Σελίδα 83 από 130 ΠρώτοΠρώτο ... 3373787980818283848586878893 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.231 έως 1.245 από 1950

Θέμα: Ξεχρεώσαμε;

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Από τη στιγμή που ο "κόσμος μας" είναι ένα τεράστιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που στηρίζεται από και ερμηνεύεται με οικονομικές θεωρίες (οι οποίες κιόλας αλλάζουν rather often) και είναι τίγκα στην ορολογία και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο, νομίζω είναι λογικό να υπάρχει βαθύτατη άγνοια του τρόπου που λειτουργεί ο κόσμος μας. Πιθανότατα είσαι του χώρου (από τον τρόπο που γράφεις εξάγω το συμπέρασμα ότι ασχολείσαι με τα οικονομικά, μπορεί να κάνω και λάθος). Δεν έγινε ξαφνικά χρέος της κάθε κυρά κομπρέσας, και του καθενός μας στο φινάλε, να γίνει οικονομολόγος για να μπορεί να διεκδικεί αυτά που θεωρεί ότι του αναλογούν και είναι δικαιώματά του ή να εκφράζει την άποψή του. Ξαφνικά αρχίσαμε να ακούμε όρους του κλάδου που δεν τους κατανοούμε (και το χειρότερο είναι ότι κάποιοι νομίζουν ότι τους κατανοούν αγνοώντας τα βασικά).

Το ότι η κρίση είναι οικονομικής φύσης δε σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο "θεωρεί" καθείς τον κόσμο πρέπει να αποκτήσει οικονομοτεχνική οπτική γωνία κι ερμηνεία των πραγμάτων. Όπως δεν προλαβαίνω να γίνω οικονομολόγος για να καταλάβω τί σημαίνουν όλα αυτά με τα οποία με βομβαρδίζουν καθημερινά έτσι δε θα χρειαζόταν να γίνω και γιατρός για να μπορώ να ερμηνεύσω το τί ακριβώς συμβαίνει εάν η κρίση δεν ήταν οικονομική αλλά πχ μια πανδημία.

Υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Δεν κοιτάμε όλοι από το ίδιο παράθυρο.

Η υπόθεσή μου είναι ότι δε θα έμεναν εκεί και θα άνοιγε ο ασκός του Αιόλου, και μετά από αυτές τις καταθέσεις θα πήγαιναν και σε άλλες και γενικότερα και σε άλλα μέτρα. Δε θυμάμαι να συνηθίζει να μένει στις αρχικές τις απαιτήσεις η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ η Τρόικα και οι λοιποί. Για το συγκεκριμένο μιλάω. Δεν το συγκρίνω ως καλύτερο ή χειρότερο σενάριο σε σχέση με αυτό που έκαναν ή θα κάνουν.

ΥΓ. Με καμία διάθεση επίθεσης όλα τα παραπάνω
    Εχεις δίκιο σ΄αυτό που λες, αλλά σαφώς δεν αναφέρομαι στους ανθρώπους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτά που ακούν με τον τρόπο τους, αλλά σ΄αυτούς που προβάλλουν οικονομική άποψη που χαρακτηρίζεται από βαθιά άγνοια επί βασικών θεμάτων.

Φυσικά, δεν διεκδικώ οτι η δική μου προσέγγιση είναι η σωστή και δεν λέω και εγώ τις μαλακίες μου από το δικό μου παράθυρο. Αλλωστε οικονομολόγος είναι αυτός που ξέρει να σου πει 10 διαφορετικούς τρόπους για να ρίξεις μια γυναίκα, χωρίς να έχει πάει ποτέ με γυναίκα και ευτυχώς δεν είμαι οικονομολόγος
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Shiatman Προβολή μηνύματος
    Απλά εξέφρασα μια ανησυχία και φυσικά δεν είπα τίποτε για ποιο σκοπό θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα, απλά ότι υπάρχουν.

Κατά τα άλλα εγώ κλιματικός μετανάστης είμαι εδώ, δεν τρελαίνομαι, εδώ τους τα λέγαμε και μας περνούσαν και για τραγικούς.

ασχετο αλλα να ρωτησω? τι σημαινει κλιματικος μεταναστης?
    λογω κλιματος (καιρου)?
    αν ναι,τι διαφορα εχει ο καιρος απο ελλαδα?

Μεσόγειος διασώστης Το avatar του/της Shiatman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από cristof40 Προβολή μηνύματος
    ασχετο αλλα να ρωτησω? τι σημαινει κλιματικος μεταναστης?
    λογω κλιματος (καιρου)?
    αν ναι,τι διαφορα εχει ο καιρος απο ελλαδα?
    Δεν έχεις ξεχειμωνιάσει στα Γιάννενα μου φαίνεται. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.
    + 6 χρονάκια στην Ουαλία. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.

Σκεύρωσα.

Η γυναίκα μου Κυπραία να φανταστείς και δεν ήθελε με τίποτε να γυρίσει. Είμαι ο μόνος γαμπρός εδώ κάτω που έφερε την Κυπραία στην Κύπρο και όχι το αντίθετο.

Για να είμαι ειληκρινής όμως μου λείπει φοβερά η Ελλάδα και θέλω να επιστρέψω μόνιμα στο όχι και τόσο μακρινό μελλον.
    Τελευταία τροποποίηση από Shiatman; 22/03/2013 στις 15:58.
    WHO RUNS THE SHOW

Δεν έχεις ξεχειμωνιάσει στα Γιάννενα μου φαίνεται. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.
    + 6 χρονάκια στην Ουαλία. Βροχή-βροχή-βροχή και πάλι βροχή με το τουλούμι.

Σκεύρωσα.

Η γυναίκα μου Κυπραία να φανταστείς και δεν ήθελε με τίποτε να γυρίσει. Είμαι ο μόνος γαμπρός εδώ κάτω που έφερε την Κυπραία στην Κύπρο και όχι το αντίθετο.
    τωρα το πιασα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Δεν είναι τίποτε, απλά άργησαν κανά χρόνο οι κουμπάροι να "αντιληφθούν" την κατευθυνόμενη προς τα κωλομέρια τους ψ@λή.

Μέχρι πριν μια βδομάδα εδώ δεν έτρεχε τίποτε, όλα μέλι-γάλα...
    Έχεις δίκιο...Και αυτοί έπρεπε να ήταν πιο ψυλλιασμένοι μετά το Ελληνικό δράμα...
    Πάντως αυτοί που ήταν στα πόστα τα ξέρανε όλα... Διαρροές για κούρεμα είχαν υπάρξει εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες, ο Χριστόφιας είχε ήδη προειδοποιηθεί για το τι θα ακολουθήσει, αλλά δυστυχώς το πολιτικό σύστημα της Κύπρου είναι το ίδιο σκατά ή ακόμα περισσότερο από αυτό της Ελλάδας. Αντί να προετοιμάσουν εναλλακτικές λύσεις και να ενημερώσουν τον λαό για το τσουνάμι που έρχεται προτίμησαν το εκλογοθέατρο όπου ο ένας το έπαιζε κλαίουσα Παναγία και ο άλλος τον ανυποχώτητο διαπραγματευτή που θα τους τρίξει τα δόντια...
    Τώρα θα πάρουν τον πούλο αλλά όπως και στην Ελλάδα τον μεγαλύτερο θα τον φάει ο λαός
    Τελευταία τροποποίηση από THEOD; 22/03/2013 στις 16:05.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    χε, χε γατάκια Ρώσοι και Ευρωπαίοι εξουσιαστές-επενδυτές-οικονομολόγοι!

Το City του Λονδίνου συντηρείται τόσα χρόνια, αλλά και στο μέλλον, με κοινό παράγοντα τους Κύπριους εφοπλιστές ενώ οι φουκαράδες Διεθνείς Παίκτες προσπαθούν να κάνουν παιχνίδια με την Κυπριακή Οικονομία, αποδυναμώνοντας το Κυπριακό Κράτος και αφήνοντας ανέγγιχτους τους Κύπριους επενδυτές αισθανόμενοι ότι μπορούν να το αγγίξουν, και έτσι είναι!

Οι Κύπριοι Πλούσιοι παίζουν εκτός Κύπρου πράγμα που ανεπιτυχώς προσπάθησαν να κάνουν και οι Έλληνες πλούσιοι χρησιμοποιώντας το μέσο της διαφθοράς των πολιτικών προσώπων, αλλά η βαθιά διαφθορά δεν τους επιτρέπει να ξεφύγουν απ τα όρια του συστημικού κατεστημένου.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας τοποθετείται υπερΕυρωπαϊκά και παγκόσμια........ δεν χρηματοδοτεί κανένα Κόμμα, τα πολιτικά πρόσωπα είναι αρκούντως πλούσια ώστε να μη διαφθείρονται ............Δικό σας!
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Αλλάζει συνέχεια γραμμή πλεύσης ο Κυριακού στον ANT1 βασιζόμενος στα διαπραγματευόμενα ναυτιλιακά φορτία ενώ το MEGA παλεύει εν μέσω διαπλεκόμενων ακόμα και ξεφωνημένων κατασκευαστικών συμφερόντων να τηρεί επικοινωνιακή στάση αναμονής.......

Ο Αλαφούζος παρακολουθεί γιατί δεν έχει τις δυνάμεις για τίποτε περαιτέρω, ενώ τα κοράκια του -ότι αρπάξουμε- που οδήγησαν το Χρηματιστήριο να καταρρεύσει δια μέσω των πληροφοριών απ τα παπαγαλάκια, σταδιακά δημιουργούν την 1η σε κυκλοφορία Κυριακάτικη εφημερίδα με εκδότη το αρχιπαπαγαλάκι του πάλαι ποτέ 2000 που έφερε τον κόσμο σε απόγνωση και ντράπηκε να δημοσιεύσει το απλούστερο, ότι ο Καραμανλής π....@ι.
    Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 23/03/2013 στις 07:03.
    Grow old disgracefully

Restoring Caponord

Συγνώμη B. Netanyahu στον T. Erdogan

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1757375

Η συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ αρχίζει να μπάζει νερά, ή μου φαίνεται?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Το νερό θα μπει στ αυλάκι μόνο αν τυπώσουν δικό τους νόμισμα. Εφ όσον οι Ευρωπαίοι δεν έχουν καταλάβει ότι το κοινό νόμισμα έχει υποχρεώσεις, δεν υπάρχει πλήρης τραπεζική ενοποίηση, δεν υπάρχει ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ τότε δεν υπάρχει λόγος να κάθονται σε ένα οργανισμό που τους φέρονται λες και είναι δούλοι και η μόνη προαγωγή είναι αυτή της καθαρίστριας. Καλύτερα να τυπώσουν λίρα για να έχουν τη ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ που χρειάζονται παρά να κρέμονται από τα @@ της κάθε ΕΚΤ για να πάρουν κωλόχαρτα με τόκο!
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Τελικό και σίγουρο(βλ. κάτι κουμάσια τύπου capital.gr και Λεωτσάκος-bankingnews.gr): Τράπεζα Κύπρου στην Alpha και Λαϊκή με Ελληνική στην Πειραιώς

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	thumb_big_wide_19fea660f66801feb0fa7c37fd43f8c5.jpg 
Προβολές:	131 
Μέγεθος:	30,7 KB 
ID:	285546

Ελεύθεροι Κατακτημένοι
    Ημερομηνία: 24/03/2013 23:36

Του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:

Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστε. Γιατί μόνο αυτό γνωρίζει.

Γυρνάμε απότομα, για να αντικρίσουμε μια τρύπα στον καθρέφτη. Πού απουσιάζει το πρόσωπό μας; Το ξεχάσαμε σε μικρά, ταπεινά, εγκαταλελειμμένα σπίτια, στη σκόνη χαμηλών, πλύνθινων ερειπίων, στους τάφους αγράμματων, ακατέργαστα σοφών παππούδων. Εκεί αφήσαμε θαμμένες τις αληθινές καλημέρες, τη συγκίνηση των στίχων, την αλληλεγγύη των ανθρώπων κι ότι πολύτιμο δεν μετριέται σε χρήμα. Έκτοτε, προχωρήσαμε στον «σύγχρονο κόσμο» απρόσωποι, γυμνοί, παλεύοντας να κρατήσουμε το νήμα της ύπαρξής μας άκοπο, μέσα σε εποχές δύσκολες, μέσα σε ένα τοπίο που δεν μας μοιάζει.

Γίναμε αρχοντοχωριάτες, επενδύοντας στα χειρότερα χαρακτηριστικά των δύο συνθετικών της λέξης. «Έχω γάμο», λέγαμε και στεκόμασταν καλοντυμένοι σε γκαζόν ξενοδοχείων, με φακελάκια στα χέρια, χωρίς αληθινή, από καρδιάς ευχή. «Και οι γάμοι μας, τα δροσερά στεφάνια και τα δάχτυλα, γίνουνται αινίγματα ανεξήγητα για την ψυχή μας». Ούτε αινίγματα, ούτε τίποτε. Όλα απαντημένα, όλα πεζά. Μεγάλα και άδεια. Απομείναμε αναίσθητοι μπροστά στο ιερό, ζώντας ένα γυαλιστερό, αντιαισθητικό, άχαρο, ανέραστο, ανίερο, ξοδεμένο παρόν. Χωρίς μνήμη, χωρίς όνειρο, διαζευγμένοι από το είναι μας.

Τα καλύτερα παιδιά μας τα πουλήσαμε. Τα αφήσαμε να σπαταλούν τη ζωή τους σε λογιστικά βιβλία, σε γραφεία εταιρειών, σε άψυχους λογαριασμούς. Τα κάναμε σκλάβους με τίτλους διευθυντικού στελέχους. Τα ταΐσαμε χρήματα, τα σπουδάσαμε χρήματα, τα μάθαμε να σκέφτονται χρήματα, να υπηρετούν χρήματα, να ονειρεύονται χρήματα, να παντρεύονται χρήματα, να γεννάνε χρήματα, να είναι χρήματα. Μιλούν άπταιστα τα χειρότερα Αγγλικά (αυτά της δουλειάς) και άθλια τα καλύτερα Ελληνικά (τα Κυπριακά). Όταν τα χρήματα λείψουν, από πού θα κρατηθούν;

Αντικαταστήσαμε το γλέντι στην πλατεία του χωριού με το σκυλάδικο. Τον έρωτα με το στριπτιζάδικο. Τα αναγκαία για την επιβίωση, με ένα τζιπ γεμάτο άχρηστα ψώνια. Τον ελεύθερο χρόνο με την υπερωρία. Κάναμε το παιγνίδι των παιδιών υπερπαραγωγή, σε πάρτι γενεθλίων κατά παραγγελία. Ξεχάσαμε ποια είναι τα βασικά συστατικά της ύπαρξής μας, ως ατόμων και ως κοινωνίας, αντικαθιστώντας τα με ότι μάς γυάλισε στη βιτρίνα. Γίναμε ότι μας έπεισε ο διαφημιστής, η τηλεόραση ή το περιοδικό να γίνουμε. Καταντήσαμε οπαδοί ομάδων, φανατικοί, με μαχαίρια και μίσος. Έφηβος, προτού σιχαθώ όλες τις ομάδες εξίσου, ήμουν με την Ομόνοια. Μια μέρα που έπαιζε με το ΑΠΟΕΛ, αρρώστησε ο τυμπανιστής των αντιπάλων. Ήρθαν στην άλλη κερκίδα και μου ζήτησαν να πάω στη δική τους, για να παίξω το τύμπανο. Πήγα ευχαρίστως.

Πέρασε ο καιρός, αλλάξαμε. Ξεχάσαμε. Χωριστήκαμε σε κόμματα και τα ψηφίσαμε τυφλά, διχαστήκαμε με τρόπο αταίριαστο στην ιστορία και την παράδοσή μας. Σε μια σταλιά τόπο, λέγαμε «οι άλλοι». Πήραμε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας και τα κάναμε αξιώματα.

Να πάει στο καλό τέτοιος εαυτός, να μην ξανάρθει. Καθόλου μην τον κλάψουμε, καθόλου μη μας λείψει. Στον αγύριστο!

Πέρασαν χρόνια. Το κορίτσι από τις Φιλιππίνες έκλαιγε κρυφά στο κρεβάτι του για το παιδί και τη μάνα που άφησε για να σερβίρει καφέ τον κύριο Πάμπο, που έγινε σερ, για να σιδερώνει τα ακριβά βρακιά της κυρίας Αντρούλλας, που έγινε μάνταμ. Η κοπέλα θα γυρίσει φτωχή στο Μπάγκιο Σίτι ή στη Μανίλα. Θα αγκαλιάσει τη μάνα της, θα φιλήσει το παιδί της. Εμείς, πού επιστρέφουμε;

SRX6 & Tuono Rulezzz

Τι μένει όταν ο σερ και η μάνταμ, έκπληκτοι, χάνουν το αυτοκίνητο, την υπηρέτρια, το λούσο και το σπίτι τους; Τι κρατιέται αναλλοίωτο μέσα στον χρόνο, κάτω από την επιφάνεια που βουλιάζει; Πού ακριβώς βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένος ο βαθύς Χαρακτήρας, που μας επιτρέπει, όταν όλα αλλάζουν, να λέμε ακόμη «Εμείς»;

Μπορούμε σήμερα να αποφασίσουμε ξανά, ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί, ποιοι είμαστε. Τι είναι σημαντικό και τι όχι. Τι αξίζει να προσπαθήσουμε μέχρι τέλους. Ποια λόγια αξίζει να πούμε προτού φύγουμε, πώς αξίζει να σταθούμε και απέναντι σε τι, προτού πεθάνουμε. Κι αυτό, μπορούμε να το κάνουμε, ακόμη και νηστικοί, άνεργοι και άστεγοι. Ήταν όμως αδύνατον να το κάνουμε χορτάτοι και υποταγμένοι, με έναν εαυτό-καταναλωτή, εξαρτημένο και ευχαριστημένο.

Μείναμε σε σκηνές, στο ύπαιθρο, για χρόνια. Χάσαμε για πάντα τα σπίτια, τα χωριά και τις ζωές μας. Περιμέναμε κάθε μέρα, για χρόνια, αγνοούμενους που δεν γύρισαν. Για δεκαετίες, ακούγαμε αεροπλάνο και στρέφαμε έντρομοι τα μάτια στον ουρανό. Χιαστί ταινίες στα παράθυρα, μη σπάσουν από τον βομβαρδισμό που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ξαναρχίσει. Τα παιδιά που έβγαλαν το σχολείο διαβάζοντας με το κερί στα αντίσκηνα, χειμώνες στη σειρά, βρίζονταν στην Ελλάδα από τους Ελλαδίτες, γιατί τους έτρωγαν τις θέσεις στα πανεπιστήμια. Η Μεγάλη Μαμά τίποτα δεν κατάλαβε. Κι ακόμη δεν καταλαβαίνει. Γιατί, μπορεί η Κύπρος να είναι Ελληνική, όμως, πόσο λίγο Κυπριακή είναι η Ελλάδα! Πόσο λίγο Ελληνική είναι η Ελλάδα!

Επιτρέψαμε στους μικρούς πολιτικούς ενός αδύναμου και απροστάτευτου τόπου, να συμπεριφέρονται σαν άρχοντες αυτοκρατορίας. Να υπηρετούν κόμματα και τσέπες, σαν να μην υπάρχει απειλή, κίνδυνος και γκρεμός, σαν να είναι αδύνατον από τη μια μέρα στην άλλη να γίνουμε μπουκιά στο στόμα κροκοδείλων. Είδαμε τα τρυφερά, αγνά χαμόγελα των παιδιών του Απελευθερωτικού Αγώνα να χρησιμοποιούνται από βάρβαρους, απαίδευτους «πατριώτες» με ξυρισμένα κεφάλια, φαλακρούς «απ’ έξω κι από μέσα». Ζήσαμε την αδικία, την απώλεια, την εγκατάλειψη. Τα ξέρουμε όλα, τα είδαμε όλα, τα ζήσαμε όλα. Τώρα θα φοβηθούμε;

Όταν κλαίγαμε το ’74, κλαίγαμε για τα σπίτια μας. Σήμερα θα κλάψουμε για τις επαύλεις μας; Τότε, κλαίγαμε για το χωριό μας. Θα κλάψουμε σήμερα για την τράπεζα; Τότε, για τους τάφους των γονιών μας. Σήμερα για τα χρέη μας; Τότε, για τις ζωές μας. Σήμερα για τις δουλειές μας; Δεν νομίζω...

Η κοινωνία μας, αυτή η διαλυμένη, πιέζοντας ασταμάτητα την όποια επίσημη πολιτική ηγεσία, αλλά και πέρα απ’ αυτήν, θα αναπτύξει μηχανισμούς στήριξης των ανέργων, θα φροντίσει τα παιδιά της. Όχι από ελεημοσύνη. Από αλληλεγγύη. Και με τη γνώση πως, αν ο διπλανός δε ζει καλά, κανείς δε ζει καλά. Γιατί, ότι ποτέ μας κράτησε σ’ αυτόν τον τόπο, ήταν ένας ιδιόμορφος, ποιητικός, παράλογα ωραίος κοινωνικός ιστός, που αυτοπροστατεύεται και που μας προστατεύει. Αυτός είναι που ανάγκασε τους βουλευτές να πουν, για μια έστω στιγμή, «Όχι».

Το «Όχι» της Κυπριακής Βουλής, είναι σημαντικότερο απ’ ότι κάποιοι χαιρέκακοι μπορούν να υποψιαστούν. Κι ας επιστρέψει η Βουλή εκλιπαρώντας τους Τροϊκανούς, κι ας πέσει στα γόνατα, κι ας τους γλύψει τα πόδια, μετά. Κι ας χάσουμε περισσότερα. Γιατί, για μια στιγμή έστω, έμοιασε η Δημοκρατία να έχει νόημα, ένα νόημα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες. Έμοιασαν, έστω και για μια στιγμή, οι εκπρόσωποι να εκπροσωπούν πράγματι. Η στιγμή καταγράφεται και μένει, δημιουργώντας προηγούμενο, παρά την όποια κατάληξη. Και το γεγονός πως το προηγούμενο δημιουργήθηκε από μισή μερίδα τόπο, αγαπητοί λογικοί λογιστές, το κάνει ακόμη σημαντικότερο. Τίποτα «δικό σας» δεν θα μείνει ποτέ στην Ιστορία, να σηματοδοτεί, να καθορίζει, ή έστω να θυμίζει κάτι υπαρξιακά σημαντικό. Αφήστε μας να το χαρούμε. Δεν μας προσφέρονται συχνά τέτοιες χαρές.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Αυτό το «Όχι», φαίνεται να είχε και χειροπιαστά αποτελέσματα: Εκτός από τη δυνατότητα μη φορολόγησης των μικροκαταθετών, εκτός από το χρονικό περιθώριο που έδωσε για τη νομοθετική ρύθμιση του περιορισμού των συναλλαγών και τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης, που μπορούν να παίξουν σημαντικά θετικό ρόλο στο μέλλον, έδωσε και τη δυνατότητα, έστω σπασμωδικά, έστω την τελευταία στιγμή, έστω με απογοητευτικό αποτέλεσμα, να μετρηθούν οι δυνάμεις και οι «φιλίες», τόσο της Κύπρου, όσο και της Ελλάδας. Βοήθησε να καθαρίσει το τοπίο, να τελειώσουμε με ψευδαισθήσεις, να καταλάβουμε ξανά το πόσο μόνοι είμαστε, το πόση ευθύνη έχουμε. Κι όσοι πιστεύουν πως με ένα «Ναι» θα σώζαμε κάτι, τη Λαϊκή Τράπεζα ή την Κύπρου (αλήθεια, πόσο «δική μας» μπορεί να είναι μια τράπεζα και μαζί τις δουλειές, ή τους κόπους μιας ζωής που τους εμπιστευτήκαμε, να μην ξεχνούν πως, όποιο κομμάτι μας έμεινε απροστάτευτο, ούτως ή άλλως, και με τα «Ναι» και με τα «Όχι», θα κατασπαραχθεί.

Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει “plan B”. Θα ήταν αδύνατον να έχει εκπονηθεί από ανθρώπους της γενιάς μου και της προηγούμενης, από ανθρώπους βουτηγμένους στην κατανάλωση, στο εφήμερο, στο συμφέρον, στο νεοπλουτισμό και στο τίποτε, μια πολιτική που να έχει βάθος και σοβαρότητα. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς δικλίδες ασφαλείας, χωρίς λογική, είπαν ενστικτωδώς “Όχι”. Έστω και για μια στιγμή. Ένα “Όχι” καταστροφικό και λυτρωτικό μαζί, που εσείς, αγαπητοί Ελλαδίτες μνημονιακοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, με πρόσχημα το καλό μας, δεν θα πείτε ποτέ. Θα προτιμήσετε να καταστραφούμε εξίσου, λέγοντας “Ναι”.

Οι Κύπριοι προσφυγοποιούμαστε ξανά στην ίδια μας την πατρίδα. Χάνουμε ξανά τη ζωή όπως τη χτίσαμε, όπως νομίζουμε πως τη διαλέξαμε, όπως νομίσαμε πως μας ανήκει. Και φοβόμαστε. Είναι ανθρώπινο. Όμως, τι πραγματικά φοβόμαστε; Ότι θα πεινάσουμε; Πεινάσαμε και παλιότερα. Ότι θα κρυώσουμε; Κρυώσαμε χρόνια. Ότι θα μείνουμε μόνοι; Πάντα μόνοι ήμασταν. Ότι θα πονέσουμε; Από πόνο άλλο τίποτε... Ότι θα μας κατακτήσουν; Πάντα κατακτημένοι υπήρξαμε.

Θα τα καταφέρουμε, το ξέρουμε καλά! Γιατί, τελικά, δεν φοβόμαστε τίποτε. Γιατί, τελικά, το μόνο που φοβόμαστε, είναι το υποχρεωτικό κοίταγμα στον καθρέφτη. Το μόνο που μας φοβίζει, είναι το μόνο που πραγματικά έχουμε: το αληθινό μας πρόσωπο. Ας το ξεθάψουμε, ας το θυμηθούμε, ας το κοιτάξουμε. Ενώ όλοι, φίλοι και εχθροί, μας αγριοκοιτάζουν, ενώ η μάσκα μας πέφτει νεκρή, αυτό θα μας χαμογελάσει

http://afigisizois.wordpress.com/201...F%CE%BF%CF%85/
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Εφιάλτης (τώρα) και για τις καταθέσεις στην Ελλάδα

http://youtu.be/EBpoN4STxiQ

------------------------------------------------------------------

NIGEL FARAGE - "Πάρτε τα λεφτά σας όσο μπορείτε και τρέξτε"!

"ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ" Ο NIGEL FARAGE
    "Χείριστη η απόφαση των Ευρωπαίων για την Κύπρο"
    Ο γνωστός Βρετανός ευρωβουλευτής (και θερμός φιλέλληνας) Nigel Farage "ξαναχτυπά" μιλώντας
    όπως πάντα... έξω από τα δόντια και στο θέμα της Κύπρου. Χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup
    που επιβλήθηκε στη Μεγαλόνησο ως την χειρότερη δυνατή και υποστηρίζει ότι το μοναδικό μήνυμα που
    εκπέμπει προς όλους είναι "πάρτε τα λεφτά σας όσο μπορείτε και τρέξτε"!

http://youtu.be/a0OCcjz4lfU

Η απάτη ΔΝΤ και τραπεζών

http://youtu.be/bhJZN96hw5A

ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΟΥΜΕ
    >>> click here for my youtube channel <<<

Λαπαβίτσας: Η Κύπρος να γίνει Ισλανδία, να χρεοκοπήσει τις τράπεζές της

1. Τη δική του άποψη για την κυπριακή κρίση καταθέτει ο διαπρεπής οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας
    με άρθρο του στο προσωπικό του blog.

Σύμφωνα με τις θέσεις του η λύση που ψήφισε το Eurogroup για την Κύπρο όχι μόνο θα καταστρέψει
    την κυπριακή οικονομία αλλά και θα αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ.

Καταλήγοντας μάλιστα καλεί την κυπριακή ηγεσία να συγκρουστεί με την Τρόικα και να αποφασίσει να
    ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας που άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν.

Το πλήρες κείμενο της ανάλυσης του Κώστα Λαπαβίτσα, έχει ως εξής:

Η κρίση της Κύπρου είναι, όπως ήταν και η κρίση της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας, κυρίως τραπεζική κρίση.
    Η «λύση» που προωθείται από την τρόικα στην Κύπρο όμως, είναι σαφώς χειρότερη από τις άλλες δύο. Απειλεί
    να καταστρέψει την κυπριακή οικονομία και να αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ.

Το πρόβλημα και στις τρεις αυτές χώρες προήλθε από το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, καθώς ο δημόσιος
    τομέας έχει σχετικά χαμηλό χρέος και δεν ευθύνεται για την κρίση. Η οικονομική καταστροφή προήλθε από τις
    τράπεζες, αλλά το βάρος καλείται να το σηκώσει το δημόσιο και η κοινωνία συνολικά.

Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου οκταπλάσια του ΑΕΠ, όπως και ο ιρλανδικός,
    ενώ ο ισλανδικός ήταν ακόμη μεγαλύτερος όταν χτύπησε η κρίση. Στην Ισλανδία οι τράπεζες δανείζονταν διεθνώς
    για να παίξουν στις αγορές παραγώγων, ενώ στην Ιρλανδία για να κερδοσκοπήσουν στα ακίνητα. Στην Κύπρο προσέλκυαν
    καταθέσεις διεθνώς και έκαναν μεγάλες τοποθετήσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, ενώ δάνεισαν και σε ελληνικές
    επιχειρήσεις. Οι ισλανδικές τράπεζες χρεοκόπησαν μετά την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς το 2008, οι ιρλανδικές
    όταν έσκασε η τεράστια φούσκα ακινήτων το 2008-9 και οι κυπριακές με την ελληνική κρίση, κυρίως μετά το τραγικό
    PSI και τα κουρέματα του 2012.

Η τραπεζική κρίση

Τι σημαίνει όμως τραπεζική κρίση; Πού μοιάζουν, αλλά και πού διαφέρουν οι τρεις αυτές χώρες;

Οι τράπεζες είναι εταιρείες με μικρό ποσοστό δικών τους κεφαλαίων. Κινούνται κυρίως με τα χρήματα άλλων, τα
    οποία συλλέγουν είτε εκδίδοντας ομόλογα, είτε δεχόμενες καταθέσεις. Όταν συμβεί τραπεζική κρίση, τα δάνεια των
    τραπεζών συνήθως δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Αρα οι ζημίες πρέπει να καλυφθούν από τα δικά τους κεφάλαια.
    Αυτά όμως δεν επαρκούν.

Η ευνοϊκότερη λύση για τις τράπεζες είναι να λάβουν νέα κεφάλαια από το κράτος, μεταβιβάζοντας τις ζημίες στους
    φορολογούμενους και αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Αλλά μπορεί επίσης να μεταβιβαστούν οι ζημίες στους μετόχους
    και τους ομολογιούχους των τραπεζών, όπως υποτίθεται ότι επιβάλει η οικονομία της αγοράς. Αυτοί που κατέχουν ή
    δάνεισαν στις τράπεζες, είναι αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος.

Βασική αρχή είναι να αποφεύγεται η μεταβίβαση των ζημιών στους καταθέτες, γιατί έτσι πλήττεται η λαϊκή αποταμίευση
    και η κυκλοφορία του χρήματος. Ακόμη χειρότερο είναι ότι υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Αν υπάρξει
    γενικευμένη ανησυχία, θα εμφανιστεί κίνδυνος μαζικών αναλήψεων και άρα ολικής κατάρρευσης. Για το λόγο αυτό οι
    κυβερνήσεις συνήθως εγγυούνται τις μικρές καταθέσεις.

Ο δρόμος της Ισλανδίας και ο δρόμος της Ιρλανδίας

Η εμπειρία της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας είναι καθοριστική, καθώς δείχνει με σαφή τρόπο δύο διαφορετικούς δρόμους
    για τη λύση και την έξοδο από την κρίση. Η Ισλανδία αρνήθηκε να δώσει νέα κεφάλαια στις τράπεζες και να διογκώσει το
    δημόσιο χρέος της. Αφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, αλλά προστάτευσε τους εγχώριους καταθέτες μεταβιβάζοντας
    τη ζημία στους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους ξένους καταθέτες. Αντίθετα, η Ιρλανδία χρηματοδότησε αφειδώς
    τις τράπεζες διογκώνοντας το δημόσιο χρέος της. Προστάτευσε βέβαια τους καταθέτες, αλλά και τους μεγάλους ομολογιούχους,
    που ήταν στην ουσία ξένες τράπεζες.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ, ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΝΗΚΟΥΜΕ
    >>> click here for my youtube channel <<<

Παρόμοια θέματα

1. Ξεχρεώσαμε; Μπα...
    από MG-KTiNoS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2001
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2013, 08:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία