Έχει ξαναγραφτεί και άλλο ποστ για απατεώνα μάστορα στην Πάτρα, εγώ θα γράψω και τη δικιά μου άσχημη εμπειρία:
Έχω ένα Suzuki V-Strom 650 που το αγόρασα καινούριο στην Πάτρα. Τα σέρβις τα έκανα όλα εκεί που μου υπέδειξαν απο το μαγαζί που αγόρασα τη μηχανη. Τα σέρβις πολύ ακριβά, όπως και τα ανταλλακτικά. Μετά απο τη λήξη της εγγύησης και εφ'όσον είχα απηυδύσει με τις ψηλές τιμές και τη χαμηλή ποιότητα αποφάσισα να κάνω το μικρό σέρβις μόνος μου και το μεγάλο στον _______, μετά από πρόταση γνώστη φίλου. Μαζί με το V-Strom αφήνω και το εργοστασιακό μπροστινό γρανάζι της αλυσίδας στον ______ να το τοποθετήσει.
Αφήνω το μηχανάκι την Τετάρτη, Πέμπτη ήταν έτοιμο. Φτάνω στο συνεργείο και καθόμαστε να μου εξηγήσει τι έκανε, τι άλλαξε, τι συμβουλεύει να αλλαχτεί στο επόμενο σέρβις. Το μέγεθος της δουλειάς που είχε κάνει ήταν τουλάχιστον διπλάσιο από του προηγούμενου "μάστορα". Το μηχανάκι είχε λαδωθεί παντού, είχαν σφιχτεί οι σημαντικότερες βίδες ενώ ο προηγούμενος "μάστορας" δεν είχε καν προτείνει κάτι τέτοιο. Το σημαντικότερο από όλα:
Όπως είπα είχα αλλάξει το μπροστινό γρανάζι της αλυσίδας με μικρότερο κατά ένα δόντι. Για αυτή τη δουλειά είχα πάει στον πρώτο μάστορα λόγω έλλειψης εργαλείων. Περιμένω. Ανεβάζει το βεστρόμ στη ράμπα και δουλέυει 20 λεπτά. Με χρεώνει 20 ευρώ για μια αλλαγή γραναζιού. "Ωραία" λεω, τουλάχιστον να γίνει σωστή δουλειά, δεν πειράζει που έφυγε το 20ευρο...Ο _______ με ενημερώνει οτι έχει κάνει τα πάντα εκτός από την αλλαγή του γραναζιού, γιατί είναι ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ.... Παθαίνω πλάκα. Παιδιά δεν είμαι γνώστης του συγκεκριμένου επαγγέλματος αλλά έχω σπουδάσει μηχανολογία και οταν βλέπω γρανάζι που μπαίνει σε άξονα με εσωχές και πάνω του βιδώνει 25άρι (νομίζω) παξιμάδι ασφαλείας, ε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΛΛΑ! Το γρανάζι τελικά βγήκε με ΟΞΥΓΟΝΟ.
Το βεστρομάκι ρόλαρε απίστευτα μετά το σέρβις, οτιδήποτε κινούταν ήταν λαδωμένο και οι ήχοι τριβών δεν υπήρχαν... Η καλύτερη δουλειά που έχω δεί στη μηχανή μου μέχρι τώρα.
Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει ονόματα, ευχαρίστως με π.μ.
Αυτό το κάνω γιατί νιώθω παντελώς αδικημένος από τη συμπεριφορά του πρώτου "μάστορα" και θέλω να προλάβω όσους μπορώ που ίσως κάνουν το ίδιο λάθος με εμένα. Γιατί εφ'όσον μπορώ να πηγαίνω σε μάστορα ο οποίος έχει συστάσεις και σε πείθει με την ποιότητα της δουλειάς του, γιατί να δώσω τα λεφτά μου σε κάποιον που δεν θα κάνει καν κάτι πάνω του μετρίου στη μηχανή μου; Για κανένα λόγο.