επειδη το εψαξα, την λιστα την ειχα βρει εδω και τωρα δεν υπαρχει πουθενα...την κατεβασαν...
προφανως τους μειωνε τις πωλησεις...![]()
επειδη το εψαξα, την λιστα την ειχα βρει εδω και τωρα δεν υπαρχει πουθενα...την κατεβασαν...
προφανως τους μειωνε τις πωλησεις...![]()
ακριβως την εχουν κατεβασει και δεν υπαρχει πουθενα. φαινεται εκαιγε καποιους. δεν πραζ.....![]()
Γιαννης
Σχετικό με την λίστα...
Η vialle είχε κ αυτή λίστα όπου μερικά μόνο μοντέλα της ΤΟΥΟΤΑ ήταν μέσα. Η ελληνική αντιπροσωπεία βάζει vialle σε όλα τα οχήματα λέγοντας ότι ειναι οκ.
Πιας τ'αυγο και κουρευτο.
Ας ελπίσουμε όσοι οδηγούμε πετρελαιοκίνητα ότι πρόκειται για ένα ακόμα σενάριο , από τα πολλά που έχουν ακουστεί/γραφτεί τα τελευταία χρόνια.
Το κακο ειναι οτι αν αυξηθει τοσο θα φαμε θερμανσης αντι για κινησης με το βαρελι.
LIVE FREEEEE!!!!!
Και το άλλο κακό,αν αυξηθεί,είναι ότι για μία ακόμα φορά θα φανεί ότι οι κυβερνώντες μας δουλεύουν και φορολογούν με ένα άθλιο σκεπτικό.
Αν και κάτοχος πετρελαιοκίνητου εδώ και 5 περίπου χρόνια έχω λίγο διαφορετική άποψη.
Η διαφορά τιμής μεταξύ των καυσίμων οφείλεται πρωτίστως στην δυσανάλογη φορολογία της βενζίνης και ελάχιστα στο κόστος παραγωγής (το οποίο για το πετρέλαιο είναι ελαφρά μικρότερο)
Αυτό είναι άδικο κυρίως για τα μηχανάκια μας (πιο οικονομικά πας με τον τετράτροχο κουβά παρά με ένα δίκυκλο 500cc).
Για μένα το σωστό θα ήταν να εξισωθεί η φορολογία τους (το ένα προς τα πάνω και το άλλο προς τα κάτω)
Οι διάφορες κυβερνήσεις (οι οποίες πάντα από ανίκανους και ανεγκέφαλους αποτελούνταν στην Ελλάδα) προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να τραβήξουν ψηφοφόρους
το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες.
Σε λίγο καιρό θα ανακαλύψουν ότι χάνουν φόρους και από τα αυτοκίνητα που καίνε αέριο και θα το αυξήσουν και αυτό. Δεν νομίζω ότι θα αργήσει αργήσει πολύ
Νίκο δε διαφωνώ στα περισσότερα...αυτό που με ενοχλεί είναι η νοοτροπία τους, ότι δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις σε ωθούν με τον τρόπο τους να αγοράσεις κάτι και μετά όταν γεμίσει η αγορά από αυτό,έρχονται ύπουλα και το φορολογούν.Παράδειγμα τώρα τα πετρελαιοκίνητα,αν τελικά επιβληθεί αυτή η αύξηση, ή αυτό που είχε συμβεί προ δεκαετίας περίπου με τα αυτοκίνητα μέχρι 50.000€ ανεξαρτήτως κυβικών...όταν υπήρξαν πολλά δίλιτρα+ στην αγορά,τα φορολόγησαν μ'εκείνον τον γελοίο φόρο.
γενικα δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες...αλλα η παγιδα ειναι στο παρακατω:
γιατι να "τσιμπησεις" και να αγορασεις αυτο που σου "πλασαρουν"??
γιατι να μην ψωνισεις συμφωνα με τις δικες σου αναγκες και τα δικα σου κριτηρια?
θελω να πω..ποσοι πραγματικα χρειαζοντουσαν τα τετρακινητα SUV ανω των 2000cc?? πολλοι λιγοτεροι απ'οτι πραγματικα τα πηραν...
μονο κατι κυνηγοι, και οι extreme τυποι που ηθελαν να πανε σε απατητες παραλιες να κανουν serf ή να πανε βουνο με χιονια κλπ...(και οι κυνηγοι βολευοντουσαν με niva)...
γιατι 4Lo σε οχημα βαζεις σε δυσκολες συνθηκες...οχι στα στενα του κολωνακιου και της γλυφαδας...
δλδ και οι κυβερνησεις λειτουργουσαν και λειτουργουν σαν ιδιωτικες διαφημιστικες εταιρειες...που σου δειχνουν το λαχταριστο κομματακι τυρι και οχι την τεραστια φακα...
ΔΕΝ θα επρεπε να λειτουργουθν ετσι...το τονιζω! κακως! κακιστα! αλλα και εμεις ειμαστε αφελεις....
Devil's να σου πω την άποψή μου γι'αυτό που γράφεις... πριν από δέκα περίπου χρόνια που είχε βγει εκείνο το φιρμάνι που έλεγε ότι μπορούμε ελεύθερα να αγοράσουμε οποιοδήποτε όχημα αξίας μέχρι 50.000€, υπήρξαν πολλοί Έλληνες οι οποίοι είχαν λεφτάκια κ γουσταραν να τα τοποθετήσουν σε μία boxster,ένα impreza,ένα Rav4 ή ό,τι άλλο τέλος πάντων αγοράστηκε τότε κ γέμισε ο τόπος διλιτρα-τρίλιτρα.Αυτο δε σημαίνει ότι είχαμε ανάγκη για τέτοιο οχήματα...και με ένα swiftάκι θα βολευόμασταν αλλά όπως κ εσύ ξέρεις,η αγορά δίτροχου ή τετράτροχου δε γίνεται μόνο από ανάγκη
Αυτές τις αγορές λοιπόν που το κράτος επέτρεψε τότε, έρχεται σύντομα και τις τιμωρεί...το ίδιο τώρα με τη φημολογούμενη αύξηση του πετρελαίου κίνησης.Ε αυτό δεν είναι άθλιο; Γιατί πρέπει να απολογηθεί ο πολίτης που έχει νόμιμα κάποια χρήματα και θέλει να τα διαθέσει για ένα αυτοκίνητο,άσχετα αν χρησιμοποιεί το 1% ή το 80% των δυνατοτήτων αυτού του οχήματος; Εννοείται πως δεν αναφέρομαι σε όσους φεσώνουν το κράτος ή τις τράπεζες και σε όσους έπαιρναν μισθό 600€ κ έβαζαν δόση αυτοκινήτου 400€!
εσυ το βλεπεις τιμωρια...
καποιος αλλος μπορει να το βλεπει σαν αποδοση δικαιοσυνης και καταμερισμος πλουτου...
διοτι για να εχει να ξοδεψει 50Κ σε οχημα, παει να πει οτι δεν θα τον νοιαξει το χιλιαρικο των τελων κυκλοφοριας ή το Χ ποσο του φορου πολυτελους διαβιωσης...
και εγω δεν μιλαω γι' αυτους που χρεωθηκαν και επαιρναν 600€ μισθο...
για τους αλλους λεω...που εδωσαν τα λεφτα τους στα ΓΟΥΣΤΑ...
γιατι γουστα ειναι... εφ'οσον οπως αποδεχτηκες και εσυ οι αγορες δεν γινοντουσαν απο αναγκη μετακινησης και δεν χρειαζοντουσαν τα 2000cc αφου μπορουσαν να κανουν την δουλεια τους με 1300cc...
αρα γιατι να κλαιγεται ο πολιτης? αφου, ως γνωστον, τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους...
![]()
παιδιά στην οικογένεια έχουμε Isuzu Dmax 2010 μοντέλο (του πατέρα μου) 3000 κυβικά 163 Hp, 380 ροπή και ζυγίζει 2 τόνους. Επίσης έχουμε ένα Focus mk2 1.6 115 ίππους βενζίνη (το δικό μου) , ένα fiesta 1.4 βενζίνη του 2010 της γυναίκας μου και πλέον αγόρασε ο αδερφός μου ένα nissan juke 1.5 diesel 110 ίππους.
Η διαφορά στις καταναλώσεις είναι τεράστιες. Δυστυχώς το focus δεν έχει υπολογιστή ταξιδίου αλλά με υπολογισμούς που έχω κάνει καίει έως και πάνω από 11 λίτρα στα 100χλμ. Το fiesta σαν πιο καινούριο καίει οδηγόντας το από εμένα πάνω από 8 λίτρα /100 χλμ.
Τα diesel αντιθέτως καίνε το juke 4.5 -5.5 λίτρα στα 100 χλμ (το έχουμε πολύ λίγο καιρό και δεν εχει κάνει αρκετά χλμ ώστε να δω την πραγματική του κατανάλωση αλλά αυτές είναι οι τιμές της ελάχιστης και της μέγιστης κατανάλωσης που έχω καταγράψει όποτε το έχω οδηγήσει εγώ).
Η Σουζάνα που είναι και το πιο ενδιαφέρον όχημα χωρίς αεροδυναμικά και με όχι και 100% ασφάλτινα λάστιχα αφού κινήται και σε χωματόδρομους πέρα από την άσφαλτο, καίει σταθερά από το 2010 μέχρι σήμερα με την οδήγηση του πατέρα μου 8,7 λίτρα στα 100 χλμ. Στο Isuzu έχω δει κατανάλωση όταν το οδηγάω γρήγορα πάνω από 10 λίτρα στα 100 αλλά και κάτω από τα 7 λίτρα στα 100 χλμ όταν το βγάλω εθνική με cruise control και κλειδωμένη ταχύτητα στα 100-120 χλμ την ώρα.
Πιστέυω ότι αν τον κινητήρα του Isuzu τον έβαζα στο focus μου που είναι τα μισά κιλά και με καλύτερη αεροδυναμική και 100% ασφάλτινα λάστιχα και λιγότερες τριβές λόγο έλειψης τετρακίνησης κλπ κλπ θα πετύχαινα καταναλώσεις κάτω από τα 5 λίτρα στα 100 χλμ συν ότι θα είχα 163 ίππους και 320 Νm ροπή που σημαίνει ότι θα είχα ένα πιο γρήγορο focus ακόμα και από τα ST. Πιστεύω ότι ο κινητήρας του Isuzu απλά δεν υπάρχει. Δεν έχω δει πιο οικονομικό και αποδοτικό κινητήρα συν ότι δεν έχει πάει ποτέ συνεργείο παρα μόνο για τα προγραμματισμένα service. Απλά διαμάντι κινητήρας...
Η καταναλώσεις που αναφέρω είναι σε μικτό κύκλο πλυν του Isuzu που είναι κυρίως μέσα στο χωριό και γύρω γύρω από αυτό με ελάχιστες φορές να βγαίνει σε εθνική και αρκετές φορές να πατάει και χώμα....
Βάση τους νόμους της φυσικής η κατανάλωση σε έναν κινητήρα είναι αντιστρόφως ανάλογη της απόδοσης του κινητήρα (που είναι σχεδόν σταθερό μέγεθος με τα μέγιστα να τα πετυχαίνει στα σημεία που ροπιάζει όπως λέμε ο κινητήρας δηλαδή εκεί που πετυχαίνει την μέγιστη ροπή) και ανάλογη με το έργο που παράγει (δηλαδή την ιπποδύναμη που ουσιαστικά είναι η ροπή που βγάζει επι ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο γίνεται η μέτρηση). Με άλλα λόγια όσο πιο αποδοτικός είναι ένας κινητήρας (που αυτό έχει να κάνει με τις τριβές τις απώλειες θερμότητας και τον θερμοδυναμικό κύκλο του καυσίμου που καίει) τόσο λιγότερη κατανάλωση θα έχει , και όσο περισότερους ίππους παράγει δηλαδή όσο περισσότερη ισχύ βγάζει δηλαδή όσο περισσότερο έργο παράγει τόσο μεγαλύτερη κατανάλωση θα έχει...
Αυτός είναι ο νόμος της φυσικής όπως τον είχαμε μάθει όλοι μας στο σχολείο (συγκεκριμένα στην δευτέρα λυκείου στην φυσική θετικής κατεύθυνσης αν θυμάμαι καλά).
Το diesel όπως αναφέρθηκε παραπάνω έχει μικρότερη θερμοδυναμική απόδοση από ότι η βενζίνη αλλά το diesel λόγο της μεγαλύτερης συμπίεσης πετυχαίνει καλύτερο θερμικό συντελεστή απόδοσης οπότε λογικό να έχει καλύτερη κατανάλωση ένας diesel κινητήρας στο ίδιο εύρος ιπποδύναμης με έναν βενζινοκινητήρα. Άρα για να επιτευχθεί η ίδια τιμή έργου, στους diesel απαιτείται μικρότερη ποσότητα καυσίμου η οποία συνεπάγεται σε μικρότερη κατανάλωση.
Το συμπέρασμα είναι ότι εξαιτίας και της χαμηλότερης τιμής του diesel τα οχήματα που καίνε diesel μπορεί να κάνουν εξοικονόμιση έως και 50% με τα σημερινά δεδομένα σε σχέση με εναν βενζινοκινητήρα. Οπότε ασφαλώς και αξίζει να αγοράσεις diesel αντί βενζίνης, αερίου κλπ. Όσο για την ποιότητα του diesel στην Ελλάδα μπορείς με μία επιπλέον νεροπαγίδα και κάποια πρόσθετα του πετρελαίου που κυκλοφορούν να βελτιώσεις κάπως την κατάσταση αρκεί να ξέρεις και να το επιτρέπει και ο κινητήρας σου.
Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι οι ταξιτζίδες και γενικότερα οι επαγγελματίες οδηγοί που οδηγούν στην πλειοψηφία τους diesel οχήματα. Κάτι παραπάνω ξέρουν...
Τελευταία τροποποίηση από mangelasakis; 20/12/2017 στις 11:05.
Η απόδοση δικαιοσύνης σ'αυτό το επίπεδο και η απόδοση φόρων στο κράτος γίνεται μέσω του φόρου εισοδήματος!Για ποιο λόγο η τιμή (ή ακόμα χειρότερα τα κυβικά) ενός οχήματος να αποτελούν λόγο για να φορολογηθεί παραπάνω απ'όσο του έχεις ορίσει ως κράτος λίγο πριν αγοραστεί;Δεν είναι τιμωρία να σου δίνω σήμερα τη δυνατότητα να αγοράσεις ό,τι θέλεις μέχρι ένα ποσό και σε 1 ή 2 χρόνια να σου βάζω χαράτσι με το έτσι θέλω σ'αυτό που αγόρασες;
Αν η αγορά έγινα για γούστα ή από ''ανάγκη'',αυτό σε τι αφορά το κράτος;Δουλειά του κράτους είναι να διασταυρώνει αν εγώ δηλώνω όσα πραγματικά κερδίζω και αν αποδίδω τους νόμιμους φόρους γι'αυτά,όχι να κρίνει αν και γιατί κάνω μια αγορά
Αν θέλεις να φορολογήσεις και τα αυτοκίνητα, τους ηλ.υπολογιστές, το κατούρημα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο,μην το λες κατόπιν εορτής έχοντας πιο πριν ωθήσει τον κόσμο να αγοράσει αυτό που σκοπεύεις να φορολογήσεις...ανακοίνωσέ το από πριν π.χ.όσοι αγοράσουν από 1/1 του τάδε έτους αυτά τα ΙΧ, θα πληρώσουν το δείνα φόρο.Τότε να σε παραδεχτώ ως κράτος για την αξιοπιστία και την τιμιότητά σου.
Αυτή είναι η άποψή μου,φιλικά εννοείται και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης!
Θα συμφωνήσω με αυτό που έγραψε παραπάνω ο devil's, τι πάει να πει "οι εκάστοτε κυβερνήσεις σε ωθούν με τον τρόπο τους να αγοράσεις κάτι"; Δηλ αν αύριο ο Τσίπρας ανακοινώσει ότι καταργεί φόρους, τέλη, δασμούς στα τρακτέρ κι επιδοτεί την αγορά τους, θα τρέξεις να αγοράσεις τρακτέρ; Το μεγάλο "σπρώξιμο" έγινε από τις αντιπροσωπείες σε (αγαστή) πάντα συνεργασία με τα "περιοδικά" αυτοκινήτου, ηλεκτρονικά και έντυπα. Τα τεστ βενζινοκίνητων μοντέλων ήταν ανύπαρκτα ή έψαχνες να τα βρεις με το μικροσκόπιο, ξαφνικά ο Έλληνας καταναλωτής ανακάλυψε (με καθυστέρηση κλασικά σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο) την πετρελαιοκίνηση και αν βάλουμε την παράμετρο ότι μέχρι πρότινος η πετρελαιοκίνηση ήταν απαγορευμένο "αγαθό", έγινε μια άνευ όρου έκρηξη πωλήσεων. Ναι μεν ήταν κυβερνητική απόφαση η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης και αποτέλεσε εφαλτήριο στην αύξηση των πωλήσεων, η πλύση εγκεφάλου όμως ήταν από άλλους...
Τρανό παράδειγμα το κατάπτυστο και γελοίο autotriti, το οποίο διαλαλούσε με περηφάνεια την πετρελαιοκίνητη (γερμανική κυρίως...) πραμάτεια του, το οποίο autotriti από ένθερμος θιασώτης και μετά το γερμανικό dieselgate, εν μία νυκτί μετατράπηκε σε αμείλικτο τιμωρό και δημόσιο κατήγορο του diesel, το οποίο κατακεραυνώνει σχεδόν καθημερινά με πηχυαίους τίτλους του στυλ "το diesel πέθανε", "h EE σκοτώνει το diesel", "εσύ ακόμα επιμένεις πετρέλαιο;" και δεν συμμαζεύεται... Ορισμένα άρθρα είναι τόσο αστεία που σχεδόν υποστηρίζουν χωρίς υπερβολή ότι το πετρέλαιο είναι σκέτος καρκίνος και θάνατος, ενώ τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα εκπέμπουν αιθέρια έλαια, με ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό επιδράσεις. Όταν πριν 4 χρόνια χρειάστηκε να αγοράσω νέο ΙΧ, όταν πήγα στις αντιπροσωπείες για να δω κάποια μοντέλα, κατευθείαν σου έδειχναν diesel, βενζινοκίνητο δεν υπήρχε για δείγμα. Τότε έκανα με το ζόρι 3.000-4.000 χιλιόμετρα με το ΙΧ το χρόνο, κινούμενος αποκλειστικά με τη μοτοσυκλέτα, θυμάμαι έναν συγκεκριμένο τύπο σε αντιπροσωπεία που μόλις του είπα ότι με ενδιέφερε βενζινοκίνητο μου απάντησε απαξιωτικά "βενζίνη αγοράζουν μόνο οι βλάκες, ο κόσμος αγοράζει diesel". Ακόμα κι όταν του είπα ότι με τόσα λίγα χιλιόμετρα δε υπήρχε λόγος να μεταβώ σε diesel, η απάντηση ήταν "δεν έχει σημασία, πετρέλαιο θα πάρεις, είναι φθηνότερο". Κι έτσι, ακόμα κι η κουτσή Μαρία που έχει το κουτί για να πηγαίνει τα παιδιά στο σχολείο το πρωί που είναι απόσταση 200 μέτρα, πήρε diesel.
Προσωπικά πήρα κι εγώ diesel, γτ ενώ είχα παραγγείλει βενζινοκινητήρα, έσκασε μετάθεση με καθημερινό πήγαινε-έλα 100 χιλιόμετρα σύνολο, κάθε χρόνο κάνω πάνω από 24.000 χιλιόμετρα, οπότε το diesel ήταν μονόδρομος σε αυτή την περίπτωση, με κατανάλωση 4,8 λίτρα και με δεδομένη την τιμή του πετρελαίου, έχω ήδη κάνει απόσβεση στο επιπλέον ποσό της αγοράς. Η αγορά έγινε συνειδητοποιημένα και με τη σιγουριά πως κάποια στιγμή θα φορολογηθώ άγρια για την αγορά αυτή, πολύ απλά γτ έτσι είναι η ελληνική "λογική" στο θέμα φορολογία. Κυκλοφορούν περισσότερα πετρελαιοκίνητα; Να από που θα πάρουμε φόρους. Δεν είναι καθόλου απίθανο, αν κάποια στιγμή που θα (ξανα)χρειαστεί να βγουν τα κουκιά στο μέτρημα, αν πχ κυκλοφορούν περισσότερα Toyota στους δρόμους, να βγάλουν φιρμάνι ότι οι κάτοχοι Toyota θα πληρώνουν επιπλέον φόρο...