Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 24

Θέμα: Ερώτηση για καραφλούς ξεκράνωτους μηχανόβιους ( Ή οποιος άλλος γνωρίζει)

Πολλά τα χρόνια... Το avatar του/της Antwnis

Ερώτηση για καραφλούς ξεκράνωτους μηχανόβιους ( Ή οποιος άλλος γνωρίζει)

Αυτές τις μέρες με το ψοφόκρυο που έκανε μου έκανε εντύπωση το εξής φαινόμενο:
    Έβλεπα συνεχώς συνάδελφους μηχανόβιους με κάθε είδους μοτόρια, απο SS μέχρι κυριλέ μέγα σκούτερ που παρότι καραφλοί (είτε το ξύριζαν είτε ποιος ξέρει απο φυσικού τους) δεν φόραγαν κράνος παρότι δεν φαινόταν ναχουν θέμα ανέχειας. Αλπάιν σταρ και Νταινέσε μπουφανάκια, Σίντι μπότες, Μπέρινγκ γαντάκια μέχρι και κουβέρτα στα πόδια!
    Διέσχιζαν με ταχύτητα και χάρη το υγρό παγωμένο τοπίο με την καράφλα τους εκτεθειμένη!
    Εντάξει, είναι γνωστό ότι χωρίς μαλλια έχεις μεχρι και 5 χλμ παραπάνω τελική απο έναν μακρυμάλη.
    Αλλα ρε φούστη μου δεν κρύωνε η καυκάλα τους? Το καλοκαίρι άντε, το αντιλαμβάνομαι...
    Αλλα με 2 - 3 βαθμούς νύχτα, υγρασία να κατεβαίνεις με 100 - 120 τη Συγγρου?
    Μήπως αλοίφουν το κρανίο τους με καμμιά αλοιφή θερμαντική πρίν καβαλήσουν, κανένα μυστηριο λάδι φώκιας, ή τι άλλο περίεργο σκέυασμα??
    Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Μήπως είδες κανά τέτοιο;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	skin_helmet_3.jpg 
Προβολές:	425 
Μέγεθος:	23,0 KB 
ID:	279142

πέρα από την πλάκα, το κρανίο δεν κρυώνει..... το πρόσωπο μόνο....

γενικά,
    οτι κρυώνει σε εσάς τους τριχες, κρυώνει και σε μας τους γόηδες.....

Περα απο την πλακα, η θερμοκρασια του σωματος αποβαλλεται απο τα ακρα: ακρα ποδια, παλαμες, κεφαλι και γεννητικα οργανα (στους ανδρες), εξ'ου και η φραση ''ή κανει πολυ κρυο ή ειχα μεγαλη ιδεα για το πουλι μου''. Ειδικα απο το κεφαλι αποβαλλεται το 60% της θερμοκρασιας τους σωματος, ετσι δεν νιωθουμε αυτια, μυτη και το κα-φ-καλο ειναι παγωμενο, ασχετα αν δεν καταλαβαινουμε και πολλα.
    Τωρα, αν δεν φορας κρανος γενικα, και ειδκα σε τετοιο κρυο, τοτε δεν προκειται να το φορεσεις ποτε, οποτε υποθετουμε οτι μαζι με τα μαλλια εφυγαν και τα μυαλα.
    Start doing what's necessary, then what's possible and suddenly doing the impossible. Just start.

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από konsttanttinos Προβολή μηνύματος
    Περα απο την πλακα, η θερμοκρασια του σωματος αποβαλλεται απο τα ακρα: ακρα ποδια, παλαμες, κεφαλι και γεννητικα οργανα (στους ανδρες), εξ'ου και η φραση ''ή κανει πολυ κρυο ή ειχα μεγαλη ιδεα για το πουλι μου''. Ειδικα απο το κεφαλι αποβαλλεται το 60% της θερμοκρασιας τους σωματος, ετσι δεν νιωθουμε αυτια, μυτη και το κα-φ-καλο ειναι παγωμενο, ασχετα αν δεν καταλαβαινουμε και πολλα.
    Τωρα, αν δεν φορας κρανος γενικα, και ειδκα σε τετοιο κρυο, τοτε δεν προκειται να το φορεσεις ποτε, οποτε υποθετουμε οτι μαζι με τα μαλλια εφυγαν και τα μυαλα.
    Ακριβώς έτσι...και να συμπληρώσω ότι πρόβλημα αντίστοιχα υπάρχει και το καλοκαίρι...το μαλλί είναι μόνωση και για την ζέστη και για το κρύο...
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Περα απο την πλακα, η θερμότητα του σωματος αποβαλλεται απο τα ακρα: ακρα ποδια, παλαμες, κεφαλι και γεννητικα οργανα (στους ανδρες), εξ'ου και η φραση ''ή κανει πολυ κρυο ή ειχα μεγαλη ιδεα για το πουλι μου''. Ειδικα απο το κεφαλι αποβαλλεται το 60% της θερμότητας τους σωματος, ετσι δεν νιωθουμε αυτια, μυτη και το κα-φ-καλο ειναι παγωμενο, ασχετα αν δεν καταλαβαινουμε και πολλα.
    Άλλο θερμοκραία, άλλο θερμότητα, διαφορετικά πράγματα, σου έβαλα το σωστό

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος
    Άλλο θερμοκραία, άλλο θερμότητα, διαφορετικά πράγματα, σου έβαλα το σωστό
    "A theoretical approach to a bold motorcycle rider's thermodynamics"...
    και έψαχνα τόσο καιρό θέμα για διπλωματική ο μλκας...

μιας και εδώ το έχουμε πάει σε άλλα επίπεδα το θέμα "πόσο κρυώνει η καράφλα του ξεκράνωτου μηχανάκια"...
    :rotflmao::rotflmao::rotflmao:

Αυτος ο πστης ο Καρνω και ο κυκλος του...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Antwnis Προβολή μηνύματος
    Αυτές τις μέρες με το ψοφόκρυο που έκανε μου έκανε εντύπωση το εξής φαινόμενο:
    Έβλεπα συνεχώς συνάδελφους μηχανόβιους με κάθε είδους μοτόρια, απο SS μέχρι κυριλέ μέγα σκούτερ που παρότι καραφλοί (είτε το ξύριζαν είτε ποιος ξέρει απο φυσικού τους) δεν φόραγαν κράνος παρότι δεν φαινόταν ναχουν θέμα ανέχειας. Αλπάιν σταρ και Νταινέσε μπουφανάκια, Σίντι μπότες, Μπέρινγκ γαντάκια μέχρι και κουβέρτα στα πόδια!
    Διέσχιζαν με ταχύτητα και χάρη το υγρό παγωμένο τοπίο με την καράφλα τους εκτεθειμένη!
    Εντάξει, είναι γνωστό ότι χωρίς μαλλια έχεις μεχρι και 5 χλμ παραπάνω τελική απο έναν μακρυμάλη.
    Αλλα ρε φούστη μου δεν κρύωνε η καυκάλα τους? Το καλοκαίρι άντε, το αντιλαμβάνομαι...
    Αλλα με 2 - 3 βαθμούς νύχτα, υγρασία να κατεβαίνεις με 100 - 120 τη Συγγρου?
    Μήπως αλοίφουν το κρανίο τους με καμμιά αλοιφή θερμαντική πρίν καβαλήσουν, κανένα μυστηριο λάδι φώκιας, ή τι άλλο περίεργο σκέυασμα??

επικροτω την απορια σου, διοτι εχω την ιδια και εγω...
    και συμπληρωνω:

αυτοι που εχουν σπαστο κρανος ΠΟΣΟ βλακες πρεπει να ειναι για να το εχουν ανοιχτο και να εχουν καλυψει στομα-μυτη με την μπαλακλαβα ή απλα με ενα κασκολ??
    (και ναι αναφερομαι και στο ειδος motocikleticious oplismenous-astakous mpatsovious)

Μέλος
    ... Ειδικα απο το κεφαλι αποβαλλεται το 60% της θερμοκρασιας τους σωματος
    Νομίζω το νούμερο είναι λίγο υπερβολικό (60%). 30%+ νομίζω είναι μία καλύτερη εκτίμηση. Όπως και να έχει είναι αλήθεια ότι απώλεια θερμότητας και η συνεπαγόμενη πτώση θερμοκρασίας χειροτερεύει την ικανότητα σκέψης και κρίσης. Όσοι έχουν βουτήξει σε κρύο νερό και έχουν παραμείνει για κάποιο διάστημα καταλαβαίνουν τι λέω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Motoneos Προβολή μηνύματος
    ...... Όπως και να έχει είναι αλήθεια ότι απώλεια θερμότητας και η συνεπαγόμενη πτώση θερμοκρασίας χειροτερεύει την ικανότητα σκέψης και κρίσης. ........
    τώρα καταλαβα γιατι οι εσκιμώοι σου δίνουν την γυναίκα τους να κοιμηθείς......

Άμα έχεις σκάσει 50 ευρά κομμωτήριο; φοράς κράνος;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikonian Προβολή μηνύματος
    Άμα έχεις σκάσει 50 ευρά κομμωτήριο; φοράς κράνος;
    καραφλα και κομμωτήριο είναι έννοιες που δεν κάνουν μαζί......

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    τώρα καταλαβα γιατι οι εσκιμώοι σου δίνουν την γυναίκα τους να κοιμηθείς......

Μωρέ αυτοί ΞΕΡΟΥΝ γιατί την δίνουν, ΕΣΥ αντέχεις να την "πάρεις;" (μπλιάχ! )
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    καραφλα και κομμωτήριο είναι έννοιες που δεν κάνουν μαζί......
    Πλύσιμο, γυάλισμα, κέρωμα...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. BoΡΕΙΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ και οποιος αλλος γουσταρει για καφε
    από valantis8 στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 17/12/2010, 20:16
  2. Ερωτηση Για Ολους...
    από almalibera στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2003, 11:43
  3. Ερωτηση Για Fmf
    από ctpanoramix στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 04/11/2003, 15:58
  4. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29
  5. Ερωτηση Για Fmf
    από bikersonly στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 01:47

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας