Χαιρετώ την μοτο κοινότητα,![]()
Θα ήθελα την γνώμη σας για ένα πρόβλημα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό με ένα R6 (2002).
Ξαφνικά μια μέρα άρχισε να μου κάνει μικρα φρεναρισματάκια στα χαμηλά. Πιο αναλυτικά, σε όλες τις ταχύτητες, αν έχω χαμηλές στροφές και προσπαθώ να κρατήσω μια σταθερή ταχύτητα το μηχανάκι κάνει μικρά φρεναρίσματα σαν να έχει στραβώσει κάποιο δισκόφρενο και ακουμπάει στα τακάκια, όταν δεν έχει ροπή το μηχανάκι το παρουσιάζει πολύ πιο έντονα.
Στα ψηλά δεν το καταλαβαίνω αλλά μάλλον είναι λογικό.
Τα πράγματα που έχω ελέγξει είναι: Αλυσίδα, δισκόφρενα - τακάκια, γρανάζια, τελευταία έλυσα τελείως το μπροστινό γρανάζι και καθάρισα την μούργα που είχε στο καπάκι και γύρο από το γρανάζι, δοκίμασα έναν έναν του κρίκους της αλυσίδας μήπως κάποιος είχε κομπιάσει, καθάρισμα με παραφινέλαιο στην αλυσίδα, λάδωμα με σπρέι αλλά ακόμη το πρόβλημα υπάρχει.
Οταν έβγαλα το μπροστινό καπάκι που σκεπάζει το γρανάζι, έβαλα μπροστά την μηχανή να δω μήπως πηδάει κανένα γρανάζι, αλλά δεν πήδαγε, παρατήρησα όμως αρκετά έντονη ταλάντωση και θόρυβο από την αλυσίδα και ο άξονας που δίνει την κίνηση επιβράδυνε ανά διαστήματα.
Τίνω προς καρμπυρατέρ, ρύθμιση η ότι άλλο...
Καμία γνώμη?