Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!!!! Μια ερώτηση για τους κομπιουτεράδες (Vaska.....) του φόρουμ σχετικά με ένα θεματάκι...
Έχω έναν Compaq Presario CQ61, όλα ωραία και καλά, value for money, απλά τώρα τελευταία έχει ένα θεματάκι με την φασαρία του ανεμιστήρα του, δουλεύει συνεχώς και έχει γίνει περισσότερο θορυβώδης από ότι ήταν στην αρχή (τον έχω δύο χρόνια). Κάθε τόσο χρησιμοποιώ πεπιεσμένο αέρα στις γρίλιες του ανεμιστήρα για να τον καθαρίζω από τυχόν σκόνες που μαζεύει. Από την αρχή δούλευε συνέχεια το ανεμιστηράκι αλλά έκανε έναν ανεπαίσθητο θόρυβο ο οποίος τώρα τελευταία έχει αυξηθεί. Δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης καθώς δουλεύει κανονικά και δεν κολλάει ή μοιάζει να καθυστερεί, οπότε δεν νομίζω να είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης...απλά το ανεμιστηράκι γυρνάει και έχει θορυβώδη λειτουργία. Αν δεν κάνω λάθος, τα ανεμιστηράκια στα laptop έχουν κάποιο υλικό σαν πάστα το οποίο με τον καιρό ξεραίνεται και γίνονται θορυβώδη...δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έτσι έχω ακούσει. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να μπω στο BIOS, όπου και στην επιλογή που είχε Fan always on, το έκανα disable και το πρόβλημα λύθηκε. To ερώτημα τώρα είναι: Το ανεμιστηράκι θα δουλεύει μόνο όταν χρειάζεται πραγματικά, ή θα πάθω καμιά πλάκα και θα ανεβάσει θερμοκρασία κανάς επεξεργαστής;;; Με την επιλογή στο BIOS που πείραξα έθεσα μόνιμα το ανεμιστηράκι εκτός λειτουργίας; Η απάντηση από τους γνώστες θα εκτιμηθεί δεόντως.