Σήμερα το απόγευμα είπα να πάω σε 2 καταστήματα με κράνη και γενικά προστατευτικό εξοπλισμό, για να δω ποια κράνη "κάθονται" καλύτερα στο κεφάλι μου και ποια όχι και τόσο καλά. Ξεκίνησα πρώτα από ένα μαγαζί που είχε arai, shoei dainese, AGV. Μπαίνω μέσα και ο πωλητής έβλεπε video με τον τρόπο κατασκευής των shoei! Σκέφτηκα κατευθείαν πως αυτός είναι "δικός μου" άνθρωπος και χάρηκα, μιας που και εγώ ψάχνω αρκετά γύρω από τα κράνη και τον προστατευτικό εξοπλισμό. Ο άνθρωπος ήταν πάρα πολύ ευγενικός, πολύ εξυπηρετικός και ενώ του έκανα 150 ερωτήσεις για τα κράνη, τους αεραγωγούς, τις ζελατίνες, το σωστό μέγεθος, την ζέστη στο μαύρο κράνος, κτλ, κτλ, εκείνος μου απαντούσε με πολύ όρεξη και όχι σαν να κάνει κάποια αγγαρεία. Μου είπε να κρατήσω το κράνος στο κεφάλι μου για πάνω από 10 λεπτά και γενικά έδειχνε να θέλει στ' αλήθεια να με βοηθήσει. Δοκίμασα το small shoei xr 1100, αλλά όταν το έβγαλα είχε κοκκινήσει το μέτωπο μου και μου είπε πως είναι μικρό λογικά για μένα. Δοκίμασα ένα shark πανάλαφρο (1200 γρ) που κόστιζε 350 ευρώ και δοκίμασα και το viper gt το medium, αλλά δεν είχε καλή εφαρμογή στο κεφάλι μου. Να μην πολυλογώ, τον ευχαρίστησα γιατί πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόσο ευγενικός και εξυπηρετικός ήταν μαζί μου και του είπα ότι θα τον έχω στα υπόψιν μου για τον εξοπλισμό μου. Αμέσως μετά πήγα στο δεύτερο κατάστημα, το οποίο είχε arai, dainese και AGV. Ο ιδιοκτήτης μόλις μπήκα με ρώτησε με ξερό και απότομο ύφος: "Τι θες"? Του είπα πως ψάχνω για κράνος και πως θέλω να δοκιμάσω πρώτα το arai viper gt, το small. Με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι για αγορά κράνους και του είπα πως ενδιαφέρομαι. Με ρώτησε με απότομο ύφος: "Τι μηχανή έχεις"? Του απάντησα πως δεν έχω, αλλά θέλω να πάρω πρώτα το κράνος και αμέσως μετά να την αγοράσω. Μου έδωσε το κράνος, το δοκίμασα και αμέσως μετά ήθελα να δοκιμάσω το AGV stealth, αλλά δεν θυμόμουν πως το λένε stealth και του είπα πως δεν θυμάμαι πως το λένε, απλά είναι AGV και δεν είναι κάποιο από τα Κ2, Κ3, κτλ. Μου είπε: "Και που θέλεις να ξέρω εγώ ποιο απ' όλα θέλεις"? Το προσπέρασα και αυτό και αμέσως μετά του ζήτησα να δούμε κάποιο "κροκόδειλο". Με ρωτάει: " Ξέρεις τι είναι ο κροκόδειλος"? Του απαντάω πως ξέρω και μου ζητάει να του τον δείξω. Του δείχνω τον κροκόδειλο και άρχισε να μου λέει πως κανονικά ο κροκόδειλος θέλει ή ολόσωμη στολή, ή διαιρούμενη και όχι μέσα από το μπουφάν, κτλ, κτλ. Επειδή δεν μου είχε αρέσει καθόλου ο τρόπος του και η ειρωνία του, είχα κάποια χρήματα μαζί μου και έφυγα και έκανα μία ανάληψη, για να συπληρώσω το ποσό των 1500 ευρώ. Πήγα στο μαγαζί του και του είπα. Τα βλέπεις αυτά (τα 1500 ευρώ)?
Μου απαντάει ναι. Και του λέω: " Τι κρίμα που είσαι αγενής και είρων. Ίσως να κέρδιζες κάποια από αυτά σήμερα, αλλά τα αξίζουν άλλοι περισσότερο από εσένα. ...
Αυτά είχα να σας πω. Προτιμώ να δώσω 50 ευρώ παραπάνω για το ίδιο κράνος σε κάποιον που ξέρει να σέβεται τον πελάτη και τον βοηθάει όσο μπορεί να διαλέξει το καλύτερο για την ασφάλεια του, παρά να δώσω 50, ή 100 ευρώ λιγότερα σε έναν ηλίθιο που επειδή με περνούσε 20 χρόνια μου το έπαιζε έξυπνος και με υποτιμούσε, λες και ήμουν κανένας που του έκανε πλάκα. ...