Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Λιποθυμία, αίτια και αντιμετώπιση

 1. #1

  Λιποθυμία, αίτια και αντιμετώπιση

  αντιγράφω απο άλλο φόρουμ, καλό είναι να υπάρχει  Εισαι στο βουνο και ξαφνικα ο φιλος σου,γυναικα,πεθερα κτλ επεσε ξερη κατω.Τη κανουμε?????.Βρηκα ενα πολυ καλο αρθρο και το αναδιαβιβαζω ωστε να χουμε μια ιδεα τη μπορουμε να κανουμε και το κυριοτερο χωρις να μας πιανει πανικος...........

  ''Η παροδική απώλεια της συνείδησης αποκαλείται λιποθυμία.

  Η λιποθυμία χαρακτηρίζεται από απώλεια αισθήσεων απότομης έναρξης και μικρής διάρκειας, ενώ ακολουθείται από πλήρη ανάκτηση της συνείδησης. Το άτομο χάνει τις αισθήσεις του και πέφτει στο έδαφος. Πάνω από το 30% των ενηλίκων σύμφωνα με μελέτες θα παρουσιάσει τουλάχιστον ένα λιποθυμικό επεισόδιο στην ζωή του. Οι νέες γυναίκες και οι ηλικιωμένοι παρουσιάζουν συχνότερα λιποθυμικά επεισόδια.

  Η λιποθυμία οφείλεται σε «φυσιολογική» δυσλειτουργία του οργανισμού οφειλόμενη σε παράγοντες όπως ηλικία, άγχος κλπ., σε οργανικά νοσήματα ή σε φάρμακα.

  1. ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΛΟΓΩ «ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ» ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

  Η λιποθυμία οφείλεται συνήθως σε δυσλειτουργία αγγειοκινητικών χαρακτηριστικών του κυκλοφορικού συστήματος ή σε βαγοτονία. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η λιποθυμία μετά από stress και η ιδιοπαθής ορθοστατική υπόταση.

  Όταν ένα άτομο ευρίσκεται σε υπερένταση κινητοποιούνται ποικίλοι ρυθμιστικοί μηχανισμοί, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, την αύξηση της αιματικής ροής, την αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού, την αύξηση της γλυκόζης του αίματος, την αύξηση της γλυκόλυσης, την αύξηση της πνευματικής δραστηριότητας, την αύξηση της μυϊκής δύναμης. Κυρίαρχο ρόλο έχει η κινητοποίηση αγγειοκινητικών αντανακλαστικών και προσαρμογών του κυκλοφορικού συστήματος. Ορισμένα ευαίσθητα άτομα παρουσιάζουν αγγειοκινητική αστάθεια με αποτέλεσμα κάτω από την επίδραση του stress, οι μηχανισμοί αυτοί να μην λειτουργούν στην εντέλεια. Νέες γυναίκες με υπόταση, ευσυγκίνητα άτομα και ηλικιωμένοι είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Κάτω από την επίδραση ενός παράγοντα που προκαλεί φόβο, άγχος ή πόνο, εκλύονται νευροφυτικά συμπτώματα όπως ναυτία, εφίδρωση, ταχυκαρδία, χλωμάδα, λιποθυμία.

  Στην ιδιοπαθή ορθοστατική υπόταση, δεν λειτουργούν επαρκώς οι αντανακλαστικές προσαρμογές του οργανισμού κατά την έγερση. Συγκεκριμένα στο φυσιολογικό άτομο, καθώς αυτό μετακινείται από θέση κατάκλισης σε όρθια θέση, πραγματοποιείται αντανακλαστικώς αγγειοσύσπαση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πτώση της αρτηριακής πίεσης του αίματος που όμως δεν υπερβαίνει τα 20 mmHg. Σε ορισμένα άτομα ιδιοσυγκρασιακώς αλλά και με την πάροδο της ηλικίας ανεπαρκούν οι μηχανισμοί ρύθμισης και εμφανίζεται ορθοστατική υπόταση κατά την έγερση και λιποθυμία. Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τις περιπτώσεις ορθοστατικής υπότασης.

  2. ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

  Η εγρήγορση προϋποθέτει την ανατομική και λειτουργική αρτιότητα των εγκεφαλικών κυττάρων αυτών καθαυτών, την παροχή επαρκούς ποσότητας αίματος και οξυγόνου μέσω της συστηματικής κυκλοφορίας και τη σωστή συγκέντρωση ορμονών και βιοχημικών παραγόντων στο αίμα. Στην λιποθυμία διαταράσσεται ένας ή περισσότεροι από τους παράγοντες αυτούς, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ο κατάλογος των οργανικών νοσημάτων είναι μακρύς και περιλαμβάνει εγκεφαλικά νοσήματα, αγγειακά νοσήματα, καρδιακά νοσήματα, περιπτώσεις δευτεροπαθούς ορθοστατικής υπότασης (π.χ. γαστρορραγία), νοσήματα που χαρακτηρίζονται από διαταραχές βιταμινών ηλεκτρολυτών και ιχνοστοιχείων, νοσήματα με αυτόνομη νευροπάθεια (π.χ. διαβήτης). Ορισμένα από τα νοσήματα αυτά μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το απλό λιποθυμικό επεισόδιο να εξελιχθεί σε καρδιακή ανακοπή και θάνατο. Περιστατικά λιποθυμίας με πιθανό υποκείμενο επικίνδυνο οργανικό νόσημα πρέπει να διερευνώνται άμεσα ενδονοσοκομειακώς προς αποκλεισμό του.

  3. ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

  Φάρμακα που προκαλούν αγγειοδιαστολή, αδρενεργικοί αναστολείς, φάρμακα που προκαλούν απώλεια υγρών και ηλεκτρολυτών (π.χ. διουρητικά) συνδέονται με την εμφάνιση λιποθυμικών επεισοδίων σε ευαίσθητα άτομα.

  ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ

  Το λιποθυμικό επεισόδιο πρέπει πάντα να αξιολογείται άμεσα και σωστά ιατρικώς.

  Είναι σημαντικό να δίνονται πάντα οι πρώτες βοήθειες από το περιβάλλον, μέχρι να έλθει η ιατρική βοήθεια.

  Λύνετε την ζώνη και τα κουμπιά του πάσχοντα και τοποθετείστε τα πόδια 20-30 εκατοστά υψηλότερα, ενώ είναι ανάσκελα. Τοποθετείτε κρύες κομπρέσες με νερό στο μέτωπο. Μην του δίνετε φαγητό ή υγρά ενώ είναι αναίσθητος.''

  ΔΙΑΚΟΠΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.ΕΔΩ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΩΝΗΣΗ (ΚΑΡΠΑ).ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ.ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΒLS/AED.ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.....

  ''Είναι βασικό κάθε πολίτης να ξέρει να διαχωρίζει την απώλεια συνείδησης λόγω λιποθυμίας και την απώλεια συνείδησης λόγω αιφνίδιας καρδιοαναπνευστικής ανακοπής.

  Στην αιφνίδια καρδιοαναπνευστική ανακοπή το άτομο χάνει αιφνιδίως τις αισθήσεις του, όπως και στην απλή λιποθυμία, αλλά επιπρόσθετα, ο άνθρωπος δεν αναπνέει και δεν έχει ψηλαφητό σφυγμό διότι διακόπτεται η αναπνοή και η κυκλοφορία του αίματος. Στην καρδιοαναπνευστική ανακοπή πρέπει να μεριμνήσετε για την ταχύτατη μεταφορά του πάσχοντος στο νοσοκομείο. Ο πάσχων, εάν η ανακοπή είναι παρατεινόμενη, πρέπει να διασωληνωθεί άμεσα για να μην πεθάνει.

  Η διάκριση της απλής λιποθυμίας από την καρδιοαναπνευστική ανακοπή μπορεί να γίνει εύκολα ως εξής:

  Πλησιάζετε τον πάσχοντα και ελέγχετε εάν το άτομο αναπνέει πλησιάζοντας το αυτί στο στόμα και την μύτη του για να νιώσετε την ανάσα του και παρατηρώντας εάν κινείται ο θώρακας και η κοιλιά του. Εάν έχετε καθρέπτη, τον πλησιάζετε στη μύτη και στο στόμα του για να δείτε εάν «θαμπώνει» από την αναπνοή του.

  Αναζητάτε τους καρδιακούς παλμούς ψηλαφώντας τον σφυγμό στην κοιλότητα μεταξύ του λάρυγγα και των γειτονικών μυών και στην βάση του αντίχειρα (και στα δύο χέρια).

  Εάν το άτομο δεν αναπνέει και δεν έχει ψηλαφητό σφυγμό, πρόκειται για καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

  Στην καρδιοαναπνευστική ανακοπή εάν έχετε εκπαιδευτεί κατάλληλα, εφαρμόζετε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, που πρέπει να εφαρμόζεται στην περίπτωση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, είναι θέμα ειδικής εκπαίδευσης και ο κάθε πολίτης πρέπει να παρακολουθήσει άμεσα αντίστοιχα οργανωμένα σεμινάρια που περιλαμβάνουν κατάλληλη πρακτική εκπαίδευση σε τεχνικές μαλάξεων και τεχνητής αναπνοής. Ωστόσο ο κοινός άνθρωπος που δεν έχει λάβει την αντίστοιχη εκπαίδευση, μπορεί να δώσει δύο δυνατές μαλάξεις στο στήθος.

  Ακόμα και δύο μόνο δυνατές μαλάξεις στο στήθος, μπορεί να δώσουν στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία του, την στιγμή που δεν έχει πάθει ακόμα ανεπανόρθωτες βλάβες από την διακοπή της αναπνοής και της κυκλοφορίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκτελεστούν με ασφάλεια οι προαναφερόμενες μαλάξεις, διότι σε περίπτωση απλής λιποθυμίας μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνες, είναι να είστε σίγουροι ότι το άτομο που αιφνιδίως έχασε τις αισθήσεις πάσχει από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. ''
  "I feel like dining with hitchock every time that we fuck"

 2. #2
  χωρις ιχνος αντιπαραθεσης και με τον κίνδυνο να ξαναχαρακτηριστω γραφικος, σημειωνω τα εξης:

  κα τα τις τελευταίες οδηγίες,
  σε λιποθυμικό επεισόδιο δεν χρειαζεται να σηκωσουμε τα ποδια, εφοσον ελενξουμε πως το θυμα εχει αναπνοη το θετουμε σε θεση ανανηψης και καλουμε βοηθεια, σε 5 λεπτα το πολυ θα εχει επανελθει.

  οσον αφορα την Κ.Α.Α. ή ΚΑΡ.Π.Α πλεον ΔΕΝ ψιλαφουμε τον σφυγμο, για να αξιολογισετε εαν αναπνεει ή οχι το θυμα θα πρεπει πρωτα να εχετε απελευθερωσει τον αεραγωγο, πραγμα που πρεπει καποιος να ξερει τους τροπους και τους κινδυνους που εγκυμονούν.

  σε ατομα που δεν εχουν εκπαιδευτει ή δεν ειναι επαγγελματιες υγειας, κατα τις τελευταιες οδηγιες, δεν χρειαζεται να κανουν εμφυσήσεις αρκουν οι θωρακικές συμπιέσεις (και οχι μαλαξεις, αλλο μαλαξει και αλλο θωρακικες συμπιεσεις) με ρυθμο 100-120 ανα λεπτο και οχι 2 δυνατες μαλαξεις που αναφερει το αρθρο.

  τελος μπορειτε να μπείτε στο www.erc.edu και να γραφτείτε μελη, ειναι δωρεαν, απο εκει μπορειτε να κατεβασετε τις τελευταιες οδηγιες στα ελληνικα για bls/aed.

  Καλο θα ειναι να παρακολουθησετε είτε τα σεμινάρια της εεκαα ( http://www.eekaa.com ) με κοστος 50€ ή τα σεμιναρια του Ε.Ε.Σ. (το 20ωρο του πολιτη) που ειναι και δωρεαν.

  Επίσης καλο θα ηταν καποια στιγμη να κανονισουμε ενα σεμιναριο απο τον Ε.Ε.Σ σαν φορουμ γιατι ειναι βασικα πραγματακια που θα επρεπε να ειναι αυτονοητα σε ολους.
  Σας το 'πα ???


  Λαστιχάάάάάάρες !!!


  Πατέρας πια...!

 3. #3
  O δικηγόρος του διαβόλου του φόρουμ σας:
  Παρίσταμαι σε κοσμικόν κέντρον θερινού τύπου (παραδοσιακό Κρητικό) και υπάρχει ζωντανή ορχήστρα.
  Αρχινάει ένα σιγανό πεντοζάλι.
  Σηκώνεται παρέα από το διπλανό τραπέζι, Έλληνες τουρίστες. Σέρνει το χορό ένας μεσήλικας.
  Στη μέση του χορού, ο μεσήλικας γυρίζει και κάθεται στο τραπέζι, πίνει μια γουλιά κρασί και πέφτει κάτω...
  Τρέχω, ανοίγω πουκάμισο, ψηλαφώ σφυγμό (δεν έχει), ακροάζομαι καρδιά (δεν χτυπάει), ανάσα δεν βγαίνει...
  Γροθιά στο στέρνο και αρχινάω ΚΑΡΠΑ...
  Ταυτόχρονα ειδοποιούμε το 166.
  Κάποια στιγμή έχω αποκάμει, η ώρα έχει περάσει, συνεχίζει έτερος παριστάμενος την ΚΑΡΠΑ.
  Το 166 φτάνει μετά 30 λεπτά. Ατάραχοι φορτώνουνε τον μεσήλικα και λένε στη γυναίκα του που τόση ώρα αγωνιούσε αν ζούσε ο άνδρας της ή όχι ότι "τελείωσε".
  Αυτή γυρίζει και αρχίζει να κατηγορεί μια εμένα, μια τον άλλον που προσπαθούσαμε επί τριαντάλεπτο ότι της σκοτώσαμε τον σύζυγο...
  Το θέλει να πει ο ποιητής;
  Ξέρετε...
  Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

 4. #4
  Παλαιό μέλος Το avatar του/της GABBER
  Εγγραφή
  19/11/2003
  Μηνύματα
  107
  Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
  O δικηγόρος του διαβόλου του φόρουμ σας:
  Παρίσταμαι σε κοσμικόν κέντρον θερινού τύπου (παραδοσιακό Κρητικό) και υπάρχει ζωντανή ορχήστρα.
  Αρχινάει ένα σιγανό πεντοζάλι.
  Σηκώνεται παρέα από το διπλανό τραπέζι, Έλληνες τουρίστες. Σέρνει το χορό ένας μεσήλικας.
  Στη μέση του χορού, ο μεσήλικας γυρίζει και κάθεται στο τραπέζι, πίνει μια γουλιά κρασί και πέφτει κάτω...
  Τρέχω, ανοίγω πουκάμισο, ψηλαφώ σφυγμό (δεν έχει), ακροάζομαι καρδιά (δεν χτυπάει), ανάσα δεν βγαίνει...
  Γροθιά στο στέρνο και αρχινάω ΚΑΡΠΑ...
  Ταυτόχρονα ειδοποιούμε το 166.
  Κάποια στιγμή έχω αποκάμει, η ώρα έχει περάσει, συνεχίζει έτερος παριστάμενος την ΚΑΡΠΑ.
  Το 166 φτάνει μετά 30 λεπτά. Ατάραχοι φορτώνουνε τον μεσήλικα και λένε στη γυναίκα του που τόση ώρα αγωνιούσε αν ζούσε ο άνδρας της ή όχι ότι "τελείωσε".
  Αυτή γυρίζει και αρχίζει να κατηγορεί μια εμένα, μια τον άλλον που προσπαθούσαμε επί τριαντάλεπτο ότι της σκοτώσαμε τον σύζυγο...
  Το θέλει να πει ο ποιητής;
  Ξέρετε...
  Aστα να πανε...Και τι κανουμε ??? Τον κοιταμε χωρις να κανουμε τιποτα????
  Εκανες αυτο που οφειλες....Αμα το προβλημα ειναι οξυ....δεν...

 5. #5
  Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
  ....
  Συνηθες φαινομενο, ανετα θα μπορουσε να σας κυνηγήσει νομικα.

  και παιδια ολα ωραια αυτα που γραφουμε και λεμε και ναι να ειμαστε ολοι ενημεροι, αλλα υπαρχει και η αλλη πλευρα του νομισματος και καλο θα ειναι οτι κανουμε να το κανουμε πιστοποιημενα ωστε να μην εχουμε παρατραγουδα...
  Σας το 'πα ???


  Λαστιχάάάάάάρες !!!


  Πατέρας πια...!

 6. #6
  Η μπουνιά στο στήθος τι ρόλο βαράει? Πρέπει να υπήρχε σε παλιά πρωτόκολλα ανάνηψης αλλά ποτέ δεν κατάλαβα σε τι βοηθούσε, κάτι σαν βίαιη επανεκκίνηση καρδιάς?

  περι νομικής ευθύνης, ειδικά σε καρδιολογικό πρόβλημα όπου είναι αναγνωρίσιμο ιατρικά(επιβεβαιώνετε και σε νεκροψία) άρθρο 306 και 307 του ποινικού κώδικα σε προστατεύουν όταν παρέχεις βοήθεια(στην ουσία έχεις ποινική ευθύνη αν είχες την δυνατότητα να παρέχεις βοήθεια και δεν το έκανες), άρθρο 288 κάνεις αγωγή σε όποιον αν σε εμποδίσει να παρέχεις βοήθεια.

  Για τους υπόλοιπους, υπάρχουν τα σεμινάρια του Ερυθρού Σταυρού , ΕΚΑΒ κλπ τα οποία είναι απαραίτητα για κάθε πολίτη. 50 ευρώ, 20 ώρες,πιστοποιημένη εκπαίδευση και το σημαντικότερο ΓΝΩΣΗ, χέστε τον συνάνθρωπο, τον περαστικό, τον άγνωστο, μια φορά να χρειαστεί στην ζωή σας στον γονιό, στο παιδί, στον σύζυγο τότε αξίζει να ξοδέψετε και ώρες και ένα πενηντάρικο...

  υγ, κρύα επιθέματα μόνο σε θερμοπληξία, νερό στο στόμα σε αναίσθητο ΠΟΤΕ παίζει να τον πνίξετε, ανασήκωμα ποδιών σε υπόταση κλπ ναι αλλά σε ένα εγκεφαλικό ή σε ένα χτύπημα στο κεφάλι παίζει να του κάνετε ζημιά

 7. #7
  Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
  ...
  η προκαρδια πλήξη (ετσι νομιζω το λεγανε) ηταν στο πρωτοκολλο του 1975 (ή καπου εκει γυρω...) κατα τις τοτε ερευνες υποστηριζαν πως βοηθουσε στην επαλειτουργια της καρδια...
  Σας το 'πα ???


  Λαστιχάάάάάάρες !!!


  Πατέρας πια...!

 8. #8
  Και φτάσαμε 2011 και οι Αμερικάνοι αφαίρεσαν και τις εμφυσήσεις...


  Βέβαια η λογική τους είναι ότι με στατιστικές μελέτες, η διαφορά αποτελεσματικότητας συμπιέσεις+εμφυσήσεις και συμπιέσεις μόνο είναι αρκετή, αλλά όταν ΔΕν κάνεις εμφυσήσεις είναι πιο εύκολο για κάποιον να παρέχει βοήθεια και ότι θα εκπαιδευτεί πιο εύκολα, πιο γρήγορα και περισσότερος κόσμος στην ΚΑΑ(που θα μείνει σκέτο ΚΑ στο τέλος :P)

  Οπότε προτιμούν να παρέχουν περισσότεροι πολίτες μειωμένη παροχή βοήθειας και πιο εύκολη, παρά λίγοι πολίτες πλήρη παροχή βοήθειας. Στατιστικά το δεύτερο θα έχει καλύτερα αποτελέσματα

 9. #9
  αν και ξεφευγουμε απο το θεμα,

  οι αμερικανοι (AHA) δεν απεριψαν τις εμφυσισεις, απλα εχουν διαχωρισει, και καλα εκαναν, σε επαγγελματιες υγειας και μη. και δεν εχουν και αδικο, διοτι και μονο τις ΘΣ να κανει καποιος αρκετο ειναι μεχρι να φτασει εξειδικευμενη βοηθεια οι μελετες εδειξαν πως το εξυγονο που υπαρχει ιδη στους πνευμονες φτανει σε πρωτη φαση... τεσπα το εξειδικευουμε πολυ το θεμα και δεν ειναι της παρουσης, το θεμα ειναι να ψαχτει ο καθενας και να μαθει 2 πραγματακια τοσο απλα οσο και συμαντικα...
  Σας το 'πα ???


  Λαστιχάάάάάάρες !!!


  Πατέρας πια...!

Παρόμοια θέματα

 1. Ατύχημα και αντιμετώπιση
  από Nik0s στο forum Στραβά κι ανάποδα
  Απαντήσεις: 48
  Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2007, 00:02
 2. Και κάτι ακόμα
  από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
  Απαντήσεις: 9
  Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 16:41
 3. Απαντήσεις: 4
  Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2003, 23:42
 4. Γεια και χαρα
  από sonus στο forum Off topic
  Απαντήσεις: 5
  Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 12:47
 5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
  από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
  Απαντήσεις: 8
  Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 09:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

 • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
 • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
 • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
 •  
 • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
 • Τα smilies είναι ΟΝ
 • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
 • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
 • Ο κώδικας HTML είναι OFF