Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 53

Θέμα: Κλείνουν τα μαγαζιά σου λέει μετά...

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm

Κλείνουν τα μαγαζιά σου λέει μετά...

Επανέρχομαι και πάλι με το γνωστό θέμα που έχει να κάνει με τις συγκρίσεις τιμών και παροχών προς τους πελάτες απο Ελληνικά και ξένα καταστήματα σε σύγκριση.

Μόλις σήμερα το πρωί παρέλαβα μερικά αντικείμενα εκ των οποίων κάποια είναι για την μηχανή (Λάδια, Αλυσσογράναζα) και άλλα για προσωπική χρήση (κολώνια, σακάκι, μανικετόκουμπα).

Φυσικά η αγορά απο ebay.co.uk και απο καταστήματα κανονικά μάλιστα που έχουν απλά και Online shops... Παραθέτω αναλυτικά απο κάτω τιμές απο το εξωτερικό.

- Λάδια (Castrol 15-50 ημισυνθετικά) 5 λίρες Χ3 = 15 λίρες + 4 λίρες μεταφορικά = 19 λίρες (22,8 ευρώ περίπου)
    - Αλυσσογράναζα AFAM = 80 λίρες + 20 λίρες μεταφορικά = 100 λίρες (120 ευρώ περίπου)
    - Κολώνια 100ml = 39,8 λίρες (μεταφορικά μέσα στην τιμή) - (44 ευρώ περίπου)
    - Σακάκι γνωστής Ιταλικής φίρμας 68 λίρες με τα μεταφορικά (80 ευρώ περίπου)
    - Μανικετόκουμπα άλλες 15 λίρες περίπου (18 ευρώ περίπου)

Και έρχεται μοιραία η σύγκριση παιδιά... τα παραπάνω με μια μικρή έρευνα σε Ελληνικά καταστήματα όπου έγινε και έρευνα για σχετικά φτηνά έτσι;

- Λάδια 35-38 ευρώ!!!!
    - Αλυσσογράναζα 145-180 ευρώ !!!!
    - Κολώνια 65-70 ευρώ!!!
    - Σακάκι (εδώ χτυπάμε κόκκινο) ... 220 ευρώ!!!!!
    - Μανικετόκουμπα (δεύτερο κόκκινο)....55 ευρώ!!!!

Τα αντικείμενα ήταν ίδια ακριβώς. Και τα δύο καταστήματα Ελλάδα και εξωτερικό έχουν κανονικά και βιτρίνες και έδρες καθώς στις αγγελίες του ebay φαίνεται καθαρά διεύθυνση και φωτό καταστημάτων.

Η διαφορά πληρωμής έφτανε στο σύνολο των 265 ευρώ!!!!!... 265 ΕΥΡΩ!!!

Μα είναι δυνατόν!!! τα διπλάσια στο σύνολο;... και αίντε τα ανταλλακτικά ήταν σχετικά κοντά (αν μπορείς να το πείς αυτό με περίπου 50 ευρώ παραπάνω σε κόστος)... τα ρούχα και γενικά τα υπόλοιπα;

Περιμένουν δηλαδή σοβαρά να κόβουν μισθούς... να αυξάνουν τιμές και ΦΠΑ, ... οι έμποροι να βγάζουν 100% επάνω στα είδη αυτά και να παραμείνουν ανοιχτοί και να έχουμε ανάπτυξη;

ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ;;;

265 ευρώ ρε πούστη μου.. ενα ενοίκιο για γκαρσονιέρα σχεδόν, έτσι;

Κρίμα που και ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει μάθει πως να αγοράζει απο το web μπας και γλυτώσει απο τους εδώ αετονύχηδες.

Πως να μην έχουμε πληθωρισμό στο 5,5% μετά;... είναι δυνατόν;

Συγνώμη που σας ζαλίζω, αλλά είμαι σίγουρος οτι όλοι μας με μια τέτοια διαφορά θα αναρρωτιόμασταν τελικά πως πραγματικά περιμένουν να επιβιώσουν; Ξέρω πως η αγορά επιβιώνει με τον νόμο προσφοράς ζήτησης.. .όποιος δίνει την μειοδοσία, επιβιώνει..

Κάτι που και το κράτος έχει αντιληφθεί και προσπαθεί τώρα να κάνει οτι μπορεί για να τα φέρει στα ίσα, αφού έχει φορτώσει τα πάντα και έχει κόψει απο όλους... Αυτοί δεν μπορούν να το καταλάβουν πως οι καιροί που είχαν κέρδος 100% δεν υπάρχουν πια;...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Και ο χαβαλές συνεχίζει στην εντός Ελλάδας αγορά:
    Αθλητικά παπούτσια (αυτά με το αιλουροιδές) στο και καλά στοκ της εταιρείας στην Αγ. Παρασκευή 19€ και στα μαγαζιά της ίδιας εταιρείας στην Ερμού και αλλού 80+€.... (ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΤΩΜΑ)

Οτι να 'ναι και καλά να πάθουν.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    ...
    συμφωνώ έτσι όπως το θέτεις, αλλά ο προβληματισμος μου είναι ότι με το ebay στελνουμε τα λεφτα μας εξω και ειναι κριμα. Ίσως να ειχες βρει και ελλαδα παρομοιες τιμες αλλα θα χρειαζοταν πολυ ψαξιμο και κουραση

Πόσο δίκιο έχεις.

Πρόσφατα ξεκίνησα έρευνα για αγορά κράνους τσέκαρε εδώ διαφορά να σου πέσουν τα μαλλιά.

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...R2-Carbon-0001

http://www.motodynamics-accessories....mart&Itemid=19
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

contravener... αν μου βρείς φίλε τα ίδια αντικείμενα με την διαφορά να πέφτει πες απο τα 265 στα 150 ευρώ.. εγώ φίλε ΘΑ ΣΤΑ ΧΑΡΙΣΩ!!!

Όπως είπα και πριν... ειδικά στα ρούχα και στην κολώνια το έψαξα πολύ... απο ακριβά (THE MALL) μέχρι και σε περιοχές που κλασσικά είναι φτηνές (Πετρουπολη , Αιγάλεω κτλ. )... κάτω απο 230-240 διαφορά , απλά ΔΕΝ....

Ειδικά στον ρουχισμό και αισθητικά προϊόντα κάνουν πάρτυ λέμε... έχουν βρεί τα ζώα και πληρώνουν... ή πλήρωναν καλύτερα.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της transalpblack
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
    Πόσο δίκιο έχεις.

Πρόσφατα ξεκίνησα έρευνα για αγορά κράνους τσέκαρε εδώ διαφορά να σου πέσουν τα μαλλιά.

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...R2-Carbon-0001

Στην τιμή του FC-MOTO, εγώ σου έβαλα και 20 ευρώ μεταφορικά.
    Άρα πάμε στα 410 ευρώ.
    Μέχρι τα 560 που θέλει ο άλλος, είναι 36% αύξηση.
    Ε, εντάξει. Ε Λ Ε Ο Σ......
    Σε κάνουν μετά και γίνεσαι...

Να πω όμως και κάτι άλλο.
    Πριν 1,5 μήνα αγόρασα κι εγώ ένα καινούριο κράνος και συγκεκριμένα το SHARK RSF3-MINT.
    H μοτοδυναμική το έχει 275.

Το FC-MOTO το έχει 250 + μεταφορικά.
    http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/...int-Black-0001

Κι εγώ το πήρα από τον Παπασταύρου στην Νίκαια, 220!!!

Με λίγα λόγια, θέλει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ ψάξιμο πριν προβείς σε κάποια αγορά
    Όποιος πουκάμισο φορεί που έχει της νύχτας χρώμα ή έχει πόνο στην καρδιά ή άνθρωπο στο χώμα...

Όταν πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
    Στην τιμή του FC-MOTO, εγώ σου έβαλα και 20 ευρώ μεταφορικά.
    Άρα πάμε στα 410 ευρώ.
    Μέχρι τα 560 που θέλει ο άλλος, είναι 36% αύξηση.
    Ε, εντάξει. Ε Λ Ε Ο Σ......
    Σε κάνουν μετά και γίνεσαι...
    9,90 είναι τα μεταφορικά για Ελλάδα και άλλα 4,90 αν πληρώσεις με αντικαταβολή αλλά και πάλι πιο φθηνά από όλα τα ebay χωρών που κοίταξα και πόσο μάλλον των εδώ μαγαζιών.
    joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.

rolling fredo king Το avatar του/της DUKASII
    το κερδος 100% που αναφέρεις μαγε για τα μαγαζα σε πληροφορώ οτι είναι πολυ παραπάνω εδω και πολλάαααα χρόνια.
    το ρουχο πχ δουλευει με 150% εως και 200% κερδος.

Αλέξη, μπορείς να αναζητήσεις την αιτία :

α) στο γεγονός ότι στην Ελλάδα το 51% του ενεργού πληθυσμού είναι αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες , ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι μόλις 20%. Συνεπώς σε κάθε ελληνικό κατάστημα αντιστοιχούν πολύυυυ λιγότερες πωλήσεις.

β) Η ελληνική αγορά είναι μικρή, με όσα αυτό συνεπάγεται

γ) Ο λαός αυτός έχει μικρή εξοικείωση με το διαδίκτυο, έχει πολύ μικρή εξοικείωση με τις τηλεπωλήσεις γενικά, είναι -δικαίως- πολύ καχύποπτος και τέλος αντιμετωπίζει γλωσσικά εμπόδια.

Σιγά- σιγά

Gandalf επειδη ετοιμαζομαι για σερβις, δεν μου λες το ηλεκτρονικο καταστημα με τα λαδακια? Ευχαριστω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Μάγε, αισχροκέρδια υπάρχει αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Από την άλλη δεν είναι τόσο ακραία τα πράγματα όπως τα περιγράφεις. Κανένας δεν δουλεύει με 100% περιθώριο κέρδους. Τουλάχιστον όχι οι περισσότεροι. Το ότι κλείνουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο δείχνει ότι απλά δεν γίνεται να κατεβάσουν τιμές γιατι μπαίνουν μέσα.

Οι τιμές που βρήσκεις στο εξωτερικό είναι λογικό να είναι πιο χαμηλές και αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσες γιατί απλά ο Έλληνας έμπορος δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον γίγαντα από το εξωτερικό. Όπως ο περιπτεράς δεν μπορεί να έχει την κοκα κόλα στην τιμή που την έχει το καρφούρ, έτσι και ο έμπορος λαδιών δεν μπορεί να χτυπήσει ένα διεθνές κατάστημα από το εξωτερικό.

Ο καθένας λοιπόν ας κάνει ότι καταλαβαίνει. Μοιραία κάποια στιγμή στον βωμό της παγκοσμιοποίησης θα αλλάξουν πολυ τα δεδομένα και στην Ελληνική αγορά. Ήδη έχουν αλλάξει βέβαια.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Από την άλλη δεν είναι τόσο ακραία τα πράγματα όπως τα περιγράφεις. Κανένας δεν δουλεύει με 100% περιθώριο κέρδους.
    Μην είσαι και τόσο σίγουρος, ειδικά στο χώρο του ρουχισμού, υπόδυσης καλωπισμού.

Παλαιότερα απλά να σου πω πως είχα εξ ιδίων εμπειρία στον χώρο του ρουχισμού όπου μπουφάν αντρικό με κόστος (ύφασμα, σχέδιο, εργατικά κτλ... ) έβγαινε 35 ευρώ... στην βιτρίνα έφτανε 250!!!! Εν Ελλάδι αυτό έτσι;

Gandalf

Los Toumpaneiros Το avatar του/της GIXXERAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII

το ρουχο πχ δουλευει με 150% εως και 200% κερδος.
    Και βαααααααλε........

Γνωστο μαγαζι στον κορυδαλλο (Ταξιαρχων) που πουλαει γυναικειες τσαντες (δουλευε πρωην γυνη) αγοραζε απο κινεζους ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ και πουλαγε τσαντα που του κοστιζε 1ε την εβαζε βιτρινα μπλιμπλιλικια κτλ και τις εδινε 55-70ε και κλασικα στις εκπτωσεις 40 ε και παλι 400% κερδσμενος......

Καλα να παθουν,μονοι τους το προκαλεσαν.
    Keep spamming!!!:a13:

265 ευρώ ρε πούστη μου.. ενα ενοίκιο για γκαρσονιέρα σχεδόν, έτσι;

και μετά ξύπνησες μάγε μου....

Γκαρσονιέρα στα Γιάννενα για τον γυιό μου που πέρασε πολυτεχνείο.....350 ευρώ....
    Και μου έκανε και χάρη και απαιτούσε αν και ακόμα δεν είναι παραδοτέα λόγω ανακαίνησης να πληρώσω και τον Αυγουστο.....

Ο μισθός έχει μειωθεί κάνα 500 άρι αν βάλεις και τα δώρα,της γυναίκας που πέρνει και προμήθεια κάνα 8000 τον χρόνο.....και πάει λέγοντας....

Από την άλλη Τσουκάτοι,Χριστοφοράκοι,Τσοχατζόπουλοι,Ρουσσόπουλοι, Βουλγαράκηδες και η φατριά των 300 κυκλοφορούν σαν ευηπόληπτοι πολίτες....

ο δε λαός.....σπάει βιτρίνες και νομίζει ότι κάτι κάνει.....

σε γνωστο εμπορο μοτοσικλετιστηκων ανταλακτικων και ειδων ενδησης για μοτο. φιλοσ κολιτος, του ειπα για της διαφορες στις τιμες .

εγω του λεω αν αγωρασω απο τον κατασκευαστη εναν πυροσβεστηρα 20 ευρω βαζω για χωντρικη πωλιση (οταν θα μου παρει καποιος παρα πολλα κοματια ) 25% και τον πουλαω 25 ευρω και στιν λιανικη που θα παρει καποιος ενα δυο κοματια βαζω 40% και το πουλαω 28 ευρω. αν βγαλεις οτι η εφορια μου περνει το 25-30% και τα λιτουργικα εξωδα του μαγαζιου βγαζω ενα μεροκαματα καλο.
    η απαντηση του ηταν οτι η αγωρα δεν δουλευει ετσι . αν αγορασεις τον πυροσβεστηρα 20 ευρω πρεπει αν τον πουλισεις χοντρικη 40 ευρω και λιανικη 80 ευρω. ετσι δουλευει η αγωρα.
    τοτε του ειπα οτι αυτο δεν ειναι κερδος αλλα αισχροκερδια και αν παω εγω να πω στον πελατη μου οτι θελω 80 ευρω για τον πυροσβεστηρα θα πρεπει να εχω και εναν ντενεκε βαζελινη για να μην πονεσω εκει που θα μου τον βαλει.....
    ε.... ετσι δουλευει η αγωρα, αν εσυ θες να δουλευεις για ενα κοματι ψωμη δικαιομα σου.... μου απαντησε.....ιτελικα εγω ειμαι ο μαλακας που πουλαω φτηνα? η αυτοι ειναι απατεωνες και αισχροκερδουν σε βαρος μας?
    οταν εγω καταφερνω με αυτες τις τιμες να ζω καλα (δεν πλουτιζω ουτε εχω καταθεσεις σε ελβετικη τραπεζα) και να καταφερνω να εχω αυξηση στους πελατες μου 40-50% καθε χρονο πιστευω οτι μονο μαλακας δεν ειμαι. και σε μερικα χρωνια που αυτοι θα εχουν κλισει (αλλα μεχρι τοτε θα εχουν θησαυρισει βεβαια) εγω θα βγαζω ενα μεροκαματο ακομα καλυτερο ασφαλος γιατι θα εχω περισοτερους πελατες και θα εχω μια επιχειρηση που θα ειναι βιωσημη να ζησουν απο αυτην και τα παιδια μου. οποτε πιστευω οτι τελικα κερδισμενος εγω ειμαι μακροπροθεσμα.
    ειδη ο κυκλος των πελατων μου ειναι κυκλος αμηβαιας εμπιστοσηνης και το οτι με συστηνουν σε αλλους πιστευω οτι λεει πολλα. κανενας πιστευω δεν θα συνιστουσε σε φιλο να παει καπου που του επιασαν τον κωλο με τις τιμες που ειχε.....
    ποτε ξανα σκουπιδια της BMW. καλυτερα κινεζικο παπι....

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και μετά σου λέει ... σκυλίσια ζωή ...
    από sergiosm στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 10/10/2008, 09:05
  2. Καλοκαιρινό μπάνιο σου λέει μετά!
    από Kizoku στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 04/07/2006, 10:31
  3. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2004, 23:49
  4. Δημοσιογραφια Σου Λενε Μετα...
    από nimbus στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 08/10/2004, 18:39
  5. Βαγγέληη,τα φωώτα...σου(επιλογη μηχανης)
    από iagos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2004, 10:09

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ