Η απορία..απλή![]()
Το ζητούμενο?...απλά να ξεκαθαρίζουμε της απόψεις μας!
Και αρωτάο....
Είμαστε τελικά ρατσιστές???
ΟΧΙ μ'ονο φυλετικά!!
αλλά και οικονομικά,θρησκευτικά....κλπ
Εγώ...θα απαντήσω πιο μετά καθότι είμαι δουλειά..και ψιλοπίζω.![]()
Η απορία..απλή![]()
Το ζητούμενο?...απλά να ξεκαθαρίζουμε της απόψεις μας!
Και αρωτάο....
Είμαστε τελικά ρατσιστές???
ΟΧΙ μ'ονο φυλετικά!!
αλλά και οικονομικά,θρησκευτικά....κλπ
Εγώ...θα απαντήσω πιο μετά καθότι είμαι δουλειά..και ψιλοπίζω.![]()
Φοράτε παντα κράνος αδέρφια!!!
Εγω ειμαι ρατσιστης με οτι μου δημιουργει προβλημα στο τοπο που μενω!
Ειτε ειναι Αλβανος,ειτε Ρουμανος,ειτε απο αλλη πολη,αλλη συνοικια,αλλη οδο,αλλον οροφο!
Η Ελλαδα ανεκαθεν ειχε μεταναστες,ομως κανεις δεν δημιουργουσε προβλημα!
Οπως επισης κανεις Ελληνας μεταναστης δεν δημιουργησε προβλημα στον τοπο που πηγε!
Το οτι ομως καποιος συγκεκριμενος λαος(ειναι?) δημιουργει και θα συνεχισει να δημιουργει προβλημα ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ,τοτε πειτε με και ρατσιστη![]()
μωρε τι μας λες ???????Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Οπως επισης κανεις Ελληνας μεταναστης δεν δημιουργησε προβλημα στον τοπο που πηγε!
Ολα τα δικα μας τα λελουδια ειναι καλά ??
Λιγη σημασια έχει η φυλή......
Μεγαλη σημασια έχει ο ανθρωπος.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Εγω ειμαι ρατσιστης με οτι μου δημιουργει προβλημα στο τοπο που μενω!
Ειτε ειναι Αλβανος,ειτε Ρουμανος,ειτε απο αλλη πολη,αλλη συνοικια,αλλη οδο,αλλον οροφο!
Η Ελλαδα ανεκαθεν ειχε μεταναστες,ομως κανεις δεν δημιουργουσε προβλημα!
Το οτι ομως καποιος συγκεκριμενος λαος(ειναι?) δημιουργει και θα συνεχισει να δημιουργει προβλημα ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ,τοτε πειτε με και ρατσιστη![]()
συμφωνώ με ΑΦΤΕΡ
όπως και αυτός έτσι και εγώ έχω ζήσει (βλέπε ιταλία)έξω και όχι στη Μ. Βρετανία όπου γενικά υπάρχει πολυπολιτισμική κουλτούρα (έχει διαφορά) και πιστεύω πως το μυαλουδάκι μας έχει ανοίξει λιγουλάκι!
(θα μιλήσω συγκεκριμένα για τον αλβανό μετανάστη)
Πάρα ταύτα όταν βλέπεις πως ένας λαός που υποτείθεται πως συγχωνεύεται με έναν άλλο (βλέπε μετανάστες αλβανούς) δεν νοεί να συμμορφωθεί εεε βγαίνεις απο τα ρούχα σου!
και μιλάμε για την πλειοψηφία.
βεβαίως και υπάρχουν εξαιρέσεις, οικογενειάρχες άνθρωποι που δουλεύουν και δεν ενοχλούν καν΄΄εναν με ευγένεια συνηπάρχουν με τους γύρω τους.
ως επι το πλείστον όμως συναντάς μία επιθετική διάθεση όταν συνομιλέις με έναν αλβανό, έχουν την συμπεριφορά σγριμιού ,
δε μιλάνε ποτέ στον πληθυντικό και μη μου πείτε πως πλέον δε γνωρίζουν ελληνικά. και γενικά είναι θρασής σαν λαός .
είναι ανταγωνιστικοί και δε νομίζω πως θα νοίωσουν ποτέ την χώρα μασ σαν χώρα τους .
δεν ευχαριστούν που ανακάμφθηκαν κάπως οικονομικά απο την δικιά μας χώρα και τις δικές μας θέσεις εργασίας, παρά έχουν αισθήαμτα μίσους διότη θεωρούν τυς εαυτούς τους εκμεταλευόμενους απο τους έλληνες καπιτάλες που τους πίνουν το αίμα ξυλοδαρμένοι αδίκως απο τους συνοριοφύλακες παλαιότερα!.
γενικά δεν έχουν ήθος
ποτέ βεβαίως δε μπορέι κανείς να τα βάλει όλα σε ένα τσουβάλι
όπως προανέφερα υπάρχουν και εξαιρέσεις, μα αντιπροσωπευτηκά στοιχεία της ιδιοσυγκρασιάς τους είναι η επιθετικότητα.
βεβαίως απο την άλλη έτσι?
παιδια 17 και 18 περνάγαν τα σύνορα με κίνδυνο της ζωής τους, τρώγαν ξύλο πραγματικά χωρίς αιτία , και κατεβαίναν επαρχία και αθήνα με τα πόδια για να φλανε ενα ψωμί και ντομάτα,
μέναν σε παράγκες απο τσιμεντόλιθους και λαμαρίνες, δίπλα απο ρέμματα με απόβλητα.
επίναν νερό και πλενόντουσαν απο νερό απο γεωτρήσις με νερό αμφιβόλου περιεκτικότητας.
απο παιδί δουλεύω ασπρόπυργο και αυτά τα έχω ζήσει.
ότι βγάζαν τα στέλναν πάνω στους δικούς τους.
δεχόντουσαν επιθέσεις απο ομοεθνείς τους τα βρλαδυα με καραμπίνες και μαχαιρια για να τοπυς ληστέψουν.
όλα αυτά επι σειρά ετών σκληραίνουν έναν άνθρωπο.
τα παιδία τους που μορφώνονται στα σχο΄λεία μας με τα ελληνόπουλα πιστεύω πώς θα διαφέρουν κατα πολύ.
Δεν ήθελα να απαντήσω σε αυτό το πόστ γιατί δεν έχει νόημα αλλά μια και διάβασα το παραπάνω....Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
συμφωνώ με ΑΦΤΕΡ
όπως και αυτός έτσι και εγώ έχω ζήσει (βλέπε ιταλία)έξω και όχι στη Μ. Βρετανία όπου γενικά υπάρχει πολυπολιτισμική κουλτούρα (έχει διαφορά) και πιστεύω πως το μυαλουδάκι μας έχει ανοίξει λιγουλάκι!
(θα μιλήσω συγκεκριμένα για τον αλβανό μετανάστη)
Πάρα ταύτα όταν βλέπεις πως ένας λαός που υποτείθεται πως συγχωνεύεται με έναν άλλο (βλέπε μετανάστες αλβανούς) δεν νοεί να συμμορφωθεί εεε βγαίνεις απο τα ρούχα σου!
και μιλάμε για την πλειοψηφία.
βεβαίως και υπάρχουν εξαιρέσεις, οικογενειάρχες άνθρωποι που δουλεύουν και δεν ενοχλούν καν΄΄εναν με ευγένεια συνηπάρχουν με τους γύρω τους.
ως επι το πλείστον όμως συναντάς μία επιθετική διάθεση όταν συνομιλέις με έναν αλβανό, έχουν την συμπεριφορά σγριμιού ,
δε μιλάνε ποτέ στον πληθυντικό και μη μου πείτε πως πλέον δε γνωρίζουν ελληνικά. και γενικά είναι θρασής σαν λαός .
είναι ανταγωνιστικοί και δε νομίζω πως θα νοίωσουν ποτέ την χώρα μασ σαν χώρα τους .
δεν ευχαριστούν που ανακάμφθηκαν κάπως οικονομικά απο την δικιά μας χώρα και τις δικές μας θέσεις εργασίας, παρά έχουν αισθήαμτα μίσους διότη θεωρούν τυς εαυτούς τους εκμεταλευόμενους απο τους έλληνες καπιτάλες που τους πίνουν το αίμα ξυλοδαρμένοι αδίκως απο τους συνοριοφύλακες παλαιότερα!.
γενικά δεν έχουν ήθος
ποτέ βεβαίως δε μπορέι κανείς να τα βάλει όλα σε ένα τσουβάλι
όπως προανέφερα υπάρχουν και εξαιρέσεις, μα αντιπροσωπευτηκά στοιχεία της ιδιοσυγκρασιάς τους είναι η επιθετικότητα.
βεβαίως απο την άλλη έτσι?
παιδια 17 και 18 περνάγαν τα σύνορα με κίνδυνο της ζωής τους, τρώγαν ξύλο πραγματικά χωρίς αιτία , και κατεβαίναν επαρχία και αθήνα με τα πόδια για να φλανε ενα ψωμί και ντομάτα,
μέναν σε παράγκες απο τσιμεντόλιθους και λαμαρίνες, δίπλα απο ρέμματα με απόβλητα.
επίναν νερό και πλενόντουσαν απο νερό απο γεωτρήσις με νερό αμφιβόλου περιεκτικότητας.
απο παιδί δουλεύω ασπρόπυργο και αυτά τα έχω ζήσει.
ότι βγάζαν τα στέλναν πάνω στους δικούς τους.
δεχόντουσαν επιθέσεις απο ομοεθνείς τους τα βρλαδυα με καραμπίνες και μαχαιρια για να τοπυς ληστέψουν.
όλα αυτά επι σειρά ετών σκληραίνουν έναν άνθρωπο.
τα παιδία τους που μορφώνονται στα σχο΄λεία μας με τα ελληνόπουλα πιστεύω πώς θα διαφέρουν κατα πολύ.
Πολυπολιτισμικοί οι Βρεττανοί; Αν εξαιρέσουμε μια μειονότητα ΑΝΘΡΩΠΩΝ και αυτά που μας πασσάρουν στην TV όλοι οι άλλοι είναι εγκληματικά ρατσιστές.... Και το λέω μετά λόγου γνώσης αφού έζησα εκεί 6 χρόνια.....
Αλλά τα υπόλοιπα ρε Χρήστο για τους Αλβανούς είναι απλοϊκές σκέψεις που στερούνται ιστορικής και κοινωνιολογικής βάσης και σαφέστατα οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.....
Όλα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες....
Α... και για το θέμα του ποστ.... Ρατσιστής είναι ο άνθρωπος που κουβαλάει ανασφάλειες και κόμπλεξ για τον εαυτό του και τον κόσμο τριγύρω του και ψάχνει κάποιο εύκολο θύμα να φορτώσει όσα δεν μπορεί να κάνει αυτός ή όσα στραβά κάνει......
Ήρθαν οι χ,ψ,ζ μετανάστες και πέσαμε πάνω τους να τους φάμε.... και δουλεύουν, οι περισσότεροι, 12 ώρες την ημέρα σε δουλειές που εμείς πλέον δεν καταδεχόμαστε να κάνουμε....
Ζουν σε τρώγλες γιατί εμείς δεν τους νοικιάζουμε τα σπίτια μας αλλά και επειδή κάνουνε οικονομία για να στείλουν όσα βγάζουν σπίτι τους.....
Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να κάνουν παρέα με τα παιδάκια τους και άρα τους απομωνόνουμε από μόνοι μας....
Για να δω πόσοι από εμάς θα δούλευαν στο χωράφι να μαζεύουν πατάτες και ντομάτες.... και πόσα θα ζητάγανε για αυτό... και αν πήγαινε 6 ευρά το κιλό η ντομάτα θα αρχίζαμε τα περί ακρίβειας κλπ κλπ
Υπάρχουν και τα εγκληματικά στοιχεία ανάμεσά τους βέβαια αλλά και πριν έρθουν υπήρχαν και στην Ελλάδα φυλακές γεμάτες με Έλληνες.... Μην μπρεδεύουμε τον Ρατσισμό με την νομιμότητα...
Δεν είμαστε ρατσιστές..... Είμαστε ξιπασμένοι μαλάκες....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δεν ήθελα να απαντήσω σε αυτό το πόστ γιατί δεν έχει νόημα αλλά μια και διάβασα το παραπάνω....
basika oute egw den apantw me ayta pou lew sto thema tou post.
amynomai tou xarakthrismou ratsisths pou prosdeidoun merikoi se kapoion pou exei problhma me kapoia meionothta , sygkekrimeno problhma omws, oxi genika problhma me oiodhpote anhkei sthn meionothta.
sorry den exw zhsei ekei, parakolouthousa twra me to tromokratiko xtyphma sthn tv syzhthseis kai epanalambanotan synexws o xarakthrismos!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πολυπολιτισμικοί οι Βρεττανοί; Αν εξαιρέσουμε μια μειονότητα ΑΝΘΡΩΠΩΝ και αυτά που μας πασσάρουν στην TV όλοι οι άλλοι είναι εγκληματικά ρατσιστές.... Και το λέω μετά λόγου γνώσης αφού έζησα εκεί 6 χρόνια.....
Αλλά τα υπόλοιπα ρε Χρήστο για τους Αλβανούς είναι απλοϊκές σκέψεις που στερούνται ιστορικής και κοινωνιολογικής βάσης και σαφέστατα οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.....
gia mena les re niko? stavros edw reeeeeeeeeee !!!
proswpikes empeiries kategrapsa basika !
Όλα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες....
proswpika de filosofhsa tipotes!!!
Ήρθαν οι χ,ψ,ζ μετανάστες και πέσαμε πάνω τους να τους φάμε.... και δουλεύουν, οι περισσότεροι, 12 ώρες την ημέρα σε δουλειές που εμείς πλέον δεν καταδεχόμαστε να κάνουμε....
ayto prin apo 10 xronia NIKO, pleon plhrwnontai oso kai oi ellhnes kai asfalizontai kanonikotata
Ζουν σε τρώγλες γιατί εμείς δεν τους νοικιάζουμε τα σπίτια μας αλλά και επειδή κάνουνε οικονομία για να στείλουν όσα βγάζουν σπίτι τους.....
episeis prin apo kammia dekaetia ayta, pleon oi perissoteroi einai pantremenoi edw, me dikes tous oikogeneies kai zoun ajioprepws.
stis prwtes tajeis tou dhmotikou ta aderfia mou me tous symmathites tous pragmati diaxwrizan tous eaytous tous apo ta paidia twn albanwn, oi perissoteroi goneis milhsan sta paidia gia thn swsth symperifora kai twra pleon stis tekeytaies tajeis tou gymnasiou einai kollhtaria!Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας να κάνουν παρέα με τα παιδάκια τους και άρα τους απομωνόνουμε από μόνοι μας....
Για να δω πόσοι από εμάς θα δούλευαν στο χωράφι να μαζεύουν πατάτες και ντομάτες.... και πόσα θα ζητάγανε για αυτό... και αν πήγαινε 6 ευρά το κιλό η ντομάτα θα αρχίζαμε τα περί ακρίβειας κλπ κλπ
plhrwnomaste pleon ta idia
Είμαστε ξιπασμένοι μαλάκες....
den sxoliazw
Δεν κάνω προσωπική αντιπαράθεση ρε Σταύρε.....
Απλά οι προσωπικές εμπειρίες του καθένα δεν είναι ικανές να βγάλουν συμπέρασματα... Αυτό είπα.... (για τα απλοϊκά κλπ)
Για τα υπόλοιπα... επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη... και για τα 10 χρόνια πριν (επειδή συνεχίζεται η επέλαση των λαθρομεταναστών ακόμα και τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές).
Το θέμα "Αλβανοί" ούτε που το ακούμπησα στην προηγούμενη απάντηση μου.... γιατί το έθνος αυτό αποτελεί θέμα βαθείας ανθρωποκοινωνιολογικής μελέτης....
Στο δια ταύτα όμως. Αν ήμασταν συγκρωτημένο κράτος και λειτουργούσε έστω και λίγο δεν θα επιτρέπαμε στον οποιονδήποτε να μπει στην χώρα... Δεν λέω βέβαια να κάναμε ότι και οι Ιταλοί που ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ένα ολόκληρο καράβι με λαθρομετανάστες.
Τώρα τι ψάχνουμε να βρούμε..... Ας δουλέψει το κράτος, ας πει πόσους μετανάστες (όχι λαθρομετανάστες) χρειαζόμαστε - αυτό λέγεται μεταναστευτική πολιτική - και τους υπόλοιπους ας τους στείλουν αν όχι πίσω στην πατρίδα τους, εκεί που ίσως χρειάζονται εργατικά χέρια.....
Πιάσαμε μεγάλο θέμα.... και μπλέξαμε....
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Πιάσαμε μεγάλο θέμα.... και μπλέξαμε....![]()
![]()
![]()
Μάλλον ναι, γιατί κάπου μπερδεύτηκε ο Ρατσισμός(*) με το "κομπλεξικό" αίσθημα κάποιων περί "ανωτερότητας"!!!
Όποιος αισθάνεται την ανάγκη να θεωρεί τον ευατό του (έστω και λίγο) "ανώτερο" από κάποιους άλλους (σε οποιοδήποτε επίπεδο και τομέα) κινδυνεύει να έχει συμπεριφορά και αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές του "Ρατσιστή".
(*) Κοινωνικοπολιτική θεώρηση πραγμάτων και τρόπου ζωής.
![]()
![]()
![]()
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Το ότι σε ένα topic για το ρατσισμό καταλήξαμε να μιλάμε για τους αλβανούς νομίζω ότι κάτι λέει.
Στην Ελλάδα μετανάστες δεν έρχονται μόνο Αλβανοί, γιατί μιλάμε μόνο γι’ αυτούς ?
Μήπως επειδή ότι ελέχθη περί επιθετικής διάθεσης και θράσους έχουν κάποια βάση? Δεν είναι μόνο στον άνθρωπο, αλλά είναι και στην κουλτούρα του κάθε λαού, άλλη κουλτούρα εμείς, άλλη οι Γερμανοί, άλλη οι Άγγλοι, άλλη οι Γάλλοι, άλλη οι Πακιστανοί και ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ !
Και εμείς σαν λαός τα δύσκολα χρόνια μεταναστεύαμε, αλλά όπου πήγαμε δεν γεμίσαμε τις φυλακές τους !![]()
Δεν νομίζω ότι είμαι ρατσιστής αλλά η συμπεριφορά αυτού του λαού με εξοργίζει
![]()
Course captain?
Second star to the right and straight on till morning...
Βασικά θεωρό το όλο θέμα άκρος σοβαρό..και πάν'πολλα ενδιαφέρον.
Πια η γνώμη μου τώρα....
Για τους μετανάστες απλά...πιστεύω οτι ΟΛΟΙ είναι καλοδεχούμενοι,χρήζουν βοήθεια ένταξης στην ελληνική κοινονία και είναι ευπρόσδεκτοι,εφόσον ακολουθούν το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
θρησκευτικά τώρα....
πιστεύω οτι εδώ δεν χρειάζεται να επεκταθώ...ότι θέλει ο καθένας ας πιστέψει.
Κοινωνικά....πιστεύω στην απελευθέρωση αλλά...όχι στον εκφυλισμό των "φύλλων''.Θα ήθελα να μπορούσα να βοηθήσω της ασθενέστερες τάξεις...αλλά τώρα μπορώ μόνο σαν εθελοντής.
Είναι τωωωωωωωωωσο μεγάλο το θέμα...που απλά εμείς πίασαμε πάλι τους αλβανούς.
Ισως να μην είναι τυχαίο...και εξηγούμαι.
Το 1993 έτυχε να υπηρετήσω σε μονάδα...που έκανε Τάχα φύλαξη στα σύνορα....δεν επεκτείνομε σε πια και που...για ευνόητους λόγους.
Εκεί τα μάτια μου είδαν πααααρα πολλά...και αυτό με έκανε να απορώ...για το..που βαδίζουμε.
¨οντως εισήλθαν στο κράτος μας....περι το 1.000.000 λαθρομετανάστες απο την γείτονα...και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβει εκρηκτικά και η βία αλλά κ.α φαινόμενο π.χ η εντελλώς παραμέλεια και επαγγελματική κατάταξη των νέων σε δουλείες οπως οικοδομή,αγροτοκαλίέργειες..κλπ.
Αυτό για μένα είναι κατάντια.....γιατί την ίδια ώρα ,όταν ψάχνω για βοηθό και εννοιέται θέλω έλληνα..αυτός με κοιτάει σαν..να είδε ΟΥΦΟ.(ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων)>έτσι αναγκάζομαι..να πάρω ότι βρώ .Την ώρα που μάλιστα κατακλίζονται οι καφετέριες...ασχολίαστο
Η όλη συζήτηση σηκώνει..πολλυυυυυυ μπλα-μπλα....
και μην κολάμε μόνω στους "Αλβανούς"...
Φοράτε παντα κράνος αδέρφια!!!
Και μένα με εξοργίζει η αφέλεια και η αμάθεια του Αμερικάνου. Με εξοργίζει επίσης η ψευτο-ευγένεια και η υποκρισία του Αγγλου. Να μην σου μιλήσω για το πόσο με εξοργίζει ο σοβινισμός του Γάλλου. Η δουλοπρέπεια του Πακιστανού. Η αντιμετόπηση του στυλ ξερόλα και ξέρεις ποιος είμαι εγώ του Ελληνα.Αρχικά δημιουργήθηκε από bugsbunny
Και εμείς σαν λαός τα δύσκολα χρόνια μεταναστεύαμε, αλλά όπου πήγαμε δεν γεμίσαμε τις φυλακές τους !![]()
Δεν νομίζω ότι είμαι ρατσιστής αλλά η συμπεριφορά αυτού του λαού με εξοργίζει
![]()
Ξέρεις τι κοινο έχουν όλοι οι παραπάνω ????
Είναι τρόμπες άνθρωποι.
(και μαζι τους και εμεις που ασχολούμαστε)![]()
Ναι...ειστε !!!![]()
"Είμαστε πολλοί...Αλλά είμαστε σκόρπιοι"
....από τη στιγμή που "κάποιος" χώρισε τους ανθρώπους σε "ράτσες", έκανε την αρχή για οτιδήποτε συμβαίνει τώρα!!
Αν δέ γινόταν αυτό, απλά θα μιλούσαμε για συμπάθειες και αντιπάθειες!!!
SARCASM / because beating the shit out of people is illegal
Ποιοί;Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δεν είμαστε ρατσιστές..... Είμαστε ξιπασμένοι μαλάκες....