Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Tζαμπα καιει η λαμπα (φωτα στο παπακι)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της jimmis5

Question Tζαμπα καιει η λαμπα (φωτα στο παπακι)

Εχω ενα GLX για της καθημερινες εργασιες C50 6V μεχρι προσφατα ειχα κατι φωτα τα κλασσικα κερια των 6voλτων απο προχθες τι διαολο το επιασε δεν ξερω δυναμωσαν τα φωτα και καιει τα λαμπιονια μολις ανεβασεις στροφες.

Τι διπολα αλλαξα(γνωστο προβλημα με τον καιρο ψιλο λιωνουν τα πλαστικα) Τι ανορθωτες(και αυτο παιζει συχνα στην ρημαδοχονδα) Ακομα και τον σταθεροποιητη τασης(ακα αντιστασης 20W 6.7V) Μεχρι και 12 V Εβαλα επανω απο αυτοκινητο και εκανα την νυχτα μερα (που λεει και ο λαικος βαρδος) φωτισε ολο το παμπελοπονησιακο. Για ριξτε καμια ιδεα γιατι επαθα και εγω βραχυκυκλωμα με δαυτο (καινουργιο μηχανακι μονο 12 χρονια το εχω να παθει τετοια εμπλοκη...)

Οι μοτοσυκλέτες δεν εχουν πια ψυχή γιατί οι άνθρωποι δεν εχουν πια ψυχή
    Είτε έχεις είτε δεν έχεις αν δεν σε τρέχουνε μην τρέχεις...
    Αν δεν ξερεις που πας γυρνα πισω!!!

Παλαιό μέλος

Re: Tζαμπα καιει η λαμπα (φωτα στο παπακι)

Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Εχω ενα GLX για της καθημερινες εργασιες C50 6V μεχρι προσφατα ειχα κατι φωτα τα κλασσικα κερια των 6voλτων απο προχθες τι διαολο το επιασε δεν ξερω δυναμωσαν τα φωτα και καιει τα λαμπιονια μολις ανεβασεις στροφες.

Τι διπολα αλλαξα(γνωστο προβλημα με τον καιρο ψιλο λιωνουν τα πλαστικα) Τι ανορθωτες(και αυτο παιζει συχνα στην ρημαδοχονδα) Ακομα και τον σταθεροποιητη τασης(ακα αντιστασης 20W 6.7V) Μεχρι και 12 V Εβαλα επανω απο αυτοκινητο και εκανα την νυχτα μερα (που λεει και ο λαικος βαρδος) φωτισε ολο το παμπελοπονησιακο. Για ριξτε καμια ιδεα γιατι επαθα και εγω βραχυκυκλωμα με δαυτο (καινουργιο μηχανακι μονο 12 χρονια το εχω να παθει τετοια εμπλοκη...)

Θεωρώ δεδομένο ότι αν βάλεις πολύμετρο θα βρεις μερικά βολτ να σου περισσεύουν!!!

Ανορθωτής είσαι λοιπόν σίγουρος ότι δεν είναι. Πηνίο?
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Μπαταρία υπάρχει πάνω στο παπί?????

Αν ναι κοίτα μην είναι τελειωμένη. Η μπαταρία παίζει τι ρόλο του σταθεροποιητή τάσης στο κύκλωμα, αν δεν υπάρχει ή αν είναι νεκρή όλες οι αυξομειώσεις τάσης περνούν στις καταναλώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Υπαρχει μπαταρια κανονικα νεος ανορθωτης και σταθεροποιητης τασης.Με πολυμετρο πως μετρας εναλλασομενο ρευμα στο φις τις λαμπας που αυξωμειωνεται αναλογα το γκαζι(τις στροφες κινητηρα?)Οσο για το πηνιο ειναι το τελευταιο που σκεφτομαι συνηθως αν καει απλα δεν αναβει τιποτα εκτος και εχει λιωσει πουθενα και βγαζει οτι ρευμα να ναι

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    αν δεν κάνω λάθος δεν πάει εναλλασσόμενο στις καταναλώσεις, συνεχές φτάνει αλλά στα παλιά μηχανάκια έχει αυξομειώσεις λόγω στροφών κινητήρα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    αλαξε την μππαταρια η φορτισε την. οταν η μπαταρια δεν εχει ρευμα τοτε παιρνει ρεμα κατευθειαν απο το μανιατο. και φυσιολογικα σου καιει τις λαμπες.

Χρηστος Το avatar του/της sv9cvk
    Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
    αλαξε την μππαταρια η φορτισε την. οταν η μπαταρια δεν εχει ρευμα τοτε παιρνει ρεμα κατευθειαν απο το μανιατο. και φυσιολογικα σου καιει τις λαμπες.
    Εχω την εντυπωση οτι τα φωτα σε αυτα δεν αναβουν απο την μπαταρια...
    πρεπει να παιρνει απευθειας απο το πηνιο ...με AC απο οτι βλεπω απο το σχεδιο....
    ισως επειδη παιρνουν ολα απο ενα πηνιο, αν η μπαταρια εχει προβλημα και δεν τραβαει ρευμα να φορτισει, να δινει παραπανω ταση στις λαμπες.....(μια υποθεση κανω...)
    Δες αν δινει στην μπαταρια ταση φορτισης ,ενας τροπος ειναι με ενα πολυμετρο μετρα πανω στην μπαταρια με σβυστο και με τον κινητηρα να δουλευει ,με λιγο γκαζακι....,(οχι αυτα που πετανε ε? :rotflmao: ) και δες αν υπαρχει διαφορα ..και ποση...!!
    Αλλιως το πηνια ισως ..

Η βαλε λαμπες 220V:rotflmao: :rotflmao:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	wdb1ed.gif 
Προβολές:	887 
Μέγεθος:	15,4 KB 
ID:	221865
    ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
    CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
    , Vespa GT200 TS50W

Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
    Εχω την εντυπωση οτι τα φωτα σε αυτα δεν αναβουν απο την μπαταρια...
    πρεπει να παιρνει απευθειας απο το πηνιο ...με AC απο οτι βλεπω απο το σχεδιο....
    ισως επειδη παιρνουν ολα απο ενα πηνιο, αν η μπαταρια εχει προβλημα και δεν τραβαει ρευμα να φορτισει, να δινει παραπανω ταση στις λαμπες.....(μια υποθεση κανω...)
    Δες αν δινει στην μπαταρια ταση φορτισης ,ενας τροπος ειναι με ενα πολυμετρο μετρα πανω στην μπαταρια με σβυστο και με τον κινητηρα να δουλευει ,με λιγο γκαζακι....,(οχι αυτα που πετανε ε? :rotflmao: ) και δες αν υπαρχει διαφορα ..και ποση...!!
    Αλλιως το πηνια ισως ..

Η βαλε λαμπες 220V:rotflmao: :rotflmao:
    Ειμαι απο το πρωι παλι με το πολυμετρο ανα χειρας ελεχθηκαν ολες οι καλωδιωσης ελεχθηκε διακοπτης ελεχθηκε η αντισταση (τον ανορθωτη δεν μπορω να τον ελενξω,δεν ξερω πως κιολας)Η μπαταρια στο ρελαντι μου δινη φορτιση κανονικα απο 5,6 εως 6,8 οταν μαρσαρης δειχνει ταση 11,58 στιγμιαιο ...Κοινως εκτος απο τις λαμπες εχω καψει και το μυαλο μου ...Τσεκαρα οπτικα το πηνειο και δεν δεινχει λιωμενο ή καποια παραμορφωση...
    Και ειναι οπως το λες Δεν περνει απο μπαταρια για φωτα απλα σταθεροποιει την ταση ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟ φερνει..

Μηπως ξερει κανεις ποσα δινει η ΔΕΗ για να της πουλαω ενεργεια

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
    Ειμαι απο το πρωι παλι με το πολυμετρο ανα χειρας ελεχθηκαν ολες οι καλωδιωσης ελεχθηκε διακοπτης ελεχθηκε η αντισταση (τον ανορθωτη δεν μπορω να τον ελενξω,δεν ξερω πως κιολας)Η μπαταρια στο ρελαντι μου δινη φορτιση κανονικα απο 5,6 εως 6,8 οταν μαρσαρης δειχνει ταση 11,58 στιγμιαιο ...Κοινως εκτος απο τις λαμπες εχω καψει και το μυαλο μου ...Τσεκαρα οπτικα το πηνειο και δεν δεινχει λιωμενο ή καποια παραμορφωση...
    Και ειναι οπως το λες Δεν περνει απο μπαταρια για φωτα απλα σταθεροποιει την ταση ΕΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟ φερνει..

Μηπως ξερει κανεις ποσα δινει η ΔΕΗ για να της πουλαω ενεργεια
    Το πολύμετρό μου μετράει μια χαρά AC, το δικό σου όχι?
    Μέτρησες τελικά με κάποιο τρόπο τα βολτ που παίρνουν οι λάμπες?
    Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
    σας βλεπω κοριτσια με ξωβυζα και μερικες μαλιστα χωρις σουτιεν
    αμα φαω καμια τουμπα εξαιτια σας, μολις σηκωθω σας μαμησα

Παρόμοια θέματα

1. ... πως σβήνουν τα φώτα στο 650?
    από liberto στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2009, 23:05
  2. κάηκε η λαμπα xenon στο transalp
    από efialtis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 22/09/2006, 15:04