Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 32

Θέμα: συμβουλες για honda

συμβουλες για honda

παιδια γεια σας...

σκεφτομαι να παρω το honda το pcx 125 για την αθηνα και προσπαθω να βρω πληροφοριες για το συγκεκριμενο μηχανακι..

καταρχην θελω τη γνωμη σας αν πιστευετε πως θα με εξυπηρετησει στην αθηνα ή χρειαζονται περισσοτερα κυβικα για διαδρομες στο κεντρο και αν εχετε ακουσει να βγαζει προβληματα...

επισης επειδη δεν ειχα ποτε honda θα ηταν καλο να μου πει καποιος τι παιζει με τα service(τιμες,κλπ...) και για ''καλα'' συνεργεια στο κεντρο..

(αν πιστευετε πως καποιο αλλο μηχανακι(αυτοματο) στα ιδια περιπου λεφτα και κυβικα θα με εξυπηρετησει καλυτερα,ειμαι ανοιχτος σε προτασεις...)

ευχαριστω εκ των προτερων...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tomahawk
    Αρκετά συμπαθητικό έχω ακούσει. Για προβλήματα τίποτα!
    Εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα το SH 150 βέβαια (το έχει η αδελφή μου, 09 μοντέλο) το οποίο είναι άψογο λόγω παραπάνω γκαζιού και χώρων! Κρατήματα, κατανάλωση, αξιοπιστία τα πάντα είναι top!

μηπως ξερεις απο την αδερφη σου τι παιζει με τιμες στα service?

Λάδια κάθε 4 χιλιάδες χλμ (10Ε τα αλλάζουμε μόνοι μας), μπίλιες στο βαριατορ κάθε 10k χλμ, φίλτρο αέρα κάθε 12k χλμ, ιμάντας κάθε 25k και ολόκληρο το variator κάθε 50k χλμ.

Για κόστος ιμάντα και μπίλιες δε θυμάμαι δυστυχώς, αλλα τουλάχιστον εδώ σε έναν στο Αιγάλεω που το πάω εγώ έχει καλές τιμές. Το φίλτρο αέρα το παίρνεις 12-15Ε και το αλλάζεις μόνος σου επίσης.

Για το SH όλα αυτά έτσι

ευχαριστω πολυ παιδια....

Το pcx είναι πολύ βολικό σε σχέση με άλλα σκούτερ -σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις και όλο το τιμόνι και να το ρυθμίσεις όπως θέλεις

κατανάλωση η Honda δίνει γύρω στα 2,4 λίτρα στα 100 αλλά σε πραγματικές συνθήκες κάτω από 2,8-3 λίτρα δεν πάει αλλά και πάλι οικονομικό είναι για σκούτερ πόλης

το μόνο που με προβληματίζει είναι ο μηχανισμός του idle start μήπως βγάζει αργότερα βλάβες
    (αλλά μπορείς να το αφήνεις απενεργοποιημένο)

με after market variator και μπίλιες παίρνει +20 χλμ τελικής με μικρό κόστος στην κατανάλωση ...

κατά τα άλλα τα σέρβις του είναι οικονομικά όπως έγραψε και για το Sh το παλικάρι από πάνω ...

τετρακυλινδρο μελος Το avatar του/της yiannis172
    Εγω αν και ειμαι υπερμαχος των ''διτροχων ιαπωνων'' σε συμβουλευω ανοιχτα να κοιταξεις κατι στο Piaggio group (Gilera,Piaggio,Derbi,Aprilia).Eιναι πολυ μπροστα σαν κατασκευες σε σχεση με ολα τα αλλα αυτοματα,με καλες τιμες ανταλλακτικων,αμεσα διαθεσιμα στις περισσοτερες περιπτωσεις.Καθολου αδικα κατα τη γνωμη μου η Piaggio θεωρειται βασιλιας των Scooter καθως εχει μεγαλη και μακροχρονια τεχνογνωσια και παρα πολλα μοντελα της που το εχουν αποδειξει (Runner,Typhoon,Beverly,Nexus κτλ).Καλα χιλιομετρα οτι κι αν παρεις.

Εγώ απο την άλλη θα διαφωνίσω κάθετα με τον απο πάνω φίλο!
    Οι Ιταλοί αυτοί την άποψη μας έχουν περάσει στους Έλληνες χωρίς να φταίνε αυτοί βασικά αλλα εμείς που πιστεύουμε τι λέει ο οποιοσδήποτε άσχετος ή σχετικός με ιδιοτέλεια. (και δεν εννοώ εσένα yiannis172, για να μη παρεξηγηθούμε)

Έχω οδηγήσει αρκετά ιταλικά scooter όπως είχε και η μανα μου 2 στην κατοχή της, το ένα (piaggio skipper) το έχω εγώ ακόμη και πίστεψε με δε θες να πω τα κακά και τα στραβά του!
    Πήρε το Hondaκι και είναι καταευχαριστημένη (όπως και η αδελφή μου)

Αλλα δε θα πω τη δικιά μου άποψη απλά θα πω το εξής...

Αυτό το καλοκαίρι πήγα Ιταλία για τα GP, Ρώμη και Φλωρεντία συγκεκριμένα!
    Στη Φλωρεντία ειδικά που είδα άπειρα scooter η αναλογία ιταλικών (piaggio, gilera και σία) με SH 150 ήταν 1:20-30 άνετα, δηλαδή το αντίστροφο απο αυτό που βλέπεις στην Ελλάδα που έχουμε κάνει το beverly θρησκεία!

Οπότε αυτό μάλλον κάτι σημαίνει!

Φιλικά!

Προσυπογράφω στον αποπάνονε.

Για σκούτερ: Honda, Kymco,Yamaha, sym. Mε αυτή τη σειρά.
    Για άλλη μια φορά "μακριά από τα ιταλικά". Το πιο αξιόπιστο Piaggio είναι το Fly που κατασκευάζεται στην Κίνα.

(Βάζω και λίγη υπερβολή συναισθηματικής προέλευσης, γιατί έπεσε κι εμένα ένα piaggio fly στα χέρια μου και σε κάθε λακκούβα περιμένω να διαλυθεί , μόνο και μόνο βλέποντας το σήμα της Piaggio):rotflmao:

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Μιας και οι αποπάνωνε έχουν άποψη επί των εταιριών ανατολής και δύσης, ας ξαναπώ την γνώμη για το ΔΙΚΟ μου που φοράει μοτέρ beverly 200. Μηδενικά προβλήματα απ΄τον 11/2005 με 36000+ χλμ στο κοντέρ.
    Το μηχανάκι δεν έχει κάψει ούτε 1 λάμπα, ενώ φοράει ακόμα την μαμά μπαταρία. Η μόνη φροντίδα στην κατά τα άλλα σκληρή χρήση, είναι η τήρηση των service του.

Το SH που όντως πουλάει πολύ στην Ιταλία, είναι made in Italy btw.... Το θέμα αξιοπιστίας Honda (γενικώς) το συζητάμε και για τα Innova που έχουν μπιέλες με ημερ/νια λήξης.

Καλό χρυσό το SH (το 150 σέρνεται, όπως και το PCX), αλλά με τα 5.000€ που στοιχίζει το 300, αναρωτιέμαι ποιός κάνει πλάκα σε ποιόν.
    1000 φορές Kymco που αν σου σπάσει παίρνεις άλλο 1 και σου μένουν και ρέστα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
    ΔΙΚΟ μου που φοράει μοτέρ beverly 200.

Καλό χρυσό το SH (το 150 σέρνεται, όπως και το PCX),
    ε οχι κ σερνεται το ΣΗ...
    εχεισ δοκιμασει κοντριτσα με το δικο σου που φοραει beverly 200???

εγω παντωσ καποτε που ειχα το APRILLIA SPORTCITY 200,(που κ αυτο
    φοραει μοτερ beverly 200) κ αφου το εστρωσα ευλαβικα,
    οταν ηρθε ο καιροσ να το ανοιξω, τα sh 150 μου φευγανε 5 μηχανακια μπροστα.
    κ οχι μια φορα,κ οχι το ιδιο sh...
    HOME ALONE

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SNORLAX2
    ε οχι κ σερνεται το ΣΗ...
    εχεισ δοκιμασει κοντριτσα με το δικο σου που φοραει beverly 200???

εγω παντωσ καποτε που ειχα το APRILLIA SPORTCITY 200,(που κ αυτο
    φοραει μοτερ beverly 200) κ αφου το εστρωσα ευλαβικα,
    οταν ηρθε ο καιροσ να το ανοιξω, τα sh 150 μου φευγανε 5 μηχανακια μπροστα.
    κ οχι μια φορα,κ οχι το ιδιο sh...
    File δεν ξέρω πως το έκανες μιας και τα μηχανάκια έχουν 6,5hp διαφορά, αλλα με το ίδιο μηχανάκι τα SH 150 τα έχω για (πολύ) πλάκα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
    Μιας και οι αποπάνωνε έχουν άποψη επί των εταιριών ανατολής και δύσης, ας ξαναπώ την γνώμη για το ΔΙΚΟ μου που φοράει μοτέρ beverly 200. Μηδενικά προβλήματα απ΄τον 11/2005 με 36000+ χλμ στο κοντέρ.
    Το μηχανάκι δεν έχει κάψει ούτε 1 λάμπα, ενώ φοράει ακόμα την μαμά μπαταρία. Η μόνη φροντίδα στην κατά τα άλλα σκληρή χρήση, είναι η τήρηση των service του.

Το SH που όντως πουλάει πολύ στην Ιταλία, είναι made in Italy btw.... Το θέμα αξιοπιστίας Honda (γενικώς) το συζητάμε και για τα Innova που έχουν μπιέλες με ημερ/νια λήξης.

Καλό χρυσό το SH (το 150 σέρνεται, όπως και το PCX), αλλά με τα 5.000€ που στοιχίζει το 300, αναρωτιέμαι ποιός κάνει πλάκα σε ποιόν.
    1000 φορές Kymco που αν σου σπάσει παίρνεις άλλο 1 και σου μένουν και ρέστα.
    Για την τιμή θα συμφωνήσω. € 5,300 + ζελατίνα + βαλίτσα είναι πολλά για ένα απλό σκουτερ (όχι πολυθρόνα).
    Όμως βρίσκουν και τα κάνουν. Αφού όλα πλην των Honda χαλάνε με τρελή συχνότητα (ακόμα και τα Kymco), η διαφορά από την Νο 1 Honda μέχρι το Νο 2 είναι χαώδης.

Εγώ με το Agility 150 (Kymco) έχω 22.000 χιλιόμετρα και εκτός απο τον ανορθωτή που κάηκε στα πρώτα 500 (αστοχία υλικού προφανώς) και αλλάχθηκε εντός εγγύησης, δεν μου έχει βγάλει απολύτως τίποτα.

1.800€ το πήρα καινούριο μαζί με τη μπαγκαζιέρα και τη κλειδαριά...
    A Noisy Tappet is a Happy Tappet!

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Συμβουλές για βόλτες
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 04/03/2014, 15:48
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 16/01/2005, 13:11
  3. Συμβουλές για ολόσωμη/διαιρούμενη φόρμα
    από stako στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 23/11/2004, 10:11
  4. Συμβουλές για καμάκι
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2004, 18:56
  5. Mεταχειρισμένα ανταλλακτικά για Honda NX.
    από miror στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2004, 10:00

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF