Εμπνευσμενος απο καποια ποστ που εχω διαβασει στο moto του φιλτατου lspiros , ο οποιος αναπαλαιωνει μοτοσυκλετες οχι μονο δικες του , αλλα και για λογαριασμο τριτων , ανεβαζω αυτο το θρεντ σχετικα με ενα honda cm 250 t '83 μοντελο , το οποιο ενδεχομενως να αναπαλαιωθει....
...ολα βεβαια θα εξαρτηθουν απο τον ιδιοκτητη , ποσο αγαπαει αυτη τη μοτοσυκλετα , και ποσο βαθια θελει να βαλει το χερι στην τσεπη.....
Προς το παρον το μονο που εκανα στην μοτοσυκλετα ειναι η αντικατασταση της ντιζας συμπλεκτη και ισιωμα του λεβγιε ταχυτητων προκειμενου να μπορει να κινηθει....
Συζητωντας με τον κατοχο της μοτοσυκλετας , του τονισα οτι οσο και ''παλιατζουρα'' και να του φαινεται αυτη τη στιγμη το CM , μπορει με καποιες συγκεκριμενες εργασιες να μεταμορφωθει σε ενα πραγματικο ''κλασσικο'' αριστουργημα....απο τις αντιδρασεις του κρινω οτι η ιδεα δεν του φανηκε και ασχημη , και οτι υπαρχει διαθεση για restore!
το budget δειχνει περιορισμενο , αλλα επιφυλασσομαι για τις oικονομικες διαθεσεις του κατοχου οταν δει την μοτοσυκλετα του να μεταμορφωνεται σιγα σιγα.... (ολοι εκει την παταμε!-μολις αρχισουμε να γουσταρουμε!)
...ηδη το μηχανακι ειναι στο γκαραζ μου και ''κλεισαμε'' για ενα γραναζι πισω (το οποιο ειναι υπο διαλυση και ''πεταει'' την αλυσιδα) , και για αντικατασταση τσιμουχες μπροστινου (η δεξια μπουκαλα χανει πολλα λαδια).
Ολα θα γινουν βασει της δικης μου νοοτροπιας , η οποια ειναι πρωτα η ΚΑΛΗ λειτουργικη κατασταση και μετα οποιοδηποτε εμφανισιακο ''ρετους''.....
Αρχικα δεν θα δειτε καμια τρομερη αλλαγη στην μοτοσυκλετα , η μαλλον για να πω την αληθεια δεν θα δειτε τιποταεκτος απο μερικες φωτο που αφορουν την κατασταση στην οποια βρισκεται αυτη τη στιγμη.....
στην πρωτη φωτο το cm οπως το φωτογραφησα σημερα:
![]()