Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 17

Θέμα: Εδιμβούργο...;

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK

Εδιμβούργο...;

Δεν ξέρω αν σωστά το βάζω στα ταξιδιωτικά, αλλά με την ευρεία έννοια του όρου σίγουρα ένα ταξίδι είναι και αυτό. Ακόμα και αν δεν έχει χαρακτηριστικά ταξιδιού αναψυχής, μπορεί σίγουρα να είναι και ψυχαγωγικό...
    Και εξηγούμε... για τον επόμενο χρόνο θα βρεθώ στο Εδιμβούργο, η γυναίκα μου παρακολουθήσει μετατπυχιακές σπουδές και εγώ θα ψάξω για δουλειά. Έχω ξαναβρεθεί στη Γηραιά Αλβιώνα για μετατυχιακό το 1998-99 (Έσσεχ), αλλά δεν πήγα Σκωτία δυστυχώς.
    Πληροφορίες έχω πάρει και από συνφορουμίτες (thanks Άγις και Μιχάλης...θα ξαναμιλήσουμε...), αλλά και από κόσμο που βρίσκετε εκεί τώρα...
    Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτος και με χαρά θα ακούσω σχόλια και απόψεις...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper

Re: Εδιμβούργο...;

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
    Δεν ξέρω αν σωστά το βάζω στα ταξιδιωτικά, αλλά με την ευρεία έννοια του όρου σίγουρα ένα ταξίδι είναι και αυτό. Ακόμα και αν δεν έχει χαρακτηριστικά ταξιδιού αναψυχής, μπορεί σίγουρα να είναι και ψυχαγωγικό...
    Και εξηγούμε... για τον επόμενο χρόνο θα βρεθώ στο Εδιμβούργο, η γυναίκα μου παρακολουθήσει μετατπυχιακές σπουδές και εγώ θα ψάξω για δουλειά. Έχω ξαναβρεθεί στη Γηραιά Αλβιώνα για μετατυχιακό το 1998-99 (Έσσεχ), αλλά δεν πήγα Σκωτία δυστυχώς.
    Πληροφορίες έχω πάρει και από συνφορουμίτες (thanks Άγις και Μιχάλης...θα ξαναμιλήσουμε...), αλλά και από κόσμο που βρίσκετε εκεί τώρα...
    Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει σε οτιδήποτε είναι ευπρόσδεκτος και με χαρά θα ακούσω σχόλια και απόψεις...
    Αυτές οι πόλεις δεν αλλάζουν και πολύ.. Σίγουρα θες να πας;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    να πας οπωσδήποτε στα highlands

Εκκολαπτόμενος βρωμιάρης Το avatar του/της johnpan
    φίλε μου δεν έχω ακούσει και τα καλυτερα από φίλο που έχει πάει 2-3 φορές.
    Πανάκριβο
    Καταθλιπτικό
    Η ύπαιθρος ωραία αλλά μην περιμένεις τα πλάνα από τα highlands στις ταινίες. Εκδρομές πάρα πολλές αλλά λίγες αξίζουν.
    Δεν είναι η δόξα /
    δεν είναι τα λεφτά /
    είναι του δρόμου η χαρά !

Το μηχανόβιο άλμπουμ μου

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Εχεις πμ.
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

Re: Re: Εδιμβούργο...;

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Αυτές οι πόλεις δεν αλλάζουν και πολύ.. Σίγουρα θες να πας;
    Νικόλα σίγουρα θέλω κάτι να κάνω από το να κάθομαι άπραγος, δεν πάει άλλο...για την πόλη έχω ακούσει διάφορα.... αυτά που με ενδιέφεραν ήταν θετικά... δεν θα κολλήσω στη βροχή και το κρύο... Δεν μπορεί ο καιρός να με μελαγχολήσει περισσότερο από το χάλι της χώρας που ζω και της απώλεια της ελπίδας... Τίποτα δεν είναι εύκολο και δεν ψάχνω παράδεισους. Ένας τόπος όπου οι όροι, οι κανόνες και τα πλάισια μέσα στα οποία θα αγωνιστώ είναι γνωστά και δίκαια, ή έστω δικαιότερα από εδώ, μου φτάνει...
    Οπότε ΝΑΙ θέλω να πάω...

Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
    Εχεις πμ.
    και εσύ...

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator

Re: Εδιμβούργο...;

Έγινε πέρυσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου..... και πρέπει να έχει τρελό πεδίο για ορεινό τρέξιμο.
    Φτιάξε το γόνατο και πάρε ένα ζευγάρι speedcross 2 ρε.

Μετά θα ανεβοκατεβαίνεις Όλυμπο ρελαντί στο 6.30

Μην μασάς ρε καλά θα περάσεις και σίγουρα καλύτερα από εδώ.

(isostar)
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Και (δωρεάν) μάθημα ορθοφωνίας.
    Όταν με το καλό πας Εδιμβούργο, μην ξεχάσεις ότι εις την Αγγλικήν, η πόλη ονομάζεται Έ-ντιμπρα και ουχί Έντιμπουργκ. Αν αρωτήξεις κανέναν εκεί, λχ, "Πληζ, χαου ντου άι γκετ το Έντιμπουργκ? " είναι σχεδόν βέβαιον ότι θα σε κοιτάξουν περίεργα και θα σου απαντήσουνε "Του χουέαρ? "
    Οπότε...Έ-ντιμπρα. (το Έ, ψιλομακρόσυρτο και όλη η λέξη με χάρη pizzicato)
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Re: Re: Εδιμβούργο...;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
    Έγινε πέρυσι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου..... και πρέπει να έχει τρελό πεδίο για ορεινό τρέξιμο.
    Φτιάξε το γόνατο και πάρε ένα ζευγάρι speedcross 2 ρε.

Μετά θα ανεβοκατεβαίνεις Όλυμπο ρελαντί στο 6.30

Μην μασάς ρε καλά θα περάσεις και σίγουρα καλύτερα από εδώ.

(isostar)
    Αυτά τα γνωρίζω Γιωργάρα και ανυπομονώ....από παπούτσια δεν αγχώνομαι, το γόνατο να φτιάξω και όλα οκ... το επόμενο 15νθήμερο θα έχουμε εξέλιξη και σε αυτό το θέμα ελπίζω...Όσο για το 6.30 δεν με πολυκαίει... να ανεβοκατέβω ξανά θέλω (isostar)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Και (δωρεάν) μάθημα ορθοφωνίας.
    Όταν με το καλό πας Εδιμβούργο, μην ξεχάσεις ότι εις την Αγγλικήν, η πόλη ονομάζεται Έ-ντιμπρα και ουχί Έντιμπουργκ. Αν αρωτήξεις κανέναν εκεί, λχ, "Πληζ, χαου ντου άι γκετ το Έντιμπουργκ? " είναι σχεδόν βέβαιον ότι θα σε κοιτάξουν περίεργα και θα σου απαντήσουνε "Του χουέαρ? "
    Οπότε...Έ-ντιμπρα. (το Έ, ψιλομακρόσυρτο και όλη η λέξη με χάρη pizzicato)
    Εχετλαίε έχω κάνει ένα χρόνο έξω ρε, κάτι κατέω...thanks anyway...

υ.γ. Υπάρχει μια άποψη που λέει ότι, ό,τι είναι η Κρήτη για την Ελλάδα έιναι η Σκωτία για το Ενωμένο Βασίλειο..., η Βρετάνη για την Γαλλία, η Βασκία για την Ισπανία κτλ... λες;

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Εχετλαίε έχω κάνει ένα χρόνο έξω ρε, κάτι κατέω...thanks anyway...

υ.γ. Υπάρχει μια άποψη που λέει ότι, ό,τι είναι η Κρήτη για την Ελλάδα έιναι η Σκωτία για το Ενωμένο Βασίλειο..., η Βρετάνη για την Γαλλία, η Βασκία για την Ισπανία κτλ... λες;
    Εγώ αυτό που ξέρω, αφού πέρασα 4 χρονάκια εκεί πάνω είναι η αρχαία ονομασία της Σκωτίας είναι Caledonia (Καληδονία) κι υπάρχει η Καληδόνα στην Ήπειρο.. Δικοί μας κι αυτοί

Πάντως είναι κλάσεις ανώτεροι από τους γύφτους τους Άγγλους..
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

voodoo practitioner Το avatar του/της mikros boudas
    Εγώ αυτό που ξέρω, αφού πέρασα 4 χρονάκια εκεί πάνω είναι η αρχαία ονομασία της Σκωτίας είναι Caledonia (Καληδονία) κι υπάρχει η Καληδόνα στην Ήπειρο.. Δικοί μας κι αυτοί

και επισης το μακ στα επιθετα τους προερχεται απο το "Μακεδονας"
    The sickness

A good rider has balance, judgment, and good timing. So does a good lover.

O Στράβων (που μονάχα στραβός δεν ήταν ο άθρωπος) γράφει στα "Γεωγραφικά" του (δε θυμάμαι σε ποιό από τα 17 βιβλία) ότι η Σκοτία στις Κασσιτερίδες νήσους (ήτοι Αγγλία σημερινή) λέγεται "Σκοτίς", "Σκοτία" λόγω του προφανούς. Ανάθεμα και βλέπουνε ήλιο οι αθρώποι έκεια πάνω.
    Τους περιγράφει σαν φιλότιμους εμπόρους καθαρού κασσίτερου και τονίζει την αρμονική εμπορική σχέση που είχαν οι Έλληνες μαζί τους από την μακρά αρχαιότητα (!).
    Δεν ξέρω...όσους Σκώτους εγνώρισα, τους έβαλα στην καρδιά μου! Και ανάθεμα και καταλαβαίνει κανείς ώρες-ώρες ίντα 'ναι που μιλούνε!
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    [...]Και ανάθεμα και καταλαβαίνει κανείς ώρες-ώρες ίντα 'ναι που μιλούνε!
    ποιος μιλαει :rotflmao:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ