Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 35

Θέμα: Μικρό φρενάρισμα στα χαμηλά (R6)

Question Μικρό φρενάρισμα στα χαμηλά (R6)

Χαιρετώ την μοτο κοινότητα,

Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό με ένα R6 (2002).

Ξαφνικά μια μέρα άρχισε να μου κάνει μικρα φρεναρισματάκια στα χαμηλά. Πιο αναλυτικά, σε όλες τις ταχύτητες, αν έχω χαμηλές στροφές και προσπαθώ να κρατήσω μια σταθερή ταχύτητα το μηχανάκι κάνει μικρά φρεναρίσματα σαν να έχει στραβώσει κάποιο δισκόφρενο και ακουμπάει στα τακάκια, όταν δεν έχει ροπή το μηχανάκι το παρουσιάζει πολύ πιο έντονα.

Στα ψηλά δεν το καταλαβαίνω αλλά μάλλον είναι λογικό.

Τα πράγματα που έχω ελέγξει είναι: Αλυσίδα, δισκόφρενα - τακάκια, γρανάζια, τελευταία έλυσα τελείως το μπροστινό γρανάζι και καθάρισα την μούργα που είχε στο καπάκι και γύρο από το γρανάζι, δοκίμασα έναν έναν του κρίκους της αλυσίδας μήπως κάποιος είχε κομπιάσει, καθάρισμα με παραφινέλαιο στην αλυσίδα, λάδωμα με σπρέι αλλά ακόμη το πρόβλημα υπάρχει.

Οταν έβγαλα το μπροστινό καπάκι που σκεπάζει το γρανάζι, έβαλα μπροστά την μηχανή να δω μήπως πηδάει κανένα γρανάζι, αλλά δεν πήδαγε, παρατήρησα όμως αρκετά έντονη ταλάντωση και θόρυβο από την αλυσίδα και ο άξονας που δίνει την κίνηση επιβράδυνε ανά διαστήματα.

Τίνω προς καρμπυρατέρ, ρύθμιση η ότι άλλο...

Καμία γνώμη?

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Δοκιμασες να δεις αν αυτα τα "κομπιασματα" στα κανει στις ιδιες στροφες με νεκρα?Αν οχι καντο μηπως ειναι απλα το σημειο που "ψιλομπερδευει" η μηχανη.

Αν το κανει εντονα μαλλον θες ρυθμισμα καρμπυρατερ οπως λες ή αναλογα με το ποσα χιλιομετρα εχεις κανει και ρυθμιση βαλβιδων.
    Keep spamming!!!:a13:

Σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,

Με νεκρά να πω την αλήθεια δεν δοκίμασα, αλλά σκέψου ότι το κάνει και κατά την αργή επιτάχυνση οπότε δεν νομίζω ότι είναι κάποιο κόμπιασμα απλά σε κάποιες συγκεκριμένες στροφές.

Δοκίμασα με νεκρά (η πατημένο συμπλέκτη) απλά να αφήσω την μηχανή να ρολάρει αλλά σε αυτή την δοκιμή δεν έκανε τα "κομπιάσματα".

Κάτι επιπλέον που ίσως να βοηθήσει σε συμπεράσματα είναι ότι έγινε πιο έντονο το πρόβλημα όταν άλλαξα και φίλτρο (KN). Επίσης, το Σάββατο ήμουν στο CSS στα μέγαρα και μέσα στην πίστα μου έκανε κάποια σκασίματα, και όταν πήγα να κάνω μια άσκηση για το γυροσκοπικό και έπρεπε να κρατήσω σταθερή χαμηλή ταχύτητα μου ήταν σχεδόν αδύνατο καθώς ήταν σαν να καβαλάω άλογο.. (Άστα με χάλασε πολύ)..

Anyway.

Κάτι πρέπει να κάνω άμεσα.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Re: Μικρό φρενάρισμα στα χαμηλά (R6)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Caesar
    Οταν έβγαλα το μπροστινό καπάκι που σκεπάζει το γρανάζι, έβαλα μπροστά την μηχανή να δω μήπως πηδάει κανένα γρανάζι, αλλά δεν πήδαγε, παρατήρησα όμως αρκετά έντονη ταλάντωση και θόρυβο από την αλυσίδα και ο άξονας που δίνει την κίνηση επιβράδυνε ανά διαστήματα.
    Επειδή αυτή η συμπεριφορά δεν δικαιολογείται για το μηχανάκι σου, ρίξε μια ματιά στον πίσω άξονα του τροχού για υπερβολικό σφίξιμο ή/και στραβοβίδωμα (μην έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στην ακρίβεια των ρεγουλατόρων...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Με νεκρά να πω την αλήθεια δεν δοκίμασα, αλλά σκέψου ότι το κάνει και κατά την αργή επιτάχυνση οπότε δεν νομίζω ότι είναι κάποιο κόμπιασμα απλά σε κάποιες συγκεκριμένες στροφές.
    Εγω παλι διαβαζοντας το ακριβως απο κατω.....

Δοκίμασα με νεκρά (η πατημένο συμπλέκτη) απλά να αφήσω την μηχανή να ρολάρει αλλά σε αυτή την δοκιμή δεν έκανε τα "κομπιάσματα".
    Εφοσον δεν στο κανει κατα την ωρα που αφηνεις την μηχανη να ρολαρει δεν παιζει με την καμμια να ειναι τακακια η δισκοι.

Κάτι επιπλέον που ίσως να βοηθήσει σε συμπεράσματα είναι ότι έγινε πιο έντονο το πρόβλημα όταν άλλαξα και φίλτρο (KN)...
    Αρα κατι παιζει με κομπιασμα του μοτερ και μαλλον ειναι φτωχο σε καποιο χαμηλο ευρος στροφων γι αυτο και κομπιαζει.Εχεις ρυθμισει καρμπυρατερ μετα απο την τοποθετηση του πιο ελευθερου φιλτρο αερος?Αν οχι μαλλον θες μια καυσαναλυση να δεις τι παιζει,που ειναι φτωχο και που πλουσιο και να ρυθμισεις αναλογως σε μηχανικο.

Παίζει να βαρέθηκε ο μηχανικός μου να κάνει το ρύθμισμα. Οπότε πάω για ρύθμιση καρμπυρατέρ.

Αφού καταλήξαμε σε κάτι τουλάχιστον που ακούγεται λογικό. Η ερώτηση μου είναι: Χρειάζεται κάποιο μηχάνημα (εργαλείο) στυλ Carbtuner η ο μηχανικός μου θα μπορέσει να το κάνει το ρύθμισμα και χωρίς αυτό?.

όπως και να έχει θα τον επισκευτώ, απλά επειδή και αυτός είναι πηγμένος αν δεν του παρουσιάσεις κάτι σαν sos δεν δίνει και πολύ σημασία.

Sorry αν σας έπρηξα αλλά με έχει χαλάσει αρκετά η όλη ιστορία και προσπαθώ να βγάλω "σχετικά" ασφαλή συμπεράσματα, μπας και το φτιάξω μόνος μου. Το μόνο κακό είναι ότι από χρόνο πάσχω άσχημα και αναγκάζομαι να περνάω από τον μηχανικό μου ακόμη και για απλά πράγματα.

Anyway...

Σας ευχαριστώ παίδες είστε Super.

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    παρατήρησα όμως αρκετά έντονη ταλάντωση και θόρυβο από την αλυσίδα και ο άξονας που δίνει την κίνηση επιβράδυνε ανά διαστήματα.
    Μάλλον θές γρανάζια-αλυσίδα...

Η περιγραφή σου κάτι τέτοιο μου λέει...

Πόσα χλμ έχεις γράψει με αυτό το σετ...?

Σημ: Άσε τα καρμπς ήσυχα. Τουλ πρός το παρόν.

Το μηχανάκι έχει 20.000 χλμ και το πήρα με 17.000 χλμ.

Τα γρανάζια δεν έχουν σημάδι φθοράς, όσο για την αλυσίδα από τότε που το πήρα την συντηρώ ευλαβικά. Σχεδόν κάθε εβδομάδα μαζί με το πλύσιμο καθαρίζω με παραφινέλαιο και λαδώνω με σπρέι Motul. Ο μηχανικός μου δε, λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα η αλυσίδα. Τι να πω..?

Μετά από όλα αυτά που έχω κάνει πάνω στα αλυσιδογράναζα μου φαίνεται δύσκολο να φταίει κάτι από αυτά.

Moderator
    Μετά από όλα αυτά που έχω κάνει πάνω στα αλυσιδογράναζα μου φαίνεται δύσκολο να φταίει κάτι από αυτά.
    Τέντωσες αλυσίδα πρόσφατα ..??

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Τέντωσες αλυσίδα πρόσφατα ..??
    η σωστή ερώτηση ειναι : ΠΑΡΑτεντωσες αλυσίδα πρόσφατα;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    η σωστή ερώτηση ειναι : ΠΑΡΑτεντωσες αλυσίδα πρόσφατα;
    Εγώ μίλησα για πίσω άξονα, αλλά μπήκε ο διάολος μέσα τους με μορφή ξερύθμιστου καρμπυρατέρ ...

εαν τα κενα διαστηματα μεταξυ των σκορτσαρισματων ειναι ιδια τοτε το προβλημα ειναι σιγουρα μεταδοσης κι οχι τροφοδοσιας η αναφλεξης...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Λοιπον παιζει και αυτο που σου λενε τα παιδια πιο πανω....απλα εγω το ειπα καθαρα λογο του οτι εβαλες και φιλτρο και ειδες πιο αισθητο το κομπιασμα...

Αν εχεις διπλο σταντ βαλτο επανω και γυρνα την ροδα με το χερι.Αν δεις οτι σε καποια σημεια η αλυσιδα τεντωνει και σε αλλα χαλαρωνει ειναι σιγουρα αυτο.

και παραλληλα πετα στα σκουπιδια το k&n...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της camen
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    και παραλληλα πετα στα σκουπιδια το k&n...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τί βελτιώσεις έχετε κάνει στα R6 σας
    από Da.Vintage στο forum Υamaha R6, R7, R1, R...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2011, 20:58
  2. Το μικρό Κ6 επιτέλους στα χέρια μου!!!!
    από mirrorofsorrow στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2006, 09:53
  3. Fazer 600 2003 - Σκορτσάρισμα στα χαμηλά...
    από naknath στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 21:53
  4. Μικρό "σκίσιμο" στα πλαινά του ελαστικού. Τί κάνουμε ;
    από Bil στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2006, 14:55
  5. κοπελα με r6 του 04 στα λιμανακια....
    από alfa156 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 69
    Τελευταίο μήνυμα: 14/09/2004, 09:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF