Καταρχήν να καλησπερίσω το forum, γράφτηκα στο forum σας γιατί αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μηχανή μου και θα ήθελα τα Φώτα σας.
Ας μπούμε λιπών στο θέμα μου, πριν από μερικούς μήνες πήρα την απόφαση να αγοράσω μηχανή, μετά από μια μικρή ερευνά αγοράς κατέληξα σε ενα Yamaha Mt-03, σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξαν οι καλές κριτικές που είχα ακούσει για την συγκεκριμένη εταιρία ότι δεν βγάζει προβλήματα και ότι έχουν καλή αντιπροσωπεία.
Τέλος πάντων αυτό δεν δούλεψε στην περίπτωση μου, η χαρά για την καινούρια μου μηχανή κράτησε μόλις ένα μήνα κάπου κοντά στο σέρβις τον 1000 χιλ. ήταν όταν έφαγα την πρώτη μου βροχή, με το μπουφάν κανένα πρόβλημα, αδιάβροχο δεν πέρασε ούτε σταγόνα, δυστυχώς όμως όχι και η μηχανή, την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το πλαίσιο είχε ξεράσει τόση σκουριά η οποία είχε στάξει παντού.
Το πήγα στην αντιπροσωπεία και αφού το φωτογράφισαν μου είπαν ότι μάλλον ήταν κάποια ρινίσματα που είχαν μείνει και αν ξανάβγαζε να το πήγαινα πάλι, ξανάβγαλε σκουριά σε πλύσιμο, το πήγα ξανά και μου ειπόν ότι θα περάσουν κάποιο ειδικό υλικό και έτσι το προβλιμα θα λυθεί.
Έτσι και έγινε τους πήγα την μηχανή στα 5000χιλ ώστε να περάσουν αυτό το υλικό αλλά 5 μέρες αφότου την παρέλαβα με την ιδέα ότι ξέρουν τι κάνουν στην αντιπροσωπεία… έβρεξε ξανά…. και πάλι σκουριά τρέχει
Πήγα πάλι με αίτημα αυτήν την φορά αντικατάσταση, η απάντηση που πήρα ήταν ότι όλα τα πλαίσια σκουριάζουν εσωτερικά απλός βγάζουν την σκουριά χαμηλά και δεν φαίνετε, ότι το πρόβλημα είναι μόνο αισθητικό και ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ξανά εφαρμόσουν το υλικό αυτό…. Επειδή μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κάνουν πειράματα να διορθώσουν ένα προβλιμα που ακριβώς δεν ξέρουν τι είναι, και επειδή ο αναβατής πειραματόζωο είμαι εγώ, έχω τις εξής ερωτήσεις σε κάποιων πιο του αντικειμένου
1. Ισχύει ότι όλα τα πλαίσια τρέχουν σκουριά (και τόσο γρήγορα) ?
2. Πραγματικά το ζήτημα είναι μόνο αισθητικό και αν ένα πλαίσιο είναι εσωτερικά σκουριασμένο δεν χάνει αντοχή? Π.χ. αν οδηγάω την μηχανή στα όρια της και έχω την ατυχία να πέσω σε μια λακκούβα, από αυτές που τόσο σπάνια βλέπεις στους ελληνικούς δρόμους, υπάρχει η περίπτωση να μου μείνει το τιμόνι στα χέρια και από δοκιμαστής προβληματικών μηχανών να γίνω δοκιμαστής αντοχής κρανών?
Συγνώμη αν σας κούρασα, κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη, επίσης καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή για το πώς θα πρέπει να αντιδράσω απέναντι τους αν και μάλλον καταλήγω στην απόφαση να μεταναστέψω Αίγυπτο που δεν βρέχει …