Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Εχουν νοημα αυτες οι συζητησεις![]()
![]()
οχι...αφου οι περισσοτεροι απο εμας θα σηκωθουμε αυριο το πρωϊ να παμε στις ''καλοπληρωμενες'' δουλειες μας..![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Εχουν νοημα αυτες οι συζητησεις![]()
![]()
οχι...αφου οι περισσοτεροι απο εμας θα σηκωθουμε αυριο το πρωϊ να παμε στις ''καλοπληρωμενες'' δουλειες μας..![]()
Το θεμα ειναι τι θα κανουμε μετα την καλοπληρωμενη δουλεια.
Καφε(3-6Ε)?
Ποτο(6-15Ε)?
Φαγητο εξω(15-40Ε/ατομο)?
Και δεν μιλαω για να πας στο ταδε γκλαμουρ μαγαζι.
Στην καφετερια της πλατειας,στο μπαρ το ετσι στο στενο,στην ταβερνα.
Αν και δεν εχω διαβασει ολες τις απαντησεις θα ηθελα να εκθεσω την αποψη μου σχετικα με την εργασια στην Ελλαδα και τις παρουσες συνθηκες.
Κατα την αποψη μου το προβλημα του να βρεις μια δουλεια με χρηματα τα οποια να μπορουν να δωσουν την δυνατοτητα να ζησεις μονος σου και αξιοπρεπως πηγαζει στην δομη της κοινωνιας μας και οχι απολυτα στους εργοδοτες.
Οταν μια κοινωνια χρησιμοποιει την μορφωση τως νεων της ως μεσο κοτσομπολιου της κυρα Σουλας και της κυρα Κατινας που ο γιος της μιας ειναι υδραυλικος αλλα της αλλης ειναι στο ΕΜΠ τα λεει ολα. Εχει δημιουργηθει μια τεραστια προσφορα πτυχιουχων στην αγορα εργασιας, που στην ουσια ακομα και οι ιδιοι δεν ξερουν τι σπουδασαν, οταν η ζητηση απο τους εργοδοτες ειναι πολυ πιο μικρη. Με αυτα τα δεδομενα οι 'καλοι' μας εργοδοτες δινουν οσο οσο γιατι ξερουν οτι σιγουρα θα βρουν καποιον να κανει την δουλεια που θελουν ακομα και με 600 ευρω.
Πολλοι σπουδαζουν και κανουν ενα μεταπτυχιακο μονο και μονο για να λενε οτι εχουν master και να κανουν το κομματι τους στην κοινωνια. Μετα νομιζουν οτι θα γινουν CEO και θα περνουν τρελα χρηματα. Οταν δεν βρουν δουλεια με τα πολλα χρηματα κατηγορουν την Ελλαδα, την κυβερνηση και τους εργοδοτες. Ναι ρε παιδια φταινε αλλα πανω απο ολα φταιμε εμεις. Οταν παμε και σπουδαζουμε οτι ειναι στην μοδα και το κανουμε μονο και μονο γιατι η μαμα και ο μπαμπας θελανε να το λενε στο σοι και στους γειτονες τι περιμενουμε? Γιατι δεν μπορεις να βρεις Ελληνα υδραυλικο, ηλεκτρολογο, χτιστη κλπ? Μην μου πειτε οτι οι Ελληνες ζητανε πολλα και οι αλοδαποι λιγοτερα! Οποιος θελει δουλευει. Εχω δυο φιλους, ενα υδραυλικο και εναν που δουλευει σε οικοδομες και βγαζουνε μια χαρα χρηματα και ζουν και μονοι τους. Γιατι ρε ελληνικη κοινωνια ο φιλος μου ο υδραυλικος ντρεπεται να το πει σε παρεα γιατι ολοι λενε : α να ο ομορφωτος, οταν αυτος βγαζει 1500 το μηνα στην τσεπη και ο μορφωμενος 600?
Επισης δυστυχως εμεις οι Ελληνες δεν χαλαμε την βολεψη μας και τον φραπε μας για τιποτα, ουτε καν για ενα καλυτερο μελλων. Εγω τα τελευταια 6 χρονια σπουδαζω και περυσι εκανα και το μεταπτυχιακο μου. Ηξερα τι ηθελα να κανω και τι ηθελα να σπουδασω αλλα επειδη ηξερα και την ελληνικη πραγματικοτητα αυτη την στιγμη ειμαι στο εξωτερικο και θυσιασα τον φραπε, τον ηλιο και την βολεψη μου. Προτιμησα να πληρωσω το τιμημα της μοναξιας και της ξενιτιας για να ζω σε ενα καλυτερο επιπεδο ζωης απο το να γυρισω στην Ελλαδα και να παρω τα 600 και να πινω καφε με τους φιλουν καθε μερα και να πηγαινω στο clubaki καθε Σαββατο και να κανω το κομματι μου με τις πιστωτικες στο οριο.
Δυστυχως φταιμε ολοι για οτι γινεται και ετσι οπως ειναι η κοινωνια μας μαλλον δεν θα αλλαξει. Εχουμε το μεγαλυτερο ποσοστο φοιτητων στα πανεπιστημια του εξωτερικου σε σχεση με τις αλλες χωρες της Ευρωπης εκτος απο τους εγχωριους. Που θα βρουνε ολοι αυτοι δουλεια με εναν σωστο μισθο?
Εγω παντως εχω αποφασισει. Χριστουγεννα, διακοπες καλοκαιρι Ελλαδα και τον υπολοιπο καιρο εξωτερικο για δουλεια. Τουλαχιστον εδω με υπολογιζουν και με σεβονται.
Και ξερω πως δεν εχουν ολοι δυνατοτητα να φυγουν εξωτερικο και ειναι δυσκολο, αλλα αξιζει την προσπαθεια.
Να ειστε ολοι καλα.
*VR46*
Winners find answers, loosers find excuses!!!
Challenges are what make life interesting,overcoming them is what makes life meaningful...
Καλησπέρα παιδιά...
ουσιαστικά τα έχετε πει όλα ήδη, αλλά το θέμα με αγγίζει πάρα πολύ. Και θα ήθελα να προσθέσω/ξαναπω και εγώ μερικά πραγματάκια.
Αυτή τη στιγμή κάνω και εγώ το master μου στην αγγλία για διάφορυς λόγους αν κ ξέρω ότι μάλλον δε θα μου χρειαστεί...
Το θέμα ξέρετε ποιο είναι;
Η ΚΟΥΛΤΟΥΎΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ.
και όχι ότι εμένα μου αρέσει να ταλαιπωρούμε, αλλά δεν με τρομάζει η δουλειά. Το πρόβλημα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει την ουτοπική ευκολία. Δυστυχώς για τους περισσότερους αυτή είναι διαθέσιμη για λίγους.
ναι οι γονείς είναι υπερπροστατευτικοί κ δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι οι σπουδές δεν είναι το παν. Δε χρειάζεται το στουρνάρι σου να πάει να "σπουδάσει" αν δεν το θέλει πραγματικά, αλλα άντε εξήγησέ το αυτό. Πρόσφατα ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ να το εξηγήσω σε γνωστή μου με καρκίνο κ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που μου κλαιγόταν για το πως θα σπουδάσει το παιδί της που τελειώνει σε κανα δυο χρόνια το σχολείο και δεν άκουγε λέξη όταν της έλεγα ότι δεν είναι ανγκή εκτός και αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ να σπουδάσει κάτι.
Ναί έχουμε πήξει στα πτυχία, αλλά ποια είναι η προβολή των πτυχίων σε γνώσεις κ δεξιότητες, πόσα από αυτά θα τα πλήρωνε ένας εργοδότης? Γιατί καλό το συνεργείο (οργναομένη μαζική αντιγραφή όπως τη λέγαμε στη σχολή) αλλά μετά τι θα σου μείνει εσένα;
Α και κάτι τελευταίο, υπέρτατος, μοναδικός αυτοσκοπός του Έλληνα ειναι
Ν Α Β Ο Λ Ε Υ Τ Ε Ι
επειδή ξέχασα να το πω!
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
Αυτό τα λέει όλα.Αρχικά δημιουργήθηκε από alx_gr
Τουλαχιστον εδω με υπολογιζουν και με σεβονται.
+1
Σεβασμός;Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάπου κάνετε λάθος περιγράφοντας τον μεγαλύτερο μισθό και τον ίδιο τρόπο ζωής ως σεβασμό;
![]()
Εἶναι σεβασμός εἶτε προσπαθοῦμε νά τό ποῦμε ἔτσι εἶτε ἀλλιῶς.Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Σεβασμός;Γιατί έχω την εντύπωση ότι κάπου κάνετε λάθος περιγράφοντας τον μεγαλύτερο μισθό και τον ίδιο τρόπο ζωής ως σεβασμό;
![]()
Εἶναι σεβασμός στό χρόνο πού διάθεσες γιά μάθηση, στό χρόνο πού ἤσουν ἀντιπαραγωγικός καί στήν τελική εἶναι ἀναγνώριση τοῦ κόπου καί τῶν προσπαθειῶν σού νά καταλάβεις τί γίνετε ἀντί να ἀποδέχεσε τήν μασημένη τροφή πού ἄλλοι σοὐ δίνουν.
.......Τίς φωτιές να σβήσω δέν μπορῶ,
γιατί πίνω μπάφους και παίζω pro......
Μήπως όμως ο μισθός αυτός έχει υπολογισθεί με βάση τα δικά τους δεδομένα; Μήπως ο μισθός είναι η πληρωμή των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον συγκεκριμένο τόπο; Βασικός μισθός έξω = ελληνικός μισθός πτυχίου και μεταπτυχιακού. :wacko:
τα ίδια κάνεις δλδ με 650ε βασικό στην ελλάδα και τα ίδια με 1000λίρες (ίσως είναι κ παραπάνω αλλά δεν το ξέρω σίγουρα) στην αγγλία ;
Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;
Δεν ξερω γιατι το μετεφρασες με αυτο τον τροπο αλλα δεν νομιζω να εννοησα κατι τετοιο.Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
![]()
Σεβασμος ειναι οταν δεν χρειαζεσαι τον μπαρμπα Γιαννη να μιλησει εκ μερους σου ετσι ωστε να πας για συνεντευξη αλλα στελενεις το βιογραφικο σου και αμα τους κανεις προχωρας.
Σεβασμος ειναι αμα δεν τους κανεις να σε παρουν τηλεφωνο και να σου πουν ευχαριστουμε αλλα δεν μας κανετε.
Σεβασμος ειναι οταν μια εταιρια σε προσλαμβανει για μια συγκεκριμενη θεση με συγκεκριμενες αρμοδιοτητες και οταν πας για δουλεια ειναι οπως σου ειπανε.
Σεβασμος ειναι να σου προσφερει η εταιρια ενα σωστο εργασιακο περιβαλλον.
Σεβασμος ειναι στις 5 να σου λεει ο προισταμενος φυγε.
Σεβασμος ειναι οταν η εταιρια σε πληρωνει συμφωνα με τις υπηρεσιες που τις προσφερεις και τις γνωσεις που εχεις.
Αν καταλαβες λοιπον ο σεβασμος ειναι πολυδιαστατος και δεν εχει σχεση με τα χρηματα αλλα με το γεγονος να χαιρεσαι να πηγαινεις στην δουλεια καθε μερα.
*VR46*
Winners find answers, loosers find excuses!!!
Challenges are what make life interesting,overcoming them is what makes life meaningful...
+1000Αρχικά δημιουργήθηκε από alx_gr
Δεν ξερω γιατι το μετεφρασες με αυτο τον τροπο αλλα δεν νομιζω να εννοησα κατι τετοιο.
Σεβασμος ειναι οταν δεν χρειαζεσαι τον μπαρμπα Γιαννη να μιλησει εκ μερους σου ετσι ωστε να πας για συνεντευξη αλλα στελενεις το βιογραφικο σου και αμα τους κανεις προχωρας.
Σεβασμος ειναι αμα δεν τους κανεις να σε παρουν τηλεφωνο και να σου πουν ευχαριστουμε αλλα δεν μας κανετε.
Σεβασμος ειναι οταν μια εταιρια σε προσλαμβανει για μια συγκεκριμενη θεση με συγκεκριμενες αρμοδιοτητες και οταν πας για δουλεια ειναι οπως σου ειπανε.
Σεβασμος ειναι να σου προσφερει η εταιρια ενα σωστο εργασιακο περιβαλλον.
Σεβασμος ειναι στις 5 να σου λεει ο προισταμενος φυγε.
Σεβασμος ειναι οταν η εταιρια σε πληρωνει συμφωνα με τις υπηρεσιες που τις προσφερεις και τις γνωσεις που εχεις.
Αν καταλαβες λοιπον ο σεβασμος ειναι πολυδιαστατος και δεν εχει σχεση με τα χρηματα αλλα με το γεγονος να χαιρεσαι να πηγαινεις στην δουλεια καθε μερα.
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
patman, ποιος φταίει που δεν κάνεις τα ίδια; Θυμάσαι το παράδειγμα του Βαγγέλη με το κρέας;
alex, ξεχνάς τον παράγοντα προσφορά εργασίας στην Ελλάδα και τα χρήματα που επιθυμεί (βλέπε εταιρικό κέρδος) και υποχρεώνεται (βλέπε κρατικοί κανονισμοί) να σου παρέχει. Παραβλέπεις ότι μερικοί μπορεί να τα έχουν όλα αυτά χωρίς τα αρνητικά που περιγράφεις. Το εάν θα χαρείς πηγαίνοντας για δουλειά δεν έχει σχέση με την διαδικασία αυτή αλλά είναι κάτι προσωπικό. Καταλαβαίνεις ότι αυτό ξεκινά από το σχολείο και απλώς στην δουλειά θα το συγκρίνεις με τα χρήματα.![]()
Το ΞΑΝΑ ΛΕΩ....
Οσο σκεφτεσται ΣΕ ΠΟΙΟΝ θα δουλεψετε,θα ειναι μια απο τα ιδια...
Οπως πολλοι πηραν το ρισκο με τα δανεια για να φτιαξουν 300τ.μ σπιτι και απο δουλεια χαλια,ετσι θα επερεπε αντι του σπιτιου να παρουν το ρισκο να κανουν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ επιχειρηση...ετσι και αλλιως και στις δυο περιπτωσεις αν φαληρησεις σου κανουν κατασχεσεις....αν ομως σου κατσει???
Και ειναι κριμα νεα παιδια να σκεφτονται σε ποιον θα πανε να δουλεψουν για λιγα γιουρια...οι νεοι μπορουν να αλλαξουν το κατεστημενο με νεες ιδεες,οι παλιοι το γμσν,ψωφησε και συνεχιζουν να το γμν...
if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law
Δεν νομίζω ότι όλοι είναι τόσο ριψοκίνδυνοι για να ανοίξουν δική τους δουλειά
Το να είσαι υπάλληλος δεν είναι και ότι χειρότερο
Ένας καλός υπάλληλος είναι περιζήτητος νομίζω και όσοι έχουν καλούς υπαλλήλους προσπαθούν να τους κρατήσουν
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση νομίζω ότι είναι το ότι κάποιοι παλαιότερα εκμεταλλευόμενοι την ελληνική νοοτροπία προσπάθησαν και κατάφεραν να αυξήσουν τον μέσο χρόνο σπουδών του έλληνα δίνοντας του την ψευδαίσθηση της καλύτερης μελλοντικής απολαβής, αναγκάζοντας τον να έχει μεγαλύτερη εξειδίκευση από της πραγματικές ανάγκες της υπάρχουσας αγοράς
Πράξη που κατά την γνώμη μου είχε θετικά αποτελέσματα για πολλούς
Πολιτικά λόγο πλασματικής μείωσης της ανεργίας για ένα συγκεκριμένο διάστημα και μετάθεσης της για περίπου 4 χρόνια μετά
Καθώς και οικονομικά για τους διάφορους επιτήδειους εξειδικευτες
Και πολλά άλλα νομίζω
Για τα αρνητικά δεν χρειάζεται να πω και πολλά
Ασφαλιστικά ταμεία για παράδειγμα που είχαν ένα σχεδιασμό για ένα α μέσο χρόνο απολαβής από ενεργούς εργαζόμενους και ξαφνικά μειώθηκε αρκετά χρόνια
Αυτό όμως που με στεναχωρεί είναι ότι κανένας εκείνη τη στιγμή δεν είχε την διορατικότητα να μας προστατεύσει και αναφέρομε στους πολιτικούς
Κατά την γνώμη μου οι όποιες σπουδές κάνει κάποιος σταματούν μόλις τελειώσει το λύκειο
Όλες οι υπόλοιπες είναι μια επένδυση που κάνουμε σε εξειδίκευση και ο μόνος λόγος που γίνεται είναι χρηματικός (είναι και οι συνθήκες εργασίας δηλαδή )
Πριν κάνουμε αυτή την επένδυση πρέπει να κάτσουμε κάτω να υπολογίσουμε τα έξοδα της επένδυσης την χρηματική ζημία που θα υποστούμε αν δεν ήμαστε σε θέση να παράγουμε χρηματικό κέρδος όσο επενδύουμε σε εξειδίκευση και το πιθανό κέρδος που θα έχουμε μετά το τέλος της επένδυσης
Ποίος σπουδαστής το έχει κάνει