για καπνισμα χασισιου μιλησεςΑρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Εγώ δε μίλησα για "τσιγαριλίκι". κάποιο λάθος κάνεις.
δηλαδη τσιγαριλικι
εσυ πως το εννοεις
για καπνισμα χασισιου μιλησεςΑρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Εγώ δε μίλησα για "τσιγαριλίκι". κάποιο λάθος κάνεις.
δηλαδη τσιγαριλικι
εσυ πως το εννοεις
Don'tand drive just :a44: and fly
ο καγκουρας...![]()
![]()
Χασίς. Το φύλλο του χασισόδεντρου. Τίποτα άλλο. Το τι άλλο θα βάλεις μέσα δεν επηρρεάζει το τι κάνει το χασίς.
ρε tsiro το ηξερα οτι θα πεις αυτοΑρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Χασίς. Το φύλλο του χασισόδεντρου. Τίποτα άλλο. Το τι άλλο θα βάλεις μέσα δεν επηρρεάζει το τι κάνει το χασίς.
θα μας τρελανεις
η' κανεις οτι δεν καταλαβαινεις
σκετο δεν προκειτε να το καπνισεις
αρα οταν μιλας για καπνισμα του χασις εννοειτε οτι μπαινει και κανονικο
και οποιος πει οτι το καπνιζει σκετο αυτος και αν ειναι καμμενος
αρα οταν μιλας για καπνισμα χασις εξυπακουετε και καρκινος
οκ??
do you understand??![]()
ο καγκουρας...![]()
![]()
Δε καταλαβαίνω ποιό είναι το σημείο που δυσκολεύεσαι. Όταν μιλάμε για το χασίς, μιλάμε για το χασίς. Μόνο του. Μόνο του, δεν προκαλεί καρκίνο. Αυτό. Τελείωσε.
Το αν το καπνίσεις με κάτι άλλο, αυτό σημαίνει οτι το κάτι άλλο προκαλεί ό,τι προκαλεί, όχι το χασίς.
Μη συγχέεις πράματα.
πολλα παραισθισιογονα ,μεσκαλινες,χασισια,βοτανια ,μανδραγορες,και λοιπα ματζουνια ηταν καποτε ενταγμενα και απολυτα αξιοποιημενα στις περισσοτερες κουλτουρες του πλανητη μεχρι σημερα.καποιοι τα χρησιμοποιησαν για θρησκευτικους λογους ,καποιοι για καταπραιντικα εναντιον πασης φυσεως πονους σωματικους και ψυχικους και καποιοι απλα για ταξιδια του μυαλου.
αρα λοιπον κατι υπαρχει,και εχει καποιο ενδιαφερον.
Ενα μεγαλο σφαλμα της δυτικης κοινωνιας ειναι οτι μεσα απο την επιστημονικη διαδικασια αναγκαζεται να ξαναανακαλυψει τα παντα.
Ετσι εξαφανισαμε ενα σωρο λαους και κουλτουρες χωρις πρωτα να μαθουμε τι ειχαν να μας πουν.Δε φτανουν χιλια χρονια για να ξαναανακτησουμε αυτες τις χαμενες γνωσεις:πχ.οικολογια απο τους ινδιανους και τους μαυρους,ή τις χρησεις
των ουσιων που βιαστηκαμε να απαγορευσουμε και να βαφτισουμε βλαβερες.Επειδη απλα ειχαν βγει απο την κουλτουρα του να ζεις "ορθα"
Στην τελικη:
"Αψινθος Δατουρα υποκυανος,
ιψηκοινος ελεβορος και κονυον
Ολες οι πικριες και τα δηλητηρια
Τα φυλλα και τα ανθη τα πικρα θα δωσουν
για να γινουν οι μεγαλες ανθοδεσμες"
Καβαφης (και δε μιλαει μονο για λουλουδια)
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Οπως καταλαβαινεις δεν καταληγουμε πουθενα.Εσυ εισαι κατα του οτιδηποτε θολωνει το μυαλο , εγω απο την αλλη γουσταρω που και που να πινω για διαφορους λογους καθε φορα.Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Η μπύρα, μεταξύ άλλων περιέχει και σημαντικές ποσότητες μαγνησίου και βιταμίνης Α.
Το κόκκινο κρασί (λιγότερο τα άλλα) μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων και σημαντική μείωση στη θνησιμότητα.
Το 'έρθουμε στο κέφι' τί ακριβώς σημαίνει; να ζαλίστεις και να μη σε νοιάζει αν πεις κάτι που δε θα έλεγες νηφάλιος;
Πως; Για να πεις κατι που δεν θα ελεγες νηφαλιος πρεπει να εχεις γινει λιωμα.Εφοσον ρωτας τι σημαινει "να ερθουμε στο κεφι" δεν μπορω να σου απαντησω.Ειναι ισως αυτη η ευχαριστη χαλαρωση που νοιωθει καποιος μετα απο 1-2 ποτηρια κρασι.
Άλλοι πίνουν για το αλκοόλ, θέλουν να τους επηρρεάσει. Άλλοι πίνουν γιατί τους αρέσει το κρασί (η γεύση του), όμως δε θέλουν να τους επηρρεάσει το αλκοόλ.
Κάλυψα, νομίζω, κάθε περίπτωση.
Μονο για τη γευση ; Δεν νομιζω.
Παραδειγμα."Κωστα εφερα απο το χωριο ενα κοκκινο-τσιπουρο-τσικουδια αλλο πραγμα."Και φευγει το μπουκαλι για πλακα.
Ουτως η αλλως ομως το κρασι ειναι αλληλενδετο αναγκαστικα με το αλκοολ.Διοτι ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο , παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει.Τη γυναικα μου παντως ενα ποτηρι κρασι την ζαλιζει ευχαριστα.
Νοιώθουν, δηλαδή, δειλοί. Και για να μην ακούσω αντιδράσεις, δεν χαρακτηρίζω κανένα, μόνο επαναλαμβάνω αυτό που είπες με άλλη λέξη. "Για να πάρουν θάρρος" = "νοιώθω δειλός". Αυτός που χρησιμοποιεί ουσίες για να πάρει θάρρος, χωρίς αυτές, νοιώθει δειλός. Δεν έχει αρκετή αυτόπεποίθηση.
Ναι , υπαρχουν και αυτοι οι οποιοι σκεφτονται πολυ , ειναι ευαισθητοι και με λιγο ποτο χαλαρωνουν . Οι ντροπαλοι. Και αλλες κατηγοριες ανθρωπων.
Υπαρχουν πολλοι λογοι που πινει ενας ανθρωπος.Εγω ανεφερα μια.Να πω και αλλες.Για να ξεχασει.Για να διασκεδασει. Για να του φυγει το αγχος.Για τη γευση (αντε).Γυρνωντας απο τη δουλεια πινει και ενα ουισκακι να χαλαρωσει.Και αλλα.
Και οχι δεν ειναι "δειλοι".Και οχι το ποτο δεν ειναι η λυση στην εμφυτη πολλες φορες ντροπαλοτητα τους.Βοηθαει ομως
Το κόκκινο κρασί και η μπύρα, με μέτρο, κανουν καλό στην υγεία. Έχει αποδειχθεί σε ένα σωρό μελέτες και οι τελευταίες είναι ακόμα πιό σίγουρες.
Ανάλυση με αναφορές.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alcohol...dical_research
Σε τί μέτρο θα καπνίσεις χασίς και θα σου κάνει καλό στην υγειά σου ;
Όσο λιγότερο χρησιμοποιείς, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μειώνεις τη ζημιά που σου κάνει. Tο μόνο καλό που έχει είναι ότι δεν προκαλεί καρκίνο. Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν). Δεν υπάρχει δόση που να κάνει, σαφώς, καλό. Έχει αντιεμετικές ιδιότητες σε περιορισμένη δόση, αλλά αυτό το έχει και η κοκακόλα (και sprite και fanta) αν αφαιρέσεις το ανθρακικό και τη δίνεις λίγη λίγη.
Ανάλυση με αναφορές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabi...ts_of_cannabis
Καταλήγω στο εξής. Σε μέτρια δόση το κόκκινο κρασί και η μπύρα είναι ευεργετικά. Κάνουν καλό στην υγεία του ανθρώπου. Σε υπερβολική δόση, δεν κάνουν καλό (γι'αυτό, εξ'άλλου, χαρακτηρίζεται και υπερβολική). Υπερβολική είναι η δόση όταν αρχίζει το αλκοόλ και σε επηρρεάζει. Ένα-δύο ποτήρια κόκκινο κρασί, ανάλογα τον σωματότυπο, είναι το επιθυμητό. Αντίστοιχα για τη μπύρα. Αντίθετα, το χασίς είναι μόνο επιβλαβές. Ανάλογα με τη δόση, από ελάχιστα ως πολύ. Σε καμία δόση δεν είναι ευεργετικό.
Ευεργετικο μπορει να μην ειναι για τη σωματικη υγεια αλλα οπως διαβασα και στο λινκ που εδωσες ουτε επιβλαβες , τουλαχιστον οχι παραπανω απο το τσιγαρο.Αλλα ουτως η αλλως στη ζωη μας κανουμε και πραγματα που ξερουμε οτι δεν ειναι καλα για μας απλα και μονο επειδη γουσταρουμε.Και αλκοολ δεν ειναι μονο το κρασι.
Τουλαχιστον συμφωνουμε οτι ειμαστε κατα της καταχρησης.Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο αλκοολικους η εξαρτημενους γενικοτερα.
Παντως τοσες χιλιαδες κοσμος καθε μερα στα μπαρ , στα καφενεια ,στις ταβερνες , στα εστιατορια δεν πινει για τη γευση.Διαλεγει το αλκοολουχο ποτο του με βαση τη γευση αλλα πινει να χαλαρωσει και να διασκεδασει.Ενιοτε και να ξεφυγει απο τη ρουτινα της καθημερινοτητας.![]()
Keep on rocking in a free world !!!
...Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν). εσυ το εγραψες
ε λοιπον αυτο που εγραψες δεν στεκει
ειναι ατοπο
γιατι το χασις και το κανονικο τσιγαρο(ειναι καρκινογονο)
ειναι αλληλενδετα δεν τα ξεχωριζεις στο καπνισμα
γκεγκε
ο καγκουρας...![]()
![]()
Δε βιαστήκαμε να απαγορεύσουμε ούτε να βαφτίσουμε βλαβερές τις όποιες ουσίες. Είναι βλαβερές. Μάλιστα, θα έλεγα ότι η βλακεία του ανθρώπου τον έχει βλάψει πάρα πολύ: παλιότερα ψεκάζαν τις παραλίες με DDT γιατί νομίζαν ότι κάνει καλό... Μετά ήρθαν οι μελέτες και δείξαν τη μαλακία. Παλιότερα, δίναν στους ανθρώπους ραδιενεργό νερό, νομίζοντας ότι κάνει καλό. Άλλοι παλαβοί πίνουν νερό με ασήμι νομίζοντας ότι τους κάνει καλό.
Αν μη τη άλλο, θα έλεγα ότι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από τη βλακεία τους και την περιέργειά τους.
Οχι ρεΑρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
...Έχει, πιθανολογικά, αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά μόνο και μόνο επειδή μπορεί να σκοτώσει κύτταρα(τα καρκινικά κύτταρα δε λένε να πεθάνουν). εσυ το εγραψες
ε λοιπον αυτο που εγραψες δεν στεκει
ειναι ατοπο
γιατι το χασις και το κανονικο τσιγαρο(ειναι καρκινογονο)
ειναι αλληλενδετα δεν τα ξεχωριζεις στο καπνισμα
γκεγκε
Οταν καπνιζεις τσιγαριλικι τον καρκινο τον παθαινεις απο την πισσα και οχι απο το χασις.
Και δεν ειναι αλληλενδετα.Υπαρχουν και αλλοι τροποι να πιεις αλλα μη τους αναφερουμε τωρα.Πιες μια μπυρα![]()
Για μια ακόμα φορά.
Το χασίς σαν ουσία, μόνο του, δεν προκαλεί καρκίνο.
Όταν το καπνίζεις μαζί με κάτι άλλο, δεν είναι το χασίς που προκαλεί καρκίνο, μα το άλλο.
Ποιό δε στέκει; Ότι, πιθανόν, το χασίς να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες; Σε ελεγχόμενο περιβάλλον πολλά πράματα άκρως θανατηφόρα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικό σκοπό. Δεν είναι η συζήτηση για αυτές τις περιπτώσεις, εκτώς και αν θες να μου πεις ότι η ραδιενέργεια δεν είναι κακό να τη φας στη μάπα επειδή τη χρησιμοποιούν στο νοσοκομείο.ε λοιπον αυτο που εγραψες δεν στεκει
Μάλιστα.Ειναι ισως αυτη η ευχαριστη χαλαρωση που νοιωθει καποιος μετα απο 1-2 ποτηρια κρασι.
Που θες να καταλήξεις; Το "Διοτι ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο , παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει." δε βγάζει νόημα. Το "Διότι" που πάει;Μονο για τη γευση ; Δεν νομιζω.Παραδειγμα."Κωστα εφερα απο το χωριο ενα κοκκινο-τσιπουρο-τσικουδια αλλο πραγμα."Και φευγει το μπουκαλι για πλακα.
Ουτως η αλλως ομως το κρασι ειναι αλληλενδετο αναγκαστικα με το αλκοολ.Διοτι ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο , παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει.Τη γυναικα μου παντως ενα ποτηρι κρασι την ζαλιζει ευχαριστα.
Ναι, αυτό λέω και γώ. Δεν είναι η καλή λύση. Μπορεί να τον βοηθήσει να βγει απο τον φαύβλο κύκλο του "είμαι ντροπαλός" -> "Δυσκολεύομαι να μιλήσω στους ανθρώπους" - > "δεν αποκτώ αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μου" -> "είμαι ντροπαλός"Και οχι το ποτο δεν ειναι η λυση στην εμφυτη πολλες φορες ντροπαλοτητα τους.Βοηθαει ομωςΔεν το διάβασες καλά μου φαίνεται. Δεν συγκρίνω το τσιγάρο με το χασίς, επομένος δε με νοιάζει η σύγκρισή τους.Ευεργετικο μπορει να μην ειναι για τη σωματικη υγεια αλλα οπως διαβασα και στο λινκ που εδωσες ουτε επιβλαβες , τουλαχιστον οχι παραπανω απο το τσιγαρο.
Αυτονόητο. Δεν χρειαζόταν να το αναφέρεις. Δεν αντικρούει αυτά που λέω.Αλλα ουτως η αλλως στη ζωη μας κανουμε και πραγματα που ξερουμε οτι δεν ειναι καλα για μας απλα και μονο επειδη γουσταρουμε.
Αλκοόλ είναι μια συγκεκριμένη χημική ένωση. Εγώ μίλησα για το κόκκινο κρασί και τη μπύρα, ότι κάνουν καλό.Και αλκοολ δεν ειναι μονο το κρασι.
οπως το ειπες να πιεις και οχι να καπνισειςΑρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Οχι ρε
Οταν καπνιζεις τσιγαριλικι τον καρκινο τον παθαινεις απο την πισσα και οχι απο το χασις.
Και δεν ειναι αλληλενδετα.Υπαρχουν και αλλοι τροποι να πιεις αλλα μη τους αναφερουμε τωρα.Πιες μια μπυρα![]()
ρε δεν καταλαβαινετε ελληνικα![]()
το ξερω οτι υπαρχουν πολυ τροποι να κανεις χασις
τελικα δεν βγαινει πουθενα
![]()
εστω για εμενα
:a34:
![]()
![]()
ο καγκουρας...![]()
![]()
Εγω μίλησα για το χασίς. Σαν φυτό. Τίποτα άλλο. Αν δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις αυτό από το "κάπνισμα" του χασίς, δικό σου το πρόβλημα. Εγώ και ο stavrogin συννενοηθήκαμε και κατάλαβε τι είπα, άσχετα αν συμφωνεί μαζί μου ή όχι. Δε με νοιάζει ο άλλος να συμφωνεί μαζί μου, δεν είναι η συμφωνία το θέμα, είναι η κατανόηση του τι λέει ο κάθε ένας.
Ουτως η αλλως ομως το κρασι ειναι αλληλενδετο αναγκαστικα με το αλκοολ.ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ ; ΔΙΟΤΙ ακομα και εαν δεχτουμε οτι πινουν ενα δυο ποτηρακια για τη γευση μονο ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ παει να πει οτι δεν ειναι δυνατοι ποτες οποτε και αυτο το λιγο τους χτυπαει.ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΗ ΖΑΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ.
δεν μιλησες για το φυτο αλλα για το καπνισμα τουΑρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Εγω μίλησα για το χασίς. Σαν φυτό. Τίποτα άλλο. Αν δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις αυτό από το "κάπνισμα" του χασίς, δικό σου το πρόβλημα. Εγώ και ο stavrogin συννενοηθήκαμε και κατάλαβε τι είπα, άσχετα αν συμφωνεί μαζί μου ή όχι. Δε με νοιάζει ο άλλος να συμφωνεί μαζί μου, δεν είναι η συμφωνία το θέμα, είναι η κατανόηση του τι λέει ο κάθε ένας.![]()
μη με βγαλεις τρελο
:hypnotize
ο καγκουρας...![]()
![]()