Σελίδα 85 από 139 ΠρώτοΠρώτο ... 3575808182838485868788899095135 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.261 έως 1.275 από 2083

Θέμα: AFRICA!

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    μαλλον κανείς δεν είδε οτι στριβει ο τυπος το γκαζι και απλά δε γίνεται τιποτα....

ούτε οτι σε κάθε στροφή κατεβάζει με το χέρι ταχύτητες καθώς μάλλον δεν τον βολεύει το dct.....

Ρε καρδγιά, δε σε καταλαβαίνω.

Ούτε χοντάκιας βαμμένος είμαι, ούτε αφρικανός (ήμαρτον, το ξέρεις ότι δεν τα γουστάρω τα on-off).

Καινούριο μηχανάκι καβαλάει ο τύπος, μπορεί να του αύλωσε να παίξει με το σειριακό.
    Πα να πει ότι είναι μάπα το κιβώτιο?

Κι εγώ όταν είχα οδηγήσει Μ6, άλλαζα ταχύτητες με τα αυτάκια στο τιμόνι.
    Όχι γιατί μόνο του δεν άλλαζε καλά.
    Αλλά γιατί έτσι μου είχε αυλώσει εκείνη τη στιγμή.

Τί το τόσο διαολεμένα σημαντικό έχει αυτή η λεπτομέρεια για να πούμε ότι βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?

Το αν φαίνεται κάτι όταν ανοίγει το γκάζι, το ξέρεις κι εσύ μιας και ψιλοκαταπιάνεσαι με τα φωτογραφικά αν θυμάμαι καλώς.
    Ανάλογα το πού θα στήσεις την κάμερα, το τί κάμερα θα είναι, το τί φακό/ρυθμίσεις θα έχει, μπορείς να σιάξεις βίντεο που να φαίνεται ότι τους περνάς όλους λες και έχει νέφτι στο γκώλο η μηχανή, ή να ανεβάζεις χιλιόμετρα και να σου δίνει την αίσθηση ότι δεν περπατάει.

Αν κρίνουμε από το κοντέρ, εμένα δε μου φαίνεται να ανεβάζει άσχημα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ............

Όταν αλλάζεις ταχύτητες στο παπάκι κλείνεις ή όχι το γκάζι..??
    Όταν αλλάζεις ταχύτητες σε οποιοδήποτε σειριακό κιβώτιο χειροκίνητα κλείνεις
    το γκάζι στην αλλαγή..??
    Αλλιώς γαμάς το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι,θα ακούς ένα μουγκρητό σε κάθε
    αλλαγή μέχρι να εμπλακεί το κιβώτιο και θα γαμάς το κιβώτιο...!!!

Σε αυτού του τύπου τα κιβώτια δεν ισχύει αυτό Τέρενς.

Δες και το βιντεάκι που έβαλε ο Big, ή ψάξε βρες και άλλα.

Τα συγκεκριμένα κιβώτια απομονώνουν ούτως ή άλλως, οπότε είτε είσαι με τέρμα γκάζι είτε το ανοιγοκλείνεις δεν έχει καμία διαφορά.

Είτε μιλάμε για αυτοκίνητο είτε για μηχανή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    4)ξεκιναω και ριχνω μια τριτη για να αισθανθω τον κινητηρα.Στιβω το γκαζι και...απογοητευση,δεν παει...Δλδ δεν ειναι ακριβως οτι δεν παει ο κινητηρας της μηχανης ,αλλα σε σχεση με τον LC8, που οταν στιβεις το γκαζι ειναι μια εντελως μια αλλη ιστορια Εδω οταν στριβεις το γκριπ και εισαι στις μεσαιες στροφες ,παραμενεις εκει σταματημενος με το μοτερ να ανοιγει προοδευτικα,σαν ηλεκτρικο,αλλα με αυτην την αποκριση για να ''φτιαχτεις '' πρεπει να περιμενεις τις στροφες να ανεβουν αρκετα.Μετα ομως στις ψηλες στροφες το μηχανακι σε αποζημιωνει,ανεβαζοντας μεχρι τον κοφτη,χωρις κραδασμους και χωρις τρυπες στην αποδοση
    Άντε πάλι τα ίδια.

Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος βρίσκει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη σύγκριση (πιθανότατα να είμαι εγώ ο ανώμαλος), πάντως εμένα το να κρίνει κάποιος το Άφρικα με βάση το 950/990 και τον LC8, είναι σα να κρίνει ένα CB1000 με βάση το Tuono.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    μα αυτό πληρώνεις στον επιπλέον συμπλέκτη,
    κανένα κόψιμο, κλείσιμο του γκαζιού, ή οποιαδήποτε μείωση της παροχής ισχύος στον πίσω τροχό.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΤΟ...........

Ούτε από μια βόλτα με το crossturer βγάζω συμπεράσματα,
    στο σειριακό όμως αυτοκινήτων μερσεντές-Ε συγκεκριμμένα
    επειδή ήταν της οικογένειας και την οδήγησα αρκετά,επιβαλλόταν
    να κλείνει το γκάζι στις αλλαγές ταχυτήτων στο σειριακό..!!
    Έτσι τουλάχιστον μας είχαν πει.
    Τώρα πως λειτουργεί στο Άφρικα..??
    Στο crossturer πάντως όταν άλλαζα με το σειριακό,ΕΚΛΕΙΝΑ το γκάζι,
    ίσως και να μη χρειαζόταν δεν το ξέρω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της puntix
    το έχει κανένας για test drive βόρεια Ελλάδα ρε παιδιά.. Επίσης πιστευετε οτι εχει καλύτερη θεση οδιγισης απο το fazer s2? (εννοώ σε καταπόνηση σπολνδύλων) και το δευτερο και πολύ βασικό σε σχέση με το fazer 600 τι να περιμένω απο ροπή ? αν με ικανοποιήσουν και εχει κανενα χρηματοδοτικό το πήρα σε hrc.. πιστευετε οτι αξίζει να δώσω την φειζεριά μου και να μεταπηδίσω στην αφρικάνα και τα 2 μοτέρ μ'αρέσουνε και τα 4κυλινδρα και τα δικυλινδρα.. δικύλινδρο δεν είχα ποτέ μου εχω οδιγήσει vstrom 650 και μου άρεσε η λειτουργία του μοτέρ.. πιστευω οτι θα το λατρέψω αυτό το μηχανάκι αν είναι βολικό. Επίσεις με το σκελετό τι γινεται εχει σαν το xc υποπλεσιο ενιαίο με τον σκελετό? αν ναι σε μια τούμπα αν αρπάξει τι γίνεται καλίμπρα?
    Τελευταία τροποποίηση από puntix; 02/01/2016 στις 19:49.

Και το βιδεο του σπύρου, το οποίο θυμίζω είχε ξανα-ανεβει νωρίτερα, ήταν από την παρουσίαση σε αφρικα τουιν κλαμπ κάπου;

Επίσης, συγκρινόμενο με τα 1200αρια με +30 ως +50 άλογα, περιμένουμε να μην του φεύγουν; πάτε καλά....;

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Ρε καρδγιά, δε σε καταλαβαίνω.

Ούτε χοντάκιας βαμμένος είμαι, ούτε αφρικανός (ήμαρτον, το ξέρεις ότι δεν τα γουστάρω τα on-off).

Καινούριο μηχανάκι καβαλάει ο τύπος, μπορεί να του αύλωσε να παίξει με το σειριακό.
    Πα να πει ότι είναι μάπα το κιβώτιο?

Κι εγώ όταν είχα οδηγήσει Μ6, άλλαζα ταχύτητες με τα αυτάκια στο τιμόνι.
    Όχι γιατί μόνο του δεν άλλαζε καλά.
    Αλλά γιατί έτσι μου είχε αυλώσει εκείνη τη στιγμή.

Τί το τόσο διαολεμένα σημαντικό έχει αυτή η λεπτομέρεια για να πούμε ότι βγαίνει κάποιο συμπέρασμα?

Το αν φαίνεται κάτι όταν ανοίγει το γκάζι, το ξέρεις κι εσύ μιας και ψιλοκαταπιάνεσαι με τα φωτογραφικά αν θυμάμαι καλώς.
    Ανάλογα το πού θα στήσεις την κάμερα, το τί κάμερα θα είναι, το τί φακό/ρυθμίσεις θα έχει, μπορείς να σιάξεις βίντεο που να φαίνεται ότι τους περνάς όλους λες και έχει νέφτι στο γκώλο η μηχανή, ή να ανεβάζεις χιλιόμετρα και να σου δίνει την αίσθηση ότι δεν περπατάει.

Αν κρίνουμε από το κοντέρ, εμένα δε μου φαίνεται να ανεβάζει άσχημα.

Σε αυτού του τύπου τα κιβώτια δεν ισχύει αυτό Τέρενς.

Δες και το βιντεάκι που έβαλε ο Big, ή ψάξε βρες και άλλα.

Τα συγκεκριμένα κιβώτια απομονώνουν ούτως ή άλλως, οπότε είτε είσαι με τέρμα γκάζι είτε το ανοιγοκλείνεις δεν έχει καμία διαφορά.

Είτε μιλάμε για αυτοκίνητο είτε για μηχανή.

Άντε πάλι τα ίδια.

Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος βρίσκει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη σύγκριση (πιθανότατα να είμαι εγώ ο ανώμαλος), πάντως εμένα το να κρίνει κάποιος το Άφρικα με βάση το 950/990 και τον LC8, είναι σα να κρίνει ένα CB1000 με βάση το Tuono.
    Πως να μην κρινει ο κοσμος εφοσον η Honda κανει μετα απο 13 χρονια οτι εκανε η KTMτοτε με κοινα σημεια πολλα (μιλαω για το μηχανακι με το κανονικο κιβωτιο) απο τροχους εως αναρτησεις και ιπποδυναμη.Λογικο να υπαρχει συγκριση με τον πρωτο διδαξαντα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από puntix Προβολή μηνύματος
    Επίσεις με το σκελετό γινεται υποπλεσιο ?
    Νομίζω με ένα καλούπι τον λιώνεις και τον κάνεις πολλά υποπλέσια (sic) για s2. Ειναι πολυ ωραιος.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΗΛΙΑΣΚΤΜ Προβολή μηνύματος
    Πως να μην κρινει ο κοσμος εφοσον η Honda κανει μετα απο 13 χρονια οτι εκανε η KTMτοτε με κοινα σημεια πολλα (μιλαω για το μηχανακι με το κανονικο κιβωτιο) απο τροχους εως αναρτησεις και ιπποδυναμη.Λογικο να υπαρχει συγκριση με τον πρωτο διδαξαντα.
    Δε θεωρώ οτι έχει πολλα κοινά σημεία.

Η ΚΤΜ έχει (ή εστω είχε, μην αρχίσουμε να μπλεκουμε με το τί έχει αλλάξει τα τελευταία χρονια κλπ) μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.
    Η οποια ειναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη φιλοσοφία της Χοντα.

Η ΚΤΜ βγάζει μηχανακια ready to race, για κανιβαλισμους, για γούστα, για κ@υλες κλπ, με κάποιες (οποιες/όσες τελος πάντων) υποχωρήσεις σε θέματα αξιοπιστίας κλπ.
    Τη Χοντα την παρακαλάμε να βγάλει μηχανάκι και μας τα δίνει με το σταγονόμετρο.

Η Χοντα θεωρεί οτι σήμερα ειναι έτοιμη η ιδια, η αγορά, ο κόσμος, you name it, να παρουσιάσει το συγκεκριμενο μηχανάκι.
    Όσο ωραίο και να φαίνεται μέχρι στιγμής, προσωπικά κόβω τα τέτοια μου, οτι οποιος το πάρει για να αντικαταστήσει το ΚΤΜ του δεν πρόκειται να του ξανασηκωθει κι ας καταπιεί 10 κουτιά βιάγκρα.

Το οτι ειναι και τα δυο σε κοντινά κυβικά, άλογα, βάρος, χρήση, δε σημαίνει οτι εχουν και παρόμοιους χαρακτήρες.

Για να μην παρεξηγηθώ, ούτε για καλό της Χοντα και κακο της ΚΤΜ το λεω, ούτε το ανάποδο.
    Απλα θεωρώ άκυρη τη σύγκριση.

Το ΚΤΜ ηταν και θα συνεχίζει να ειναι ενα καυλομηχανο που θα ανασταίνει και νεκρούς.
    Η Αφρικα ποτε δεν είχε τέτοιες βλέψεις.

Ξαναλέω, η σύγκριση μου θυμίζει cb1000 με Tuono.

για ποιο κτμ μιλάτε παιδιά; εγώ σαν πρωην κάτοχος ktm εντάξει οπως λεει και ο φίλος απο πάνω είναι και τα κτμ τα μπ@#ρδελα στημένα και ζυγισμένα με τέλεια περιφεριακά οτι και να λέμε.. , βέβαια τώρα σαν ώριμος οδηγός καταστάλαξα στην αφρικάνικά νομίζω.. γιατί μου προσφέρει αυτά που θέλω ακριβώς... και νομίζω οτι το αγοραστικό κοινό για το άφρικα ζητάει ακριβώς αυτό ( μεσήλικες με εμπηρεία που εχουν οδηγήσει και 5 μηχανές στη ζωή τους και θελουν κατι ελαφρύ και συνάμα πολυεργαλείο (ενα εργαλείο που θα το εχει μεχρι τα βαθια γεράματα έτσι όπως πάμε μη γελιώμαστε μεταξύ μας... Ααα και στα 12 000 που θα μου βγεί η βασική και θα μπορέσω να δώσω ανταλλαγή ελπίζω ενα 4αράκι το fazer χμμ μου φαντάζει καλή φάση του κουμπώνω και μια εξατμιση και βγάζω γούστα τώρα στα γεράματα εξάλλου σκυλιά παιδιά δεν έχω ... δεν υπάρχει κατι καλύτερο και είναι πανέμορφο κατα την γνώμη μου αυτό αυτην την χρονική στιγμή σε αυτα τα λ7 που θελει να αλλαξει καποιος μηχανή.. Επίσης να δώ να φτάσουν να πωλούνται τα bmw 3000 έκαστος και τι στο κόσμο .. αρκετά με την ακρίβεια τον bmw ...
    Τελευταία τροποποίηση από puntix; 02/01/2016 στις 20:33.

Όταν θα βγει οδηγία ότι τα 800ml λαδι στα 1000χλμ είναι φυσιολογικο θα γελάσει κ ο κάθε πικραμένος ΚΤΜακιας κάτοχος μαμούθ.

Συμφωνω οτι ειναι ατοπη η συγκριση με 950/990 λογω του διαφορετικου χαρακτηρα/φιλοσοφιας που χαρακτηριζει το Αφρικα.Η ποιοτητα-χρηστικοτητα-φιλικοτητα ειναι η συνηθισμενη σημαια της χοντα που θα ειναι εφοδιασμενο και το Αφρικα.Το μονο κρισιμο σημειο ομως που χρειαζεται σκεψη απο τους υποψηφιους αγοραστες ειναι το Euro3 του κινητηρα του.Σε ενα χρονο σχεδον (?) μπαινουμε στο euro 4 και η μηχανη στανταρ θα αλαξει.(Για παραδειγμα αυξηθηκαν λογω των καινουργιων προδιαγραφων εκπομπης καυσαεριων, ο κυβισμος του Panigale 899 και Hypermotard 821 σε 959 και 939 αντιστοιχα για να μην χασουν οι κινητηρες σε ιπποδυναμη ,ενω το μουλτιστραντα αλαξε πλαισιο/σχεδιο για να χωρεσει ο euro 4 κινητηρας )Ετσι λογικα το μηχανακι θα αλαξει κινητηρα και ισως και εμφανιση (?) σε κανα δυο χρονια απο τωρα.
    κουκουρουκουκου

Fun times! :) Το avatar του/της QSpec
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    ξεκιναω και ριχνω μια τριτη για να αισθανθω τον κινητηρα.Στιβω το γκαζι και...απογοητευση,δεν παει...Δλδ δεν ειναι ακριβως οτι δεν παει ο κινητηρας της μηχανης ,αλλα σε σχεση με τον LC8, που οταν στιβεις το γκαζι ειναι μια εντελως μια αλλη ιστορια Εδω οταν στριβεις το γκριπ και εισαι στις μεσαιες στροφες ,παραμενεις εκει σταματημενος με το μοτερ να ανοιγει προοδευτικα,σαν ηλεκτρικο,αλλα με αυτην την αποκριση για να ''φτιαχτεις '' πρεπει να περιμενεις τις στροφες να ανεβουν αρκετα.Μετα ομως στις ψηλες στροφες το μηχανακι σε αποζημιωνει,ανεβαζοντας μεχρι τον κοφτη,χωρις κραδασμους και χωρις τρυπες στην αποδοση
    F800 GS μου φαίνεται. Κρίμα.
    Bigger Bikers Bounce Better
    Fun times!

τι εγινε παιδιά εχει έρθει Ελλάδα τι γίνετε το εχει προ-παραγγίλει κανείς.. ?
    Συμφωνω οτι ειναι ατοπη η συγκριση με 950/990 λογω του διαφορετικου χαρακτηρα/φιλοσοφιας που χαρακτηριζει το Αφρικα.Η ποιοτητα-χρηστικοτητα-φιλικοτητα ειναι η συνηθισμενη σημαια της χοντα που θα ειναι εφοδιασμενο και το Αφρικα.Το μονο κρισιμο σημειο ομως που χρειαζεται σκεψη απο τους υποψηφιους αγοραστες ειναι το Euro3 του κινητηρα του.Σε ενα χρονο σχεδον (?) μπαινουμε στο euro 4 και η μηχανη στανταρ θα αλαξει.(Για παραδειγμα αυξηθηκαν λογω των καινουργιων προδιαγραφων εκπομπης καυσαεριων, ο κυβισμος του Panigale 899 και Hypermotard 821 σε 959 και 939 αντιστοιχα για να μην χασουν οι κινητηρες σε ιπποδυναμη ,ενω το μουλτιστραντα αλαξε πλαισιο/σχεδιο για να χωρεσει ο euro 4 κινητηρας )Ετσι λογικα το μηχανακι θα αλαξει κινητηρα και ισως και εμφανιση (?) σε κανα δυο χρονια απο τωρα.
    τρέχτε να προλάβεταιιι
    Τελευταία τροποποίηση από puntix; 03/01/2016 στις 07:13.

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Δε θεωρώ οτι έχει πολλα κοινά σημεία.

Η ΚΤΜ έχει (ή εστω είχε, μην αρχίσουμε να μπλεκουμε με το τί έχει αλλάξει τα τελευταία χρονια κλπ) μια συγκεκριμένη φιλοσοφία.
    Η οποια ειναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη φιλοσοφία της Χοντα.

Η ΚΤΜ βγάζει μηχανακια ready to race, για κανιβαλισμους, για γούστα, για κ@υλες κλπ, με κάποιες (οποιες/όσες τελος πάντων) υποχωρήσεις σε θέματα αξιοπιστίας κλπ.
    Τη Χοντα την παρακαλάμε να βγάλει μηχανάκι και μας τα δίνει με το σταγονόμετρο.

Η Χοντα θεωρεί οτι σήμερα ειναι έτοιμη η ιδια, η αγορά, ο κόσμος, you name it, να παρουσιάσει το συγκεκριμενο μηχανάκι.
    Όσο ωραίο και να φαίνεται μέχρι στιγμής, προσωπικά κόβω τα τέτοια μου, οτι οποιος το πάρει για να αντικαταστήσει το ΚΤΜ του δεν πρόκειται να του ξανασηκωθει κι ας καταπιεί 10 κουτιά βιάγκρα.

Το οτι ειναι και τα δυο σε κοντινά κυβικά, άλογα, βάρος, χρήση, δε σημαίνει οτι εχουν και παρόμοιους χαρακτήρες.

Για να μην παρεξηγηθώ, ούτε για καλό της Χοντα και κακο της ΚΤΜ το λεω, ούτε το ανάποδο.
    Απλα θεωρώ άκυρη τη σύγκριση.

Το ΚΤΜ ηταν και θα συνεχίζει να ειναι ενα καυλομηχανο που θα ανασταίνει και νεκρούς.
    Η Αφρικα ποτε δεν είχε τέτοιες βλέψεις.

Ξαναλέω, η σύγκριση μου θυμίζει cb1000 με Tuono.
    Το οτι ειχαν στο μυαλο τους εκει στην Honda κατι σαν το 950/990 ειναι σιγουρο κρινοντας απο καποια χαρακτηριστικα, το αν εχουν το ιδιο αποτελεσμα θα φανει στο μελλον.Ναι η ΚΤΜ βγαζει μηχανακια οπως τα λες δεν υπαρχει αμφισβητηση η Honda εστιαζει σε κατι λαιτ για να εχει μεγαλυτερο ευρος κοινου.Αποψη μου ειναι λοιπον οτι η honda δεν εστιαζει στον κοινο χαρακτηρα (τα περιφερειακα μεταξυ τους ειναι χαος) αλλα στην προσεγγιση της κατηγοριας και στο τελικο μεριδιο αγορας επικουρουμενο και με το ονομα Africa που ειχε γινει σχεδον μαρκα καποτε.Τι μηχανη θα παρεις οταν μεγαλωσεις;Africaτι αλλο;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Δεν θα με βγάλετε απο το εορταστικό μου κλίμα...

Εδώ μέσα γράφουν όλοι πάντως, κι αυτοί με το ξερό σκ@τό και οι άλλοι με το μαλακό...

Χαλαρώστε όλοι.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παρόμοια θέματα

1. Repair Manual Transalp 600-650 & Africa 650-750
    από tifozif1 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2005, 12:01
  2. Ζελατίνα AFRICA TWIN
    από Julius στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2004, 19:44
  3. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 15:31
  4. africa twin Αναζητήσεις