Παρασκευή σήμερα.
Σας έφτιαξα κουφάλες!![]()
Sent from me using a computer.
Αν υπήρχε ένα πολιτικό, δικύλινδρο 700άρι motard, 150 κιλών..... αχχ...
Life begins at 45°.
Eιναι αρκετα πιο άνετο,το αντιλαμβανεσαι μεχρι και στατικα αν κατσεις σε ενα.Ειναι οι γωνιες στα ποδια πιο σωστες και το τιμόνι μακρυτερο και πιο κοντα στα χερια.
Να πω κατι στα πιο άπειρα παιδια που ανεφεραν κατι για πιστα,μην τρεφετε αυταπάτες,τα supersport δεν έχουν αντιπαλο στην πίστα και οπου έχει καλή ασφαλτο.ΑΛΛΑ δυστυχως ή ευτυχως χρειαζεται εμπειρια για να πάνε.Σε επίπεδο αρχαριου σαφώς θα βολευτεις με ενα Versys και θα πας ταχυτερα απο τον αντιστοιχο αρχάριο με SS.Αυτη ειναι και η γοητεία του supersport πιστευω,θέλει πολυ δουλεια στην τεχνική σου.
Όσο για το χώμα θα ταυτιστω απολυτα με τον Devil's και τον Stoubi και αυτη ειναι η χρηση για την οποία προοριζεται αυτη η κατηγορία,απλα με 17αρες δεν ξεφευγει πολυ απο τα street λόγω ίδιων ελαστικων που μπορει να βάλει,που είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας στο ελληνικό οδοστρωμα.Απλα αν αναλογιστείτε οτι σε μια 500αρα βόλτα θα μπεις και 20km χώμα δηλαδη το 4% των συνολικών km θα είναι χωμάτινα,αξίζει να χαραμίσετε τις αρετες της 17αρας για ενα on off με 19-21?Οχι φυσικά και αυτος ειναι και ο λόγος ύπαρξης της συγκεκριμενης κατηγορίας των ψευδο on off με 17αρες,κάτι ξερουν οι εταιρειες που τη δημιουργησαν.
Υ.Γ: Ευχαριστώ τον φιλο Κωνσταντινο λιγα ποστ πριν και να αναφερω οτι σαφως ειναι υπερβολη να βαζω το μηχανακι σε χωματοδρομο οπως του βιντεο απο Χαλίκι μεχρι τη Βερλιγκα και σιγουρα δεν κατασκευαστηκε για αυτο,απλα έδειξα οτι μπορει να περάσει και απο εκει.Ο στοχος μου ηταν να φτασω κοντα στη δρακόλιμνη που εχει εκει και να ανεβω στην κορυφη του Λακμου με τα ποδια.Λάστιχο δε με έχει πιάσει ποτε σε τοσα χωματινα Km που εχω κανει,δε ριχνω τις πιεσεις για αυτον ακριβως το λόγο.Απο την προσωπική μου εμπειρια δεν ειναι ευκολο να παθεις λάστιχο εκτος και αν ειναι στα τελειωματα.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
KTM800 DUKE λέγεται, θα βγεί του χρόνου, αλλά να περιμένεις 170 κιλά.
Πολιτικό 2Κ με 150 φοβάμαι πως δεν γίνεται
Το κάπο είναι χιλιάρι και κανονικά μόνο και μόνο επειδή είναι Απρίλια θα έπρεπε να πηγαίνει με 240 βράχος
Εγώ αναφέρομαι σε αυτά τα μεσαίου κυβισμού στριτάκια![]()
Έστω. Το'χω δει και είναι όνειρο, εννοείται, αλλά παραείναι όνειρο για να κάνεις καφρίλες στο χώμα. Σκεφτόμουν κάτι σε κλασικό enduro/motard σχήμα, ψηλόφτερο. Κάτι που να βγαίνει λασπωμένο και να μη δίνεις δεκάρα. Ένα δικύλινδρο DRZ ή SMC.
Αυτό έλειπε, μοτοσικλέτα 250 κιλών να μην είναι ακλόνητη.
Απλά δεν είναι μοτοσικλέτα πλέον.
Life begins at 45°.
Δεν συζητάμε για πίστα.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλη τεχνική για να οδηγήσεις ένα ss και ένα versys.
Τα μηχανάκια που συζητάς δεν έχουν καμία δυνατότητα στο χώμα. Και με χωμάτινα πάλι δε θα έκανες πολλά πράγματα. Μια κριμένη φυτευτή θα σου κάνει την ζάντα κόμπο. Τα ψευδο on-off δεν έχουν καμία σχέση με το χώμα. Καμία περισσότερη απ' το fazer. Έχουν απλά όρθια θέση οδήγησης. Τίποτε άλλο. Οι εταιρίες δεν την δημιούργησαν για τον λόγο που νομίζεις. Την δημιούργησαν γι' αυτούς που τους αρέσουν τα on-off (όρθια θέση οδήγησς, άνετη γωνία γονάτων, καλύτερη επαφή με τον συνεπιβάτη), αλλά δεν θέλουν να πατάνε καθόλου χώμα. Και τόσες είναι οι δυνατότητές του nc στο χώμα! Καμία δλδ ή αν θέλεις τόσες όσες και του fazer.
Αυτό σου λέει απ' την αρχή ο σαπίλας και ο αμυρού και δεν θέλεις να το καταλάβεις.
Η πιο όρθια θέση οδήγησης για μένα και για πολλούς άλλους δεν είναι καθόλου πιο άνετη απ' την τουρινγκ θέση οδήγησης του fazer ενώ παράλληλα αυτή του fazer είναι και πολύ πιο σπορ. Η όρθια θέση οδήγησης βοηθάει μόνο στο χώμα αλλά απ' την στιγμή που δεν ειναι για χώμα το μηχανάκι σου, είναι εκεί για την πιο άμεση επαφή με συνεπιβάτη, για τις γωνίες ποδιών και επειδή οι νέοι αναβάτες νομίζουν ότι όταν είναι όρθιοι χειρίζονται καλύτερα την μηχανή τους (επειδή την χειρίζονται λάθος).
Sent from me using a computer.
Xχρειάζεται αλλη τεχνικη για να ''οδηγησεις'' ενα ss και ενα versys...για να οδηγησεις ε οχι να βολταρεις..ελα στριψε ss με πολλα οπως θα στριψεις το versys...![]()
Throttle that mysterious friend of ours
Υπάρχει, αλλα πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου!
Εγώ θα ξεκίναγα με ένα Versys
H, ερμ, ξέρωγω, ένα ΜΤ-07. Με μπροστινό από 690.
Θάρθουνε στιγμές δάκρυα γεμάτες
Μόνος σου θα κλαίς,
κλείσανε θα λες τις ζωής μου οι στράτες...