς, σίγουρα όχι οι βιομηχανικοί εργάτες (δλδ λες ότι παίρνουν παραπάνω από τους Έλληνες εργάτες) και σίγουρα είναι οι εξαίρεση στις 10/100δες εκατομμύρια εργαζομένων εκεί.
    Κι όμως....
    Η Κίνα άλλαξε.

http://www.enkina.com/portal/business/work-in-china
    ανανήψαντας

Σύμφωνα με αυτόν το πίνακα πάντως, ο μέσος ελάχιστος μισθός στην Κίνα είναι περίπου 1100 γουαν. Περίπου 165 ευρώ δηλαδή.
    Think faster than you ride

Κατ αρχήν στην Κίνα ο μισθός έβλεπα προχτές είναι στα 800ε. Αν κάνεις και υπερωρία πας 1000.
    Άρα Κίνα τέλος.
    Στην Τουρκία τα πράγματα είναι πιο άγρια αλλά όπως είδες δεν ήταν θέμα μισθών αφού η διαφορά στη ΔΕΗ και μόνο ήταν... χάος.
    Κατά τ άλλα για να ζεις πρέπει να παράγεις.
    Αν λοιπόν μπορείς να παράγεις ως κράτος πάει καλώς.
    Αν μπορείς να παράγεις ΙΧ πάλι ζεις
    Μερικοί θα πουν ότι είναι πιο καλά έτσι ή γιουβέτσι....

Εμείς όμως είμαστε στη φάση
    ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ ΟΥΤΕ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
    γιατί κάποια @@ του καλαφάτισαν τα πρέκια !

Πάρε λοιπόν έναν δρόμο,.
    ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΣ
    Είναι σίγουρα καλλίτερος από τον κανένα δρόμο που είχαμε ως τώρα.
    Δεν έχω να προσθέσω κα΄τι άλλο.

υγ
    Δεν το παίζω σοφός ούτε ξέρω όσα ο Βύρων στα οικονομικά
    ότι βλέπω λέω και ότι ε΄χω ζήσει,,,

Νίκο , αν και συμφωνώ σε πολλά απ αυτά που λες , νομίζω ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε ή δεν ξέρουμε το καθεστώς στο οποίο λειτουργούμε.
    Και σαν κοινωνία και σαν μονάδες.

Οι οικονομολόγοι του φόρουμ μας ειπαν το απλο… ότι κουμαντο στην οικονομια κανει αυτός που έχει τα περισσότερα φράγκα και δεν πάει να λέει ο στρατουλης … τα φράγκα τα έχουν άλλοι .

Επισης , ολοι λενε ότι φράγκα με τον σταυρό στο χέρι δεν έχει κάνει κανείς.. (μονο οι παπαδες)

Και έχουμε μια κουβέντα που κοιτάμε τις οικονομικές συνθήκες μέσα σε ένα παγκόσμιο οικονομικο & κοινωνικό καθεστώς που επιτυχία και πρόοδος θεωρείται η αύξηση του πλούτου και , μάλιστα , θελουμε να είναι και αέναη..

Και θέλουμε όλα αυτά να γίνονται μέσα στα πλαίσια της ηθικής και των νόμων.

Όμως , αν ο σκοπος μας είναι η αυξηση του πλουτου , τι μας εμποδίζει να είμαστε λαμογια για να το επιτυχουμε ?

Θα μου πεις «ο νομοθέτης(πολιτικος) , ο δικαστής , ο μπάτσος..»

όμως γιατί θεωρούμε ότι αυτοί θα είναι ευσυνείδητοι και ότι δεν θέλουν κι αυτοί να πλουτίσουν όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος?

Και ετσι , τα λαμογια συνεχίζουν να πλουτίζουν , όσοι έχουν μείνει ευσυνείδητοι συνεχίζουν να υποφέρουν και περνάνε αυτοί καλά και εμείς …. Καμια βολτα να χαλαρωονυμε…

Και δεν συμβαίνουν όλα αυτά μόνο στην Ελλάδα… απλως , είμαστε από τις χώρες που από λαίμαργοι καταναλωτες πορων,μέσα σε λιγο καιρο γιναμε οι ιδιοι ποροι για κατανάλωση και τσινήσαμε…
    Τελευταία τροποποίηση από ggs; 27/05/2015 στις 16:40.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Κι όμως....
    Η Κίνα άλλαξε.

http://www.enkina.com/portal/business/work-in-china
    ότι μερικές δεκάδες εκατομμύρια Κινέζοι επαγγελματίες με μερικά χρόνια εμπειρίας, με τις πιο συντηρητικές μετρήσεις, αμείβονται με μισθούς πολύ ψηλότερους από ότι οι αντίστοιχοι επαγγελματίες στην Ελλάδα. Η σύγκριση αφορά πάντοτε επαγγελματικές θέσεις εργασίας και όχι εργάτες.
    Αν τα Ελληνικά μου είναι καλά, διαβάζω ότι δεν αφορά βιομηχανικούς εργάτες που έλεγες.

Επισης, οι "επαγγελματικές" θέσεις εργασίας (γιατί υπάρχουν προφανώς και οι μη επαγγελματικές - πόσο μ@λ@κες είναι) είναι μάλλον θέσεις για executive...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Στο Πεκίνο αδέρφια μου, στο Πεκίνο...

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    http://www.steel-door.gr/
    Στα πεταχτά...
    Φίλος μου την έχει.
    Αυτός μου είπε για την ΔΕΗ και για όλα όσα του 'εκανε ο κράτος.
    Τώρα είναι στη Σμύρνη και ο δήμαρχος τους άνοιξε και εκκλησία.
    Όταν έρθει Ελλάδα έλα να στα πει...

yg

Συνημμένο 336151
    Και τι σε κάνει να πιστεύεις οτι μια Α.Ε. έχει σχέση με αυτό που ονομάζουμε ελεύθερος επαγγελματίας ?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    φόρους ΦΠΑ κλπ
    Συχνά το ακούω αυτό για τον ΦΠΑ. Μάλλον ξεχνάμε πως τον ΦΠΑ τον πληρώνει στην πράξη ο καταναλωτής, όχι ο μαγαζάτορας/Ε.Ε. Αντίθετα, ο τελευταίος μάλλον γλυτώνει συχνά πυκνά ΦΠΑ (π.χ. τον μισό εξοπλισμό του σπιτιού τον περνάει στην εταιρεία/γραφείο/ιατρείο/μαγαζί, για αυτό και μετά τρέχει να κάνει περαίωση...).

υγ
    Γνωστή Ελληνική βιομηχανία πλήρωνε στον Ασπρόπυργο ΔΕΗ 8000 ευρώ το μήνα.
    Στη Σμύρνη που είναι τώρα πληρώνει κοντά στα 1000....
    Δε μου πολυκάθονται τα νούμερα. Με 8000 ευρώ τον μήνα, δεν είναι βιομηχανία, μικρή βιοτεχνία είναι.
    Και η Τουρκία δεν έχει ιδιαίτερα χαμηλότερο κόστος ρεύματος από Ελλάδα. Καλά, στην πράξη πουθενά δεν είναι το κόστος ενέργειας στο 1/8 από την Ελλάδα, ίσως καμιά Ρωσία ή Σαουδική Αραβία μόνο, εκεί που έχουνε τσάμπα πετρέλαιο ή Φ.Α....
    Δεν νομίζω επίσης για τέτοια νούμερα να έχει τόοοσο καλή συμφωνία για ειδική τιμή. Μήπως στην Ελλάδα ο λογαριασμός αφορούσε τίποτα Δημοτικά Τέλη κλπ για πολλά πολλά τετραγωνικά;
    Εμείς σε μελέτες για JV κλπ δραστηριότητες Τουρκία υπολογίζουμε €70/Mwh κόστος ρεύματος...
    Άντε στην Ελλάδα να είναι διπλό το κόστος, ανάλογα την κατηγορία του λογαριασμού.
    Οχι οτι το κόστος ενέργειας δεν είναι αρνητικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητά μας...

Ιδέα δεν έχω...
    Αλλά αν ακούσεις τι λέει ο άνθρωπος αυτός δεν θα πιστέψεις στα αυτιά σου !!!
    Σίγουρα δεν έκανε 22 χρόνια να βγάλει άδεια λειτουργίας όπως χρειάζεται εδώ στην Ελλάδα πάντως

Ιδέα δεν έχω...
    Αλλά αν ακούσεις τι λέει ο άνθρωπος αυτός δεν θα πιστέψεις στα αυτιά σου !!!
    Ναι ρε συ φαρμακοτριφτη, αλλα αυτα που λέει και γραφει καθημερινα, ερχονται σε αντιθεση με αυτα που πιστευεις, έτσι; Καταριέται τον κρατισμο και το πελατειακο κρατος, τη γραφειοκρατια που τον αναγκασε να φυγει, τη λαμογια του δημοσιου και όλα αυτα.

Τα χωνει σε όλες τις αριστερες ή "αριστερες" κυβερνησεις που μας εκαναν και θελουν να μας κρατησουν μια εξαθλιωμενη βαλκανικη σοβιετια.

Αλλωστε θα έχεις δει τι σχολιαζω εγω στα γραφόμενα του, έτσι;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Σίγουρα δεν έκανε 22 χρόνια να βγάλει άδεια λειτουργίας όπως χρειάζεται εδώ στην Ελλάδα πάντως
    4 ώρες εκανε (κι αυτο επειδη ήταν ξένος). Τωρα αν υπερβαλει λιγο, μπορει. Θα σε γελασω.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 7 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 234567891011121757107 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Habemus Papam
    από vaska στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2045
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2015, 09:55
  2. habemus Papa(dima)m!!!
    από DrBig στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 19