καταρχας μπραβο που εγραψες ολα αυτα και να σου πω εισαι ο πρωτος που εγραψε τοσα πολλα που ΔΕΝ ειναι ασχετα. Το θεμα ειναι εισαι πολυ διαφορετικος απο μενα και εχεις εντελως διαφορετικες αποψεις και γιαυτο δεν συμφωνω μαζι σου σχεδον σε κανενα σημειο. Ας τα παρουμε απο την αρχη.Αρχικά δημιουργήθηκε από ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ
Αλλα πριν αρχισω να πω οτι γελασα αφανταστα με μερικα παο τα λεγομενα σου οπως το οτι πηγα τον κολοκωτρωνη φυλακη και προωσα τον λεωνιδα και τους τριακοσιους:rotflmao:
![]()
Τεσπα ξεκιναω.
Καταρχας συμφωνω οτι οι ανθρωποι αυτοι ειχαν ιδανικα και λοιπα και λοιπα, απλα το μονο που λεω ειναι οτι ουσιαστικα δεν μας εδωσαν αυτοι την νικη η την ελευθερια μας ΑΜΕΣΑ γιατι αν εξαρτιοταν αποκλειστικα απο τους ελληνες η επανασταση τοτε αυτη θα ειχε καταπνιχθει μετα απο 10-20 χρονια μαχων και εμεις θα ειμασταν επισημα αναγνωρισμενο κομματι της τουρκιας.
Δευτερον, ΔΕΝ θελω να σου πω οτι ειμαι τουρκοσπορα, απλα το οτι δεν εχω καμια σχεση με τους αρχαιους ελληνες που τοσο υμνουμε εκτιμουμε και ειμαστε περηφανοι γιαυτους.
Τ
ριτον, αμουστακο παιδι η οχι, αν εχεις τα καταλληλα εφοδια και μεσα μπορεις να τα ισχυριζεσαι αυτα, και οπως ειπα δεν ειμαι απο την λεσβο, μενω στην κρητη αλλα δεν ειμαι απο κει ειμαι απο μακεδονια κατα το ημιση.
Τεταρτον, προς πληροφορηση σου, και αλλοι λαοι ειπανε ΟΧΙ στους φασιστες ΑΜΑ δεν το χεις παρει χαμπαρι. Αμα λεγανε ολοι ΝΑΙ δεν θα υπηρχε πολεμος, δνε ξερω ποσο νοημοσυνη θελει πια για να το καταλαβεις αυτο...
Πεμπτον η φασιστηκη γερμανια εχασε τον πολεμο στη ρωσια στο Stalingrad το Φεβρουαριο του 1943 και αρχισε η οπισθοχωρηση των Γερμανων. Ξαναητηθηκαν οι γερμανοι στο Kursk-Orel τον Ιουλιο και τους εσπρωξαν πισω στην Πολωνια μεχρι το 44, και τοτε αρχισε η σταδιακη πτωση του κρατους μεχρι που οι γερμανοι περικυκλωθηκαν απο τους Ενωμενους κα τους Ρωσους.
Αυτα για να μαθαινουμε και λιγη ιστορια που ΔΕΝ ξερουμε. Και αυτο που λες ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετο γιατι πολυ απλα η διεισδυση στην ρωσια εγινε το 43-44 και η Ελλαδα ειχε ΗΔΗ κατακτηθει μαζι με την βορεια αφρικη το 41. Αυτα οσων αφορα τους ηρωικους ελληνες που εσωσαν την ευρωπη (sic) .
Eκτο. Εδω θα σταθω στις ''αποδειξεις'' οτι ειμαστε απογονοι τους. Θαθελα να μου πεις ποσο υψος και τι χρωμα μαλιων ειχαν οι αρχαιοι ελληνες γιατι πραγματικα δεν ξερω. Διαφωτισε με εδωπερα. Οσο για τα ιδανικα αυτο ειναι τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΟ. Η αρχαιοι ελληνες θα ντρεποντουσαν πραγματικα για την καταντια του ελληνικου κρατους και της κοινωνιας. Φιλε μου προφανως δεν εχεις ιδεα για τους αρχαιους ελληνες οποτε καλυτερα να ασχοληθεις λιγο διαβαζοντας κανενα βιβλιο για αυτους και για τον παγκοσμιο πολεμο και γενικα
πριν πεις οτιδηποτε γιατι εκτειθεσαι (χωρις προσβολη τωρα απλα συμβουλη μου)
Εβδομον. Τωρα οτι γαμας για την οικογενεια σου δεν το σχολιαζω... Τουλαχιστον καλυτερα να γαμας εσυ για την οικογενεια παρα καποιο γυναικειο μελος της οικογενειας
:rotflmao:
. Περα απο την πλακα αυτο που λες δεν ξερω που κολαει με τους αρχαιους ελληνες. Νομιζεις ολοι οι αλλοι λαοι εχουν χεσμενη την οικογενεια και αμα γινει πολεμος θα το σκασουνε και θα δωσουνε τις οικογενειες τους τσαμπα στους αντιπαλους? Για τη θρησκεια και την πατριδα αυτο παλι δεν ειναι μονοπωλιο των ελληνων, υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ λαοι που κανουν το ιδιο και δεν εχει σχεση με τους αρχαιους ελληνες ασχετα αμα τοκαναν και αυτοι. Ειναι καθαρα θεμα πλυσης εγκεφαλου. Εσυ εισαι αυτος που βριζει τους τρομοκρατες καμικαζι που θυσιαζεται για την πατριδα και το θεο του (τουλαχιστον ετσι του εχουν μαθει, οπως και σενα) και το λες φανατικο και μαλακα και αρχιδι. Τωρα εσεις οι δυο που διαφερετε?
Οκτο. ειπαμε δεν ειμαι απο τη λεσβο.. ΓΚΑ? Και δεν ειναι ΔΙΚΗ σου ιστορια ειναι ιστορια ενος λαου, και οπως και να το θελεις δεν ειναι ολα ροδινα.
Εννια. Δεν ειμαι πολυ της μουσικης αλλα μαρεσουν αρκετα συγχρονα τραγουδια και κομματια. Οσων αφορα τα ελληνικα που αναφερεις και οι χοροι τους, ε ΑΥΤΟΙ ειναι αντιγραφες των τουρκων (και αραβων γενικα) και δνε εχουν καμια σχεση ουτε με τους βυζαντινους ουτε με τους αρχαιους χορους και τραγουδια. Τα σκυλαδικα και μαλακιες δεν τα ακουω καθολου και αυτα ειναι εξελιξη (κακη η καλη, αδιαφορο ειναι) της μουσικης που πηραμε απο τους τουρκους. Και ξερω πως ειναι η ελληνικη μουσικη και η ελληνικη οικογενεια αφου ζω σε μια. Η διαφορα ειναι οτι τα μελη της εχουν ζησει σε ολο το κοσμο και ειναι ΠΟΛΥ πιο ανοιχτη σε καινουργιες ιδεες και αποψεις απο την μεση ελληνικη οικογενεια και πραγματικα χαιρομαι γιαυτο.
Δεκα. το μονο σωστο που ειπες ειναι αυτο, δηλαδη οτι ο πολιτισμος της ρωμαικη αυτοκρατορια στηριχτηκε στην ελληνικη. Συμφωνω απολυτα, αλλα σημερα δεν εχουμε καμια σχεση με τους αρχαιους πολιτισμους αυτους, και αυτο ειναι το θεμα. Συμφωνω οτι ειναι σπουδαιοι πολιτισμοι αλλα ολη η συζητηση περιστρεφεται γυρω απο τον σημερινο ελληνικο λαο.
Εντεκα σωστο και το οτι η βυζαντινη ειναι η εκκλησιαστικη και οτι ειμαστε και δυτικος και ανατολιτικος λαος. Αλλα διαφωνω στο οτι η ελληνικη ειναι εξελιξη της βυζαντινης μουσικης. Αν εχεις αποδειξεις θα ηθελα παρα πολυ να τις δω.
Δωδεκα. Κρυφα σχολεια ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΠΟΤΕ γιατι πολυ απλα οι τουρκοι δεν απαγορευαν στους ελληνες να διδασκουν την ελληνικλη παιδεια σε ελληνικα σχολεια. Ολα αυτα ειναι μυθοι και αμα θες εχω και αποδειξεις γιαυτο, οπως για ολα τα λεγομενα μου εδω.
Δεκατρια. Τον λαο του τον αγαπανε ΠΟΛΛΟΙ οπως εμεις μην γινεσαι υπερβολικος παλι. Ειναι πραγματικα σαν νομιζεις οτι ειμαστε η μονη χωρα στον κοσμο. Ανοιξε λιγο τα ματια να σου να δεις λιγο παρα περα.
Δεκατεσσερα. Οι ελληνες δεν ειναι οι μονοι που κρατησαν τοσο πολυ το χωμα
τους. Καταρχας διαβασε αυτα πιο πανω να δεις τι παει να πει ελληνας και ποια ειναι η ιστορια του. Μετα ψαξε λιγο την ιστορια και δες για τους κινεζους και τους αφρικανους. Ανθρωπιστικα οι πρωτοι ανθρωποι ηρθανε απο την αφρικη και επικρατησαν στον κοσμο αλλα και παλι ητανε αφρικανοι αραπηδες και πολλοι ειχανε μεινει εκει χωρις να φυγουνε. Για αλλη μια φορα δειχνεις ποσο λιγα ξερεις για τον κοσμο.
Δεκαπεντε. Ολοι αφομοιωνουμε πραγματα απο αλλους απλα το θεμα ειναι οτι δεν ειναι μονο οι ελληνες που τα φιλτραρουν, ειναι πολλοι λαοι ετσι. Οι μονοι που δεν ειναι ετσι ειναι τα προσφτα κρατη που ψαχνουν για προσωπικοτητα οπως και ολα τα κρατη ολων των εποχων που οταν δημιουργηθηκαν εψαχναν προσωπικοτητα. Απλα εμεις τυγχαινε να στηριζομαστε παντα στους δηθεν ελληνες προγονους μας κι να τους χρησημοποιουμε σαν εθνικη ταυτοτητα παντα. Οι τουρκοι επηρεαστικαν πιο λιγο
απο εμας γιατι πολυ απλα δεν ειχαν την ιδια επαφη με μας με τον υπολοιπο κοσμο και ειχανε παρει αυτουσια τον πολιτισμο των αραβων και την φανατικη θρησκεια τους οποτε οι επιρροες ητανε πολυ δυσκολες. Τωρα για το αν τους μισουνε η οχι δεν μπορεις να το ξερεις εσυ ειδικα γιατι δεν εχεις ασχοληθει καθολου με το θεμα. Απλα δεν τους γουσταρουν λογω θρησκειας και απειλης γιατι ανεκαθεν οι τουρκοι ητανε μεγαλη απειλη για την ευρωπη. Αλλα και μας δεν μας γουσταρουνε διαφοροι λογω θρησκειας παλι αλλα φυσικα αυτο δεν το λεμε ετσι?
Δεκαεξι. Τωρα αυτη η δικαιολογια για το μεγαλο προβλημα ειναι εντελως μαλακια να στο πω και ετσι, γιατι αν ηξερες εστω και λιγη ιστορια θα εβλεπες οτι ουδεποτε δεν υπηρξε τρεζεγκες που να κανει την μαλακια μονος του και να τα γαμησει ολα. Οι θερμοπυλες ητανε μια απλη μαχη και χαθηκανε 300 στρατιωτες σιγα τα ωα αφου ουτως η αλλως θα χανανε μετα πο λιγες μερες και τους ειχανε αφησει ουτως η αλλως εκει μονος τους να σαπισουν οι αθηναιοι και οι υπολοιποι. Και ξερε οτι δεν υπηρξε ποτε εφιαλτης ειναι απλος μυθος αν δεν τοχεις παρει χαμπαρι. Νομιζεις δηλαδη οτι αν οι περσες δεν ειχανε τον προδοτη τον εφιαλτη μαζι τους ποτε δεν θα βρισκανε το ''μυστικο περασμα'΄' και ΠΟΤΕ δεν θα νικουσανε 300 ατομα. Σκεψου λιγο δεν βαλπτει.
Δεκαεφτα (ουφ) το ποιημα του καζαντζακη πραγματικα δεν ξερω που κολαει και τι θες να πεις, και δεκαοχτο το αν θα βρεθουμε μαλον απιθανο ειναι και αμα βρεθουμε δενχρειαζεται να φοβηθεις απο μενα δεν προκειτε να σε σκοτωσω δα επειδη δεν δεχεσαι αυτο που σου λεω. Ελευθερη χωρα ειναι οτι θες κανε. Αλλωστε δεν τα λεω για σενα ουτε που σε ειχα προσεξει πιο πριν στο φορουμ, απλα τα λεω γιατι το εφερε η συζητηση.
και μην παρεξηγηθεις πουθενα δεν σε προσβαλω πουθενα ηθελημενα.
![]()
ΥΓ)περιμενω απαντηση, καλη η κακη οπως θελεις