Σελίδα 1 από 16 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 230

Θέμα: Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς

Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς

Όχι δεν είναι διαφήμιση του υπουργείου υγείας, ούτε καμιά δακρύβρεχτη ιστορία για να κόψετε τα ναρκωτικά, ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι κάνει, μερικές φορές μπορεί να ωφεληθεί όμως κάποιος από απλές παρατηρήσεις. Το τι έχω κάνει προσωπικά είναι άσχετο, μερικά από τα παρακάτω είναι αυτοβιογραφικά, μερικά έχουν βάσεις σε βιβλιογραφία ατόμων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα ναρκωτικά χωρίς να δαιμονοποιούν τα ναρκωτικά κατ'ανάγκη (τη βιβλιογραφία ψάξτε να τη βρείτε μόνοι σας).

Με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας πάνω στο θέμα, με ενδιαφέρουν όμως και τα φιλαράκια μου που έχω χάσει επαφή και μπορεί να τη πατήσουν σαν αρχάριοι -το έχω ξαναπεί ότι δεν ακουμπάω αλκοόλ και ναρκωτικά εδώ και χρόνια, με χαλάνε.

Είναι γεγονός ότι το χασίς επηρεάζει το σχετικό με την ισορροπία κέντρο του εγκεφάλου, άρα καταρχήν μη διαννοηθεί κανείς να οδηγεί αφού έχει κάνει χρήση -είτε στο καπάκι, ή μετά από μερικές ώρες. Εκτός από την αδυναμία να αντιδράσεις, και τη μειωμένη αίσθηση του βάθους που δε βοηθά, συχνά η προσοχή σου πηγαίνει βόλτα, και το ίδιο συχνά υποτιμάς καταστάσεις -φυσικά μερικά από τα πιο πάνω είναι κοινά και στη χρήση αλκοόλ. Αυτές όμως είναι οι άμεσες συνέπειες.

Οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες έχουν να κάνουν με την επίδραση των ενεργών συστατικών της κάνναβης στον ψυχικό κόσμο του ατόμου και κατ'επέκταση στους γύρω του (ειδικότερα στο φιλικό του περιβάλλον). Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει ο ίδιος ο άνθρωπος (χρήστης) -συχνά δε φταίει το ναρκωτικό, ψυχικές διαταραχές που προυπάρχουν σε νηπιακή κατάσταση, άλλά και κοινές ασθένειες του αιώνα (όπως η κατάθλιψη) αντί να καταπραϋνονται με τη μετρημένη χρήση, με τη καθημερινή και ολοένα και αυξανόμενη χρήση (όσο και να το παιδεύεις, άν πίνεις συχνά θες περισσότερο για να σε πιάσει) διογκώνονται και οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα, και αυτό βασίζεται πιο πολύ στην ικανότητα του εγκεφάλου να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις είτε αυτές είναι πλασματικές είτε όχι. Ο συνδυασμός χασίς και αλκοόλ σε αυτή τη φάση είναι πιο επιζήμιος.

Η συχνή χρήση με λίγα λόγια μπορεί να έχει τα εξής (ορατά συνήθως από σχετικούς) αποτελέσματα:

Αυξημένο άγχος όταν δεν κάνεις χρήση.

Αύξηση του εγωισμού, με επιπτώσεις στην επικοινωνία με τους φίλους και συνεργάτες (συχνά επιμένεις πιο έντονα από ότι συνήθως για κάτι χωρίς απαραίτητα να έχεις δίκιο, και η ομαδική εργασία ή ψυχαγωγία συχνά πάει περίπατο).

Αύξηση των όποιων εμμονών ή κολλημάτων που κουβαλάς -με αναμενόμενες εσωτερικές διαμάχες.

Κυκλοθυμικά επεισόδια, και εφόσον υπάρχει έδαφος, εκδηλώνονται διαταραχές, όπως χρόνια ή μανιακή κατάθλιψη κλπ.

Αδυναμία συγκέντρωσης σε κάποια εργασία, χόμπυ, ή έλλειψη ενδιαφέροντος για φίλους, σχέσεις κλπ (ακόμα και σε πράγματα ή πρόσωπα που παλαιότερα ήταν ζωτικής σημασίας για τον χρήστη). Αυτό το τελευταίο το βρίσκω απλά Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο. Η ζωή μου είναι γεμάτη πράγματα που κάνω επειδή τα αγαπάω και ανθρώπους (και ζώα) που αγαπάω. Ψυχρά τομάρια χωρίς αισθήματα βλέπω συχνά στη τηλεόραση (πχ πολιτικούς), δε γουστάρω να καταντήσω σαν κι αυτούς.

Πιθανές λύσεις.

Οι λύσεις που εφαρμόζωνται σήμερα από το περιβάλλον ενός χρήστη γι'αυτόν είναι επιεικώς απαράδεκτες (χειρότερες βέβαια είναι αυτές που αφορούν ένα χρήστη ηρωίνης αλλά αυτό είναι -ίσως- μια άλλη ιστορία). Η κοινωνική επανένταξη δεν ταυτίζεται πάντοτε με τη θεραπεία του χρήστη από τις επιπτώσεις της ίδιας της κοινωνίας σε αυτόν -είναι γνωστό ότι ευαίσθητα άτομα με καλλιτεχνικές ανησυχίες είναι πιο ευάλωτα και στη κατάθλιψη άλλα και στην απομόνωση (είναι απόλυτα φυσιολογικό για μερικούς από εμάς να συνεχίζουμε να μην θέλουμε να ενταχθούμε σε μια κοινωνία ηλιθίων σαν τη σημερινή).

Ο ίδιος ο χρήστης θα μπορούσε να αναζητήσει την καλλιέργεια του πνεύματος, να στραφεί στη τέχνη καθώς και να αρχίσει τις βόλτες, και να τολμήσει να αναζητήσει ανθρώπους με κοινά σημεία συζήτησης , και πιθανά ανοιχτό μυαλό, σαν αντίδοτο στο καθημερινό βομβαρδισμό από αηδίες αλλά και στα drugs. Το να είσαι δημιουργικός σύντομα μπορεί να θεωρηθεί παράνομο και να απαγορευτεί, αλλά ακόμα προλαβαίνεις να προσπαθήσεις. Και δε χρειάζεται να πίνεις 5 γάρα την ημέρα για να νοιώθεις τζάμι -όλα είναι στο κεφάλι σου.

Άν υπερβάλλεις σε ότι πίνεις, έχε το νου σου καλού κακού στα παραπάνω...

εγώ δεν ξεχωρίζω οτιδήποτε ένας άνθρωπος πίνει/καπνίζει/ρουφάει και του αλλάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου του.

Οτιδήποτε από αυτά, ακόμα και αν κοπανήσεις το κεφάλι σου με ένα σφυρί, θα σου αλλάξει τα μυαλά με τον Α ή Β τρόπο. Ο ακριβής χαρακτήρας αυτής της αλλοίωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας μου είναι αδιάφορος. Η δικαιολόγηση αυτού είναι απλή: Το ότι ο εγκέφαλος πάυει να λειτουργεί φυσιολογικά είναι πολύ σημαντικότερο από το να περιγράψουμε πως δυσλειτουργεί.

Προσωπικά, όποτε δοκίμασα οτιδήποτε δε μου άρεσε καθόλου η επιρροή που μου ασκούσε: Τιμώ την πνευματική διαύγεια.

Θεωρώ το μυαλό μου και τη λειτουργία του αρκετά πολύτιμα για να το πειράζω.

Το irksome έχει πλάκα.

Φυσικά το να πιείς ένα ποτήρι μπύρα ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, κάνει καλό.

Re: Μεσοπρόθεσμες συνέπειες της συχνής χρήσης χασίς

φιλε zireous απο τα ποστ σου που εχω διαβασει μου δινεις την εντυπωση πως εισαι καθηγητης,γυμνασιαρχης ή διακος της ενοριας,κανω λαθος?
    θελω να σ'ευχαριστησω για τις συμβουλες που μας δινεις κατα καιρους κ μας βαζεις στον ιδιο δρομο!
    θα ηθελα να κανω καποιες παρατηρησεις,γιατι νομιζω οτι δεν στα ειπαν κ πολυ καλα ή δε προσεχες οσο επρεπε οταν συνελεγες τις πληροφοριες σου απο της πηγες(?) σου που θες να ψαξουμε μονοι μας να βρουμε!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    φυσικά μερικά από τα πιο πάνω είναι κοινά και στη χρήση αλκοόλ. Αυτές όμως είναι οι άμεσες συνέπειες.

oι παρενεργιες των 2 αυτων ναρκωτικων ειναι σχεδον ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ
    το αλκοολ βοηθα στην καταστολη των ηθικων κατα βαση κ γενικοτερων φραγμων.βοηθα στην κοινωνικοτητα.
    κ το χασις προσφερει γενικοτερη καταστολη,νευρικου συστηματος,κοινωνικων επαφων.Βοηθα στην διευρηνση οριζοντων καλλιτεχνικων εριθισματων.(βλεπε Club des Hashischins)
    οδηγικα:το αλκοολ σε κανει να υπερεκτιμας τις δυνατοτητες σου ενω το χασις σου μειωνει τα αντανακλαστικα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous

(όσο και να το παιδεύεις, άν πίνεις συχνά θες περισσότερο για να σε πιάσει)
    κι ομως το χασις δε σου δημιουργει εθισμος(αυτο που λες παραπανω)
    ισως μια εξη δλδ να θες να ξανακανεις χρηση.
    απο'κει βγαινει κ η εκφραση "κολλημενος" !!!!!

Δικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι κατακρητεα η χρηση χασις οταν υπαρχει μετρο,δεν ειναι πιο επικυνδινη απο το αλκοολ κ μπορεις να την ελενξεις οσο μπορεις να ελενξεις κ το ποτο,ισως κ περισσοτερο.
    σε καποιες χωρες οπως ξερετε ειναι νομιμο κ ειναι ενα κομματι της εθνικης οικονομιας με θετικα αποτελεσματα απο εναντια των ναρκωτικων (εννοω τη ηρωινη γιατι απο ΟΛΑ τα ναρκωτικα αυτη ειναι που σε οδηγει στο ΘΑΝΑΤΟ με μαθηματικη ακριβεια)
    Σκεφτητε οτι καποτε στην αμερικη το αλκοολ απαγορευταν δια ροπαλου (βλεπε ποτοαπαγοευση) ενω η μαριχουνα ηταν ΝΟΜΙΜΗ!
    Στη τελικη ενας χρηστης χασις βρισκεται υπο καταστολη κ θα αποφυγει καθε ειδους "τσαμπουκα" κατι το οποιο πολυ ευκολα μπορει να δημιουργισει καποιος υπο την επιροια αλκοολ.
    Ακομα κ την τηλεοραση την θεωρω πιο επικυνδινο ναρκωτικο!

με αλλα λογια
    ναι στη χρηση
    ΟΧΙ στη καταχρηση!

:a44: :a47:
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Ένα από τα προβλήματα που έχουν ειπωθεί είναι και αυτό της γονιμότητας! Για σκέψου.. Επίσεις ναι-μεν ελέγχεται η χρήση και η εξάρτηση σχετικά ευκολότερα από άλλα, αλλά μετά από καμιά βδομάδα παύσης τα νεύρα πιάνουν κόκκινα!!!..φυσική αντίδραση του οργανισμού που τον έχεις μάθει να είναι ΜΑΛΑΚΑΣ!!.- Σε εκείνο το σημείο λοιπόν αρχίζει ο φαύλος κύκλος, διότι με ένα πουστροτσίγαρο αισθάνεσαι να παίρνεις και πάλι τα ίσια σου :a31:.Τώρα όσον αφορά την ηρωίνη ..εντάξει..πιο αποτελεσματικός θάνατος αφού θα έχεις καταφέρει να στείλεις και όλη την οικογένεια (τουλάχιστον)!..που και πάλι το συζητάμε..(βλέπε χρήση και στούκα σε κολόνα )αλλά.. για λίγο υπομονή..ακόμα είμαστε στην αρχή, δεν έχουμε δει πως θα καταλήξουν όλοι αυτοί που έχουν καταπιεί μερικές εκατοντάδες κουμπάκια,τριπάκια και ένα σωρό άλλες παραπλήσιες παπαριές. Για την ώρα θαυμάζουμε αυτό το "υπέροχο" εγκεφαλικό κλάσιμο-κάψιμο!! με απρόβλεπτες σχετικά συνέπειες όταν το κοτέρ θα γράφει 40 ή 50. Και κάτι ακόμα..σε μερικές χώρες δεν είναι τόσο απλή και ευσυνείδητη η νόμιμη και ελεύθερη χρήση..δήθεν για καταπολέμηση..μια χαρά βολεύει το να σε έχει 1ον: να κοιμάσαι με τα τσαρούχια σα ζώον ανίκανος να αντιδράσεις, διότι δεν έχεις τα περιθώρια λόγο χρήσης + 2ον:να είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό σε όλες τις τράπεζες γνωστές και άγνωστες...σιγά μη πεις ποτέ ξανά για δικαιώματα και απεργίες...χέστηκες!!!!
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    ας ειναι καλα οι καπνοβιομηχανιες

αν δεν ηταν αυτες θα σου'λεγα αν ηταν ελευθερο η' οχι

για σκεψου ποτε αρχισαν να κυνηγανε τους χασικληδες

οταν πηραν τα πανω τους με τις διαφημησεις (κυριως απο αμερικη) τα κοινα τσιγαρα (αρχες '60)

για να μην παρεξηγηθω (αν και δεν εχω προβλημα) δεν κανω τωρα χρηση (ας ειναι καλα το κρατος που το εχει παρανομο)

εχω κοψει μεχρι και το κοινο τσιγαρο

και μη μου πει κανεις οτι το χασις κανει χειροτερη ζημια απο τα κοινα

αλλα οπως κυνηγανε το χασις (το κρατος εννοω) δεν κυνηγανε το αλλο (φυσικα για το αλκοολ προτεινω να απαγορευτει)

βλεπε φορους

το αλλο θα το 'παραγαγε' ο καθενας μονος του και ετσι δεν συμφερει

''''Και κάτι ακόμα..σε μερικές χώρες δεν είναι τόσο απλή και ευσυνείδητη η νόμιμη και ελεύθερη χρήση..δήθεν για καταπολέμηση..μια χαρά βολεύει το να σε έχει 1ον: να κοιμάσαι με τα τσαρούχια σα ζώον ανίκανος να αντιδράσεις, διότι δεν έχεις τα περιθώρια λόγο χρήσης + 2ον:να είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό σε όλες τις τράπεζες γνωστές και άγνωστες...σιγά μη πεις ποτέ ξανά για δικαιώματα και απεργίες...χέστηκες!!!!''''

1ον φιλε μου στην ολλανδια που το εχουν ελευθερο πως εχουν καλυτερους ρυθμους ζωης , καλυτερο βιοτικο επιπεδο , καλυτερη αναπτυξη??

2ον ενω εδω που το εχουν παρανομο δεν μας εχουν πηξει τα χρεη??

αυτη ειναι μεγαλη συζητηση και δεν ειναι σωστο να γινετε τοσο ανοικτα γι'αυτο με προσοχη τι λεμε
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

1ον:To 2o δεν είναι αποτάλασμα του 1ου απλά και τα δύο μαζί είναι ένα υπέροχο πακέτο για να πετύχει ένα κράτος αυτό που περιγράφω νωρίτερα και 2ον: θεωρείς καλύτερο βιοτικό επίπεδο το γεγονός του ό,τι έχει αναλάβει το κράτος για παράδειγμα στους τακτικούς πελάτες ηρωίνης να παρέχει το ίδιο δωρεάν διάθεση τις σύριγκες; ή μήπως την αδιαφορία των πολιτών για το αν ζεις ή αν πέθανες; Βέβαια έχει και τα θετικά του το Amsterdam..παρτάκια κλπ..μόνο εγώ είμουν ο μαλάκας που ξύλιασε όταν έξω από s\m κάποια έπαιρνε πίπα σε κάποιον..έτσι..χαλαρά.. :a19:

Εγώ τα βλέπω απλά τα πράγματα, γιατί δεν έχω βρει λόγους να τα δω "περίπλοκα". Ούτε κρυμμένες σκοπιμότητες ούτε τίποτα.

Το "κράτος" αφήνει τα τσιγάρα και το αλκοόλ νόμιμα, όχι επειδή αυτά είναι "καλά" και το χασίς "κακό", μα μόνο και μόνο επειδή τα φορολογεί. Το "κράτος" δεν το ενδιαφέρει καμία ηθική. Η ιστορία το έφερε έτσι που ο καπνός είναι "καλός" και το χασίς όχι.

Φυσικά αυτή η σύγχιση μεταξύ "νόμιμου" και "καλού" έχει μπει τόσο βαθυά στα μυαλά των ανθρώπων που αμα τους πεις "καπνίζω χασίς πότε-πότε γιατί είναι λιγότερο επιβλαβές από το τσιγάρο", θα φρίξουν (και θα σου κόψουν την καλημέρα, αν είναι φρέσκια γνωριμία), ενώ αν πεις "πήγα και έγινα στιλιάρι από το τσίπουρο!" θα χαμογελάσουν με κατανόηση και συμφωνία. Αν δεν καπνίζεις, μάλιστα, θεωρείσαι παρείσακτος και μην τολμήσεις να ζητήσεις να μη σε ενοχλεί ο καπνός του αλλουνού... έχει δικαίωμα ο άλλος να καπνίζει!

Προσωπικά, μου αρέσει πάρα πολύ η πνευματική διαύγεια και γι'αυτό αποφεύγω οτιδήποτε την διαταράσει. Μπύρα μια στο τόσο και αν.

Αν κάποιος πει "το τάδε κάνει τη σκέψη ακόμα πιό διαυγή" θα του θυμίσω ότι ο εγκέφαλός του σε εκείνη την κατάσταση λειτουργεί εκτός προδιαγραφών. Όσο για την διαύγεια, πρόκειται περί ψευδαίσθησης/παραίσθησης.

Δεκτόν. καφέ πίνεις;

μα και εδω αδιαφορουν αν ζει καποιος η' αν πεθαινει

και αν το κρατος δινει καποιες παροχες διχνει εστω ελαχιστα οτι ασχολειτε με το προβλημα

εδω στα παλια τους τα παπουτσια

ο καγκουρας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Respect
    Δεκτόν. καφέ πίνεις;
    Ναι, βοηθάει το ήπαρ. espresso. Με μέτρο, και πολύ νερό.

Άρα..δε μιλάμε για καλήτερο βιοτικό επίπεδο (επί της ουσίας) αλλά για σύγχρονες πραγματικότητες επικαλυμένες με μπόλικη σαπίλα και ωραίο αμπαλάζ!!

εστω

οσο για τον καφε και εγω εσπρεσο

ο φραπε κανει κακο στην υγεια

ο καγκουρας...

Σχεδόν Αρτιμελής Το avatar του/της xtrm600
    Η αλήθεια για το χασίς και τις παρενέργειές του είναι μία:
    1)Τυφλώνεσαι,και βγάζει μαλλιά η μύτη σου.

Αν οδηγάς και είσαι "πιωμένος"....είσαι χάλιας μια η άλλη οπότε μην φοβάσαι τπτ
    (το δευτερο προσωπο αναφέρεται σε τυχαίο άτομο)
    Είμαστε μπίλιες στη ρουλέττα του καπιταλισμού
    ZZZZZzzzzZZZZZ

Ένα από τα προβλήματα που έχουν ειπωθεί είναι και αυτό της γονιμότητας!
    ναι τα τσιγαρα του εμποριου δεν το κανουν!!

Για σκέψου.. Επίσεις ναι-μεν ελέγχεται η χρήση και η εξάρτηση σχετικά ευκολότερα από άλλα, αλλά μετά από καμιά βδομάδα παύσης τα νεύρα πιάνουν κόκκινα!!!
    για κοψε τον καφε,οχι μια βδομαδα,αλλα 2 μερες!!!!

ακόμα είμαστε στην αρχή, δεν έχουμε δει πως θα καταλήξουν όλοι αυτοί που έχουν καταπιεί μερικές εκατοντάδες κουμπάκια,τριπάκια και ένα σωρό άλλες παραπλήσιες παπαριές.
    Το ξερουμε κι πολυ καλα μαλιστα,τουλάχιστον για τα ψυχεδελικα που δεν ειναι κατι το τοσο νεο,δεκατετια του 70 οργιαζαν κ οχι μονο στη αμερικη!!!!

Για την ώρα θαυμάζουμε αυτό το "υπέροχο" εγκεφαλικό κλάσιμο-κάψιμο!!
    Αυτο ειναι αλλη ΜΕΓΑΛΗ συζητηση(βλεπε "οι θυρες της αντηλιψης" του Αλντους Χαξλει)

2ον:να είσαι χρεωμένος μέχρι το λαιμό σε όλες τις τράπεζες γνωστές και άγνωστες...σιγά μη πεις ποτέ ξανά για δικαιώματα και απεργίες...χέστηκες!!!!

Αρα το 40% των ελληνικων νοικοκυριων ειναι φανατικοι χρηστες χασις,αφου τοσο ειναι περιπου το ποσοστο που χρωστανε σε τραπεζες,καρτες κ λοιπες ευκαιριες/ευκολιες!!!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Σελίδα 1 από 16 12345611 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Της φυλακής τα σίδερα.....
    από bikersonly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2008, 20:06
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 13:18
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2003, 18:50
  4. Απαντήσεις: 9