μηπως γιατί οι αστυνομικοί είναι όργανα καταστολής των ονείρων των παιδιών?
στο χωριο σου το χορεύατε αυτό?
https://www.youtube.com/watch?v=HRXCadIbnlE
Η μητέρα προτρέπει τον υιόν της:
"-Βασίλη μου κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης, κοπέλια να δουλεύουν, να 'χεις γιδοπρόβατα, στάνες καί κοπάδια".
Αλλά τί απαντά ο εκλεκτός υιός της;
"-Εγώ μάνα μου δεν κάθομαι, να γίνω νοικοκύρης, να 'χω κοπέλια να δουλεύουν, γιδοπρόβατα, στάνες καί κοπάδια, καί να 'μαι σκλάβος των Τουρκών, κοπέλι των γερόντων. Θα πάρω του τουφέκι μου, θα ζώσω το σπαθί μου, καί θα 'βγω δίπλα στα βουνά, να σφουρίξω κλέφτικα, να βρω γιατάκια καπετάνιων, να πάω βρω τους κλέφτες, που πολεμούν με την Τουρκιά καί με τους Αρβανίτες".
Και μια και το τουφέκι εγινε μολότοφ, και οι τουρκοι (που παρεμπιπτόντως με ενα 10% κεφαλικό φόρο μας εκαναν να επαναστατίσουμε, ενω τώρα με 60% έμμεσων και άμεσων φόρων εμεις πρεπει να κανουμε τους νομοταγείς) έγιναν τρόικα και ΔΝΤ, πρεπει με βάσει των παραπάνω, να κατανοήσουμε, ότι το δημοτικό αυτό άσμα καί άλλα παρόμοια προφανώς, θα πρέπει να απαγορευτούν, καθώς προωθούν τα επαναστατικά αντανακλαστικα.
παρατηρώ οτι προσπερνάς την πρώτη παράγραφο αλλα να μην δεις και την τελευταία και ουτε να την σχολιάσεις για προβοκατορικη?