Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 158

Θέμα: Το φτηνό αποδεικνύεται τελικά ακριβό;Γενική κουβέντα περί μεταχειρισμένων

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bulmont Προβολή μηνύματος
    Με όλο το σέβας, πιστεύεις πώς είναι εύκολο να κάνει ο μέσος 25άχρονος χρήστης, διάγνωση βλάβης: ''χαλασμένη τρόμπα βενζίνης'';;;;;;

Εγώ πιστεύω πώς κατ' αρχήν θ' αρχίσει να του κάνει κάποιες διακοπές, θα ξεροβήχει,μέχρι να σβήσει ο κινητήρας .

Ο νεαρός λοιπόν γουάναμπι μάστορας θα αλλάξει μπουζί, μπαταρία, φίλτρο, πλατίνες, παπά να το διαβάσει λίγο καλυτερα, μπορεί
    και λάδια χωρίς να ξέρει καν πώς το μηχανάκι του έχει κάτι που λέγετε τρόμπαβενζίνηςκαιπουστοδιαολοειναιαυτοτοκαβλιτζεκι ....
    Βάγγο ναι,είναι εύκολο να κάνει διάγνωση.Όχι από την πρώτη φορά φυσικά αλλά αργότερα όταν θα έχει αποκτήσει μια α εμπειρία κάνοντας τα κόκκινα.
    Έχω δει πολλούς πιτσιρικάδες να λύνουν το παπί/σκουτεράκι στη αυλή τους,σκυφτούς και να μπαχαλεύουν το μηχανάκι τους.Αυτό λοιπόν ονομάζεται μεράκι (το ξέρεις πολύ καλά κι εσύ,το έχεις νιώσει) και αναπόφευκτα θα οδηγήσει και σε βαθύτερες επεμβάσεις.

Συμφωνώ με τον telegono,η τωρινή εποχή ΔΕΝ διακατέχεται 100% από μαλθακούς 'τα θέλω όλα έτοιμα' γουάναμπί μαστόρους,ίσα ίσα που με την άφθονη πληροφόρηση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα το youtube είναι πιο εύκολο να μπεις στο τριπάκι του μαστροχαλαστή με θετικά-κυρίως-αποτελέσματα.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    ....Αυτό λοιπόν ονομάζεται μεράκι .
    Δεν είναι όλοι ''μερακλήδες'' Νικόλα στα 25.............μετά τα 50..........................
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Συνοψίζοντας με μία ιστορία:

Ερώτηση
    Νέο μέλος: Παιδιά μόλις πήρα δίπλωμα κατηγορίας A και ψάχνω μηχανή. Θέλω κανονική μηχανή όχι σκούτερ και παπί. Τι να πάρω με τα 1500€ που διαθέτω για να πηγαίνω στη δουλειά, αντί να παίρνω το λεωφορείο;

Απαντήσεις
    Μέλος 1: Πάρε KLE.
    Μέλος 2: Δε φθάνουν για μοτοσυκλέτα, αλλά είναι μια χαρά για να πάρεις εξοπλισμό ασφαλείας.
    Μέλος 3: Μάζεψε άλλα τόσα και τα λέμε.
    Μέλος 4.: Χρειάζεσαι παπί, όχι μηχανή.
    Μέλος 5: Πάρε ένα χρέπι με 300€, αγόρασε με τα ρέστα ανταλλακτικά και εργαλεία και κατέβασε το service manual. Όταν φέρεις το μοτοσακό σε λειτουργική κατάσταση, θα μπορείς να πιάσεις δουλειά και σαν μηχανικός.
    πάρε ΓΙΑΧΑμπούσα είναι η μόνη σωστή απάντηση
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Δεν είναι όλοι ''μερακλήδες'' Νικόλα στα 25.............μετά τα 50..........................
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Πόσο ξετεντωμα πια ρε σεις;;;
    Δεν χορταινετε.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Δεν χορταινετε.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	αρχείο λήψης.jpg 
Προβολές:	207 
Μέγεθος:	7,6 KB 
ID:	417164
    "ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    και αν ο 50αρης είναι μάστορας ...εκεί να δεις πόσο μερακλής είναι .
    για αυτό προσοχή ποιοι δηλώνουν μάστορες
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Συνοψίζοντας με μία ιστορία:

Ερώτηση
    Νέο μέλος: Παιδιά μόλις πήρα δίπλωμα κατηγορίας A και ψάχνω μηχανή. Θέλω κανονική μηχανή όχι σκούτερ και παπί. Τι να πάρω με τα 1500€ που διαθέτω για να πηγαίνω στη δουλειά, αντί να παίρνω το λεωφορείο;

Απαντήσεις
    Μέλος 1: Πάρε KLE.
    Μέλος 2: Δε φθάνουν για μοτοσυκλέτα, αλλά είναι μια χαρά για να πάρεις εξοπλισμό ασφαλείας.
    Μέλος 3: Μάζεψε άλλα τόσα και τα λέμε.
    Μέλος 4.: Χρειάζεσαι παπί, όχι μηχανή.
    Μέλος 5: Πάρε ένα χρέπι με 300€, αγόρασε με τα ρέστα ανταλλακτικά και εργαλεία και κατέβασε το service manual. Όταν φέρεις το μοτοσακό σε λειτουργική κατάσταση, θα μπορείς να πιάσεις δουλειά και σαν μηχανικός.
    ξεχασες το 6 απο μενα , παρε er-5 με κανα 1200αρι να βρεις την υγεια σου
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Κύριοι, μια-δυο παρατηρησούλες.

1-Μην μου βάζετε πράγματα που δεν είπα.
    2-Δεν είπα πουθενά, παρτε χρέπια να τα αναστήσετε. Είπα ότι κάποιες φορές, γίνεται ΚΑΙ αυτό και σε μερικές περιπτώσεις ΚΑΠΟΙΟΥΣ τους βολεύει.
    3-Δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, αν είναι πιο ακριβό το φτηνό. Είπα ότι κάθε περίπτωση, είναι διαφορετική, βάση και του μοτό, βάση και του αγοραστή.
    4-Αναρωτήθηκα, γιατί γενικά τόσος συντηρητισμός. Δεν έβγαλα, ούτε διατύπωσα κάποιο συμπέρασμα τι κάνει ο μέσος χρήσης μοτό. Αναρωτιέμαι κι εγώ. Απλά δεν δέχομαι ότι είναι τόσο άχρηστος όσο τον παρουσιάζετε μερικοί. Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν είμαι Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τηλέγονε, τι έχεις σπουδάσει; Ποιο είναι το επάγγελμά σου;
    Επειδή νιώθω ότι διέφυγε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Δεν χορταινετε.
    Δουλειά δεν είχε ο διάολος....
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Η εποχή του προσπαθώ να φτιάξω ότι χαλάει δεν πετάω τίποτα γιατί μπορεί να μου χρειαστεί επιμένω να βρω την βλάβη πριν πάω να ακουμπήσω χρήματα σε συνεργείο κλπ έχει περάσει ανεπιστρεπτί . Είμαστε στην εποχή του καταναλωτισμού και όσο εύκολα χαλάνε τα μηχανάκια τόσο εύκολα αγοράζονται . Και δεν μιλάω οικονομικά. Αναφέρομαι στην προσφορά της βιομηχανίας . Νέα παιδιά τα παρατάνε εύκολα στην πρώτη δυσκολία και πάνε παρακάτω .

Η εποχή του έχω χρόνο ελεύθερο και χρήματα διαθέσιμα να ασχοληθώ με το μηχανάκι μου επίσης έχει γίνει πολυτέλεια .
    Κάποιος μίλησε για Αμερική. Απλά εκεί να ξέρετε τυπώνουν χαρτί. Είναι άλλη κατηγορία από μόνοι τους. Όσοι από εμάς εξακολουθούμε και το κάνουμε κλέβουμε χρόνο από την δίκη μας ξεκούραση

Είναι προσωπική επιλογή του καθενός τι θα αγοράσει ποσό θα το αγοράσει και προσωπική κρίση για να στηρίξει αυτή του την επιλογή . Τα μεταχειρισμένα είναι λαχείο . Είτε καλό είτε κακό κάτι θα κρύβει.

Επειδή η μοτοσυκλέτα σταμάτησε να είναι χόμπι ευχαρίστηση κλπ αλλά έγινε και εργαλείο δουλειάς μετακίνησης έχασε αυτήν την : η μοτοσυκλέτα είναι για λίγους. Έχασε τον ρομαντισμό που είχε κάποτε . Βλέπεις κάποιους λίγους λοιπόν που ανασταίνουν μηχανάκια τα βελτιώνουν τα μετατρέπουν . Και αναφέρομαι μόνο σε ερασιτέχνες . Αυτή η κατηγορία είναι οι ΑΑ. Είναι στο αίμα τους . Βλέπουν όλα τα μηχανάκια ιδίως αυτά που είναι παρατημένα και αμέσως σχηματίζουν εικόνες στο μυαλό τους. Πως ήταν πως μπορούν να το επαναφέρουν πως μπορούν να το κάνουν . Και δεν μπαίνει εμπόδιο σε αυτές τις σκέψεις σε αυτές τις εικόνες κόστος σε χρήμα και χρόνο . Τις περισσότερες φορές δεν θα το κάνουν αλλά τις λίγες εκείνες που θα ασχοληθούν γεμίζει τόσο πολύ η καρδιά και αδειάζει άλλο τόσο το μυαλό που μόνο κάτι μπαφους Καλαματιανους ξέρω που το καταφέρνουν αλλά στο τέλος μπορεί να χάσεις και τα δόντια σου.... προτιμώ τα μηχανάκια
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Συχνά, όταν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει χρόνος, ενώ όταν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει χρήμα. Λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν άφθονα και τα δύο.

Πάντως είναι ωραίο να έχεις τις γνώσεις για να συντηρείς μόνος σου τη μοτοσυκλέτα σου. Κάνεις πιο προσεκτική δουλειά και απολαμβάνεις πολλαπλά το αποτέλεσμα. Καμιά φορά γλιτώνεις και το χρόνο από το πήγαινε-έλα στο συνεργείο. Με τη μοτοσυκλέτα δεν έχω τις γνώσεις, αλλά στο ποδήλατο έκανα κάποτε πολλές εργασίες και έπαιρνα ικανοποίηση από αυτό. Πλέον κάνω όσες μου επιτρέπει ο ελεύθερός μου χρόνος.

Στο στρατό είχα γνωρίσει ένα παλικάρι 20 ετών, που εργαζόταν στο συνεργείο του πατέρα του. Είχε πάθος με τα αμάξια και είχε μάθει καλά τη δουλειά. Μπορούσε να αγοράζει, να συντηρεί και να βελτιώνει αμάξια, που ελάχιστοι αντέχουν οικονομικά. Ακόμα και παλιά να ήταν, ό,τι και να έβγαζαν σε φθορές, το επισκεύαζε μόνος του, αφού είχε όλο το χρόνο δικό του και την υποδομή του συνεργείου. Ένα από τα αμάξια που είχε τότε, ήταν ένα BMW M3.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 04/04/2020 στις 10:50.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Συχνά, όταν υπάρχει χρήμα, δεν υπάρχει χρόνος, ενώ όταν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει χρήμα. Λίγοι είναι οι τυχεροί που έχουν άφθονα και τα δύο.

Πάντως είναι ωραίο να έχεις τις γνώσεις για να συντηρείς μόνος σου τη μοτοσυκλέτα σου. Κάνεις πιο προσεκτική δουλειά και απολαμβάνεις πολλαπλά το αποτέλεσμα. Καμιά φορά γλιτώνεις και το χρόνο από το πήγαινε-έλα στο συνεργείο. Με τη μοτοσυκλέτα δεν έχω τις γνώσεις, αλλά στο ποδήλατο έκανα κάποτε πολλές εργασίες και έπαιρνα ικανοποίηση από αυτό. Πλέον κάνω όσες μου επιτρέπει ο ελεύθερός μου χρόνος.

Στο στρατό είχα γνωρίσει ένα παλικάρι 20 ετών, που εργαζόταν στο συνεργείο του πατέρα του. Είχε πάθος με τα αμάξια και είχε μάθει καλά τη δουλειά. Μπορούσε να αγοράζει, να συντηρεί και να βελτιώνει αμάξια, που ελάχιστοι αντέχουν οικονομικά. Ακόμα και παλιά να ήταν, ό,τι και να έβγαζαν σε φθορές, το επισκεύαζε μόνος του, αφού είχε όλο το χρόνο δικό του και την υποδομή του συνεργείου. Ένα από τα αμάξια που είχε τότε, ήταν ένα BMW M3.
    Σε όλα μού τα μηχανάκια εκτός των 2 καινούργιων που πήρα (βεστρομ-κτμ αντβ)έκανα πάντα σέρβις εγώ. Δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Λάδια φίλτρο βενζίνης φίλτρο αέρα μπουζι φρένα και σε κάποιες περιπτώσεις φίλτρο λαδιού.
    Στο φριγουιντ σέρβις εγώ δεν έχω αγγίξει.
    Επειδή είναι 22 χρονών μηχανάκι και επειδή τώρα που μεγάλωσε και το τελευταίο παιδί έχω γίνει πιο ανεξάρτητος και κάνω πιο πολλά χλμ διπλός δε θέλω να βάζω χέρι. Ο μηχανικός θα δει κάτι που εγώ δε θα δω και αυτό το κάτι μπορεί να με γλυτώσει από κάποιο ανεπανόρθωτο κακο.
    καθε μερα ...νεα μερα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ Προβολή μηνύματος
    Σε όλα μού τα μηχανάκια εκτός των 2 καινούργιων που πήρα (βεστρομ-κτμ αντβ)έκανα πάντα σέρβις εγώ. Δεν ήταν τίποτα δύσκολο. Λάδια φίλτρο βενζίνης φίλτρο αέρα μπουζι φρένα και σε κάποιες περιπτώσεις φίλτρο λαδιού.
    Στο φριγουιντ σέρβις εγώ δεν έχω αγγίξει.
    Επειδή είναι 22 χρονών μηχανάκι και επειδή τώρα που μεγάλωσε και το τελευταίο παιδί έχω γίνει πιο ανεξάρτητος και κάνω πιο πολλά χλμ διπλός δε θέλω να βάζω χέρι. Ο μηχανικός θα δει κάτι που εγώ δε θα δω και αυτό το κάτι μπορεί να με γλυτώσει από κάποιο ανεπανόρθωτο κακο.
    Αναρωτιέμαι αν προξενήσει ανεπανόρθωτα κακό αν θα στο πει ή θα προσπαθήσει να το μπαλώσει όπως να'ναι.....
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Αυτό που έχω μάθει από μηχανικούς ποδηλάτων είναι ότι αν προσπαθήσεις να γλιτώσεις χρήματα, αυτά θα είναι από την ποιότητα της εργασίας. Δύσκολα θα μειώσει ο μηχανικός τις προσδοκίες του για ωριαία αμοιβή, σε μία περίοδο όπου τα περισσότερα επαγγέλματα αμείβονται λιγότερο από σε σχέση με πριν από 15 χρόνια. Οπότε ακούς τι έχει να σου πει, αξιολογείς τις δικές σου προσδοκίες και αποφασίζεις.

Φυσικά έχεις μέτριες προσδοκίες και παραμένεις επιφυλακτικός, διότι ακόμα και ο πιο καλός ενδέχεται να έχει κακές στιγμές. Δεν περιμένεις τέλεια δουλειά από τρίτον. Τέλεια δουλειά μπορείς να κάνεις μόνος σου, αν είσαι γνώστης. Ο επαγγελματίας σχεδόν πάντα παλεύει με το ισοζύγιο χρόνου-χρήματος. Γι' αυτό, αν έχεις τη δυνατότητα, καλό είναι να πηγαίνεις το όποιο όχημά σου σε περίοδο μη αιχμής.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. περί μεταχειρισμένων μηχανών για πόλη
    από georgeww στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 09/01/2020, 22:14
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 26/02/2009, 04:42
  3. Supersport μόνο το CH.L. τελικά;
    από Gandalf dr685sm στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2006, 11:27