παντως και εγω εκανα σχετικα μεγαλη μεταβαση απο 250αρι σκουτερ που το οδηγουσα 1 χρονο και κατι πηρα μηχανη 650 κυβικα. βεβαια ειμαι 29 και εχω απεριοριστο διπλωμα εννοειται..και τα 2 μετρανε προφανως. επισης φιλε καταλαβαινω την τρελα που ενιωθες και εγω ηθελα σα τρελος να παρω μια μηχανη να νιωθω πιο αρχοντας και δεν θα κρυψω πως καποιες φορες εχω παει καπου χωρις κρανος..ολοι το εχουμε κανει..αποκλειεται να εισαι παντα αστακος. και απο μηχανη σε μηχανη ολα διαφερουν. το βερσυς εχει 70 αλογα το Ζ 110!! ειχα οδηγησει το VFR με τα 105 και τρομαξα που λεει ο λογος..καμια σχεση.
και επειδη οδηγω 5-6 οχηματα, (4 οικογενειακα και 1 της δουλειας και 1 η μηχανη μου) δεν μπορω να εχω παντα διαθεσιμο το διπλωμα μου παντου..ειναι απλα αδυνατον..οποτε το εβγαλα 5 φωτοτυπιες μαζι με την ταυτοτητα για να μην ειμαι τελειως ακυρος αν με σταματησουν, και παλι εχω ΑΓΧΟΣ γιατι δεν ειναι προβλεπομενο αυτο και το ξερω. ποσο μαλλον να μην εχω το προβλεπομενο διπλωμα..θα ετρεμα. παντως εγω δεν σε κραζω..προχωρα οπως νομιζεις και προσεχε
γιατί δεν μπορείς να έχεις το δίπλωμα μαζί σου κάθε στιγμή; έχεις το παλιό και δεν χωράει στο πορτοφόλι σου;
πάνε βγάλε το νέο που έχει μέγεθος πιστωτικής. θα σου φύγουν οι έγνοιες
Όπως τα λέει ο Ζευκας.
Η φωτοτυπία δεν αναγνωρίζεται και είναι στο χέρι του κάθε αστυνομικού που κανει τον έλεγχο μα σου κόψει είτε 20 ευρο (άρθρο 100 Κ.Ο.Κ) οτι δεν είχες κάποιο απο τα έγγραφα μαζί σου.
Ειτε 200αρι οτι δεν εχεις καθόλου (άρθρο 94 Κ.Ο.Κ)
Και να τρέχεις να ακυρώσεις κτλπ
Το θέμα είναι, για ποιον τα "καλά σαράντα"; Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις ένας τέτοιος μπορεί να "φάει" κάποιον άλλο. Το να "φάει" μόνο το κεφάλι του δεν με αφορά (ενήλικος είναι, ξέρει ότι παρανομεί, του τα λέτε και δεν θέλει να τα εννοήσει κτλ) αλλά μπορεί να "φάει" κάποιον αθώο (πχ τον συνεπιβάτη του που νομίζει ότι μπορεί ο οδηγός να οδηγεί το όχημα του).
Βλέπω το ντόρο με το "ατύχημα" με τον Παντελίδη και σκέφτομαι ότι την ώρα & στο μέρος που ο άλλος έχασε την ζωή του, εγώ συνήθως πηγαίνω στη δουλειά μου με τη μηχανή. Τι θα γίνει αν προσγειωθεί κάποιος με τζιπ στο κεφάλι μου; Καθημερινά περνούν δίπλα μου σουρωμένοι, μαστουρωμένοι, ξενύχτηδες, φιγουρατζήδες και άλλοι λοιποί. Από αυτούς, μάλλον εγώ σαν αθώος κινδυνεύω περισσότερο και μάλλον εγώ θα έπρεπε να είχα περισσότερη προστασία (και όχι ο στα-ρχιδιστής του νήματος).
Η λύση είναι απλή, αστυνομικοί έλεγχοι παντού και κόψιμο κώλων (ας δώσουν στους μπάτσους ένα μικρό ποσοστό 1-3% ανά κλήση να κάνουν τη δουλειά τους). Αυτό κάνουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες και δεν τολμά άνθρωπος να κάνει μαλακία γιατί ξέρει ότι, σε μεγάλο ποσοστό, θα τον πιάσουν και θα τον σχίσουν. Το thread με τους Γερμανούς και το κόκκινο φανάρι αφορά ακριβώς το γεγονός ότι θα σε πιάσουν και όχι την "ανωτερότητα" του κάθε Γερμανού να τηρήσει το νόμο.
Εδώ βγήκαν και γράφουν για κράνη στην Αθήνα και σε ένα μήνα έπιασαν 1200+ ξεκράνωτους για πλάκα. Αν ξέρεις ότι θα σε πιάσουν θα το φοράς.
Παλικάρι εντελώς καλοπροαίρετα, αν ήσουν όντως εχέφρονας όπως θέλεις να παρουσιάζεσαι, θα έπαιρνες ένα μηχανάκι που θα μπορούσες να οδηγήσεις νόμιμα και θα πήγαινες στη λωρίδα σου με το κρανάκι σου με τα 90 σου
Το γεγονός ότι πήρες κάτι που δεν δικαιούσαι νομικά να οδηγείς, γιατί έτσι γουστάρεις (όπως εσύ λες) δείχνει πολύ απλά ότι όντως σκέφτεσαι με το κάτω κεφάλι και όχι με το πάνω
Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι η απερισκεψία σου να μη σου βγει σε κακό, και κοίτα να πάρεις όσο πιο σύντομα μπορείς το δίπλωμα για τα απεριόριστα![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Δεν υπάρχει λόγος να γραφτεί κάτι άλλο.![]()
Think faster than you ride