Με αφορμη την φωτογραφια απο τα 3-5 Πηγαδια του TomasKTM, μου ηρθαν στο μυαλο κι αλλες εικονες που εχω κατα καιρους συναντησει σε πολλα βουνα της Ελλαδας μας ...![]()
Να αρχισουμε απο τον πανεμορφο ΚΑΠΟΤΕ Παρνασσό, που λογω της τεραστιας χιονοδρομικης "αναπτυξης" εγινε ξαφνικα "οικοδομικο τετραγωνο" ?
Παντου ξεφυτρωσαν και ξεφυτρωνουν διαφορα "σαλε", εξαφανιζοντας την φυση, προς τερψιν των κατοχων κολωνακιωτικων τζιπαρων ...![]()
Οι χιονοδρομικες πιστες, θα επρεπε να γινονται ΜΟΝΟ στα μεγαλα υψομετρα ("αλπικα") οπου ΔΕΝ υπαρχει βλαστηση !!!
Ελα ομως που θελουμε ΟΛΟΙ να ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ απ' το βουνο μας, ακομα κι οταν ΔΕΝ πληρει τις προδιαγραφες ...![]()
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα, με καποιο ΜΑΓΙΚΟ τροπο, να κοβονται μερικες 1000δες δενδρα για το ανοιγμα της πιστας, και σιγα-σιγα αρκετες περισσοτερες 1000δες για την δημιουργια των εγκαταστασεων, εν ειδη συγχρονων πολεων με ΟΛΕΣ τις ανεσεις, για να φιλοξενησουν ΑΥΤΟΥΣ που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ την φυση (γι' αυτο και θελουν και ΟΛΕΣ τις ανεσεις).
Παραδειγματα υπαρχουν πολλα ...
Ο κακομοιρος ο Χελμος (χ.κ. Καλαβρυτων) εχει το ΚΑΚΟ (γι' αυτον) προνομιο, η βλαστηση του να ξεπερναει τον μεσο ορο των 1650μ και να φτανει στα 2000μ. ...
Τι τα θελουμε λοιπον τα δενδρα εκει πανω? Ρημαξτε τα!
Το Πήλιο ρημαχτηκε σε χαμηλοτερο υψομετρο.
Τα 3-5 Πηγαδια στο Βέρμιο (φωτο), μαλλον ειναι φυσικες οι πιστες ...![]()
Τωρα θελουν να καταστρεψουν και τον Ολυμπο ...
ΔΕΝ εχει ορια η ματαιοδοξια μας ...![]()
Το μονο καλο (μεγαλο κακο ειναι αλλα τι να κανουμε) που βλεπω ειναι οτι καταστρεφοντας ΣΥΝΕΧΩΣ και ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ την φυση, αλλαξαμε και το κλιμα, με αποτελεσμα οι ηθικοι αυτουργοι της καταστροφης αυτης φετος (τουλαχιστον) να ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ, μη εχοντας που να πανε, μιας κι οι "πιστες" τους ΔΕΝ εχουν σταλα χιονι ...![]()
Απο την αλλη θα μου πεις, αυτοι ΔΕΝ βαζουν μυαλο με ΤΙΠΟΤΑ !!!![]()
Θα πανε και θα κοψουν αλλα δενδρα, οπου εχει ακομα χιονι και θα φτιαξουν αλλες, μεχρι να τα κοψουν ΟΛΑ και να πεθανουν (κι εμεις μαζι τους)!
Βεβαια ακομα και τοτε (τοσο μυαλο εχουν), θα αναρρωτιουνται πως συνεβει αυτο ... :a24:
![]()