Ναι.
Και οταν εβαλα τον δικο μου ατμο στο istick είχε αυτο το delay.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Έχω δυο επισκευάσιμες κεφαλές για τον subtank mini και στην μία έχω νικέλιο. (chip dna).
Το tc είναι καλό γι' αυτούς που τους αρέσουν οι πολύ χαμηλές αντιστάσεις και οι ναργιλεδοτζούρες (direct, πνευμονικές ή όπως αλλιώς τις λένε).
Έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δε θα σου δώσει καμένο ακόμα και αν το παρακάνεις με μακριές τζούρες ή επαναλαμβανόμενες.
Δεν σηκώνει θερμοκρασία ο ατμοποιητής.
Μου έχει τελειώσει δυο φορές το υγρό χωρίς να το καταλάβω σε σημείο που σταμάτησε να βγάζει ατμό.
Έχει λιγοτερη κατανάλωση υγρού απ' την αντίσταση 0,5.
Με μια σωστά κατασκευασμένη κεφαλή μπορεί να σου δώσει και τσιγαροτζούρες χωρίς να καίγεται το driptip (με τις 0,5 κανονικές αντιστάσεις δεν..)
Μεγαλύτερα διαστήματα αλλαγής στο βαμβάκι.
Παρόλα αυτά στην δευτερη κεφαλή έχω κανονική αντίσταση με κανθαλ και κολλημένες σπείρες στο 1,2 -1,3. Η ευκολία στησίματος του κανθαλ είναι μεγαλύτερη οπότε την χρησιμοποιώ όταν βαριέμαι να φτιάξω νικελίου ή όταν θέλω να δοκιμάσω υγρά αλλάζοντας βαμβάκι.
Για να στήσεις σωστά αντίσταση νικελίου πρέπει να εισαι λίγο μάστορας. Την δευτερη φορά πέτυχα τυχαία ένα καλό στήσιμο και μετά μου έφυγε ο κωλαράκος για να ξαναστήσω κάτι παρόμοιο. Τωρα το πετυχαίνω κάθε φορά αλλά μόνο η 1 στις 2 ειναι τόσο τέλεια όσο τη θέλω. Με κάνθαλ καθε στήσιμο είναι τέλειο.
Η ακρίβεια στην θερμοκρασία, εκτός απ' το τσιπάκι (το dna είναι ή ήταν το πιο ακριβές) εξαρτάται και από πολλούς άλλους παράγοντες. Ποιότητα επαφών του ατμοποιητή με το μοντάκι επαφής του σύρματος με τις βάσεις (ή τις βίδες) και πολλά άλλα. Αυτό γιατί την θερμοκρασία την καταλαβαίνει απ' την τιμή της αντίστασης (η τιμή της αντίστασης αλλάζει με την θερμοκρασία και απ' την αλλαγή αυτή υπολογίζει σε τι θερμοκρασία έχει φτάσει). Οπότε πρέπει να ξέρει την αρχική τιμή της αντίστασης. Η σωστή αναγνώριση της τιμής της αντίστασης εξαρτάται απ' τα παραπάνω που έγραψα αλλά και από πολλά άλλα.
Ο καϊφουν πχ δεν είναι τόσο καλός σε αυτόν τον τομέα γιατί έχει πάρα πολλά κομμάτια και το μοντάκι δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι αντίσταση έχει. Μια πολύ μικρή απόκλιση στην τιμή της αντίστασης έχει μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία.
Ο έλεγχος όμως δουλεύει.
Μπορεί εσύ με καιφουν να ρυθμίσεις στα 470F και εγώ με κάνγκερ στα 450F (220C?) αλλά και οι δύο να ατμιζουμε στην ίδια θερμοκρασία. Ας είναι λάθος η δική σου (ή και των δυο), ο κόφτης θα λειτουργήσει κανονικά. Όταν και οι δύο πάρουμε την αίσθηση που έχουμε ρυθμίσει το μοντάκι θα διατηρήσει την θερμοκρασία αυτή ανεβοκατεβάζοντας τα βατ που θα στέλνει. Αν φανταστείς την θερμοκρασία σαν μια κλίμακα δεν έχει σημασία αν εγώ ρυθμίζω στην 3η σκάλα και εσύ στην 4η για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Και το υγρό να τελειώσει καμένο δεν θα πάρει κανένας απ' τους δυο μας.
Ένας καλός τρόπος να δοκιμάσεις τον έλεγχο είναι αγοράζοντας αντισταση νικελίου και ας μην έχει την απόδοση μιας καλοφτιαγμένης νικελίου σε επισκευάσιμο.
Θεωρώ ότι είτε είναι το μέλλον, είτε μόδα και θα περάσει (μάλλον το πρώτο). Κάποιος που δεν έχει μοντάκι με tc δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί ειδικά αν θέλει σφιχτές τζούρες τσιγαρίσιες. Κάποιος όμως που έχει μοντάκι με tc και του αρέσουν οι πνευμονικές ίσως κολλήσει άσχημα. Εμένα μου έκατσε και το απέκτησα δεν είχα σκοπό να μπω σε έξοδα. Ατμοποιητή του κότσαρα τον kanger που απ' ότι δείχνει είναι αρκετά καλός και σε αυτόν τον τομέα. Συνήθως χρησιμοποιώ tc και ας μην είμαι πολύ του ναργιλέδικου τρόπου.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 07/11/2015 στις 11:14.
Sent from me using a computer.
Ρε παιδιά, για define "πνευμονική" κάποιος.
2 τζούρες υπάρχουν.Η mouth to lung δλδ στόμα και μετά κάτω στο πνιμόν' (τσιγαρίσια) και η απευθείας όπως πχ ρουφάς ζεστό καφέ ή οταν μαζευεις αέρα για μακροβούτι.Αυτή λέγεται πνευμονική και θέλει λίγη νικοτίνη γιατί κατακαίγεσαι αλλιώς.Εκτός αν είσαι δράκος και σε κυνηγάει ο αη γιώργης οπότε πάω πάσσο.
Φίου φίου φι φι φίου
Σα να λέμε "διαφραγματική" δηλαδή.
Ευχαριστώ, δε θα πάρω
Η τζούρα του "πιπάκια" πάντως, είναι αυτή που δεν την εισπνέεις, αλλά παίζεις με τον καπνό......εεεεεε.....ατμό ήθελα να πω, μέσα στο στόμα σου και όταν εκπνέεις, ενδεχομένως εκπνέεις και καμπόσο από τη μύτη.
Αυτή είναι και η χαρά του καπνοσυριγγιστή, χαρά που με το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι εύκολη.
Με το istick πάντως οι γεύσεις και τα αρώματα έχουν γίνει πιο έντονα, όποτε κάπως καλυτερα παλεύεται.
με έναν ντρίπερ που έχει αρκετά αεράτη τζούρα αν ακουμπήσεις χαλαρα τα χείλη σου και πάρεις ανασα (σαν να σου έβαλαν μάσκα στο νοσοκομειο) έχοντας το πολύ 3αρα νικοτινη... Ειναι ωραιο!
Με ποιον ατμοποιητη WiSe?
Είναι αδύνατο αυτό που λες να μην καείς.
Τελευταία τροποποίηση από 7Tolis; 08/11/2015 στις 10:48.
Προσωπικά δεν την αντέχω τη πνευμονική τζούρα με τίποτα.