To 4 κύλινδρο που έβαλα υπάρχει στο net. Αμα θέλεις καμμιά βοήθεια εδώ είμαστε....Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Αντε τωρα να βρούμε το 4κύλινδρο του byr0n.
Ο ένας απο περιοδικό, ο άλλος απο βιβλίο![]()
Να βγαλω κι εγω τα βιβλία να σας τσακίσω κουφάλες![]()
![]()
![]()
Μοιάζει πολύ με το benelli 350 αλλά εχει την αλυσίδα απο την αλλη μεριά...
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Όντως μοιάζει πάρα πολύ με Benelli, αλλά δεν είναι. Για να βοηθήσω λίγο.....Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Μοιάζει πολύ με το benelli 350 αλλά εχει την αλυσίδα απο την αλλη μεριά...
Ο σχεδιαστής του είχε περάσει απ΄το εργοστάσιο της benelli. Εφυγε απο εκεί και σχεδίασε το παραπάνω 250άρι, που είχε μεν σχεδιαστικές ομοιότητες με το Benelli, αλλά και αρκετές διαφορές. Εκτός της αλυσίδας είχε δύο ξεχωριστά γρανάζια για την κίνηση των διπλών επικεφαλής εκκεντροφόρων (ενω το Benelli ένα).
"Α significant change was the inclusion of two separate gear trains to drive the double overhead camshafts" αν το μετέφρασα σωστά.
Ηταν 248cc (44,5Χ40mm), συμπίεση 10.5:1 και απέδιδε 50bhp στις 14.000 σαλ. Χρησιμοποιούσε 4 15mm Dell΄Orto και κιβώτιο 7 σχέσεων.
Κατασκευάστηκε μόνο ένα πρωτότυπο το 1965, και έτρεξε και σε δύο τοπικούς αγώνες πριν πάρει την απόφαση το εργοστάσιο να εγκαταλείψει το project (για άσχετους λόγους και όχι επειδή ήταν κακό).
Και μία από πίσω που φαίνονται οι μπούκες, τα Girling αμορτισσέρ και τα αγωνιστικά Dunlop της εποχής....
![]()
ducati?
Το χουμε ξαναπεί?
Παίζει βέβαια και να έχω δεί όλες τις φωτο σε όλο το δίκτυο οπότε να μου φαίνονται όλα οτι τα χουμε ξαναπεί.
Stefane μάλλον εννοείς το τετρακύλινδρο της Ducati που ήταν 125 και μεταγενέστερο. Δεν είναι αυτό...Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
ducati?
Το χουμε ξαναπεί?
Παίζει βέβαια και να έχω δεί όλες τις φωτο σε όλο το δίκτυο οπότε να μου φαίνονται όλα οτι τα χουμε ξαναπεί.![]()
ΥΓ:Πολύχρονος κιόλας φίλε![]()
βοήθησες πολύΑρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Όντως μοιάζει πάρα πολύ με Benelli, αλλά δεν είναι. Για να βοηθήσω λίγο.....
Ο σχεδιαστής του είχε περάσει απ΄το εργοστάσιο της benelli. Εφυγε απο εκεί και σχεδίασε το παραπάνω 250άρι, που είχε μεν σχεδιαστικές ομοιότητες με το Benelli, αλλά και αρκετές διαφορές. Εκτός της αλυσίδας είχε δύο ξεχωριστά γρανάζια για την κίνηση των διπλών επικεφαλής εκκεντροφόρων (ενω το Benelli ένα).
"Α significant change was the inclusion of two separate gear trains to drive the double overhead camshafts" αν το μετέφρασα σωστά.
Ηταν 248cc (44,5Χ40mm), συμπίεση 10.5:1 και απέδιδε 50bhp στις 14.000 σαλ. Χρησιμοποιούσε 4 15mm Dell΄Orto και κιβώτιο 7 σχέσεων.
Κατασκευάστηκε μόνο ένα πρωτότυπο το 1965, και έτρεξε και σε δύο τοπικούς αγώνες πριν πάρει την απόφαση το εργοστάσιο να εγκαταλείψει το project (για άσχετους λόγους και όχι επειδή ήταν κακό).
Και μία από πίσω που φαίνονται οι μπούκες, τα Girling αμορτισσέρ και τα αγωνιστικά Dunlop της εποχής....![]()
![]()
250 GP Mototrans (1967)
Disappointed by the efforts of the parent company, the Spanish branch of Ducati Mototrans built its own in-line 4-cylinder racing model (based on a design by R. Armaroli). Known as the MT250 (and featuring a 44.5 x 40mm engine that put out 50 HP at 14,000 RPM), it was used by Bruno Spaggiari on the Monjuich track during the 1967 Barcelona GP practice, but was to be abandoned immediately afterwards in favour of his faithful single-cylinder Desmo.
Following a further year's development, the bike reappeared for a few laps in another Spanish race, ridden once again by Spaggiari.
Η επειδή το φτιάξανε οι Ισπανοί δεν το ήθελαν οι Ιταλοί, η ειχε πρόβλημα αξιοπιστίας, λέω εγω τωρα...
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Αφού με ξέρεις....δεν μπορώ να το αφήσω πολύ δύσκολοΑρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
βοήθησες πολύ![]()
250 GP Mototrans (1967)
Η επειδή το φτιάξανε οι Ισπανοί δεν το ήθελαν οι Ιταλοί, η ειχε πρόβλημα αξιοπιστίας, λέω εγω τωρα...![]()
Το κομμάτι που έβαλες μάλλον είναι απ΄το site της Ducati και υπάρχουν κάποιες διαφορές απ΄το κείμενο του Walker. Στο βιβλίο λέει ότι ο Armaroli πήγε στη Mototrans to 1964. To project MT250 ξεκίνησε αμέσως καθώς ο Armaroli μαλλον είχε έτοιμο το σχέδιο απ΄την εποχή που ήταν βοηθός του Aulo Savelli που είχε σχεδιάσει τα 4κύλινδρα της Βenelli.
Το ΜΤ250 κατασκευάστηκε το 1965 και όχι το 1967 που λεει η Ducati. Μετά την κατασκευή και ακύρωση του ΜΤ, ο Armaroli επέστρεψε στην Ιταλία αρχίζοντας μια επιτυχημένη καριέρα ώς σχεδιαστής κινητήρων αλλά για αυτοκίνητα.
Δεν θυμάμαι αν το έχουμε βάλει. Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο εν σειρά τετρακύλινδρο?![]()
Ναι γενικά μιλάω. Το FN ήταν το 1ο μαλλον, αλλα με διάταξη κατά μήκος. Την "συμβατική" (όπως την ξέρουμε) διάταξη, ποιός την χρησιμοποίησε πρώτος??Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Το εννοείς γενικώς?
Αν δεν ειναι FN είναι ακόμα παλιότερο.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957