Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 125

Θέμα: Η καταστροφη των βουνων

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    εγώ εξακολουθώ να έχω την εντύπωση οτι τα βουνά μας καλυτερεύουν.
    Με εξαίρεση την Αττική ίσως.

Η αληθεια ειναι οτι τα τελευταια χρονια "καλυτερευαν" μονα τους, λογω της εγκαταλειψης ...

Τα δυο τελευταια χρονια ομως υπαρχει ΜΕΓΑΛΗ στροφη προς τον "ορεινο" τουρισμο, με αποτελεσμα πολλα χωρια να μετατρεπονται σε τουριστικα θερετρα, με οτι συνεπαγεται αυτο.

Το ιδιο το βουνο ομως ΔΕΝ εχει προβλημα, μιας και το 99,9% αυτων των "τουριστων" παει και "καθεται" στο χωριο, κανοντας το πολυ-πολυ μια βολτα σε ακτινα ενος χιλιομετρου και ΔΕΝ μπαινει στο βουνο! :smilea:

Προβλημα "καταστροφης" εχουν μονο τα βουνα που εχουν χιονοδρομικα ή πολλους ΚΑΙ καλους (μιας κι οι τζιπαρες ΔΕΝ πανε σε κακους μη και γρατζουνιστουν) δρομους!

Αυτα ειναι καθαρα προσωπικες εμπειριες ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Προβλημα "καταστροφης" εχουν μονο τα βουνα που εχουν χιονοδρομικα ή πολλους ΚΑΙ καλους (μιας κι οι τζιπαρες ΔΕΝ πανε σε κακους μη και γρατζουνιστουν) δρομους!
    Αυτα ειναι καθαρα προσωπικες εμπειριες ...
    ρε μ΄ ένα μπούστη που μπλέξαμε...

Ρε Χρήστο, υπάρχουν 14 χιονοδρομικά στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εξής λειτουργούν όλη τη σεζον με πολύ κόσμο:

-Παρνασσός
    -Καλάβρυτα
    -Βόρας (καϊμάκτσαλαν)
    -3-5
    -Φαλακρό (Δράμας)
    -Σέλι
    -Πήλιο
    (άντε και λιιιιγο το Πισοδέρι - αλλα ευτυχώς έχει δύσκολες πίστες και δεν μαζεύει λαο)

Τα υπόλοιπα είναι της πλακας με 1-2 αναβατήρες και αντε να λειτουργήσουν 2 μήνες (Ελάτη, Μαίναλο, Μέτσοβο κλπ)

Του καϊμάκτσαλαν είναι σε τελείως αλπική ζώνη, πανω απο τη δασοκάλυψη.
    Του Παρνασσού ομοίως
    Του Καρπενησίου ομοίως

Τώρα αν θεωρείς οτι στον τεράστιο και κατάφυτο όγκο του Πηλίου, το πρόβλημα είναι η μικρη έκταση στις Αγριολεύκες τι να σΕ πω...

Αν θεωρείς οτι υπάρχει πρόβλημα στο Πισοδέρι, όταν λίγα χλμ πιο κάτω λειτουργεί ο ΑΗΣ της ΔΕΗ που γ@μεί το περιβάλλον τι να σΕ πω
    (αλλα πως θα γράφαμε εδώ αν δε λειτουργούσε ο ΑΗΣ; )

Έχεις εντοπίσει το πρόβλημα σε ένα σημείο και νομίζω οτι το κοιτάς όχι οικολογικα αλλα "αντιlifestyl-ικα", αντιπαθείς (και καλά κάνεις) τον κάθε νεόπλουτο που πήρε τη τζιπιά και το ΣΚ εφορμά να πιει καφέ στο χιονοδρομικό και παίρνει η μπάλα όλη την υπόθεση που λέγεται σκι...

Η μήπως νομίζεις οτι η ορειβασία δεν αφήνει σκουπίδια....
    (είχα διαβάσει άρθρο στο "Γαιόραμα" για το πόσα σκουπίδια έχουν αφήσει οι διάφορες αποστολές στα Ιμαλάια και έφριξα!)

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Του καϊμάκτσαλαν είναι σε τελείως αλπική ζώνη, πανω απο τη δασοκάλυψη.
    Του Παρνασσού ομοίως
    Του Καρπενησίου ομοίως
    ... και στο Σέλι το πιο κοντινό δέντρο στο Χ/Κ είναι στα 5 χλμ...
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Άνθρωπος Το avatar του/της gavos

Ρε Χρήστο, υπάρχουν 14 χιονοδρομικά στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εξής λειτουργούν όλη τη σεζον με πολύ κόσμο:

-Παρνασσός
    -Καλάβρυτα
    -Βόρας (καϊμάκτσαλαν)
    -3-5
    -Φαλακρό (Δράμας)
    -Σέλι
    -Πήλιο
    (άντε και λιιιιγο το Πισοδέρι - αλλα ευτυχώς έχει δύσκολες πίστες και δεν μαζεύει λαο)

Τα υπόλοιπα είναι της πλακας με 1-2 αναβατήρες και αντε να λειτουργήσουν 2 μήνες (Ελάτη, Μαίναλο, Μέτσοβο κλπ)

Συγγνώμη για το ψιλο-οf-topic ξέχασες να αναφέρεις τη Βασιλίτσα Γρεβενών που προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο χιονοδρομικό της Βορειας Ελλάδας αν όχι ολόκληρης..

Αρχικά δημιουργήθηκε από gavos
    Συγγνώμη για το ψιλο-οf-topic ξέχασες να αναφέρεις τη Βασιλίτσα Γρεβενών που προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο χιονοδρομικό της Βορειας Ελλάδας αν όχι ολόκληρης..
    Την μετράω στα 14...

αλλα ούτε πολύ κόσμο μαζεύει όλο το χρόνο, ούτε έχει συνέχεια χιόνι

είναι όμορφο χιονοδρομικό σε όμορφο περιβάλλον αλλα για το καλύτερο έχω ενστάσεις

τεσπα

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

snowboard...

:ZZZ:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
    snowboard...

:ZZZ:
    :a015: :a015: :a015: :a45: :a37: :a66:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Ωχώχ...τα πλευρά μου Το avatar του/της bonepeeler
    Ένα πολύ ωραίο ντοκυμαντέρ σχετικά με την φύση,πως ήταν,πως την καταντήσαμε,πως καταντήσαμε σαν άνθρωποι και προς τα πού πάμε είναι το

Koyaanisqatsi.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και σε βάζει σε πολλές σκέψεις.Εγώ τουλάχιστον,μελαγχόλησα.
    Όλες οι μνήμες είναι ίχνη δακρύων.

Jurobei Chikanatsu

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Εγώ πάντως είμαι περήφανος για την πάρτη μου.
    Στίς διακοπές δεν κάνω σκι
    Μασάω απο τις 8 το πρωί αρνιά -κατσίκια (ντόπια κατά προτίμηση), αν πάω πουθενα με το τζιπάκι είναι σε διπλανό χωριό για άλλα αρνιά-κατσίκια, και τέλος δεν πατάω καν στο δάσος απο φόβο μην ενοχλήσω την πανίδα και την χλωρίδα.
    Πάντως κοιτάω προς τα εκεί πίνοντας κανα τσίπουρο

Βόριο Μέλος Το avatar του/της symvoulos

(είχα διαβάσει άρθρο στο "Γαιόραμα" για το πόσα σκουπίδια έχουν αφήσει οι διάφορες αποστολές στα Ιμαλάια και έφριξα!)

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΚΙΕΡ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΝΤΟΥΡΑΔΕΣ
    ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.....
    ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ;;;
    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΙΡΙΟ;;;
    ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;(ΠΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΒΕ ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ)
    ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ.
    ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΥΝΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ...ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΠΟΛΟΙ...
    ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΑΜΕ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ(ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΟ ΑΨΕ ΣΒΗΣΕ)
    ΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ....ΜΑΛΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΔΙΚΟ
    ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΑ ΜΗ
    ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ
    ΩΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    crs-k
    Οι λογοι της καταστροφης ειναι σαφως πολλοι, αλλα οπως ξαναειπα, ας ασχοληθουμε με ΕΝΑΝ καθε φορα, ΑΑΑΑΑΝ θελουμε να κανουμε κατι ...
    Τα τελευταια δυο χρονια που ειμαι εδω μεσα δεν θυμαμαι καποιο σοβαρο λογο να ασχοληθηκε καποιος ευαισθητος εδω μεσα... Μονο το κυνηγι το σκι και το << αγριο εντουρο >> ειναι τα μεγαλα οικολογικα προβληματα εδω μεσα !!

crs-k
    Μετο δικο σου σκεφτικο λοιπον κι ο "βολεψακιας" μια "εξυπνη" αντιπυρικη ζωνη κανει και τιποτα αλλο ...
    Σε ποσες χιλιαδες βολεψακιδες δηλ μετριονται οι ιδιοκτητες χιονοδρομικων κεντρων ??? :hypnotize

crs-k
    Ματαξαναειπα, οτι αυτα τα δαση ΔΕΝ εχουν αναγκη απο αντιπυρικες ζωνες μιας κι ειναι υγρα και θεωρουνται "ακαυστα" (με φυσικο τροπο).
    το εχεις πει και στους καλους γειτονες αυτης της χωρας αυτο ???

crs-k

Οταν μεχρι πριν δυο χρονια, απο τα τελη του Σεπτεμβρη, αντε μεσα Οκτωβρη, εσηνα την σκηνη στα χιονια και τωρα εχουμε περασει τα 2/3 του Δεκεμβρη με μεση θερμοκρασια τους 19 βαθμους και χωρις ΙΧΝΟΣ χιονιου στα βουνα ...
    Αν και παρατηρηθικε αυτο το φανομενο και στην δεκαετια του 20 και του 50 μπορω να πω μετα βεβαιοτητας οτι δεν φταινε τα χιονοδρομικα !!!

crs-k
    ΜΗΝ γελας και τοοοσο πολυ, αλλα κατσε να προβληματιστεις καλυτερα ...
    Εγω εχω προβληματιστει αρκετα ( αν διαβασες καλα το μηνυμα μου ) !!

Εσυ ????

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    el_hymador

Ξαφνικα δεν μπορει ο μεσο αστος Ελληνας χωρις σκι , γιατι στην Τραχανοπλαγια και στα Δριμικλανα ετσι σαλαγαγανε τα γιδια πριν τριαντα - σαραντα χρονια με snowboard....Δεν εχω κατι με τους ανθρωπους που κανουν χειμερινα σπορ , αλλα με τους δηθεν...
    Και εγω με τους δηθεν τα εχω για αυτο αντιδρω !! Αλλα δεν μπορει πια να τα βαζουμε συνεχεια με αυτον που εσπασε το βαζο μας και οχι με αυτον που εκαψε το σπιτι μας....

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    el_hymador

Και εγω με τους δηθεν τα εχω για αυτο αντιδρω !! Αλλα δεν μπορει πια να τα βαζουμε συνεχεια με αυτον που εσπασε το βαζο μας και οχι με αυτον που εκαψε το σπιτι μας....

δεν νομιζω να τα εβαλε κανενας μαζι σου....

και δευτερον:

παλι μπλεξαμε ρε πουστη μου!!!

Ζητω ταπεινα συγνωμη απο εσενα ,το forum ,τον περιπτερα της γειτονιας , την unesco και απο ολα τα τηλεοπτικα καναλια της περιφερειας....

Ζητω συγνωμη γιατι ποτε δεν αλυσοδεθηκα σε μπουλντοζες που πανε για ''απαλλοτριωση'' δασικης εκτασης , που δεν εμποδισα με φουσκωτο τη ριψη ραδιενεργων λυματων στην θαλασσα , που δεν θυσιασα την ζωη μου για να προστατεψω την πιτσιλωτη σαλαμανδρα του Βορνεο , που με την χρηση κλιματιστικων , μηχανων και την καταναλωση οσπριων συνεβαλλα στην γιγαντωση της τρυπας του οζοντος, που , που , που.....

....και τολμω να εκφερω γνωμη για περιβαλλοντολογικα θεματα (ετσι μου ειπαν τουλαχιστον)

Κακως ....
    Η επρεπε να το ραψω το γαμημενο (και να αποφυγω τον ''δηθεν'' χαρακτηρισμο)
    Η επρεπε να νοιοθω την επιβαλλομενη(απο ποιους αραγες??) συνενοχη για τετοια θεματα....

.....................................
    Έχεις εντοπίσει το πρόβλημα σε ένα σημείο και νομίζω οτι το κοιτάς όχι οικολογικα αλλα "αντιlifestyl-ικα", αντιπαθείς (και καλά κάνεις) τον κάθε νεόπλουτο που πήρε τη τζιπιά και το ΣΚ εφορμά να πιει καφέ στο χιονοδρομικό και παίρνει η μπάλα όλη την υπόθεση που λέγεται σκι...
    Ρε Πακ10 γιατι κανεις πως δεν καταλαβαινεις, αφου το ΕΧΕΙΣ καταλαβει (και το γραφεις μαλιστα) !!!

Εχω ξαναπει οτι δεν ειναι "καταστροφη" αυτα που ειναι στο "αλπικο".
    Εχω ξαναπει επισης οτι η ΜΕΓΑΛΗ "καταστροφη", ΔΕΝ ερχεται απο τα ιδια τα χιονοδρομικα σαν μοναδες, ακομα κι οταν κοβονται δενδρα (αληθεια ποιος και πως εδωσε τετοια αδεια?), αλλα απο τις "αναγκες" για "υποδομες"!

Βλεπεις στο 99% ΔΕΝ φτανει το να κανει σκι και αντε μετα να πιει και μια σοκολατα ή ενα καφεδακι, αλλα θελει την σαλεδουμπα, και καπουΣΤινο και να επιδειξει και το καινουργιο Καγέν, λες και ΔΕΝ μπορουσε να παει με Τζίμνυ ας πουμε ...

Σαφως λοιπον με το λαϊφστάιλ τα εχω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ που ειναι αυτο που δημιουργει τις μεγαλυτερες "αναγκες", αρα και "καταστροφες" ...

Μην με αναγκαζεις να επαναλαμβανομαι στα περι "βουρτσων" ... :smilea:

Η αναβαση στα Ιμαλάια, ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει με αυτο που αποκαλουμε "ορειβασια"!

Ειναι κατι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ εξτριμ και για να καταλαβεις, οι πιθανοτητες (για εναν ΕΜΠΕΙΡΟ ορειβατη) για να ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ απλως, ειναι 50% !!!

Το οτι θα πεταξει λοιπον την αδειανη μπουκαλα του οξυγονου και θα κοιταξει να ΕΠΙΖΗΣΕΙ, ειναι το μονο σιγουρο!

Αλλα αυτο ειναι αλλο "εμποριο" και δεν ειναι της παρουσης ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
    crs-k
    Τα τελευταια δυο χρονια που ειμαι εδω μεσα δεν θυμαμαι καποιο σοβαρο λογο να ασχοληθηκε καποιος ευαισθητος εδω μεσα... Μονο το κυνηγι το σκι και το << αγριο εντουρο >> ειναι τα μεγαλα οικολογικα προβληματα εδω μεσα !!
    Αυτα ετυχε ...
    Αλλωστε εχει κανα νοημα να πουμε για τις μεγαλες βιομηχανιες που εμεις ΔΕΝ μπορουμε να αγγιξουμε?
    Μιλαμε για πραγματα που μπορουμε (ο καθενας ατομικα) να κανουμε "κατι" ...

crs-k
    Σε ποσες χιλιαδες βολεψακιδες δηλ μετριονται οι ιδιοκτητες χιονοδρομικων κεντρων ??? :hypnotize
    Αν σκεφτουμε οτι για μια βιλλα πρεπει να κοπουν καμμια 100στη δενδρα και για μια πιστα κανα δυο χιλιαδες τουλαχιστον ...

Σε 20!!!

Το βρηκα?

crs-k
    Αν και παρατηρηθικε αυτο το φανομενο και στην δεκαετια του 20 και του 50 μπορω να πω μετα βεβαιοτητας οτι δεν φταινε τα χιονοδρομικα !!!
    Δεν ειπα οτι φταινε τα χιονοδρομικα ...
    Η ΓΕΝΙΚΗ αδιαφορια για το περιβαλλον φταιει και σε αυτην την "γενικη αδιαφορια" συμπεριλαμβανονται ΚΑΙ τα χιονοδρομικα.

Εγω εχω προβληματιστει αρκετα ( αν διαβασες καλα το μηνυμα μου ) !!

Εσυ ????

Μην κανεις το λαθος να προσωποποιεις την αντιπαραθεση αποψεων, γιατι καπως ετσι καταληγουμε στις "Διαμαχες" ...

Καταθετουμε απλως τις αποψεις μας χωρις να "πολεμαμε" και χωρις να ψαχνουμε για "νικητη" ...

Σου φαινομαι ανθρωπος που ΔΕΝ εχει προβληματιστει δηλαδη?

Σελίδα 7 από 9 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2010, 09:39
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2003, 16:05
  3. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF