Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Shoei xr1100

Shoei xr1100

Αποφάσισα να αλλάξω κράνος και λόγω του ότι μία βασική προτεραιότητα μου είναι ο θόρυβος είπα να ακολουθήσω τις φήμες και να πάω στο 1100. Είναι η πρώτη φορά που θα δώσω πολλά λεφτά σε κράνος και που δοκιμάζω καλές μάρκες.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στο νούμερο μου, η μύτη μου, που δεν είναι και η μικρότερη, ακουμπάει ελαφρώς μπροστά, κάτι που με έκανε να αναρωτιέμαι μήπως έχω πρόβλημα σε υψηλές ταχύτητες. Το μηχανάκι μου είναι γυμνό οπότε θα έχω αρκετό αέρα έτσι κι αλλιώς.
    Υποψιάζομαι ότι δεν ταιριάζει το σχήμα του κεφαλιού μου με το συγκεκριμένο κράνος;

Δοκίμασα και το Raid και ακουμπούσε οριακά, και δοκίμασα και το chaser και εκεί δεν ακουμπούσα.
    Αν μπορεί κανείς να με κατατοπίσει..

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX

Re: Shoei xr1100

Αρχικά δημιουργήθηκε από pindrops
    Αποφάσισα να αλλάξω κράνος και λόγω του ότι μία βασική προτεραιότητα μου είναι ο θόρυβος είπα να ακολουθήσω τις φήμες και να πάω στο 1100. Είναι η πρώτη φορά που θα δώσω πολλά λεφτά σε κράνος και που δοκιμάζω καλές μάρκες.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στο νούμερο μου, η μύτη μου, που δεν είναι και η μικρότερη, ακουμπάει ελαφρώς μπροστά, κάτι που με έκανε να αναρωτιέμαι μήπως έχω πρόβλημα σε υψηλές ταχύτητες. Το μηχανάκι μου είναι γυμνό οπότε θα έχω αρκετό αέρα έτσι κι αλλιώς.
    Υποψιάζομαι ότι δεν ταιριάζει το σχήμα του κεφαλιού μου με το συγκεκριμένο κράνος;

Δοκίμασα και το Raid και ακουμπούσε οριακά, και δοκίμασα και το chaser και εκεί δεν ακουμπούσα.
    Αν μπορεί κανείς να με κατατοπίσει..
    το 1100 εχει αισθητα μεγαλυτερο χωρο εμπρος (σε σχεση με RAID κ XR1000)
    Accipere quam facere praestat injuriam

Το ξέρω γιατί το διάβασα εδώ. Έψαξα αρκετά στα αρχεία του φόρουμ πριν επισκεφτώ μαγαζί. Ωστόσο η μύτη μου ακουμπούσε στο 1100. Καλά μη φανταστείς και την τρελή διαφορά με το raid, έτσι κι αλλιώς για χιλιοστά μιλάμε. Τι λες να κάνω;
    Πρέπει να πάω σε άλλη εταιρεία;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Τι λες να κάνω; Πρέπει να πάω σε άλλη εταιρεία;
    Ή πας σε άλλη εταιρεία ή κοιτάς εδώ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
    Ή πας σε άλλη εταιρεία ή κοιτάς εδώ.

Α έχω κάνει ήδη ρινοπλαστική, παλιά έπαιρνα έξτρα λαρτζ και οδηγούσα μόνο με ανοικτό τζαμάκι.

Να πάω αλλού τώρα σοβαρά; Θα έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα; Ε ρε και ήταν όνειρο χρόνων να πάρω shoei. Καλά εκεί ποντάρουν και αυτοί και ανεβάζουν τις τιμές, χεχε.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Α έχω κάνει ήδη ρινοπλαστική, παλιά έπαιρνα έξτρα λαρτζ και οδηγούσα μόνο με ανοικτό τζαμάκι.

Να πάω αλλού τώρα σοβαρά; Θα έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα; Ε ρε και ήταν όνειρο χρόνων να πάρω shoei. Καλά εκεί ποντάρουν και αυτοί και ανεβάζουν τις τιμές, χεχε.
    αν δε σε βολεψε ουτε το 1100 κοιτα σε καλουπια αλλων εταιριων ....
    Accipere quam facere praestat injuriam

Πολύ κουφό αυτό που λες γιατί εγώ που έχω μυτόνγκα, το 1100 είναι το μόνο που δεν βρίσκω στη ζελατίνα στο νούμερο μου (M). Π.χ. ARAI δεν μπόρεσα να βάλω κανένα μοντέλο λόγω μύτης.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Amplified
    Πολύ κουφό αυτό που λες

Μπορει να εχει κεφαλι extra small.

Λοιπόν παιδιά τελικά ήταν τελείως δικιά μου η μαλακία μάλλον. Πιστεύω δεν το έβαζα καλά. Αν και σε ένα άλλο μαγαζί μ φάνηκε πιο άνετο το μιντιουμ. Το τράβηξα λίγο πιο κάτω από μπροστά και σταμάτησα να βρίσκω. Οπότε το αγόρασα Το έκανα μια βόλτα, η αλήθεια είναι δεν είναι και αυτό που περίμενα απο άποψη θορύβου, αλλά μάλλον θέλει ρύθμιση η ζελατίνα. Έχω διαβάσει σε σχετικό θέμα πως γίνεται.
    Επίσης φαινόταν ότι με το υποσιαγονο θα μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος και ο αέρας. Σημειώστε πως οδηγό ένα χορνετάκι. Στα μεγάλα ταξίδια πρέπει να το φοράω ακόμα και το καλοκαίρι;
    Αν και νομίζω πως πρέπει και εγώ, όπως και όλοι να φοράμε ωτοασπίδες. Ακόμα και στα πιο ήσυχα κράνη.

Καλησπέρα,
    οδηγώ ένα CB400 και χρησιμοποίησα το XR1100 για περίπου 600χλμ αυτό το καλοκαίρι. Με το υποσιάγωνο. Σε διαδρομές απο επαρχιακό με στροφές, μέχρι και εθνική με 120+ χλμ. Δεν με ενόχλησε καθόλου.

Έχει πολύ καλή αεροδυναμική, δεν ταλαντώνεται απο τον αέρα στα 120+ χλμ/ώρα, μπορώ άνετα να στρίψω το κεφάλι αριστερά-δεξιά και να κοιτάξω πίσω. Θόρυβο δεν έχω σημαντικό (σφυρίγματα κλπ) στις θέσεις locked+unlocked με ανοιχτό μόνο τον κεντρικό αεραγωγό στο στόμα. Όταν ανοίξω και τους άλλους αεραγωγούς τότε ναι, κάνει παραπάνω θόρυβο. Επίσης αυτό που παρατήρησα είναι το απαλό θρόισμα απο πλάγια και μετωπικά ρεύματα καθώς κινούμουν στην εθνική.

Ωστόσο στην εθνική, και σε αρκετά χλμ. αρχίζουν και σε ενοχλούν άλλα πράγματα, π.χ. ο θόρυβος του κινητήρα στις ψηλές στροφές ή η εξάτμιση. Οπότε εκεί ούτως ή άλλως είναι καλή ιδέα να φοράς ωτοασπίδες.

Γενικά μου φάνηκε ξεκούραστο κράνος και άνετο, δεν με πόναγε καθόλου το σβέρκο και οι μυς στις πλάτες. Το υποσιάγωνο αν δεν σε ενοχλεί φόρα το, εμένα πάντως το βράδυ κράταγε τον ψυχρό αέρα μακριά, πόσο μάλλον και τα έντομα.

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF