71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
και λοιπές δυνάμεις...(για να το ταιριάξω με το αποπάνω ποστ μιας που ο "κύριος" αυτός είχε κάνει μερικά μεροκάματα στο δημοσίας τάξης):
http://www.newsit.gr/default.php?pna...132304&catid=4
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Όντως με τα ebook ξεφύγαμε. Ζεύκα τα κουβεντιάζουμε από κοντά.
Συνολικά πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμα υπάρχουν πάρα πολλοί που πιστεύουν ότι μπορεί να θέλουν να κάνουν κάτι για το καλό μας. Προσωπικά ακόμα και όταν διαβάζω/ακούω για κάτι που φαινομενικά είναι σωστό δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να τους εμπιστευθώ ότι όντως θα κάνουν κάτι καλό και ψάχνω να βρω τη φάκα.
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
http://www.zougla.gr/money/article/k...pros-tin-elada
Ε ρε γλέντια!
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
"Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη της τεχνολογικής υποδομής που διαθέτει"
http://www.sepe.gr/default.aspx?pid=34&la=1&artID=4148
(άσχετο με το άνωθεν)
ερώτησις προς προγραμματιστάς:
πόσο εύκολο είναι η μετάβαση από Windows σε Linux σε όλο το κρατικό μηχανισμό;
και με τα προγράμματα τι γίνεται;
οκ είναι σχετικά εύκολο να περάσουμε από MS Office σε Libre Office
αλλά με το υπόλοιπο software; χλωμό ε; φτου και πάλι από την αρχή (πράγμα ασύμφορο) ;
Τι θα κερδίσεις με αυτό; Θα μπεις σε ένα έξοδο να πληρώσεις ανθρώπους να αλλάξουν έναν-έναν όλους τους υπολογιστές. Πώς θα εξοικονομήσεις χρήματα; Αφού τις άδειες τις έχεις ήδη πληρώσει.
Άσε που πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα-κόστος θα είναι η εκπαίδευση των χρηστών και όχι το τεχνικό κομμάτι.
Μιχάλης Δερτούζος
Τις άδειες τις έχουμε πληρώσει. με τις αναβαθμίσεις τι γίνεται;
το καλό με τα linux είναι ότι τρέχουν μια χαρά και σε παλιά μηχανήματα ενώ με τα windows/mac δεν ισχύει κάτι τέτοιο
η εκπαίδευση των χρηστών δεν είναι κάτι τραγικό (νομίζω).
τα Libre Office πχ δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τα αντίστοιχα της MS.
αυτό που δεν ξέρω -και μάλλον δεν γίνεται εύκολα- είναι εάν τα προγράμματα που έχουν φτιαχτεί για windows γίνεται να τρέξουν και σε linux
ευτυχώς υπάρχει μια ροπή προς τις web apps...
Τσάμπα, εσύ όταν κάνεις update πληρώνεις τίποτα; Αν εννοείς τώρα αναβάθμιση υλικού και λογισμικού γιατί κάπου ακόμα έχουμε Windows 98SE τότε ναι εκεί μάλλον θα συνέφερε να πάμε σε linux.
Αλλά όπως έγραψα και πριν για τα ebooks τα πράγματα πρέπει πρώτα να δοκιμάζονται και μετά να περνάνε σε πλήρη εφαρμογή.
Για τους χρήστες άστο... δεν έχεις ιδέα. Ο πάτος της πυραμίδας στους υπολογιστές. Θυμάμαι σε εταιρεία που ήμουν και είχα αναλάβει και ένα κομμάτι του IT κάποια φάση παίζαμε με τον αντμιν και στέλναμε μηνύματα σε pc άλλων στην εταιρεία με pop-up παράθυρο ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα και καλά επικοινωνήστε με το διαχειριστή του συστήματος. Ρε φίλε έπρεπε να σηκώσουν το τηλέφωνο δίπλα τους και να μας πάρουν μέσα ή να σηκωθούν, να βγουν από την πόρτα και να μπουν στη δίπλα. Δεν το κάνανε. Κλείνανε το παράθυρο του μηνύματος ή το άφηναν και έφερναν ξανά μπροστά το word που δούλευαν...
Τα Libre δεν τα ξέρω πάντως από τα open office που έχω δει σε σχέση με τα ms office απέχουν μακράν. Δεν μου αρέσει που το λέω αλλά στο office βγάζω το καπέλο στη microsoft. Από τα 2007 και μετά με την κορδέλα ανέβασε τον πήχη. Βέβαια για λόγους οικονομίας θα μπορούσαμε να βολευτούμε με κάτι όχι και τόσο καλό πιστεύω.
Γίνεται όχι και πολύ εύκολα μέσω wine (windows emulator) αλλά δεν είναι ακριβώς λύση.
web apps, ναι, έχει βγει και το angry birds, θα κ0λ0χαρούν στο δημόσιο με την αλλαγή. Τρελό κάψιμο.
Στα σοβαρά τώρα, τι web app να χρειάζεται το δημόσιο; Με msn θα στέλνει η μια υπηρεσία στην άλλη το ΑΦΜ και τα στοιχεία σου;
Πάντως οικονομία μπορεί να γίνει με χίλιους δυο τρόπους αν θέλουμε. Το θέμα είναι θέλουνε; Ή θα τα κονομήσει η τάδε εταιρεία που θα κάνει την εγκατάσταση των linux ώστε να εξοικονομήσουμε -δήθεν- χρήματα;
Μιχάλης Δερτούζος
Καλά, για να δοκιμάσω και γω:
"Κίνημα για την επαναφορά του Πανόπτικου, σοβαρού γιούζερ και όπως διάολο αλλιώς τον λένε.
Γ@μιέται η διαχείριση και η χούντα των διαχειριστών και αντμινιστρατόρων"
Συμφωνώ με τον Κώστα.
Τέλος πάντων, το γεγονός είναι ότι οι προσπάθειες να ελεγθεί η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι πλέον δυναμικές,
αλλά σίγουρα είναι πιο δύσκολη η λογοκρισία από ότι ήταν στον έντυπο τύπο παλαιότερα.
Για αυτό και η προσπάθεια έχει στραφεί (όπως άλλωστε και στη ραδιοτηλεόραση) να γεμίζει σκουπίδια ο τόπος
ώστε να χάνεται η πληροφόρηση και να συγχέονται οι έννοιες.
Α! Υπάρχει και πορνό στο ίντερνετ!!!! Που ρε παιδιά;
...με πρόλαβες...
Τελευταία τροποποίηση από nikos_abel; 05/04/2012 στις 21:20.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
1) νομίζω πως η εφορία ήδη χρησιμοποιεί web application
2) τα MS Office είναι ίσως το σημαντικοτερο επίτευγμα της microsoft, και ότι πιο σπουδαίο έχει προσφέρει ο Gates στην ανθρωπότητα,
παρόλα αυτά τα Libre Office είναι ένας άξιος αντικαταστάτης, δωρεάν, και κάτω από την ομπρέλα της Oracle