Χαιρετίζω τους συμφορουμίτες γενικότερα, τους "νεκρόφιλους" πιο συγκεκριμένα... και σκοπός αυτού του thread είναι να ακούσω τις απόψεις - συμβουλές σας με ιδιαίτερη για ένα ανοιξιάτικο πρότζεκτ ανακατασκευής! Προχωράω στο προκείμενο...
Υπάρχει λοιπόν χώρος και πολύ καλή διάθεση να ξεκινήσουμε με ένα φίλο μια δική μας ανακατασκευή, μετά τις άπειρες ώρες που έχουμε αφιερώσει διαβάζοντας εδώ τις ....νεκραναστήσεις μοτο από τους γκουρού του χώρου! Ζήλια..... Μόνο που μοτοσυκλέτα για το πρότζεκτ προς το παρόν ΔΕΝ υπάρχει!!! Είμαστε σε αναζήτηση "αρρώστου" που να χρείζεται την φροντίδα μας (το αν θα σωθεί τελικά θα το δούμε) και εδώ θέλω -αρχικά- την βοήθειά σας...
Λοιπόν το μπάτζετ φτάνει μετα βίας τα 1000, άντε 1500 με το ζόρι, ευρώ για την αγορά μιας μοτοσυκλέτα χρονολογίας χονδρικά από το 1975 έως το 1985. Αναζητείται μια μοτο που τώρα θα την εντάσαμε σε μια κατηγορία γυμνή-naked-roadster, τότε όμως ήταν απλά μοτοσυκλέτα γενικής χρήσης που τα έκανε όλα. Τετράχρονη, με 2, 3 ή 4 κυλίνδρους, στρογγυλό προβολέα μπροστά, διπλά αμορτισερ και τιμόνι κατα προτίμηση αντι κλιπ-ον...
Παραδείγματα: Honda CB450, CB750, CB900(Bol' dor), CBX500 (αυτό το ιδιαίτερο V2 μου αρέσει πολύ!)
Kawasaki GPz550 - 750 (bikini fairing και τετραγωνος προβολέας τρέλα!)
BMW R45, R65, R80R ή και Κ75 (το μοναδικό τρικύλινδρο της bmw)
Moto Guzzi v50, v35 (ας γράψω και Le Mans, τζάμπα είναι τα όνειρα) ????
......................... πιθανον και τόσες άλλες επιλογές που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.....
Ερωτήσεις:
- Κατ' αρχάς υπάρχει περίπτωση μια τέτοια αναζήτηση σε αυτό το μπάτζετ αγοράς να αποδώσει καρπούς και σε ποια μοντέλα (εννοείται και πέραν της παραπάνω λίστας, αυτή δώθηκε για να πάρετε μια ιδέα του τι έχω στο μυαλό μου);
- Σε τι κατάσταση θα είναι άραγε οι υποψήφιες μηχανές; Τα 1000-1500 ευρώ αφορούν βέβαια την αγορά μόνο, όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε άλλες 2000-3000 να διαθέσουμε μετά για την ανακατασκευή....
- Υπάρχουν μοντέλα - μάρκες που είναι πιο "εύκολες" στην ανακατασκευή, μια που εμπειρία γενικά δεν υπάρχει, από κάποιες άλλες; Υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών αν χρειαστεί κάτι...;
Τέλος, καλό θα ήταν η μοτο να έχει χαρτιά (πόσο εφικτό είναι άραγε αυτό, αφού μετά την ανακατασκευή της θα θέλαμε να την κυκλοφορούμε κανονικά - ευσεβείς πόθοι!
Περιμένω με αγωνία, είναι αλήθεια, τις προτάσεις - παρατηρήσεις σας!!!![]()