Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 52

Θέμα: honda cm 250T (restore?)

honda cm 250T (restore?)

Εμπνευσμενος απο καποια ποστ που εχω διαβασει στο moto του φιλτατου lspiros , ο οποιος αναπαλαιωνει μοτοσυκλετες οχι μονο δικες του , αλλα και για λογαριασμο τριτων , ανεβαζω αυτο το θρεντ σχετικα με ενα honda cm 250 t '83 μοντελο , το οποιο ενδεχομενως να αναπαλαιωθει....

...ολα βεβαια θα εξαρτηθουν απο τον ιδιοκτητη , ποσο αγαπαει αυτη τη μοτοσυκλετα , και ποσο βαθια θελει να βαλει το χερι στην τσεπη.....

Προς το παρον το μονο που εκανα στην μοτοσυκλετα ειναι η αντικατασταση της ντιζας συμπλεκτη και ισιωμα του λεβγιε ταχυτητων προκειμενου να μπορει να κινηθει....

Συζητωντας με τον κατοχο της μοτοσυκλετας , του τονισα οτι οσο και ''παλιατζουρα'' και να του φαινεται αυτη τη στιγμη το CM , μπορει με καποιες συγκεκριμενες εργασιες να μεταμορφωθει σε ενα πραγματικο ''κλασσικο'' αριστουργημα....απο τις αντιδρασεις του κρινω οτι η ιδεα δεν του φανηκε και ασχημη , και οτι υπαρχει διαθεση για restore!

το budget δειχνει περιορισμενο , αλλα επιφυλασσομαι για τις oικονομικες διαθεσεις του κατοχου οταν δει την μοτοσυκλετα του να μεταμορφωνεται σιγα σιγα.... (ολοι εκει την παταμε!-μολις αρχισουμε να γουσταρουμε!)

...ηδη το μηχανακι ειναι στο γκαραζ μου και ''κλεισαμε'' για ενα γραναζι πισω (το οποιο ειναι υπο διαλυση και ''πεταει'' την αλυσιδα) , και για αντικατασταση τσιμουχες μπροστινου (η δεξια μπουκαλα χανει πολλα λαδια).

Ολα θα γινουν βασει της δικης μου νοοτροπιας , η οποια ειναι πρωτα η ΚΑΛΗ λειτουργικη κατασταση και μετα οποιοδηποτε εμφανισιακο ''ρετους''.....

Αρχικα δεν θα δειτε καμια τρομερη αλλαγη στην μοτοσυκλετα , η μαλλον για να πω την αληθεια δεν θα δειτε τιποτα εκτος απο μερικες φωτο που αφορουν την κατασταση στην οποια βρισκεται αυτη τη στιγμη.....

στην πρωτη φωτο το cm οπως το φωτογραφησα σημερα:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dsc05910.jpg 
Προβολές:	1524 
Μέγεθος:	61,4 KB 
ID:	224615
    πετσα μη συμβατη , bye bye love

καπακι κεφαλης .....εκτος απο την ''θολουρα'' που εχει η οποια διακρινει ολο το μοτερ , χανει και λαδια.....

Όνομα:	dsc05911.jpg 
Προβολές:	1530 
Μέγεθος:	83,5 KB 
ID:	224616

...ο λεβγιες ταχυτητων.....

(και ομως!....τον ισιωσα!)

βεβαια χρηζει αντικαταστασης

Όνομα:	dsc05912.jpg 
Προβολές:	1525 
Μέγεθος:	83,1 KB 
ID:	224617

...δεξι τελικο εξατμισης.....

Όνομα:	dsc05913.jpg 
Μέγεθος:	86,0 KB 
ID:	224618

...αν δεν ειδατε καθαρα σε τι χαλια βρισκεται το δεξιο τελικο , παρτε αλλη μια φωτο για να καταλαβετε καλυτερα...

Όνομα:	dsc05916.jpg 
Μέγεθος:	85,1 KB 
ID:	224619

μπροστα φτερο....

Όνομα:	dsc05914.jpg 
Προβολές:	1522 
Μέγεθος:	72,2 KB 
ID:	224620

καρτερ...

διακρινεται η ντιζα του στροφομετρου η οποια δεν λειτουργει ουτε αυτη.....

Όνομα:	dsc05915.jpg 
Προβολές:	1520 
Μέγεθος:	77,8 KB 
ID:	224621

φαναρι , οργανα , φλας....

το σπασμενο φαναρι δεν ειναι το σοβαρο εδω , αλλα ο φανοστατης που ειναι θεοστραβος...

Όνομα:	dsc05917.jpg 
Προβολές:	1519 
Μέγεθος:	92,9 KB 
ID:	224622

δαγκανα & αριστερη μπουκαλα...

...ασχολιαστο.....

Όνομα:	dsc05918.jpg 
Προβολές:	1514 
Μέγεθος:	80,0 KB 
ID:	224623

βεβαια ακομα δεν ξερω ουτε καν εγω τι μελει γενεσθαι σχετικα με το μηχανακι , ολα θα εξαρτηθουν απο τον ιδιοκτητη , και βεβαια η συχνοτητα που θα ενημερωνεται το ποστ (και αν ενημερωθει ποτε δηλαδη) θα ειναι σε μη-τακτα χρονικα διαστηματα δηλαδη όποτε γινονται καποιες εργασιες πανω στην μοτοσυκλετα.

διατηρωντας το ''συνηθειο'' μου , αρχικα τουλαχιστον η μοτοσυκλετα θα μεταμορφωνεται και παραλληλα θα κυκλοφορει.....

φυσικα θα εμπλακει επαγγελματιας μηχανικος οσον αφορα τα σημεια στα οποια δεν αναλαμβανω προσωπικα καθως θα ηταν ανευθυνο απο μερους μου να εμπλακω....
    (...εις γνωσην του κατοχου βεβαια)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akispoulis
    τι μου θημησες!φιλαρακι! ηταν η 1η μοτοσικλετα μου! την ειχα παρει το 1986 μεταχειρα! ειμουν 16 ετων! τα αλλα παιδια στα 16 τους τοτε δεν ειχαν ουτε παπι. δεν ηθελα να παρω παπι . ειχα πριν ενα αυτοματακι mego με μικρες ροδες....θημαμαι του ειχα αλλαξει και δυο φορες εξατμισεις ,γιατη σαπηζαν...την δευτερη του εβαλα marving 2σε1..... εγηνε ο σεισμος εδω και δουλεψα τοτε οικοδομη... και την πηρα! ηθελα να παρω cb 250. αλλα , μου εκατσε αυτο! νασε καλα, και να το δουμε στον δρομο το εργαλειο!

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Nα ξερεις παντως οτι ηταν απο τις χειρότερες μοτοσυκλέτες της Honda.
    10 φορές καλύτερα να ηταν CB250N που και παλι δεν έλεγε τίποτα απολύτως.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Nα ξερεις παντως οτι ηταν απο τις χειρότερες μοτοσυκλέτες της Honda.
    10 φορές καλύτερα να ηταν CB250N που και παλι δεν έλεγε τίποτα απολύτως.
    δεν ξερω αν ειναι προσωπικη σου αποψη φιλε ή κατα γενικη παραδοχη , παντως ειχε μοσχοπουλησει.....

..ουτε εμενα ειναι του γουστου μου , αλλα αν το ακουσεις να δουλευει θα παθεις πλακα.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    σεβομαι το σκεπτικο σου και βλεπω οτι εχεις διαθεση για ανακατασκευη.

αλλα θα σου δειξω μια αλλη οπτικη γωνια που μολις σκεφτηκα.

βλεποντας το cm και την κατασταση του θα ελεγα οτι ισως να μην εχει μερακι ο ιδιοκτητης του.

που θελω να καταληξω λοιπον. εσυ ζεφο θα βαλεις ολο σου το μερακι και την τεχνη και θα κανεις ενα μηχανακι να αστραφτει και να λαμπει. ομως μετα θα μπορει να προσεχει ο κατοχος του και να το διατηρει στην καλη κατασταση;

γιατι πιθανον μετα την ανακατασκευη θα το βλεπεις κι εσυ ζεφο. και ειμαι σιγουρος οτι αν το δεις παραμελημενο θα σε πιανει η στεναχωρια.

με καθε σεβασμο προς τον κατοχο κι εσενα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
    σεβομαι το σκεπτικο σου και βλεπω οτι εχεις διαθεση για ανακατασκευη.

αλλα θα σου δειξω μια αλλη οπτικη γωνια που μολις σκεφτηκα.

βλεποντας το cm και την κατασταση του θα ελεγα οτι ισως να μην εχει μερακι ο ιδιοκτητης του.

που θελω να καταληξω λοιπον. εσυ ζεφο θα βαλεις ολο σου το μερακι και την τεχνη και θα κανεις ενα μηχανακι να αστραφτει και να λαμπει. ομως μετα θα μπορει να προσεχει ο κατοχος του και να το διατηρει στην καλη κατασταση;

γιατι πιθανον μετα την ανακατασκευη θα το βλεπεις κι εσυ ζεφο. και ειμαι σιγουρος οτι αν το δεις παραμελημενο θα σε πιανει η στεναχωρια.

με καθε σεβασμο προς τον κατοχο κι εσενα.

απολυτα κατανοητο , απολυτα σωστο και με βρισκει απολυτα συμφωνο αυτο που λες....

δεν ξερω ομως κατα ποσο εγινε κατανοητο αυτο που ειπα στην αρχη.....ο κατοχος φυσικα θα πληρωσει για οποια εργασια γινει στο μηχανακι.....

και αναλογα με το ποσον που θα αποφασισει να ξοδεψει , θα λαβει και αναλογο αποτελεσμα....
    Δεν εχω την ψευδαισθηση οτι με μια ντιζα και ενα σετ τσιμουχες ξαφνικα θα το αγαπησει....

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Honda c50 6v restoring...
    από lspiros στο forum Μετατροπές (Customizing)
    Απαντήσεις: 1703
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2019, 09:32
  2. honda c90 6v restoring
    από HONDA 9903 στο forum Μετατροπές (Customizing)
    Απαντήσεις: 320
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2017, 17:37
  3. Honda C50 6v restoring
    από tom kissas στο forum Ανακατασκευές (Restoring)
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2013, 19:52
  4. honda cm 250 1984. Αξιζει?
    από vivad στο forum Honda
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2012, 16:37

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •